کد خبر: 4092
یکشنبه 2 اردیبهشت 1403 - 11:51
یکشنبه 2 اردیبهشت 1403 - 11:51

اگر تلویزیون تماشا می‌کنید، نباید نگران آلزایمز باشید!

اگر تلویزیون تماشا می‌کنید، نباید نگران آلزایمز باشید!

سوفیانیوز: چندین جنبه دیگر از پردازش بصری وجود دارد که در بیماری آلزایمر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. مانند توانایی دیدن خطوط کلی اشیا (حساسیت کنتراست) و تشخیص بین رنگ‌های خاص (توانایی دیدن طیف آبی-سبز در اوایل زوال عقل تحت تأثیر قرار می‌گیرد). همه این‌ها می‌توانند زندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهند؛ بدون اینکه از آنها خبر داشته باشند.

ضرورت تشخیص حرکات چشم

پزشکانی که با افراد مبتلا به زوال عقل کار می‌کنند، هنگام ملاقات با آنها متوجه می‌شوند که فرد، مبتلا به زوال عقل است. این افراد ممکن است گاهی اوقات گمشده به نظر برسند. چون آنها عمداً چشمان خود را برای اسکن محیط از جمله چهره افرادی که به تازگی ملاقات کرده‌اند حرکت نمی‌دهند.

در نتیجه در آینده کمتر قادر خواهند بود افراد را بشناسند. زیرا ویژگی‌های آنها رادر ذهن خود چاپ یا اسکن نکرده‌اند.

ارتباط تماشای تلویزیون و کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر

با توجه به آنکه حساسیت بصری با عملکرد حافظه مرتبط است باید دید آیا وادار کردن افراد به انجام حرکات چشمی بیشتر به بهبود حافظه آنها کمک می‌کند یا خیر.

مطالعات نشان می‌دهند حرکت چشم می‌تواند حافظه را بهبود بخشد. بنابراین شاید بتوان گفت افرادی که بیشتر تلویزیون تماشا می‌کنند و بیشتر مطالعه می‌کنند حافظه بهتری دارند و خطر زوال عقل کمتری خواهند داشت.

هنگام تماشای تلویزیون یا خواندن، چشمان ما روی صفحه و صفحه تلویزیون به جلو و عقب می‌چرخند. همچنین داشتن تحصیلات خوب نیز ظرفیت ذخیره مغز را بیشتر فراهم می‌آورد.

عوامل مؤثر در ابتلا به آلزایمر

تحقیقات بر 8623 فرد سالم در نورفولک انگلستان نیز نشان داد 537 شرکت‌کننده به زوال عقل مبتلا شده بودند، به این ترتیب می‌شد دید چه عواملی ممکن است قبل از این تشخیص تأثیر گذار باشند.

با وجود این یافته‌های هیجان‌انگیز، درمان مشکلات حافظه با استفاده از حرکات عمدی چشم در افراد مسن هنوز به اندازه کافی انجام نشده است. همچنین، استفاده از نقص در حرکات چشم به عنوان یک تشخیص، با وجود امکاناتی که در فناوری حرکت چشم وجود دارد، چندان ساده به نظر نمی‌رسد.

یکی از مشکلات دسترسی به فناوری‌های ردیابی چشم است که علاوه بر هزینه زیاد، تجزیه و تحلیل آن نیز نیاز به آموزش تخصصی دارد. به این ترتیب تا زمانی که ردیاب‌های چشمی ارزان‌تر و با کاربرد آسان‌تر در دسترس نباشند، استفاده از حرکات چشم به‌عنوان ابزار تشخیصی برای آلزایمر در مراحل اولیه در خارج از آزمایشگاه امکان‌پذیر نخواهد بود.