سوفیانیوز
سوفیانیوز: شهرام ناظری ، علاوه بر بهرهگیری از شعرهای مولوی درزمینهٔ استفاده و استوار سازی شعر معاصر پارسی بر روی موسیقی سنتی ایرانی نیز پیشرو بوده است. علاوه بر اینها شهرام ناظری از اولین کسانی است که با استفاده از موسیقی مقامی، اشعار شاهنامهٔ فردوسی را اجرا کرده است.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، شهرام ناظری (در زبان کُردی: شارام نازری) متولد 29 بهمن 1328 در کرمانشاه خواننده، موسیقیدان و آهنگساز موسیقی اصیل ایرانی است. شهرام ناظری در کوچهٔ یخچالی در محله برزهدماغ در کرمانشاه، در خانوادهای کردزبان و آشنا با موسیقی و شعر به دنیا آمد. وی صدای دلنشینش را از پدر و مادر خویش به یادگار دارد و از دوران خردسالی توسط مادرش با شعر و آواز آشنا شد؛ پدرش نیز صدای لطیفی داشت و ضمن آشنایی با گوشهها و ردیفهای آواز ایرانی، سهتار هم مینواخت. وی از سبک قدما و خوانندگان آن دیار بهخصوص «شیخ داوودی» خوانندهٔ بزرگ آن زمان بهره گرفته و نیز داشتههایش را در اختیار فرزندش گذاشت.
شهرام ناظری خوانندهای است که در آثارش روحیه تکرارناپذیری دارد و همواره تلاش نموده است که نگرش و تجربهای جدید را در آواز و موسیقی به وجود آورد. شهرام ناظری تحریرهای ریتمیک و خاصی را از سالهای پایانی دهه هفتاد خورشیدی در آثارش استفاده نمود، ازجمله این آثار میتوان به آلبومهای ساز نو آواز نو، سفر به دیگر سو، لولیان و مولویه (شور رومی) اشاره کرد.
در ویدئوی منتشر شده، شاهنامهخوانی استاد ناظری را مشاهده فرمایید.