کد خبر: 3322
چهارشنبه 8 فروردین 1403 - 15:56
چهارشنبه 8 فروردین 1403 - 15:56

آشنایی کامل با مقالات ریویو یا مروری

آشنایی کامل با مقالات ریویو یا مروری

سوفیانیوز: مقاله ریویو در واقع نوعی مقاله هست که در یک موضوع علمی، پیشینه را چک می‌کند و به بررسی اکثر مقالاتی که در آن زمینه کار شدند می‌پردازد. این نوع مقالات اصولاً نوآوری خاصی ندارند و فقط در مورد مقالات پیشین نوشته می‌شوند.

مقاله ریویو یا مروری چیست؟

مقاله ریویو یا مروری، نوعی مقاله درباره یک موضوع علمی خاص می‌باشد. مقاله review، مقالات پیشین مربوط به یک موضوع علمی را بررسی کرده و مورد پردازش قرار می‌دهد. برای نگارش چنین مقاله‌ای، آشنایی با ساختار و نحوه نگارش آن امری ضروری خواهد بود. همچنین می‌بایست از منابع معتبر برای تولید مقاله ریویو استفاده گردد.

موضوعات مقالات ریویو

مقالات مروری می ‌توانند در موضوعات مختلف نوشته شوند. این گونه مقالات، معمولاً انتقادی بوده و تفسیرهای گوناگونی را ارائه می‌دهند. مهم‌ترین نقش مقالات ریویو، راهنمایی در مورد نوشته‌های پیشین و اصیل می‌باشد. بر همین اساس، کامل و دقیق بودن این گونه مقالات امری ضروری محسوب می‌گردد. با اینکه اکثراً تمامی اطلاعات گردآوری شده در مقاله مروری قبلاً به چاپ رسیده، اما چاپ جدید آن‌ها مشکلی به همراه نخواهد داشت.

هدف از نگارش مقالات ریویو

هدف اصلی از نگارش review چیست را می توان گفت ایجاد یک دیدگاه کامل از مقالات گردآوری شده توسط پژوهشگران می باشد. در این حالت، مخاطبان نیز می ‌توانند درک بهتری از موضوع مورد نظر داشته باشند. با توجه به این نکته، این مقالات در مکان های آکادمی حرفه ای و علمی بیشترین کاربرد را دارند. همچنین بیشتر افرادی که به چنین مقالاتی نیاز دارند، عبارتند از:

اساتید دانشگاهی

دانشجویان و دانشمندان

پژوهشگران

مدیران کمپانی‌های بزرگ و ...

مقاله ریویو

انواع مقالات ریویو

مرور روایتی

در این سبک با استفاده از منابع معتبر و داده‌های رسمی ارائه شده، به سوالات مطرح شده در مقالات بر اساس شیوه‌ای دقیق و ثابت پاسخ داده می‌شود.

مرور فراتحلیل

در این سبک از شیوه های مختلف و اغلب روش ها به منظور مقاله نویسی استفاده شده است. در این گونه مقالات، به جنبه های گوناگون موضوع مورد نظر همراه با نقد و بررسی آن پرداخته می‌شود.

مرور نظام‌مند

مقاله مروری نوشته شده بر اساس سبک نظام مند، اکثرا برای موضوعات طولانی تر که اطلاعات بیشتری در برداشته مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه بیشترین مقالات انتشار یافته در دانشگاه های معتبر جهان در دسته مقالات نظام مند می‌باشند.

مقاله ریویو

ویژگی‌های نگارش مقالات ریویو

  • خلاصه برداری از مقالات پیشین

  • بررسی و گفتمان در مورد مطالب تکراری

  • آنالیز دقیق تر نتایج پیشین

  • عدم وجود ساختار مشخص

  • مطالب ساده و قابل درک

  • داشتن مخاطبان عمومی

  • جمع آوری ساده مطالب

  • فهم بهتر متون

مقاله ریویو

اجزای اصلی مقالات ریویو


به طور کلی، ساختار یک مقاله ریویو شامل 6 بخش اصلی می‌باشد. شناخت این بخش‌ها به همراه رعایت نکات اساسی نگارشی، برای ایجاد یک مقاله مروری امری ضروری محسوب می‌گردد. ساختار چنین مقاله ای بر اساس معیارهای استاندارد به ترتیب زیر می‌باشد:

  • عنوان

یک عنوان جذاب می‌تواند نظر مخاطبان بیشتری را به خود جلب نماید. همچنین از نظر روانشناسی نیز مطالعه مقالات با عناوین جذاب برای افراد راحت‌تر می‌باشد. بنابراین می‌بایست برای چنین مقاله‌ای، بهترین و جذاب‌ترین عنوان انتخاب گردد.

  • چکیده

چکیده، در بردارنده نکات مهم مقالات مروری بوده و مسیر محتوا را به مخاطب نشان می‌دهد. در بخش چکیده می‌بایست تمامی بخش‌ها به صورت طبقه‌بندی شده و منظم در معرض نمایش مخاطب قرار گیرند.

  • مقدمه حرفه‌ای

در بخش مقدمه، خلاصه‌ای از کل مطالب ارائه شده در مقاله مروری ارائه می‌شود. مقدمه باید به اندازه کافی حرفه‌ای و جذاب باشد تا مخاطب را برای مطالعه کل مقاله قانع نماید.

  • بخش اصلی و بدنه مقاله

بدنه، مهم ترین بخش در مقاله review می‌باشد. در این قسمت، نویسنده می‌بایست مطالب را با قلمی جذاب، ساده و روان بر اساس ذائقه و سلیقه مخاطبان ارائه دهد. توضیحات ارائه شده در این بخش می‌بایست کامل و دقیق بوده تا خوانندگان به جواب تمامی سوالات خود در مورد موضوعات مربوطه دست پیدا کنند.

  • جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

بعد از ارائه مطالب و اطلاعات می‌بایست یک نتیجه‌گیری نهایی از ابتدا تا پایان نگارش مقاله صورت گیرد. همچنین در این بخش، مروری نیز بر سوالات و مسائل حل شده قبلی مقاله انجام خواهد شد.

  • منابع استفاده شده

همانطور که اشاره شد، مقالات ریویو یا مروری، نتیجه گردآوری و خلاصه برداری اطلاعات از مقالات پیشین می‌باشند.

برای معرفی منابع می‌بایست نکات زیر را در نظر گرفت:

معرفی کامل نویسنده

معرفی دقیق مقاله

منابع مورد استفاده

عدم نگارش ISBN

قرار دادن کل منابع در یک فرم