سوفیانیوز
سوفیانیوز: یادگیری سریع، یک مهارت بسیار جذاب است که محققین مختلفی طی دهههای اخیر تلاش کردهاند از رازهای مغز انسان و پیچیدگیهایش سر در بیاورند تا ببینند تا بهترین روشهای ممکن برای یادگیری سریع را کشف کنند. در این مقاله چند مورد از روشهایی که مورد تأیید کارشناسان در این حوزه قراره گرفته است را با هم بررسی میکنیم.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، همانطور که گفتیم به دلیل تغییر و رشد دنیای امروزی مهارت یادگیری انسان نیز باید افزایش پیدا کند. چنانچه این مهارت در فرد وجود نداشته باشد از این قافله عقب مانده و نمیتواند خود را با شرایط جدید زندگی هماهنگ کند . در ادامه برخی از تکنیک های یادگیری سریع را بیان خواهیم کرد:
شاید تا به حال برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که ممکن است در شرایطی قرار بگیرید که ذهن شما توانایی یادگیری را از دست بدهد. به نوعی ذهن قفل شده باشد، قفل شدن ذهن و عدم یادگیری مطلب جدید ممکن است به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد.
از جمله عوامل مختلف قفل شدن ذهن میتوان به استرس، غم، حالتهای پریشانی، بهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن و غیره اشاره کرد. در مقابل برخی از مواقع فرد در بهترین حالت یادگیری بوده و میتواند از شرایط موجود استفاده لازم را داشته باشد .
برای اینکه در بهترین حالت یادگیری باشید لازم است یک محیط منظم، به دور از استرس و با آرامش را انتخاب کرده و در کنار این موارد از لحاظ روحی و جسمی نیز تعادل داشته باشید. لازم است بدانید که برای بهبود مهارت یادگیری دمای محیط باید بین 22 تا 27 درجه نیز باشد.
در واقع مطالعه و کتابخوانی از جمله عادتهای افراد موفق می باشد که همچنین یادگیری را نیز افزایش میدهد. به عنوان مثال یک خواننده که مطالعه چندانی نداشته در دقیقه میتواند 100 تا 300 کلمه بخواند اما در مقابل یک خواننده کتابخوان میتواند بین 1000 تا 1500 کلمه در دقیقه بخواند.
فرد با مطالعه بسیار کتاب میتواند مهارت تندخوانی نیز داشته باشد، در واقع مهارت تند خوانی از جمله مهارتهایی است که خود نیاز به مهارت دارد، در ادامه برخی از مهارتهای تندخوانی را بیان خواهیم کرد:
فرد باید بتواند کلمات را به صورت گروهی نه کلمه به کلمه بخواند
با مطالعه سطحی باید به مفهوم متن پی ببرد
برای مطالعه متن باید از ابزار خواندن مانند مداد یا خودکار استفاده کند
عدم تکرار کلمات هنگام خواندن متن در ذهن
افزایش مطالعه کتاب و تمرین تندخوانی
آیا میدانید افراد روشهای مختلفی برای یادگیری دارند؟ از جمله روشهای یادگیری میتوان به دیداری، شنیداری، خواندن- نوشتن و لامسه اشاره کرد. افرادی که روش یادگیری آنها دیداری است باید با مشاهده تصاویر، نمودار و یا پاورپوینت سرعت یادگیری خود را افزایش دهند.
افرادی که با گوش دادن سریعتر یاد میگیرند باید از کتابهای صوتی، پادکستها و مصاحبهها استفاده کنند. سبک دیگر یادگیری که خواندن-نوشتن است باید افراد نه تنها مطلب را خوانده بلکه باید آن را روی کاغذ نیز بنویسند.
تعدادی از افراد نیز با تکنیک لامسه مطالب را فرا میگیرند که لازم است لمس فیزیکی و تست کردن داشته باشند. نکته مهم برای افزایش مهارت یادگیری، شناخت تکنیک یادگیری میباشد که فرد باید با توجه به ویژگیهای شخصیتی خود این تکنیک را کشف کند.
طبق مطالعات انجام شده تاثیرات یادداشتبرداری به کمک نوشتن با دست در سرعت یادگیری بسیار بیشتر از تایپ کردن میباشد. شاید سرعت نوشتن روی کاغذ در مقایسه با تایپ کردن کمتر باشد اما به دلیل تمرکز افراد روی محتوا، یادداشت برداری سرعت یادگیری را افزایش میدهد.
افراد هنگام تایپ کردن با کیبورد به محتوا توجه کمتری داشته و تمرکز خود را بیشتر بر سرعت نوشتن میگذارند. در نتیجه میتوان گفت برای افزایش سرعت و قدرت یادگیری لازم است مهارت یادداشتبرداری به کمک نوشتن داشته باشید.
شاید تا به حال دیده باشید که اغلب افراد برای سرعت در یادگیری از تکنیک رمزگذاری استفاده میکنند. در واقع با استفاده از این روش فرد میتواند بین چیزهایی که یاد گرفته با مطالب جدید ارتباط ذهنی برقرار کند.
به طور مثال برخی از افراد از روشهایی همچون استفاده از کلمات مخفف، شعر ساختن، استفاده از رنگهای مختلف هنگام نوشتن و یا ایجاد تصویر ذهنی و یا خیالی برای یادگیری استفاده میکنند. هر چه تکنیکهای شما برای ارتباط ذهنی بیشتر باشد سرعت یادگیریتان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
مغز هم مانند دیگر اعضای بدن نیز به فعالیت، پروش و تمرین دارد، در نتیجه برای تقویت حافظه لازم است بیشتر با آن تمرین کنید. اگر تمرینها و فعالیتهای مغز افزایش پیدا کند در نتیجه مغز نیز تقویت خواهد شد.
به طور مثال میتوان با ایجاد چالشهای مختلف مغز خود را تقویت کنید، استفاده از چالشهای مختلف سبب افزایش حافظه تمرکز، تقویت سرعت ذهنی، افزایش دقت و در نتیجه ورزیدهتر شدن مغز خواهد شد.
آیا با موسیقی موج آلفا آشنایی دارید؟ لازم است بدانید که امواج مغزی انسان چهار الگو به نامهای آلفا، بتا، تتا و دلتا دارد. در نتیجه مغز انسان بیشترین میزان تمرکز و بیشترین قدرت یادگیری را از میان موجودات روی زمین دارد.
از جمله موسیقیهای آلفا میتوان به آهنگهای باروک اشاره کرد، هنگام گوش دادن به موسیقی در حین یادگیری مغز شما وارد حالت دوپینگ مغزی خواهد شد. اگر به آهنگهای باروک علاقه ندارید از دیگر آهنگها که فرکانس 8 تا 13 هرتز دارند را امتحان کنید و در زمان یادگیری گوش دهید.
در واقع لازم است بدانید که تنها یادگیری کفایت نمیکند، موفقیت میتواند نتیجه تمرین و تکرار پس از یادگیری باشد. افراد باید پس از یادگیری تمرین آگاهانه داشته باشند و همچنین با انجام تمرینهای هدفمند دانستهها و آموختههای خود را به چالش بکشند.
بی شک تمامی افراد میدانند هیچ چیز نمیتواند جایگزین تجربه شخصی افراد باشد. افراد تنها با تجربه کردن میتوانند سرعت یادگیری خود را افزایش دهند. به طور مثال اگر فردی روزانه چندین مقاله از بورس را مطالعه کند، موفق نخواهد تا زمانی که خریدن سهام را تجربه کند.
زمانی که آموختههای خود را به دیگران آموزش دهید، نه تنها سبب افزایش یادگیری میشود بلکه تسلط شما نسبت به موضوع نیز افزایش پیدا خواهد کرد. مزیت دیگر آموزش آموختههای خود به دیگران شناخت نقاط قوت و ضعف خودتان نیز میباشد.