سوفیانیوز
سوفیانیوز: شکلات، یکی از محبوبترین خوراکیهای جهان است که از دانههای درخت کاکائو تهیه میشود؛ اما آیا تا به حال فکر کردهاید که شکلات چگونه تهیه میشود؟ برای پاسخ به این سوال کافیست این ویدیو را تماشا کنید.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، کاکائو از درختی به اسم تئوبروما، تیره پنیرکیان به دست میآید. این درخت ارتفاعی بین 4 تا 10 متر دارد و زیر سایه درختان بزرگتر از خود رشد میکند. برگهای این درخت ساده است و گلهای قرمز و کوچکی دارد که به طور منظم کنار هم قرار گرفتهاند.
میوه این درخت تقریباً هم اندازه خیار، با رنگی زرد مایل به قهوهای است. داخل هر میوه تیره پنیرکیان، درون یک بافت گوشتی، بین 24 تا 45 عدد دانه قرار گرفته است.
بعد از چیدن میوه این درخت آن را جایی نگه داری میکنند و بعد از پوسیده شدن میوهها، دانههای آن را جدا کرده و مورد استفاده قرار میدهند. پودر کاکائو از فشرده شدن دانههای داخل میوه درخت تیره پنیرکیان به دست میآید.
این درخت در اکثر مناطق جهان کشت و از میوه آن استفاده میشود اما عمدهترین تولید کنندگان این محصول ساحل عاج، غنا و نیجریه هستند. دانههای درخت تئوبروما طی فرآیندی به پودر کاکائویی که در بازار در دسترس افراد است، تبدیل میشوند.
کاکائو حاوی انواع مختلفی از مواد شیمیایی از جمله آنتی اکسیدانهایی به نام فلاونوئیدها است. مشخص نیست که این فلاونوئیدها چطور ممکن است در بدن کار کنند اما به نظر میرسد که باعث شل شدن رگها میشوند. اما به طور کلی فواید کاکائو شامل موارد زیر است:
سندرم خستگی مزمن
بهبود عملکرد کبد و سیروز کبدی
بهبود عملکرد ذهنی
بهبود یبوست
بهبود حرکت افراد مبتلا به پارکینسون
کاهش وزن
بهبود آسم و برونشیت و احتقان ریه
جلوگیری از چین و چروک
جلوگیری از ترکهای پوستی در دوران بارداری
کاکائو و کنترل کم خونی