سوفیانیوز
سوفیانیوز: دانشگاه مک دونالد به نام همبرگر با هدف آموزش رستوران داری و آشپزی، مدتی است که بار دیگر به شدت مورد توجه کاربران قرار گرفته است. داوطلبان میتوانند در این دانشگاه در رشته همبرگرشناسی مدرک عالیه دریافت کنند. همچنین بسیاری از کاربران به شدت علاقمندند تا بدانند درون این دانشگاه چه میگذرد.
مکدونالد، یکی از رستورانهای زنجیرهای بزرگ جهان، مؤسسههایی برای آموزش مدیریت شعبهها راهاندازی کرده است که دانشگاه همبرگر واقع در شیکاگو یکی از آنها است. این مجموعه که یکی از دانشگاههای منحصربهفرد ایالات متحده بهشمار میرود، تاکنون بیش از 300 هزار فارغالتحصیل داشته است.
دانشگاه Humburger تنها یک مدرک تحصیلی ارائه میدهد: لیسانس همبرگرولوژی! البته اینگونه نیست که تمام آموزشها به آمادهسازی همبرگر اختصاص داشته باشد و چه بسا دانشجویان در پایان دوره حتی نتوانند همبرگر را بهدرستی برگردانند. بااینحال، دورههای آموزشی شامل عملیات رستوران، مهارتهای رهبری، خدمات مشتری و... میشوند.
هرچند ممکن است پذیرش در چنین دانشگاهی آسان بهنظر برسد، پذیرفتهشدن در دانشگاه همبرگر به این سادگیها نیست و نرخ پذیرش بسیار کمی دارد.
دانشگاه همبرگر مک دونالدز با متراژ بیش از 320 هزار متر مربع در شهر شیکاگوی آمریکا قرار گرفته است!
این دانشگاه که از 119 کشور جهان، دانشجو دارد به گونه ای طرحریزی شده تا پرسنل رستورانهای زنجیرهای مک دونالدز را که تقریبا در هر گوشهای از جهان شعبه دارد در جنبههای مختلف تجارت آموزش بدهد.
در دانشگاه مک دونالد به 28 زبان مختلف جهان آموزش داده میشود و تقریبا در هر سال، 5 هزار دانشجو پذیرفته میشود.
تا به حال از این دانشگاه بیش از 8 هزار مدیر و صاحب رستوران مک دولاندز، فارغ التحصیل شدهاند.
گفتنی است، دانشگاه همبرگر مک دونالد، اولین بار در سال 1961 در یک رستوران مک دونالدز تشکیل شد و از آن زمان رشتههایی مانند شیمی، بازاریابی و آشپزی را به دانش جویان آموزش میداد.
مک دونالد بزرگترین رستوران زنجیرهای جهان است، که به طور روزانه 47 میلیون مشتری دارد.
این رستوران جهانی مدتی است که اقدام به تأسیس دانشگاهی به نام همبرگر کرده است تا بتواند تجربیات چندین ساله خود را در آن به اشتراک بگذارد و از این طریق افرادی که استعداد و علاقه زیادی به آشپزی داردند را جذب کند.
جالب است بدانید که مک دونالدز فقط یک رستوران ساده نیست بلکه پایه گذار فست فود در جهان بوده است. به همین خاطر بود که به خاطر نوآوریهایش توانست با سیستم سنتی غذاخوری رقابت کند. بر اساس جهان بینی این سیستم، برای مثال پسرک دوچرخه سواری که با دوستانش برای بازی به بیرون آمده بودند مجبور نبودند 1 ساعت برای خرید یک برگر منتظر بمانند و میتوانند با 1 دلار، یک برگر بخرند و راننده کامیونی که دیرش شده بود نیز میتوانست خیلی سریع با خرید یک برگر و سیب زمینی سرخ کرده در طول مسیر غذایش را بخورد در حالی که در سیستم سنتی تهیه غذا از رستوران و غذا فروشی روندی طولانی دارد و فرد ابتدا باید وارد رستوران شده و غذایی را انتخاب کند، سپس در صف طولانی منتظر بماند تا آشپزها آن غذا را تهیه کنند و به فرد تحویل دهند. این یعنی، افرادی که عجله داشتند نمیتوانستند از رستوران غذا بخرند.
شاید برای بسیاری از افراد سوال باشد که در درون این دانشگاه چه می گذرد؟
در این دانشگاه دانشجویان هم بصورت تئوری و هم بصورت عملی با ساز و کار داخل رستوران های مک دونالدز آشنا میشوند.
اصول اصلی مشتری مداری و ارتباط با مشتری نیز از جمله مسایلی است که در این دانشگاه مطرح میشود. همچنین دانشجویان قادر خواهند بود پس از آشنایی با ساز و کار این رستوران ایدههایی نیز برای بهتر شدن خدمات آن ارائه کنند. آنها همچنین به بررسی میزان زمان لازم برای آماده شدن محصولات رستوران مک دونالدز میپردازند و پژوهشهایی در این زمینه انجام میدهند. در نهایت این تعامل دوطرفه منجر به بهتر شدن و پیشرفت این رستوران پرطرفدار خواهد شد و افرادی که استعداد و علاقه به آشپزی و رستوران داری دارند به صورت علمی به این مسئله میپردازند.
گفته میشود که تا کنون بیش از 80 هزار نفر در رشته همبرگرلوژى از این دانشگاه فارغ التحصیل شدهاند!
یادآور میشویم که شرکت مک دونالدز در سال 1940 توسط ریچارد و موریس مک دونالد، با مشارکت ری کراک در سن برناردینو، کالیفرنیا بنیان نهاده شد. مک دونالدز بزرگترین رستوران زنجیرهای جهان است، که با بیش از 35٬000 شعبه در 119 کشور، روزانه حدودا به 64 میلیون مشتری سرویس میدهد. محصولات اصلی مک دونالدز عبارتنداز: همبرگر، چیزبرگر، مرغ، سیب زمینی سرخ کرده، صبحانه، نوشابهها و بسیاری موارد دیگر که گاهی برحسب ذائقه یا فرهنگ محلی تغییراتی میکند.