سوفیانیوز
سوفیانیوز: محققان، برای اولین بار توانستند قطعات DNA را از یک آجر رسی باستانی استخراج کنند و نشان دهند که چگونه میتوان از این بلوکهای ساختمانی به جا مانده از زمانهای گذشته برای فهرستبندی گیاهان موجود در محیط آن زمان استفاده کرد.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، در کاوشهای باستانشناسی در شمال عراق، دانشمندان موفق به کشف یک آجر 2900 ساله از کاخ پادشاه دوم آشور شدهاند که حاوی DNA باستانی است. این آجر که از موادی مانند گل رودخانه دجله و فضولات حیوانی ساخته شده، مانند یک کپسول زمان عمل کرده و اطلاعات مهمی از تنوع زیستی آن زمان را حفظ کرده است. با بررسی DNA استخراجشده از این آجر، دانشمندان میتوانند به درکی عمیقتر از محیط زیست و کشاورزی آن دوران دست یابند.
این یافتهها به محققان کمک میکند تا تاریخچهای دقیقتر از زیستبوم و کشاورزی در 2900 سال پیش به دست آورند. DNA گیاهانی مانند شببویان و گندم در این آجر کشف شده و نشان میدهد که این منطقه چه گیاهانی داشته است. این نوع تحقیق، که بر اساس مواد ساختمانی باستانی انجام میشود، به درک بهتر از شرایط زیستمحیطی و اقتصادی در دوران باستان کمک میکند و راه جدیدی برای مطالعه تاریخ زیستشناختی ارائه میدهد.