کد خبر: 6591
دوشنبه 18 تیر 1403 - 10:33
دوشنبه 18 تیر 1403 - 10:33

ویدیو/ خلاقیت دیدنی در ساخت اجاق خورشیدی در بیابانی بی‌آب و علف/ از این بهتر نمی‌شد خاصیت منحصربه‌فرد انرژی طبیعی رو به نمایش گذاشت

سوفیانیوز: اجاق خورشیدی، نوعی اجاق سهمی شکل است که برای پخت و پاستوریزه کردن خوراک و مایعات مورد استفاده قرار می‌گیرد. اولین بار دانشمندی سوئیسی این اجاق را برای پخت میوه استفاده کرد. ویدیویی از مراحل ساخت این اجاق را ببینید.

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، اجاق خورشیدی وسیله‌ای است که به شما این امکان را می‌دهد که با مصرف انرژی خورشیدی، به عنوان سوخت، غذا بپزید. اجاق خورشیدی محیطی بی‌خطر است و با آن می‌توان در زمان و سوخت صرفه‌جویی کرد. این اجاق‌ها همچنین می‌توانند برای پاستوریزه کردن آب و یا استریل کردن وسایل مختلف به کار رود. در اواسط قرن هجدهم، یک دانشمند اروپایی به نام "هاراکور ساسر" یک دستگاه کوچک برای مهار کردن انرژی خورشید ساخت. دانشمندان در آن زمان با تبدیل کردن نور خورشید به گرما کارهای بی شماری انجام می‌دادند، اما آنها بیشتر، نور خورشید را با استفاده از یک آینه بر یک نقطه متمرکز می‌کردند تا داغ شود. ‏ساسر بر ظرفیت به دام اندازی گرما توسط شیشه متمرکز شده بود. چیزی که ساسر ساخت، اولین خوراک پز خورشیدی شناخته شده بود، و بسیار به خوراک پزهای امروزی شبیه بود. او 5 جعبه شیشه‌ای را درون همدیگر قرار داد، و آنها را بر روی یک نوار باریک سیاه از چوب قرار داد. پس از چندین ساعت قرار دادن در معرض نور خورشید، دمای داخل جعبه به 88 درجه سانتی گراد رسید. او از این وسیله برای خشک کردن میوه استفاده می‌کرد.

طراحی اجاق‌های خورشیدی به گونه ای است که گرمایی که جذب خود می کنند بیشتر از گرمایی است که از خود آزاد می کنند. اجاق خورشیدی که در این فعالیت علمی می سازید بسیار ساده است و با استفاده از یک جعبۀ پیتزا، کاغذ آلومینیومی (فویل)، کاغذ سلفون و یک برگه کاغذ سیاه رنگ ساخته می‌شود. برای این کار، باید قسمتی از در جعبه را ببرید و قسمت بریده شده را به سمت بالا تا کنید. سپس داخل آن را به طور کامل با فویل بپوشانید. این فویل باعث انعکاس نور خورشید به داخل جعبه می‌شود. همچنین باید روی جعبه را در قسمتی که بریده‌اید با سلفون به طور کامل ببندید تا هیچ راه در رویی نداشته باشد. این به اصطلاح پنجره‌ای که روی در جعبه ایجاد کرده‌اید، مانند یک سقف گل خانه ای عمل می‌کند که از طریق آن، نوری که به صورت مستقیم به داخل جعبه می‌تابد و یا از طریق فویل بازتاب می‌شود باعث افزایش دمای داخل جعبه می‌شود. همچنین به یک کاغذ سیاه رنگ نیاز دارید تا در کف جعبه قرار دهید. این کاغذ حرارت ناشی از تابش مستقیم و بازتاب شده نور خورشید را به خود جذب می‌کند و داغ می‌شود و می‌تواند مواد غذایی را که روی آن قرار داده می‌شود با حرارت زیاد خود طبخ کند.