کد خبر: 2467
چهارشنبه 2 اسفند 1402 - 11:52
چهارشنبه 2 اسفند 1402 - 11:52

نکات طلایی چاپ مقاله در کمترین زمان ممکن

نکات طلایی چاپ مقاله در کمترین زمان ممکن

سوفیانیوز: پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی برای همه دانشگاهیان یک امر مهم و ضروری می باشد. یافتن یک مجله معتبر و چاپ در کمترین زمان از ملاک‌های اصلی همه دانشجویان هست، این مقاله می تواند راهکارهای مفیدی را در این زمینه ارائه نماید.

مقاله علمی پژوهشی چیست؟

همان طور که از عنوان این نوع مقاله مشخص است روشن است که باید حاصل تحقیقات و پژوهش‌های نویسنده باشد. نویسندگانی که موضوع جدیدی را وارد دنیای علمی می‌کنند و در رابطه با آن تحقیق و پژوهش انجام می‌دهند کمک بزرگی به دنیای علمی می‌کنند. تحقیقات و پژوهش‌ها زمانی که منجر به گسترش علم و شروع دوره جدید علمی در دنیا می‌شوند معتبر می‌باشند و اهمیت بسیار بالایی برای نویسنده درپی دارند. مقالات علمی پژوهشی به عنوان مقالاتی شناخته می‌شوند که دارای نوآوری هستند و در راستای مقالات پیشین نمی‌باشند. اگر بخواهیم تعریف دقیق‌تری از مقالات علمی پژوهشی ارائه کنیم قابل ذکر است که مقاله علمی پژوهشی به جای پرداختن به نتایج تحقیقات پیشین در زمینه تحقیقاتی، به داشتن یک ایده نو و نوآوری نسبت به تحقیقات پیش پرداخته شده باشد. در واقع مقاله پژوهشی به مقاله بیس یا پایه‌ای اطلاق می‌شود که برای نگارش آن از داده‌های خامی که خود محقق آن‌ها را به دست آورده است، استفاده شده باشد. مقاله علمی پژوهشی بر روی تجزیه و تحلیل و هم‌چنین تفسیر این داده‌ها شکل گرفته است و روی تجزیه اطلاعات کسب شده از تحقیقات پیشین تمرکزی ندارد. مقاله علمی پژوهشی به رفع یک مشکل خاص اختصاص داده می‌شود که قبلاً درباره آن راه حلی ارائه نشده است و یا راه حل‌های ارائه داده شده شک برانگیز هستند. مقالات علمی پژوهشی اغلب دارای المان‌های تحقیقاتی به خصوصی هستند.

مقاله

اهمیت پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی

بسیار واضح است که مقالات علمی پژوهشی به واسطه این که نوآوری جدیدی دارند و برای گسترش علمی به پژوهشگران در زمینه تخصصی خود کمک بزرگی می‌نمایند از اهمیت چاپ ویژه‌ای هم برای نویسنده به سبب ارتقا رزومه و هم برای خوانندگان برخوردار است. نویسنده با پذیرش مقاله پژوهشی خود در مجلات معتبر می‌تواند رزومه علمی خود را ارتقا داده و هم اینکه در مراحل تحصیلی برای ارائه به دانشگاه از امتیاز چاپ مقاله استفاده نماید و هم اینکه علم و دستاورد جدید خود را در اختیار سایر نویسندگان قرار دهد. بسیاری از دانشگاه‌ها دانشجویان دوره کارشناسی ارشد جهت دفاع پایان‌نامه خود و دریافت دو نمره پژوهشی و یا برای دانشجویان دوره دکترا جهت کسب نمره و دریافت مجوز پیش دفاع رساله خود را ملزم به چاپ مقاله علمی پژوهشی می‌نمایند.

از طرفی اساتید و هیات علمی جهت ارتقا رتبه علمی خود به چاپ مقاله علمی پژوهشی نیاز دارند. یا کسانی که مایل به اپلای دانشگاه‌های خارجی هستند، چاپ مقاله یکی از مهمترین بخش‌هایی هست که دانشگاه‌های مقصد از دانشجویان انتظار دارند که در زمان ارائه مدارک ارائه نمایند. بسیاری از ازار برای رزومه‌کاری خود مقاله علمی پژوهشی چاپ می‌نمایند و حتی برای دریافت کسر خدمت سربازی نیز چاپ مقاله یکی از موارد مهم و اساسی به شمار می‌آید.

نحوه نگارش مقاله علمی پژوهشی

مقالات علمی پژوهشی از لحاظ ساختار و چهارچوب تفاوتی با سایر مقالات ندارند و تنها از لحاظ محتوای مقاله با هم متفاوت می‌باشند بخش‌های یک مقاله علمی پژوهشی ثابت می‌باشد و آنچه که تفاوت دارد نحوه گردآوری تحقیقات و ارائه آنها به صورت مقاله علمی پژوهشی می‌‍باشد، اگر قرار هست مقاله علمی پژوهشی بصورت استخراج مقاله از پایان‌نامه باشد، باید اصول و نکات نگارش و استخراج مقاله از پایان‌نامه را رعایت فرمایید.

مقاله

مقاله علمی پژوهشی متشکل از چندین بخش است

1- عنوان مقاله

2-چکیده

3- کلمات کلیدی

4-مقدمه

5-مواد و روش ها

6-نتایج

7-بحث

8-نتیجه گیری

9-تقدیر و تشکر

10- مراجع

11-ضمیمه

12-موارد تکمیلی

نکته: باتوجه به اینکه مقالات علمی پژوهشی ناب و تخصصی می‌باشند عنوان نیز باید ناب و جدید باشد و از طرفی دربرگیرنده کلمات کلیدی باشد. عنوان نباید چندان طولانی باشد بهتر است مختصر و کوتاه باشد. عنوان مقاله در صورت تمایل می‌تواند به صورت پرسشی نیز باشد.

نکته: با توجه به اینکه مقالات علمی پژوهشی باید حاصل تحقیقات و پژوهش‌های خود دانشجو باشد و کاملا ناب و جدید باشد تمام بخش‌های چکیده و مقدمه و متدهای تحقیق می‌بایست با توجه به نتایج تحقیقات و عملکرد حین مقاله نگارش شود.

نکته: نتایج عملی با عنوان experimental results و نتایج شبیه‌سازی با عنوان simulation results بیان می‌شوند. در این قسمت باید دستاوردها، یافته‌ها و مقادیر عددی نتایج آزمایش، اهمیت و با ارزش بودن آنها کاملا دقیق و به صراحت توضیح داده شود و ویژگی‌های آماری نیز ذکر گردد. زمان افعال این بخش از مقاله گذشته است. هدف اصلی از نتایج، ارائه و نمایش یافته‌هایتان است. این بخش را یک گزارش عینی از نتایج قرار دهید و تمام تفسیر‌ها را برای این بخش نگه دارید.

مراحل پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی

مجلاتی که مقالات معتبر در سطح دنیا را پذیرش می‌کنند مجلات علمی پژوهشی داخلی و خارجی نامیده می‌شوند و جز معتبرترین مجلات علمی در سطح دنیا محسوب می‌شوند و چاپ مقاله در این ژورنال‌ها مزایای بیشماری را برای نویسندگان در پی دارد. مجلات داخلی و خارجی اعتبار یکسانی ندارند و براساس هدف نویسنده از چاپ مقاله خود در مجلات مختلف انتخاب مجله انجام می‌شود، به طور مثال برای نویسنده‌ای که قصد مهاجرت و یا اخذ پدیرش از دانشگاه‌های خارجی را داشته باشد مجلات خارجی مناسبتر می‌باشند. برای چاپ مقالات علمی پژوهشی در ژورنال‌های داخلی و خارجی مقالات علمی خود را باید با کیفیت بسیار بالایی ویراستاری و ترجمه کنید تا قابلیت چاپ شدن در ژورنال‌های تخصصی و معتبر را داشته باشند.

مقاله

انتخاب مجله برای پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی

بعد از آماده شدن مقاله پژوهشی خود با توجه به هدف و انتظاری که از چاپ مقاله خود در مجلات مختلف دارید، باید مجله مد نظر را انتخاب فرمایید. انتخاب مجله باید با دقت کافی انجام شود و مقاله در اسکوپ‌کاری مقاله باشد تا بتواند تحت داوری نشریه قرار گیرد. انتخاب ژورنال سختترین و حساس ترین بخش چاپ مقاله می‌باشد. امروزه با توجه به گسترش علوم مختلف و تخصصی شدن شاخه های علمی ژونالها نیز در گرایش های جداگانه مقاله پذیرش می‌کنند. مجلات باید قابل تایید وزارت علوم باشند و قبل از سابمیت حتما باید اصالت ژورنال بررسی گردد. خوشبختانه امروزه اطمینان از اعتبار ژورنال‌ها کار ساده‌ای شده است و با مراجعه به سایت رسمی موسسه انتشار کننده ژورنال و یا سایت رسمی وزارت علوم می‌توانید لیست ژورنال‌های دارای اعتبار را بررسی کنید. البته علاوه بر اصالت ژورنال نکته دیگری نیز که بسیار اهمیت دارد حوزه موضوعی ژورنال و سطح کیفی آن می‌باشد. ممکن هست در رشته‌های مختلف مجلات زیادی باشند که مقاله چاپ می‌نمایند اما اسکوپ‌کاری هر کدام ممکن هست متفاوت باشد بنابراین نیاز هست براساس رشته و گرایش و عنوان و چکیده و موضوعی که در مقاله خود کار کرده‌اید اسکوپ کاری مجله مورد نظر را مطالعه نمایید و دقیقا در حیطه تخصص همان مجله اقدام به ارسال مقاله نمایید. ژورنال‌هایی که برای ارسال مقاله انتخاب می‌نمایید باید از لحاظ سطح کیفی و حوزه موضوعی متناسب با مقاله باشند و از طرفی قابل تایید دانشگاه مورد نظرتان نیز باشد.

مجلات در حالت کلی به دو دسته مجلات داخلی و مجلات خارجی تقسیم‌بندی شوند.

اگر قصد مهاجرت و اپلای دارید مجلات خارجی بهترین گزینه هستند. اما اگر برای دانشگاه‌های داخل کشور و رزومه‌کاری می‌خواهید اقدام نمایید علاوه بر مجلات خارجی می توانید از مجلات داخلی هم استفاده نمایید.

مورد دیگری که در انتخاب مجلات باید دقت فرمایید نسبت به هزینه دار بودن یا رایگان بودن مجله هست. گاها برخی مجلات برای پذیرش و چاپ مقاله از خود نویسنده هزینه دریافت می‌نمایند. که اصطلاحا مجلات اپن اکسس نامیده می‌شوند و برخی هم هزینه از نویسنده دریافت نمی‌نمایند. که مجلات کلوز اکسس نامیده می‌شوند.

مجلات داخلی

مجلات داخلی اکثرا به سه دسته کلی علمی پژوهشی داخلی. علمی ترویجی داخلی. و علمی تخصصی داخلی تقسیم‌بندی می‌شوند. گاها برخی مجلات داخلی نمایه ای اس ای، ای اس سی و اسکوپوس و یا پابمد را نیز دارند.

مجلات خارجی

مجلات خارجی مجلاتی هستند که معمولاً کشور صاحب امتیاز آن‌ها کشورهای خارجی هستند و در سطح بین‌المللی ارائه می‌شوند. نمایه‌های ای اس ای . اسکوپوس . ای اس سی . پابمد . اینترنشنال

ترجمه تخصصی مقاله علمی پژوهشی

بعد از انتخاب مجله باید به این نکته دقت نمایید که با توجه به زبان تخصصی مجله فایل مقاله را ابتدا به زبان تخصصی مجله مورد نظر ترجمه و بعد اقدام به ارسال نماییم. کیفیت محتوای مقاله مهم است و مقالاتی که کیفیت بسیار بالایی داشته باشند روشن است که اعتبار بالایی نیز خواهند داشت اما کیفیت ترجمه مهم است و در واقع کیفیت ترجمه کیفیت محتوای مقاله را چند برابر می‌کند و اعتبار بسیار بالایی به مقاله می‌بخشد. مقالات تخصصی باید به صورت مفهومی و با کیفیت بسیار بالایی ترجمه شوند و کلیه عبارات تخصصی به صورت مفهومی درک و منتقل گردد. ترجمه مقاله با کلید واژه‌های تخصصی رشته مورد نظر و با رعایت اصل مطلب و منظور نویسنده انجام شود. اگر بخواهید مقاله را برای مجلات داخلی فارسی زبان ارسال نمایید نیاز به ترجمه کلی متن نیست، هر چند برخی مجلات با توجه به شرایطشان ترجمه مقاله را نیز درخواست می‌نمایند و در بسیاری موارد صرفاً ترجمه عنوان و چکیده و افیلیشن نویسندگان و ترجمه منابع فارسی را در خواست می‌نمایند. اما ارسال مقاله به مجلات خارجی نیازمند ترجمه تخصصی مقالات فارسی بصورت کامل می‌باشد.

مقاله

مقاله

فرمت‌بندی مقاله علمی پژوهشی

هر مجله در سایت خود فرمت و قالب خاصی مد نظر دارد که جهت ارسال مقاله به داوری در آن مجله نیاز هست این دستور العمل را مطالعه و براساس موارد در خواستی مقاله را قالب بندی نمایید. در قالب بندی مقاله معمولا موارد مربوط به فونت و اندازه تصاویر و جداول و نوشته ها و ... باید رعایت شوند. بدون فرمت‌بندی مقاله احتمال داوری و پذیرش در مجله وجود ندارد.

سابمیت مقاله علمی پژوهشی

هر ژورنال راه ارتباطی و نحوه تحویل مقاله به سردبیر را در سایت رسمی خود قرار داده است که برخی از ژورنال‌ها از طریق ایمیل فایل را از شما دریافت می‌کنند و برخی دیگر سیستم مکانیزه‌ای برای دریافت مقالات دارند و می‌توانید توسط سیستم و سایت ژورنال مقاله را سابمیت کنید. سابمیت از طریق پنل در واقع با ایجاد حساب کاربری در سایت مجله و اخذ یوزر و پسوردی که بعد از اتمام مراحل سابمیت از طرف مجله به نویسنده ارائه می‌شود. و هر زمان قابل دسترسی هست و نویسنده می‌تواند رد جریان روند داوری مقاله خود از طرف مجله باشد. در سابمیت از طریق ایمیل فایل مقاله به ایمیل ارتباطی که در سایت مجله هست ارسال می‌شود و نویسنده باید منتظر بررسی و اعلام نتیجه داوری از طرف داوران نشریه باشد. معمولا بازه زمانی داوری در حالتی که سابمیت از طریق ایمیل هست طولانی‌تر از حالتی هست که سابمیت بصورت پنلی انجام می‌شود.

داوری و دریافت نتیجه مقاله علمی پژوهشی

داوری مجلات اکثرا به صورت نامشخص و از طرف سردبیر و داورهای نشریه انجام می‌شود. در ابتدا سردبیر نشریه مقاله را بررسی می‌نمایند و اگر مقاله از نظر ارتباط با اسکوپ‌کاری مجله، جذابیت و بروز بودن مقاله و... مورد تایید باشد برای داوری محتوایی به داوران نشریه ارسال می‌شود که هر داوری نظر خود را بعد از بررسی کامل ارسال می‌نماید. اگر کلیت مقاله از نظر داوری مورد تایید باشد و یا نیاز به اصلاحات و توضیحاتی از طرف نویسنده باشد در قابل اصلاحات در خواستی به نویسنده ارجاع می‌شود تا توضیحات و اصلاحات را ارائه نماید، اما اگر مقاله مورد تایید از طرف داورها نباشد با ارائه توضیحات رد مقاله ریجکت می‌شود. ممکن هست در همان مرحله ابتدایی بررسی مقاله توسط سردبیر اگر مقاله مورد تایید ایشان نباشد مقاله ریجکت شود که اصطلاحا ریجکت فوری گفته می‌شود و مقاله به داوری محتوایی نمی‌رسد. در صورت تایید مقاله از طرف داوری نشریه مجله با ارسال نامه پذیرش اعلام موافقت و تایید مقاله را به نویسندگان ارسال می‌نماید. در خصوص نامه پذیرش باید به این نکته توجه نمایید که نامه از طرف مجله بوده و مهر و امضای سردبیر را داشته باشد و اطلاعات نویسندگان، اطلاعات خود مقاله و مجله، شماره چاپ و ... در آن قید شده باشد.

مقاله علمی پژوهشی پذیرش شده از طرف مجله با توجه به تاریخ اعلامی و یا شماره چاپی که در نامه پذیرش به نویسنده ارسال شده است، بعد از چاپ در سایت مجله به صورت پی دی اف قابل دسترسی هست و هم در گوگل و گوگل اسکولار با سرچ عنوان مقاله یا اسم نویسنده نیز بالا می‌آید.