سوفیانیوز
سوفیانیوز: جفایهاپی، یکی از مقامات برجسته مصر باستان در زمان فرعون سنوسرت اول، در مقبرهای سنگی دفن شد. تیمی از باستانشناسان آلمانی و مصری اخیراً اتاقک مخفی مقبره او را کشف کردند که تابوت دخترش اِیدی در آن قرار داشت. تابوت دارای نوشتههای هیروگلیف بوده و آثار سرقت نیز در مقبره مشهود است.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، جفایهاپی (Djefaihapi) یکی از مقامات مصر باستان در زمان سلطنت فرعون سِنوسرت اول از سلسله دوازدهم بود. او «نومارک» یا «استاندار» شهر اسیوط بود و مقام کاهن اعظم این شهر را نیز در اختیار داشت. فرعون سنوسرت برای او احترام زیادی قائل بود و پس از مرگش مقبرهای باشکوه را که در صخره کندهکاری شده بود به او اختصاص داد.
در متون مختلف نام او به انواع مختلفی مانند هپزفا، هاپیدجفا، هاپجفای و جفایهاپ نوشته شده است. حالا تیم مشترکی از باستانشناسان آلمانی و مصری در حفاریهایی که در محوطۀ آرامگاه او انجام دادهاند، اتاقکی مخفی را یافتهاند که تابوت دختر او به نام اِیدی در آن دفن شده بود.
در این اتاقک که در عمق 15 متری قرار داشت، تابوت دوگانۀ پرنقش و نگاری یافت شد که متون تدفینی هیروگلیف در اطراف آن نقش بسته بودند. لایۀ تابوت کوچکتر 2.3 متر طول دارد و داخل لایۀ تابوت بزرگتر 2.6 متری قرار گرفته است.
این مقبره در دوران باستان مورد سرقت قرار گرفته و بقایای ایدی از تابوت خارج شده و کوزههای درون مقبره نیز شکسته شدهاند. با اینحال باستانشناسان جمجمه و برخی بقایای اسکلت او را به همراه یکی از دربهای تابوت و مجسمههای چوبی پیدا کردهاند.
محمد اسماعیل، دبیرکل شورای عالی آثار باستانی (SCA) گفته: «مطالعات اولیه حاکی از آنست که ایدی قبل از رسیدن به سن 40 سالگی درگذشته و از نقص مادرزادی پا رنج میبرده است.»