کد خبر: 4973
سه شنبه 25 اردیبهشت 1403 - 16:41
سه شنبه 25 اردیبهشت 1403 - 16:41

به دنیای هیجان‌انگیز مهندسی هوافضا در ترکیه قدم بگذارید!

به دنیای هیجان‌انگیز مهندسی هوافضا در ترکیه قدم بگذارید!

علاقه‌مندان تحصیل مهندسی هوافضا در کشور ترکیه می‌توانند به زبان انگلیسی یا ترکی در بسیاری از دانشگاه‌ دولتی و خصوصی با هزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه‌تر از کشورهای اروپایی در ترکیه تحصیل کنند. در ادامه با سوفیانیوز همراه باشید.

ترکیه به عنوان کشوری که در تقاطع اروپا و آسیا قرار گرفته، به یک مقصد جذاب برای دانشجویان بین‌المللی که به دنبال تحصیل در رشته مهندسی هوافضا هستند، تبدیل شده است. دانشگاه‌های متعددی در این کشور دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد را در این رشته ارائه می‌کنند و به دلیل کیفیت بالای آموزش و هزینه‌های نسبتاً مقرون به صرفه، مورد توجه بسیاری قرار گرفته‌اند.


مزایای تحصیل در رشته ی مهندسی هوافضا در ترکیه


مهندسی هوافضا یکی از گزینه های تحصیلی ویژه ای است که برای دانشجویان در ترکیه وجود دارد. به گفته موسسات ترکیه، کیفیت برنامه آموزشی باید مطابق با استانداردهای بین المللی باشد. به منظور اطمینان از تعالی دانشجویان در هر دو زمینه ی آکادمیک و حرفه ای، دانشگاه ها همچنین از تمام منابع خود برای حمایت از خواسته های دانشگاه در زمینه هوافضا کاملا استفاده می کنند.

برخی از مزایای عمده تحصیل در رشته مهندسی هوافضا در ترکیه به شرح زیر است:

  • اساتید مجرب

  • تعامل بین دانشجویان بین المللی که در ترکیه تحصیل می کنند اثرات مثبت فرهنگی و اجتماعی دارد

  • برنامه های پویا که برای انعکاس پیشرفت ها و تغییرات اخیر صنعت هوانوردی به روز شده اند

  • آموزش حرفه ای با به کار گیری متد های سایر رشته ها

  • توانایی تحصیل در رشته مهندسی هوافضا به زبان انگلیسی

  • داشتن یک استراتژی برای آموزش که تئوری، عمل و تحقیق را در بر می گیرد.

    هوافضا


شرایط تحصیل هوافضا در ترکیه


نکته مهم در مورد گرفتن پذیرش رشته هوافضا در ترکیه، آزمون های ورودی هر دانشگاه است. شما باید آزمون های مهم که توسط دانشگاه ‌ها اعلام می‌شود را شرکت کنید و رنج قبولی را کسب کنید. از جمله این آزمون ها می‌توان به آزمون یوس، آزمون سات و آزمون تومر اشاره کرد. برای کسانی که متقاضی گرفتن پذیرش رشته هوافضا ترکیه هستند، توانایی و تسلط بر زبان انگلیسی بسیار اهمیت دارد. پس بهتر است که مدرک زبان انگلیسی خود را نیز در زمان ثبت نام ارائه دهید. در کنار این آزمون های ورودی داشتن موارد زیر الزامی است:

  • مدارک تحصیلی قبلی به همراه ترجمه معتبر آن‌ها

  • ریزنمرات و ترجمه معتبر آن‌ها

  • چند پرده عکس

  • پاسپورت معتبر

  • نمره قبولی در آزمون ورودی

  • گواهی آزمون زبان انگلیسی

  • انگیزه نامه

  • توصیه‌نامه

  • فیش‌های واریزی ثبت نام (بسته به دانشگاه مقصد)

رشته هوافضا در ترکیه

رشته هوافضا در ترکیه را ابداً نمی‌توان رشته آسان و قابل درکی دانست. درگیر بودن با دروس سختی از جمله ریاضیات، فیزیک، استاتیک و دینامیک پیشرفته از یک سو و درگیری با استانداردها و تکنولوژی‌های جدید دنیا از سوی دیگر، رشته هوافضا را نفس‌گیر و سخت ساخته است؛ اما مانند آب خوردن برای علاقه‌مندان و طرفداران آن به پایان خواهد رسید. پس اگر به تحصیل در این رشته علاقه دارید و آینده خود را در این موقعیت می‌بینید که انتخاب شما شایسته تقدیر است. تحصیل رشته هوافضا در ترکیه در مقطع لیسانس با گذراندن درس‌هایی از جمله آیرودینامیک، استاتیک، استاتیک پرواز، فیزیک، شیمی، ریاضیات، آزمایشگاه و … شروع می‌شود. از همان ترم اول و دوم که ابتدای دوره تحصیل است، درس‌های کارآموزی دانشجویان هوافضا شروع می‌شود.

در دانشگاه های این کشور امکان بازدید هفتگی از کارخانه TAI (کارخانه هوافضای ترکیه) وجود دارد. از همان سال اول دانشگاه کسب تجربه‌های حرفه‌ای آغاز می‌شود. دانشجویان رشته هوافضا در ترکیه بعد از دوران لیسانس خود می‌توانند در زمینه‌های مختلف از جمله هوافضا، صنایع دفاعی، صنایع هوایی و … مشغول به کار شوند. یا اینکه ادامه تحصیل دهند و در یکی از گرایش‌های رشته هوافضا به گرفتن تخصص مشغول شوند. مزیت دیگری که مدرک هوافضا ترکیه برای فارغ التحصیلان خود دارد این است که می‌توانند برای کار و ادامه تحصیل به راحتی به دیگر کشورها بروند. چرا که مدرک آن‌ها بین المللی محسوب شده و امکان ارائه به دیگر کشورها را خواهد داشت.

تحصیلات تکمیلی هوافضا در ترکیه

دوره تحصیلات تکمیلی رشته هوافضا در ترکیه از دوره‌های پرطرفدار است. چرا که گرایش‌های مختلف آن که جدیداً هم به آن‌ها اضافه شده است، در داخل کشوری مانند ایران جا نیفتاده و بسیار جای کار دارد. برای همین بهترین انتخاب برای علاقه‌مندان به ادامه تحصیل در رشته هوافضا این است که اپلای دیگر کشورها را بگیرند. در میان دانشگاه های مقصد، ترکیه می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها باشد. شما در دوره کارشناسی ارشد، دو سال و در دوره دکتری 4 سال مشغول به تحصیل خواهید شد.
گرایش‌های دوره ارشد رشته هوافضا ترکیه:

  • آیرودینامیک

  • پیش رانش یا جلوبرندگی

  • سازه

  • دینامیک پرواز

  • فضا

برای پذیرش تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های ترکیه باید در یکی از آزمون های ALES، GRE و یا GMAT نمره قبولی را کسب نمایید. هر دانشگاه بنا بر سیاست‌های تحصیلی که دارد، یکی از آزمون های اشاره شده را به عنوان آزمون ورودی دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی ارشد و تحصیل دکتری در ترکیه می‌داند.

هوافضا


بهترین دانشگاه ها برای تحصیل در رشته مهندسی هوافضا در ترکیه کدامند؟


دانشگاه بغازیچی

دانشگاه بغازیچی استانبول یک دانشگاه تحقیقاتی مهم است. کریستوفر رابرت آن را در سال 1863 تأسیس کرد و اکنون بیش از 20000 دانشجو در این دانشگاه ثبت نام کرده اند. این دانشگاه دارای شش پردیس در منطقه اصلی استانبول است. در این موسسه درجه یک در ترکیه، دانشجویان بین المللی می توانند علوم کاربردی، علوم انسانی، مهندسی، آموزش و سایر رشته ها را به زبان انگلیسی آموزش ببینند. شش دانشکده، دو مدرسه که مدرک کارشناسی اعطا می کنند، و شش موسسه که مدرک فوق لیسانس می دهند، دانشگاه را تشکیل می دهند.

دانشگاه یاشار

دانشگاه یاشار، یک "دانشگاه بوتیک" در سال 2001 توسط بنیاد ورزش و آموزش Selcuk Yasar در شهر ازمیر ترکیه تاسیس شد. هفت دانشکده در مقطع کارشناسی، از ارتباطات و معماری گرفته تا فیزیک و اقتصاد، ساختار آکادمیک دانشگاه را تشکیل می دهند. این دانشکده ها مجموعاً حدود 25 مدرک کارشناسی را ارائه می دهند. بخش تحصیلات تکمیلی دانشگاه توسط دو دانشکده مختلف تحصیلات تکمیلی مدیریت می شود که همچنین 22 رشته کارشناسی ارشد و دکترا را برای دانشجویان ارائه می دهند.

دانشگاه گلیشیم استانبول

دانشگاه Gelisim استانبول به عنوان دانشگاهی در نظر گرفته می شود که به طور مداوم در حال گسترش به سمت هدف اصلی خود برای تبدیل شدن به یک دانشگاه مهم جهانی است. یکی از رقبای موسسات خصوصی در ترکیه است. هدف آن اجرای یک رویکرد آموزشی است که تاکید زیادی بر عاملیت دانشجویی دارد.

دانشگاه حاجت تپه

دانشگاه حاجت تپه که در سال 1967 تأسیس شد، به عنوان یکی از برترین دانشگاه‌های ترکیه ، با 16 دانشکده، 15 مؤسسه، 4 مدرسه حرفه‌ای، به کمک به توسعه اجتماعی و ارزش‌های جهانی در زمینه‌های علم، فناوری و هنر،2 کالج، 1 هنرستان و 98 مرکز تحقیقاتی و کاربردی به کار خود ادامه می‌دهد.

دانشگاه استانبول تکنیک

یکی از اولین دانشگاه های فنی در جهان، دانشگاه فنی استانبول است. این دانشگاه برای رشته های معماری و مهندسی خود مشهور می باشد. این دانشگاه تلاش های خود را بر ارائه آموزش با کیفیت بالا در زمینه های علوم اجتماعی و مهندسی متمرکز کرده است و در سراسر جهان به دلیل تربیت متخصصان برجسته و مجهز شناخته شده است.

دانشگاه فنی خاورمیانه

آنکارا دارای موسسه تحقیقاتی عمومی به نام دانشگاه فنی خاورمیانه است که در سال 1956 تأسیس شد. 42 بخش و 5 دانشکده از جمله معماری، هنر و علوم، علوم اقتصادی و اداری، آموزش و مهندسی، برای دانشجویان بین المللی در دسترس است. در حال حاضر بیش از 30000 دانش آموز در حال تحصیل در این دانشگاه می باشند.

دانشگاه ییلدیز تکنیک

زمانی که دانشگاه Yildiz Teknik برای اولین بار در سال 1911 تأسیس شد، مدرسه ای بود که صرفاً بر روی علوم اجتماعی، طبیعی و مهندسی متمرکز بود. امروزه این دانشگاه به یکی از شناخته شده ترین موسسات فنی تبدیل شده است و از آن زمان تا حال به عنوان یک محیط فوق العاده برای توسعه متخصصان جوان با مهارت ها و شایستگی های شناخته شده بین المللی عمل کرده است.

دانشگاه تکنولوژی گبزه

بنیاد و تخصص دانشگاه تکنولوژی گبزه، به‌عنوان اساس برای ایجاد دانشگاه تکنیک گبزه، مورد استفاده قرار گرفت. با تسهیلات، توانمندی‌ها و کادر آموزشی خود، دانشگاه تکنیک گبزه یکی از مؤسسات جوان اما با تجربه‌ی ترکیه است و در حال آماده‌شدن برای تبدیل شدن به یکی از مراکز علمی برجسته و دانشگاه‌های برتر کشور است.

دانشگاه اقتصاد و فناوری TOBB

دانشگاه اقتصاد و فناوری TOBB (TOBB ETU) که ​​توسط اتحادیه بازرگانی ترکیه تأسیس شده است، دانشگاهی بسیار معتبر است که به دلیل برنامه های درجه یک و آموزش پویا که به دانشجویان خود برای آموزش ارائه می دهد، مشهور است. این موسسه دارای 24 برنامه بسیار معتبر است که توسط اساتید ترک تدریس می شود که توسط امکانات تحقیقاتی درجه یک و آزمایشگاه های درجه یک پشتیبانی می شوند. آنکارا، یکی از بزرگترین شهرهای دانشجویی در جهان، جایی است که پردیس اصلی دانشگاه در آن واقع شده است.

دانشگاه کوچ

پردیس خیره کننده، کمک های علمی جامع، و آزمایشگاه های مجهز در دانشگاه کوچ ترکیه، آن را در بین دانشجویان داخلی و بین المللی محبوب کرده است. این موسسه در سال 1992 در استانبول تاسیس شد. در حال حاضر رتبه سیزدهم ترکیه و 1433 جهان را دارد و فقط دوره های زبان انگلیسی را ارائه می دهد.

دانشگاه اوکان استانبول

دانشگاه اوکان در استانبول در سال 1999 تاسیس شد. این دانشگاه جوان تلاش می کند تا در تحقیقات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در زمینه مسائل مربوط به آموزش، ورزش و سلامت پیشگام باشد. این موسسه اکنون بیش از 55 مدرک لیسانس، 121 برنامه کارشناسی ارشد و 19 برنامه دکترا ارائه می دهد. بیش از 15000 دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل می باشند که بسیاری از آنها دانشجویان بین المللی می باشند.

دانشگاه اوزیگین

یکی از بزرگترین دانشگاه های ترکیه برای دانشجویان خارج از کشور، دانشگاه Ozyegin است که یک موسسه جدید است. این دانشگاه از MIT و کمبریج الگوبرداری کرده است و چشم اندازی برای فراهم کردن یک محیط یادگیری که زندگی دانشجویان را متحول می کند دارد. این موسسه رشته های تحصیلی در زمینه های حقوق، تجارت، علوم اجتماعی، مهندسی و معماری ارائه می دهد. علاوه بر این، امکانات آموزشی برای زبان های مدرن، غذا و هنرهای آشپزی فراهم می کند.

دانشگاه بیلگی استانبول

از سال 2006 تا 2019، دانشگاه بیلگی استانبول با Laureate Education، یکی از بزرگترین شبکه های آموزشی جهان، برای بهبود کیفیت آموزش و تحقیقات علمی و رقابت در مقیاس جهانی همکاری کرد. سه پردیس دانشگاه بیلگی استانبول را تشکیل می دهند: Kustepe، Dolapdere و Santral Istanbul.

دانشگاه یدی تپه

دانشگاه یدی تپه در سال 1996 در آتاشهیر استانبول تأسیس شد. این دانشگاه در رتبه 2972 ​​جهانی و 38 در ترکیه قرار دارد. زبان های ترکی، انگلیسی، فرانسوی و آلمانی در این دانشگاه تدریس می شود.

هوافضا


بازار کار مهندسی هوافضا در ترکیه


اگر از یک موسسه کاریابی در ترکیه مشاوره بگیرید متوجه خواهید شد که بازار کار برای فارغ التحصیلان رشته هوافضا در ترکیه به چند عامل بستگی خواهد داشت. مهم‌ترین این‌ها کشور و شهری خواهد بود که شما به کار مشغول شوید. قطعاً در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه استقبال بسیار زیادی از رشته های مهندسی بخصوص رشته هوافضا خواهد شد. شما بعد از تحصیل می‌توانید ادامه دهید و وارد فضای تدریس و دانشگاه شوید. یا اینکه در شرکت‌های معتبر هواپیمایی و کارخانه‌های هواپیماسازی و فضانوردی مشغول به کار شوید. یا اینکه در زمینه‌های دیگر به صورت مجازی و اینترنتی کار پیدا کنید. در هر صورت باید توانایی زبان انگلیسی بالا و مهارت علمی خوبی داشته باشید.


درآمد مهندسی هوافضا در ترکیه


اتفاقاً رشته هوافضا در ترکیه جزو مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود. باید هم همین‌طور باشد. زمینه کاری‌های لول و درگیر بودن با علم روز دنیا از پتانسیل های این رشته برای داشتن درآمدهای بالا است. اگر بخواهیم به طور میانگین برآورد کنیم، افراد فارغ التحصیل رشته مهندسی هوافضا ترکیه حدود 9710 لیر در ماه درآمد خواهند داشت که معادل 117000 لیر در سال است. در کمترین حالت این مقدار درآمد به 4950 لیر در ماه و در بیشترین حالت به 15000 لیر در ماه می‌رسد. البته این‌ها آمار کلی بر اساس برآوردها و نظرسنجی ها است. قابل استناد است اما توانایی و میزان سابقه و همت خودتان نیز بسیار در بالاتر بردن این‌ها تأثیرگذار خواهد بود. حتی بسته به شهری که در آن مشغول به کار می‌شوید نیز درآمد متفاوت خواهد بود. همین میانگین درآمد رشته هوافضا در ترکیه در شهر استانبول 23 درصد بیشتر از دیگر شهرها است. برآوردها برای نسبت داشتن سابقه کار و میزان درآمد به شرح زیر است:

  • داشتن سابقه زیر دو سال: 5550 لیر در ماه

  • داشتن سابقه 2 تا 5 سال: 31 درصد افزایش درآمد، 7250 لیر در ماه

  • داشتن سابقه 5 تا 10 سال: 40 درصد افزایش درآمد، 10500 لیر در ماه

  • داشتن سابقه 10 تا 15 سال: 20 درصد افزایش درآمد، 12800 لیر در ماه

  • داشتن سابقه 15 تا 20 سال: 9 درصد افزایش درآمد، 14000 لیر در ماه

  • داشتن سابقه بیش از 20 سال: 8 درصد افزایش درآمد، 15300 لیر در ماه


جمع‌بندی


بخش هوافضا با فراهم آوردن فرصت های شغلی جذاب، به تدریج موقعیت خود را در سراسر جهان پر می کند. طراحی و ساخت، تعمیرات و نگهداری، مدیریت حمل و نقل هوایی از مناطق اصلی کار در این بخش فناوری بالا هستند. مهندسان هوافضا که مهارت های بسیاری کسب می کنند، به عنوان یک نتیجه مطلوب از تحصیلات جامع، می توانند شغل هایی را در بخش های اصلی خودرو و انرژی نیز پیدا کنند. از اینگه تا پایان این مقاله با ما همراه بودید از شما متشکریم.