سوفیانیوز
سوفیانیوز: معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت: نخستین جشنواره فرهنگی دانشگاه تهران اول اسفند با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، مهدی شهبازی (امروز) سهشنبه در اعلام برنامههای نخستین جشنواره فرهنگی دانشگاه تهران گفت: در مورد برگزاری جشنواره فرهنگی مدتها در دانشگاه تهران بحث بود و در زمینههای آموزشی، پژوهشی و بینالملل الگوهای ویژهای را در نظر گرفتهایم؛ اما در حوزه فرهنگی اینگونه نیست و برای حل مشکل این جشنواره را در دستور کار قرار دادیم.
وی ادامه داد: در حوزههای مختلف جسارت و بلوغ کافی دیده شده است، اما در حوزه فرهنگی اینگونه نیست؛ بنابراین با توجه ویژه وزیر علوم تدوین نخستین آیین نامه سرآمدان فرهنگی دانشگاه در دستور کار قرار گرفت تا این حوزه مهم که مورد غفلت بوده است، هر چه سریع تر مورد توجه قرار گیرد.
شهبازی افزود: همکاری اثربخش آموزشی، پژوهشی، بینالمللی و مشاورهای استادان در بخش فرهنگی و همچنین حضور 100 درصدی آنها در خوابگاهها، مراکز مشاوره جهت تحکیم خانواده و حمایت از قانون جوانی جمعیت بسیار مهم است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران تاکید کرد: به علت اینکه در آییننامهها و شرایط امتیازدهی استادان کمتر به سمت کانونهای دینی، فرهنگی و هنری حرکت میکردند، تصمیم گرفتیم این مباحث را در دستور کار قرار دهیم.
وی گفت: بعد از حوادث سال گذشته تلاش دانشگاه این بود که پویایی و تحرکی در انجمنها، تشکلها و کانونهای دانشجویان با حفظ استقلال و آزادی اتفاق بیفتد، بر همین اساس تشکلهای سیاسی به مناسبت 16 آذر روز دانشجو و رویدادهای دیگر به خصوص بحث انتخابات فعالیتهای خوبی از خود نشان داده و خواهند داد. دانشگاه تهران مسئولیتپذیری را سرلوحه کار خود قرار داده و پژوهش، آموزش، فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی خود را بر مبنای کلید واژه مسئولیتپذیری در قبال جامعه سوق داده است.
شهبازی با بیان اینکه علم برای علم با وجود اینکه ارزش ویژهای برای جامعه دانشگاهی دارد، اما مورد نیاز جامعه نیست، گفت: تلاش کردهایم تا علم را برای حل نیاز جامعه سرلوحه کار خود قرار دهیم. کلید واژه گفتمان سازی و امثال آن مورد توجه دانشگاه تهران قرار گرفته است؛ چرا که این موضوع هم با هوشیاری که شورای عالی انقلاب فرهنگی داشت به تصویب نهایی این شورا رسیده است و باید اجرایی شود.
شهبازی با بیان اینکه بیش از 200 نشریه دانشجویی در تخصصهای مختلف در دانشگاه تهران فعال هستند، تأکید کرد: فقر اقتصادی امروزه بزرگترین مشکل جامعه است، با تغییر در دروس دانشجویان و در نظر گرفتن یادگیری تجربی تلاش کردهایم دانشجویان با فعالیت در صنعت و پارک های علم و فناوری مهارت خود را ارتقا دهند تا با افزایش اعتماد به نفس و انگیزه مشکل اشتغال را حل کنیم. دانشگاه تهران به کلان پروژههایی مانند آلودگی هوا، هوافضا، محیط زیست، آب که نیازمند تمدن کشور است ورود کرده و خبرهای خوبی به زودی در این زمینه اطلاع رسانی میشود.
وی گفت: اثرگذاری استادان یک معیار ضروری برای ارزیابی پروندهها و آییننامههاست؛ بنابراین برایمان مهم است که اعضای هیات علمی در حوزههای مختلف بتوانند جایگاه تخصصی خود را داشته باشند و به زودی اردوهای جهادی را فعال میکنیم تا این موارد به صورت جدی دنبال شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت: ارزیابی تعالی و منش استادی را مورد تأکید قرار داده ایم و از آنجایی که کنشگری جمعی استادان هم بحث مهمی است؛ بنابراین قائل به این هستیم که استادان در فضای رسانه و اجتماعی کنشگر فعال و فرهنگی داشته باشند.
شهبازی گفت: کنشگری در عرصه جهاد تبیین مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده است و بر همین اساس در دستور کار قرار دارد. شبکهسازی حول ارزشهای فرهنگی نیز امر دیگری است که مورد توجه خواهد بود.