سوفیانیوز
سوفیا نیوز: دکتر عبدالرضا سیمچی استاد دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگر برجسته کشور بهعنوان عضو آکادمی علوم جهان تواس (TWAS) انتخاب شد.
به گزارش سوفیا نیوز به نقل از ایرنا، در نشست اخیر آکادمی جهانی علوم برای توسعه علم در کشورهای در حال توسعه (TWAS)، دکتر سیمچی استاد دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف به جمع اعضای این آکادمی پیوست و به عنوان یکی از 47 عضو جدید آکادمی علوم جهان (TWAS) انتخاب شد.
سیم چی که تحصیلات کارشناسی تا دکتری خود را در رشته مهندسی مواد در دانشگاه صنعتی شریف گذرانده، جزو فهرست یک درصد برتر محققان در رشته تخصصی خود و برنده جوایز معتبر ملی و بینالمللی از جمله جایزه جشنواره بینالمللی خوارزمی در سال 1382، جایزه پژوهشگر برتر کشوری در سال 1393، جایزه علامه طباطبائی بنیاد ملی نخبگان در سال 1393، جایزه استاد نمونه کشوری در سال 1400، مدال طلا و جایزه مخترع جوان برتر سازمان جهانی مالکیت فکری در سال 2003، جایزه انجمن متالورژی پودر اروپا (EPMA) در سال 2003 برای توسعه و ثبت اختراع یک ماده جدید به نام LaserTool برای پخت مستقیم لیزری فلزات، فلوشیپ پژوهشی موسسه فراونهوفر آلمان در 1999 – 2000، جایزه پژوهشی جورج فاستر برای دستاوردهای آموزشی و پژوهشی مادام العمر از بنیاد الکساندر فون هومبولت آلمان در سال 2020 شده است.
به گزارش دانشگاه صنعتی شریف، این دانشگر حوزه نانومواد دارای بیش از 10 اختراع ثبت شده، چهار کتاب و 300 مقاله است. شاخص h-index وی با 14 هزار مورد استناد به مقالات، 63 است.
در فهرست اعضای جدید آکادمی علوم جهان که حدود 40 درصد آنها را زنان تشکیل میدهند، نام جورجیو پاریسی فیزیکدان ایتالیایی برنده جایزه نوبل 2021 هم به چشم می خورد و بدین ترتیب تعداد نوبلیستهای عضو فرهنگستان به 13 نفر رسیده است. در حال حاضر حدود هزار و 400 دانشمند از سراسر دنیا در آکادمی علوم جهان عضویت دارند.
آکادمی جهانی علوم (TWAS) یک نهاد معتبر بینالمللی است که ماموریت آن گسترش و کمک به پیشرفت علم در کشورهای در حال توسعه است. این فرهنگستان در سال 1983 به ابتکار پرفسور عبدالاسلام، برنده پاکستانی جایزه نوبل فیزیک با عنوان فرهنگستان علوم کشورهای جهان سوم پایهگذاری شد. مقر این آکادمی در شهر ترییست ایتالیا است.