دکتر جلال شیری: در 3 سال اخیر حتی یک حرکت برنامه‌ریزی نشده نداشتیم و هیچ تیری را در تاریکی نینداختیم

انتشار 14 آذر 1403

سوفیانیوز: به مناسبت هفته پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز یک گفتگوی تفصیلی درباره اهم اقدامات انجام شده در این حوزه در 3 سال اخیر با معاون محترم پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز، آقای دکتر جلال شیری انجام داده ایم که در ادامه آن را می‌خوانید.

دکتر جلال شیری: در 3 سال اخیر حتی یک حرکت برنامه‌ریزی نشده نداشتیم و هیچ تیری را در تاریکی نینداختیم

به گزارش سرویس خبر پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از ساعدنیوز، به مناسبت هفته پژوهش دانشگاه تبریز راهی این دانشگاه شدیم تا با معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه که گفته می شد در 3 سال اخیر تحولات گسترده ای را در این حوزه به وجود آورده است، گفتگویی داشته باشیم و از نزدیک از پیشرفت های حوزه پژوهش و فناوری این دانشگاه مطلع شویم. دکتر جلال شیری که از جمله اساتید دانشگاهی در ایران است که میزان ارجاع و استناد به مقالات علمی ایشان بسیار بالاست، از سه سال قبل عهده دار مسئولیت معاونت پژوهشی و فناوری این دانشگاه شده و حرکت رو به رشد و موفقی را در این حوزه آغاز کرده و به انجام رسانده است. با رویی خوش و گشاده از ما استقبال کرد و گفتگوی زیر را در خصوص اهم فعالیت های انجام شده در حوزه معاونت مربوطه انجام دادیم. از تسهیلگری ها در حوزه پژوهش گفت و اقدامات انجام شده در 3 سال اخیر را شرح داد و در انتها انتظاراتی هم داشت که شاید درد دل اهالی حوزه پژوهش یا همان پژوهشگران بود.

مشروح این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

******

حرکت رو به رشد پژوهش و فناوری در دانشگاه تبریز در 3 سال اخیر

دانشگاه تبریز در سه سال گذشته، حرکت رو به رشد و بدون توقفی را در عرصه پژوهش و فناوری، و موضوعات مرتبط و متأثر با این حوزه توانسته انجام بدهد. ما در این سه سال، حرکت فزاینده و رو به رشدی، هم به لحاظ فعالیت های ارزشمند و اصیل همکاران و محققان دانشگاه تبریز، و هم به لحاظ پشتیبانی ها از فعالیت های پژوهشی و فناوری، و هم ریل گذاری ها و سیاستگذاری ها و اموری که فضا را برای محققان ما مهیا کند داشته ایم. تلاش شده است که همکاران محترم و پژوهشگران عزیز در دانشگاه تبریز در هموارترین شکل ممکن و بدون دغدغه بتوانند تحقیقات خودشان را در اختیار جوامع علمی و سایر بخش های مرتبط و نیازمند این نتایج قرار بدهند.

عمده ترین فعالیت های دانشگاه تبریز در حوزه پژوهش و فناوری

ما اگر بخواهیم عمده فعالیت های دانشگاه تبریز در این مدت سه ساله را در راستای پشتیبانی از فعالیت های پشتیبانی و فناوری فهرست کنیم باید بگوئیم، یکی از مهمترین نکاتی که ما در این مدت، به عنوان سیاست در بخش پژوهش و فناوری دانشگاه مطرح کردیم، بحث تسهیل گری بود.

تسهیل گری و حمایت از پژوهشگران

یعنی سیاست کلی ما این بود که به دور از سیاست انقباضی، در تلاش بودیم که در چارچوب مقررات و قوانین موجود، حداکثر تسهیل گری ممکن را برای همکاران عزیزمان انجام بدهیم و هر جا که این امکان وجود داشت که فرایندهایی را اصلاح کنیم و در چارچوب وظایف ما بود، تلاش کردیم تا این اصلاحات فرایندی را صورت دهیم و به حداکثر تسهیل گری ممکن دست پیدا کنیم.

با حداکثر نظر انعطاف پذیری ما به این قضیه نگاه کردیم. ما بیشترین حد انعطاف پذیری را در حوزه فناوری داشتیم تا هم دامنه موضوعی فعالیت هایی را که هم شامل فعالیتهای پژوهشی و فناوری دانشگاه می شوند، بتوانیم گسترش دهیم، بتوانیم فعالیت های عمده همکاران عزیز را مشمول حمایت ها و پشتیبانی ها قرار دهیم، و هم در درجه دوم بتوانیم میزان حمایت های را که هم به لحاظ مادی هم به لحاظ معنوی از همکاران عزیزمان داشته باشیم، افزایش دهیم. به طوری که، ما ضریب پژوهانه را بیش از 150 درصد افزایش دادیم.

تشویق مقالات و کارهای اصیلی که همکاران عزیزمان انجام می دهند، افزایش چندبرابری داشتیم. هدفمان این بوده است که در حد وسع خودمان و با توجه به منابع مالی ای که در اختیار داریم، به همکاران عزیزمان خسته نباشیدی گفته باشیم و برای کارهای اصیل این عزیزان، ارزش قائل شده باشیم.

البته عرض می کنم که این تسهیل گری به این معنا نیست که ما همه موانع موجود را دور زدیم بلکه به این معناست که تا حد امکان، تلاش کردیم که هر چیزی را مانع تلقی می شود، و دشواری در مسیر فعالیت پژوهشگران عزیز ما ایجاد بکند، هموار سازیم و زمینه ای را به وجود آوریم که بیشترین حمایت و پشتیبانی ممکن را به عمل آوریم. علاوه بر این، میزان حمایت از رساله ها و پایان نامه ها را حداقل دو برابر کردیم.

طرح شهدای 27 دی دانشگاه تبریز

طرحی را مزین به نام شهدای 27 دی دانشگاه تبریز، برنامه ریزی کردیم و از سال 1402 اجریی کردیم. این طرح زیر نظر کمیته تحقیقات دانشجویی در مدیریت پژوهشی دانشگاه تبریز اجرا شده است. مستقل از فعالیت های موظفی دانشجویان عزیز، سعی کردیم تا دانشجویانی که فراغتی دارند و دنبال نظریه های بدیعی هستند و می خواهند به نحوی پژوهش هایی را انجام بدهند، ذیل این طرح شهدای 27 دی دانشگاه تبریز به صورت نظام مند و قاعده مند ولو اندک مورد حمایت قرار بگیرند.

دکتر جلال شیری

وسعه قابل توجه پژوهشگران پسادکترا در دانشگاه تبریز

نکته دیگری که در اینجا مهم است که در کنار بحث تسهیل گری و حمایت از پژوهش های اصیل چه برای اعضای هیئت علمی و چه برای دانشجویان عزیز، مورد اشاره قرار گیرد، بحث توسعه قابل توجه پژوهشگران پسادکترا در دانشگاه تبریز بود. همان طور که مستحضر هستید، پژوهشگران پسادکترا در همه دانشگاه های دنیا و ایران از جمله سرمایه های انسانی ارزشمند هستند، و به همین دلیل بر روی این موضوع، توجه و اهتمام ویژه ای می شود. ما بحمدالله در این دوره سه ساله، چیزی بالغ بر 250 نفر پژوهشگر پسادکترا دوره تحقیقاتی خودشان را در دانشگاه تبریز به پایان رساندند و شاید پربیراه نباشد اگر بگوئیم که چیزی نزدیک به نصف این عدد هم ما پسادکترای فعال داریم. یک جهش فوق العاده و بینظیر در پژوهشگران پسادکترای دانشگاه تبریز داشته ایم. این به لطف خداوند متعال و همت همکاران عزیز ما رقم خورده است.

در کنار این، در این بازه سه ساله، میزان حمایتهایمان ازاین عزیزان را 5 برابر کرده ایم تا بتوانیم از پتانسیل و ظرفیت علمی، انگیزه و نشاط جوانی که در این عزیزان وجود دارد، برابر فرامین مقام معظم رهبری (مدضله العالی) – باید از جوانان حمایت شود – استفاده کنیم.

علاوه بر این، پژوهشگران پسادکترای غیرایرانی را نیز توسعه دادیم. آیین نامه اش را تدوین کردیم. برای اولین بار، دانشگاه تبریز، پژوهشگران پسادکترای صنعتی را جذب کرد. پژوهشگران پسادکترای ایرانی غیرمقیم را در دانشگاه تبریز برای اولین بار داشتیم. این سرمایه عظیم و ارزشمند انسانی برخی دوره تحقیقاتی شان را تمام کردند و برخی نیز همچنان به تحقیق ادامه میدهند. می توانم بگویم که در زمینه جذب، هدایت و حمایت از پژوهشگران پسادکترا، اولین دانشگاه کشور بودیم به لحاظ کارهایی که انجام گرفته است.

بازبینی آئین نامه‌ها

مورد بعدی ای که ذیل تسهیل گری انجام گرفته، این است که ما با توجه به اسناد بالادستی مثل سند راهبردی تحقیقاتی دانشگاه، سند دانشگاه اسلامی، سند نقشه جامع علمی کشور و سایر قوانین و مقررات جاری وزارت علوم، یک بازبینی اساسی در آیین نامه ها انجام دادیم. بنابراین، تا جایی که در حوزه اختیارات ما قرار داشت، تمام آیین نامه ها را بازبینی کردیم، و نگرش ما در بازبینی تماماً این بود که :

  • اولاً، تسهیل گری لازم انجام بگیرد،

  • ثانیاً، حمایت از فعالیت های پژوهشی و فناوری اصیل، بیشتر بشود.

  • سوم این که مراودات علمی و فناورانه با سایر کشورها ذیل دیپلماسی علمی مورد اهتمام قرار بگیرد.

  • چهارم این که حمایت ها از فعالیت های اصیل با توجه به دسته بندی ای که برای آن فعالیت پژوهشی می توانیم در نظر بگیریم، به تناسب خودش افزایش بیسابقه یا کم سابقه ای داشته باشد.

بحمدالله اگر بخواهیم از خودمان یک ارزیابی داشته باشیم، می توانیم بگوئیم که به یک موفقیت نسبی دست پیدا کرده ایم. آیین نامه ها به نفع اعضای هیئت علمی، دانشگاه و توسعه آن اصلاح شدند. ما خودمان را مکلف به این میدانستیم که باید از هر اقدامی در راستای توسعه علمی و فناوری دانشگاه حمایت کنیم. تمام اقدامات ما شاهد بر این مدعا است که در این مدت سه سال، از هر اقدامی که به توسعه علمی و فناوری دانشگاه و گسترش مرزهای دانش و رسوخ علم در قسمت های مختلف جامعه، کشاندن دانشگاه به صحنه جامعه و صنعت برای حل مشکلات کمک بکند، دریغ نکردیم. تمام سیاستگذاری های ما در این مسیر بود.

مرجعیت علمی و حل مشکلات کنونی کشور

نکته دیگری هم که در اینجا مطرح می شود، این است که ما طبق یک فرمایش مقام معظم رهبری – هدف پژوهش دو چیز است:

  1. حرکت درمرزهای علم و دانش

  2. حل مشکلات کنونی و آتی جامعه

هم برای رسیدن به مقام مرجعیت علمی و هم برای حل مشکلات جامعه و کشور طرح هایی داشته ایم. در بخش اول، یک طرحی را با عنوان "مرجعیت علمی" در دانشگاه تبریز مصوب و اجرا کردیم. این طرح، الان هم در حال اجرا است؛ به این صورت که به ازای انتشار پژوهش های اصیل همکاران عزیز در مجلاتی با شرایط خاص، و در راستای گسترش مرزهای دانش، حمایت های ویژه ای در نظر گرفتیم.

از نظر ارتباط با جامعه و صنعت هم، حقیقتاً ما در این مدت، تمام تلاش خودمان را برای استفاده از پتانسیل استان و نیز استان های مجاور، به کار گرفتیم و در سال 1402 برای اولین بار توانستیم در لیست طبقه بندی دانشگاه هایی قرار بگیریم که بیشترین مراودات را با جامعه و صنعت داشتند. دانشگاه تبریز بعد از دانشگاه تهران با اختلاف زیرمیلیاردی قرار گرفت. جا دارد که من از همه همکاران در این موضوع تشکر کنم. برای گسترش تعاملات، تقریباً با همه صنایع جلسات منظم داشتیم. بحث های پسادکترای صنعتی را در این قسمت پیش بردیم.

بدیل مرکز رشد و فناوری دانشگاه تبریز به پردیس مستقل دانشگاهی

نکته بعد در بحث نوآوری و فناوری بود که ما در سال 1401، بسیار پیگیر این شدیم که موافقیت اولیه تبدیل مرکز رشد و فناوری دانشگاه تبریز به پردیس مستقل دانشگاهی را بگیریم. با معاون محترم وقت وزیر، جلسات متعددی داشتیم. آخرالامر به این جمعبندی رسیدند که موافقت اولیه برای تأسیس پردیس علم و فناوری دانشگاه داده شود و این امر محقق شد.

بحمدالله در سال 1403، الان که در هفته پژوهش واقعیم، و این امر محقق شده و اگر دقت کنید، سر در مرکز رشد و پارک علم و فناوری، نصب شده است. این هم یکی از مواردی بود که ماحصل تلاش دسته جمعی همه همکاران عزیز بنده و در سطح دانشگاه و دیگر دوستان ما در وزارت علوم بود که توانستیم دانشگاه تبریز را به آن نقطه برسانیم و بتوانیم مجوز پارک علم و فناوری را اخذ نماییم.

رشد دوبرابری شرکت‌های دانش بنیان تحت حمایت دانشگاه تبریز

تعداد شرکت های دانش بنیان در این مدت دو برابر شد. فضای کالبدی را ما علیرغم مشکلات و موانعی که بر سر راه ما بود، 50 هکتار از اراضی دانشگاه را توانستیم مصوبه ای را از هیئت امنا بگیریم تا در اختیار این شرکت های دانش بنیان قرار بگیرد. علاوه بر این هم چندین هزار متر مربع فضای مسقف را توانستیم – باز تأکید می کنم علیرغم ناملایمات و ناهمواری هایی که وجود داشت – از دانشگاه مصوب کنیم و به اسم پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز بتوانیم دربیاوریم. تلاش کردیم تا در این حیطه نیز حمایت لازم را به عمل آوریم.

ما همیشه انواع رویدادهای فناوری و نوآوری را در پارک علم و فناوری داریم. در همه فصول این رویدادها برگزار میشود. حتی بعضاً در ایام تعطیلی رسمی هم این رویدادهای فناورانه و نوآورانه برگزار میشود. خیل عظیمی از شرکت ها و افرادی که هسته های نوآور و فناور را تشکیل میدهند پشت درهای پارک علم و فناوری دانشگاه هستند تا به این مرکز راه پیدا کنند.

اجرای طرح دستیار فناوری در دانشگاه تبریز

یکی از اقدامات شاخصی که ما توانستیم در سال 1401 در حوزه توسعه فناوری انجام دهیم، طرح دستیار فناوری بود. به عنوان اولین دانشگاه در کشور این طرح را اجرا کردیم. مستحضرید که دستیار فناوری، طرحی است که توسط پارک ها ایجاد می شد، ولی با رایزنی ها و جلسات فشرده ای که آن موقع با معاون وقت فناوری و نوآوری وزیر علوم داشتیم، توانستیم بحث اخذ مجوز طرح دستیار فناوری را برای دانشگاه تبریز به سرانجام برسانیم. از منابع مالی خودمان برای عزیزانی در هر یک از مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا که در یکی از شرکت های دانش بنیان حضور داشتند و یک دوره ای را سپری کردند، یک مبلغی در نظر گرفته می شد. این طرح هم متقاضی خوبی داشت و هم میزان پذیرش از بین این متقاضیان هم خیلی خوب بود. به عنوان اولین و تنها دانشگاه کشور، طرح دستیار فناوری را اجرا کردیم.

اتصال دانشگاه تبریز به سامانه نان به عنوان اولین دانشگاه در کشور

باز در همین راستا، یعنی نیازمحوری، اولین دانشگاهی در سطح کشور بودیم که در آن زمان با مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام ISC صحبت کردیم تا به سامانه نان وصل شویم. طرح پایلوت اش نیز بر روی دانشگاه تبریز اجرا شد. بحمدالله از آن محل، ما جذب دانشجویان استادمحور یا پروژه محور هم در مقطع ارشد و هم در مقطع دکترای تخصصی را داریم.

انتخاب دانشگاه تبریز به عنوان دانشگاه برتر حامی پژوهش و فناوری

یکی از افتخاراتی که دانشگاه تبریز داشته این بوده که در سه سال اخیر با توجه به این که استانداری آذربایجان شرقی استانداری برتر در زمینه حمایت از علم و فناوری برگزیده شده بود، دانشگاه تبریز هم در سه سال اخیر، به عنوان دانشگاه برتر حامی پژوهش و فناوری معرفی شد و در جشنواره پژوهشگران کشوری که توسط وزارتین عتف و کشور برگزار می شود، مورد تقدیر قرار گرفتیم.

سایر افتخارات دانشگاه تبریز در 3 سال گذشته

  • ما در این سه سال در زمینه همکاری های علمی و بین المللی رتبه ملی به دست آوردیم.

  • رتبه اول در زمینه جذب دانشجویان بین المللی و هکذا در جشنواره ثریا رتبه اول را به دست آوردیم.

  • به لحاظ تعاملات فناوری با ایرانیان غیرمقیم رتبه 2 کشوری را به دست آوردیم.

  • بر اساس ارزیابی های وزارت کشور برای سال 1401، که مزین به شعار "تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین" رهبر معظم انقلاب بود، دانشگاه تبریز به عنوان دانشگاه دوم در زمینه توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری انتخاب شد و بحمدالله فعالیت های خوبی هم در آن زمینه فتح باب شد که در دانشگاه تبریز انجام بگیرد.

  • در عرصه بین الملل، دانشگاه تبریز برای سال 1403، برای اولین بار وارد رتبه بندی کیو اس QS شد و رتبه خوب جهانی و ملی را کسب کرد.

  • در رتبه بندی یو اس نیوز، نسبت به سال قبل 104 رتبه ارتقاء داشتیم.

  • در رتبه بندی تایوان که اخیراً طی هفته های اخیر منتشر شد، هکذا. یعنی اگر ما نمره دانشگاه را بر اساس تعداد اعضای هیئت علمی، نرمال کنیم؛ بعد از دانشگاه تهران، در جایگاه دوم قرار داریم. تقریباً این برای همه رتبه بندی های علمی دیگر هم صادق است.

  • ما در رتبه بندی شانگهای 200 پله صعود داشتیم؛ در رتبه بندی تایمز موضوعی هکذا. جایگاه دانشگاه بحمدالله جایگاه خیلی خوبی است هم در عرصه ملی هم در عرصه بین المللی.

  • عموماً در سطح دانشگاه ملی در همه رتبه بندی ها، اعم از تایمز، تایوان، کیو اس، و الباقی، بحمدالله در این سه سال جایگاه دانشگاه تبریز ارتقاء پیدا کرده است. مستحضرید که در سال های قبل، شاید یک دهه قبل یا بیشتر از آن، در واقع، دانشگاه تبریز جایگاه های هفتم یا هشتم را در بین دانشگاه های کشور داشت، بحمدالله الان که بنده با شما در هفته پژوهش و فناوری صحبت می کنم، ما بعد از دانشگاه تهران، در بین دانشگاه های جامع در جایگاه دوم کشوری هستیم.

  • اگر به لحاظ سرانه در نظر بگیریم، تعداد اعضای علمی یک درصد یک ساله و یک درصد دو ساله و رتبه بندی های بین المللی بحمدالله این جایگاه ها را دانشگاه تبریز دارد و نمایانی خوبی هم توانسته نصیبش بشود.

حرکت بر مدار برنامه ریزی شده در 3 سال اخیر در حوزه پژوهش و فناوری

حوزه پژوهش و فناوری هم به هر حال با توجه به این که بحث های رتبه بندی عموماً مرتبط با این فعالیت ها می شود و سایر همکاران عزیز هم در این زمینه به ما کمک می کنند، هدفگذاری ای که بر اساس برنامه راهبردی داشتیم این بود که این شاخص ها شناسایی شدند، هم در عرصه ملی و هم در عرصه بین المللی. اسناد بالادستی مطالعه شدند و ما در این سه سال، حتی یک فعالیت مان بدون برنامه نبوده است! یعنی، هر کاری که انجام دادیم یا مطابق برنامه راهبردی بوده، یا سند دانشگاه اسلامی یا نقشه جامع علمی یا یکی از اسناد بالادستی، سیاستی جمهوری اسلامی ایران. یعنی ما هیچ تیری را در تاریکی نینداختیم و خروجی اش را بحمدالله همه عزیزان ما الان می بینند.

ماحصل فعالیت و ریل گذاری و سیاستگذاری و برنامه ریزی خدمتگذاران شما عزیزان در حوزه پژوهش و فناوری این بوده که زمینه را برای اساتید و نخبگان و پژوهشگران و فناوران و دانشجویان فراهم کنیم تا این افتخار را رقم بزنند. حقیقتاً صاحب اصلی این افتخار مردم و دانشگاهیان عزیز ما هستند. ما خدمتگذاران این عزیزان در معاونت پژوهش و فناوری هستیم و فقط بستر را فراهم کردیم و باز تأکید میکنم که هیچ اقدام و تصمیم و حتی مصوبه ای در هیچ یک از شوراهای ما، خارج از برنامه و بدون توجه به اسناد بالادستی نبوده است. خودمان را مقید به برنامه می دانستیم و همه فعالیت هایمان را منطبق بر این برنامه ها انجام می دادیم.

رشد مجلات و ژورنال‌های دانشگاه تبریز

سه سال قبل ما حدوداً 21 مجله در دانشگاه تبریز داشتیم، الحمدلله الان که من با شما صحبت می کنم، 38 مجله در دانشگاه تبریز داریم. 21 تا از این مجلات یا الف وزارتی هستند، یا کیو وان ISC. سه تا مجله بین المللی هم داریم. یکی از این مجلات جی سی آر است و دو تای آنها اسکوپوس.

الحمدلله امسال اولین مجله علوم انسانی ما، به نام مجله پژوهش های فلسفی در JCR نمایه شد. یعنی اولین مجله بین المللی نمایه شده را هم در دانشگاه تبریز داشتیم.

دکتر جلال شیری

سایر اقدامات مهم در حوزه پژوهش و فناوری

  • رونمایی از محصولات و خدمات جدید: در این سه سال، 45 محصول و خدمات جدید را رونمایی کردیم.

  • احداث مرکز رشد و نوآوری دانشکده کشاورزی: اقدام به این شد که از ماده 11 قانون جهش تولید دانش بنیان، مرکز رشد نوآوری دانشکده کشاورزی را احداث کنیم. کلنگ زنی هم شده است. با مبلغی بالغ بر 20 میلیارد تومان. کارخانه ها و کارگاه های تولیدی و واحدهای فناور و نوآور پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز هم کلنگ زنی شده است.

  • حمایت از فرصت های مطالعاتی اعضای هیئت علمی: مأموریت های پژوهشی همکاران هم که به کشورهای دیگر برای فرصت مطالعاتی می روند، ما جزو اولین اقداماتی که در معاونت پژوهش و فناوری انجام دادیم، در سال 1400 (1) تسهیل گری در چارچوب قوانین و مقررات برای مأموریت های پژوهشی خارج از کشور، (2) افزایش ملموس و بیسابقه سقف حمایت ها از این عزیزان و باز هم تنوع بخشی به زمینه هایی که دانشگاه می تواند حمایت کند.

  • حمایت از حضور اعضای هیئت علمی در مجامع علمی: همچنین در مجامع علمی و کنفرانس ها، نشست ها و کارگاه های علمی و آموزشی مختلف که همکاران عزیز ما شرکت می کنند، ما میزان و کیفیت حمایت از این عزیزان و تسهیل گری برای حضور عزیزان در مجامع بین المللی را خیلی انجام دادیم.

  • تجهیز آزمایشگاه‌ها: من باز با قدرت می توانم بگویم که یکی از کارهایی که اگر بخواهم خودم نمره بدهم امروز، بحث تجهیز آزمایشگاه ها است؛ هم در سطح دانشکده ها و هم برای آزمایشگاه مرکزی. زمان نوبت دهی را بسیار پائین آوردیم. از چندین ماه به چندین هفته، و گاهاً به چندین روز رسیده است. درآمد اختصاصی آزمایشگاه مرکزی مان را بالاتر بردیم. آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تبریز به یک آزمایشگاه معتمد بدل شده است.

  • حضور دانشجویان در مراکز صنعتی: الان که من با شما صحبت می کنم، برای 1403 حدود 250 دانشجوی ما در مراکز صنعتی حضور دارند. هم اخذ مهارت می کنند و هم حقوق دریافت می کنند. این از جمله کارهای خیلی خوبی است که انجام شده است.

  • انتخاب دانشگاه تبریز به عنوان دانشگاه حامی برتر: من اگر باز بخواهم رتبه بندی بکنم؛ این ها آن چیزهای است که منجر به نتیجه شده است؛ ما یک پاره اقدامات انجام دادیم که باعث شد ما حامی برتر بشویم. در سطح بین الملل رتبه اول را به خودمان اختصاص دهیم. در تعاملات با ایرانیان غیرمقیم دوم شویم. اینها نتایج و اثراتش بود. اولاً ما از فعالیت های علمی بین المللی به شدت حمایت کردیم و تسهیل گری کردیم هم از حضور همکاران در مجامع علمی، کنفرانس ها و نشست ها، و هم در مأموریتهای پژوهشی کوتاه مدت و بلند مدت. ما هیچگونه دیدگاه انقباضی نداشتیم و تا جایی که قوانین بالادستی به ما اجازه می داد این زمینه را فراهم کردیم.

  • توسعه دیپلماسی علمی: تمام هیئت هایی که از دانشگاه تبریز برای عقد تفاهم نامه با دانشگاه های دیگر رفتند یا هیئت هایی که ما پذیرایشان بودیم، همگی در راستای تحقق دیپلماسی علمی بود. مراودات علمی یکی از اساسی ترین لوازم دانشگاه های نسل چهارم و نسل پنجم است و ما تلاش کردیم این موضوع محقق شود.

  • تسهیل گری در خصوص مطالبات همکاران در حوزه پژوهش و فناوری: یکی از مسائلی هم که الان در پی انجام اش هستیم تسهیل گری در خصوص مطالبات همکاران در حوزه پژوهش و فناوری است. یک طرحی را برای انجام این کار آماده کردیم که با لطف خداوند متعال و همکاری بخش های دیگر دانشگاه، انشاله اجرا خواهیم کرد.

  • برگزاری هدفمند هفته پژوهش و فناوری: ما در سال 1402 برای اولین بار، یک فعالیتی را انجام دادیم که در سال 1403 هم آن را عیناً تکرار کردیم. هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه صرفاً به برگزاری یک مراسم در یکی از تالارهای دانشگاه تبریز و چند تا سخنرانی پراکنده محدود نشد. ما سیاستگذاری مان این بود که وقتی هفته پژوهش و فناوری وارد می شود، کسی که وارد دانشگاه می شود کاملاً درک کند که الان ما در هفته پژوهش و فناوری هستیم. آمدیم حمایتهای ویژه ای را برای همه دانشکده ها بر اساس برنامه ها و اقدامات و در واقع کارهایی که قبلاً انجام دادیم، تخصیص دادیم. این حمایت ها باعث شد که نشست های علمی تخصصی، کارگاه آموزشی، سخنرانی علمی، مسابقات دانشجویی، نمایشگاه آثار دانشجویی، نمایش پایاننامه ها، برگزار شود. بنابراین، هفته پژوهش خیلی پررنگ تر برگزار میشود. وقتی شما وارد دانشگاه می شوید به هر یک از دانشکده ها و یا مراکز تحقیقاتی اگر سر بزنید، شما خواهید دید که انبوهی از فعالیت های مرتبط با پژوهش و فناوری در حال انجام است. هدف هم این است که پژوهش را بکشانیم به سمت دانشکده تا دانشجو عملاً لمس کند و از الان با مسائلش آشنا شود. همین کار را برای احداث مراکز نوآوری هم انجام دادیم. مرکز نوآوری دانشکده فیزیک تقریباً تمام شده است، الحمدلله؛ برای دانشکده کشاورزی هم تمام خواهد شد. در برنامه هم داریم که این را برای دانشکده های دیگر هم انشالله تسری دهیم و بتوانیم از این ممر هم نوآوری و فناوری را در تی آر ال های مختلف به سطح دانشکده برسانیم.

موانع و چالش ها بر سر راه پژوهش و فناوری

حقیقتاً بنده به عنوان خدمتگزار حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز، و کسی که در زمینه پژوهش نیز تجربه شخصی دارد، بحمدلله تا حدودی با مسائل پژوهش، فناوری و ارتباط با صنعت و چه مراودات بین المللی و چه حوزه مرجعیت علمی و دیپلماسی و نشریات و غیره آشنا هستم. بنده به عنوان یک پژوهشگر انتظاراتی دارم که در مقام یک خادم در دانشگاه آن ها را درک می کردم. در مقابل این انتظارات، موانع و چالش هایی وجود دارد که واقعاً باید برطرف شود. علم و تحقیق کلید پیشرفت کشور است. ما همه مقید به اجرای دقیق مضمون این سخن رهبر انقلاب هستیم.

دکتر جلال شیری

صحبت این است که پژوهشگر انتظار دارد که فضای لازم برای انجام پژوهش ها و ابداع فناوری ها و مراودات علمی و مرجعیت علمی در اختیارش قرار بگیرد. این فضا برایش مهیا شود تا بتواند بدون دغدغه ها کارهایش انجام دهد. پژوهشگر باید تشویق شود. من صراحتاً باید بگویم که ما باید بسته های تشویقی متنوع تری را باید برای پژوهشگران در نظر بگیریم. خواهشی که در اینجا دارم این است که مدیران ارشد دانشگاه ها، مدیران پژوهشی را در این زمینه همراهی کنند. بسته های تشویقی برای تشویق پژوهشگرانی که مشکلات جامعه و صنعت را حل می کنند برای کسانی که در سطح بین المللی مطرح اند در نظر بگیرند. کسانی که مقالاتشان در عرصه علمی ایران را سربلند کرده باید بسته های تشویقی متنوع تری را در اختیار داشته باشند.

نکته دوم این که ما از نگاه غیرتخصصی غیرکارشناسانه در حوزه پژوهش رنج می بریم و در این نقطه آسیب پذیریم. ما در هر یک از مسائلی که در کشور به آن مبتلا هستیم اقتضائات علمی و فنی خاص خودش را دارد. زمینه پژوهش هم از این قاعده کلی مستثنی نیست. اگر نگاه غیرتخصص و غیرمسئولانه وارد حوزه پژوهش و فناوری بشود، ما از روح پژوهش و اصالت پژوهش، که به تعبیر مقام معظم انقلاب، دو رکن اساسی پژوهش است، ما از آنها دور خواهیم شد. بنابراین، لازم است که هم در مراکز علمی و آموزشی و هم در دستگاه های اجرایی و هم در دستگاه های مسئول، آنهایی که به نحوی با بحث های علمی ارتباط دارند یا بحث های علمی را حمایت می کنند. اگر نگاه تخصصی به پژوهش وجود نداشته باشد ما آن پیشرفتی را که مد نظرمان است و فتح قله ای که مد نظر رهبر انقلاب است قطعاً حاصل نخواهد شد.

من به عنوان یک پژوهشگر و نه به عنوان معاون دانشگاه، این هشدار را می دهم. ما باید زمینه را برای پژوهشگر مهیا کنیم تا به قدرت علمی برسیم. العلم سلطان برای ما به منصه ظهور برسد. در سالهای اخیر به این مهم دست یافتیم انشالله باز در این زمینه توفیقات با مساعدت بیشتر تصمیم سازان کلان کشور حاصل گردد. ما بتوانیم با شتاب بیش از بیش این قله ها را فتح کنیم. هدفگذاری شده است و اسناد بالادستی خیلی خوبی در دسترس داریم، برنامه های پنجم، ششم و هفتم، نگاه خیلی خوبی را در این زمینه ترسیم می کنند و ما آرزو داریم با استیلای نگاه کارشناسانه در این حوزه بتوانیم این هدفگذاری ها را تحقق ببخشیم. البته آسیب هایی وجود دارد که باید با آن ها مقابله کنیم.

دومین مطلبی که باز از مقام معظم رهبری می خواهم عاریه بگیرم که فرمودند "دانشگاه یک جای سیاسی است و باید سیاسی بماند". باید کار سیاسی در دانشگاه انجام شود ولی سیاسی کاری نشود. دانشگاه سیاست زده نشود. حوزه فناوری و پژوهش هم نباید سیاست زده شود. هر نوع سیاست زدگی در این حوزه می تواند به توسعه کشور ضربه وارد کند. سیاست زدگی در این حوزه معادل به مسلخ بردن فعالیت های ارزشمند همکارانی است که شب و رزو دارند برای اعتلای ایران عزیز ما تلاش می کنند. مد نظر شخص عالی رهبری انقلاب هم این است که دانشگاه ها باید از سیاسی کار بپرهیزند. باید تصمیمات سیاسی و فشار سیاسی و سیاست زدگی ها به هیچ وجه من الوجوه نباید وارد در واقع حوزه فناوری و پژوهش بشود تا این حوزه بتواند بستر و راه را باز کند برای حرکت رو به رشد و مستمر همکاران عزیز.

برای مطالعۀ مطالب دیگر در حوزۀ اخبار دانشگاهی بر روی لینک کلیک فرمایید.

پایگاه خبری سوفیانیوز را در تلگرام دنبال کنید.
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

نظرات و دیدگاه های کاربران

سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
بازدیدکننده
علی
1 ماه پیش
دانشگاه تبریز باید به جایگاه ممتاز خود در تولید علم و پژوهش در ایران و منطقه برگردد ممنون از زحمات عزیزان دانشگاه تبریز

ویدیو | فقط باید عاشق باشی تا این چند بیت از هوشنگ ابتهاج با صدای ماندگار خودش رو با تمام وجود درک کنی...

ویدیو | بیچاره حامد بهداد توی استانبول زده توی کار آشپزی و گارسونی! / وای خانمه چرا اینجوری کرد باهاش

باورت نمیشه اگه بگم این یه درمان مفت و مجانی برای فراموش کردن خاطرات بدت هستش!

اگه ادعای تیزهوشی داری، پس باید بتونی همه تفاوت‌های این دو تا تصویر رو در عرض 5 ثانیه پیدا کنی!

تصویر روز ناسا / راز پنهان سرخ‌ترین سیاره منظومه شمسی پشت ماه گرگ چی بود؟ واقعیه یا کیک؟

ویدیو| این شعر خوانی از محمد صالح علا روح شما را نوازش می‌دهد

ویدیو | با ویل اسمیت سه سوته انگلیسی رو یاد بگیر و بیخودی پول‌هات رو خرج آموزشگاه نکن!

ویدیو| کلمه به کلمه‌ی مکالمه‌ی این دکتر و پرستار سم خالصه!!🤣

عمرا بتونی توی 5 ثانیه تفاوت‌های بین این دو تا تصویر رو پیدا کنی!

ویدیو | بالاخره علت لاغری بیش‌ازحد محسن کیایی توی این برنامه زنده لو رفت / نگاه کن چطوری ماسمالی می‌کنه!

تصویر| دکتر پزشکیان چه پیامی برای دانشجویان دانشگاه ابن سینا تاجیکستان به یادگار گذاشت؟!

ویدیو | پشت‌پرده مولاناخوانی جنجالی و احساسی دکتر پزشکیان در تاجیکستان چه بود!

ویدئو| جواهراتی خیره‌کننده به زیبایی کاشی‌های مسجد جامع اصفهان؛ نفس‌گیر مثل معماری اصیل ایرانی!

ویدئو| یادش بخیر! رباتی در دهه‌ی هفتاد که پروین سلیمانی ازش بدش می‌اومد، شما چی، دوسش داشتین؟!

ویدیو | بیچاره حامد بهداد توی استانبول زده توی کار آشپزی و گارسونی! / وای خانمه چرا اینجوری کرد باهاش

ویدیو | فقط باید عاشق باشی تا این چند بیت از هوشنگ ابتهاج با صدای ماندگار خودش رو با تمام وجود درک کنی...

اتفاق غیرمنتظره‌ای که در سفر دکتر پزشکیان به تاجیکستان رخ داد؛ چه بود؟!

ویدیو | یکی به جناب خان بگه هادی چوپان با کسی شوخی نداره ها😂😂 / آخه اون دبه چیه؟

ویدیو | پشت‌پرده مولاناخوانی جنجالی و احساسی دکتر پزشکیان در تاجیکستان چه بود!

ویدیو| کلمه به کلمه‌ی مکالمه‌ی این دکتر و پرستار سم خالصه!!🤣

ویدیو | بابای نازنین بیاتی توی دانشگاه آبروی دخترش رو برد! / 5 ثانیه آخر کلیپ خداست😂😂

تصویر| دکتر پزشکیان چه پیامی برای دانشجویان دانشگاه ابن سینا تاجیکستان به یادگار گذاشت؟!

ویدیو| این شعر خوانی از محمد صالح علا روح شما را نوازش می‌دهد

خبر خوب برای کنکوری‌های 1403؛ نفس راحتی بکشید! ثبت‌نام مجدد در دانشگاه امکان پذیر شد

ویدیو | اخلاق معلم‌ها وقتی می‌فهمن یه ذره داره به دانش آموزان خوش میگذره چرا اینجوری میشه آخه / جواد عزتی داشتیم؟

تصویری نایاب و زیرخاکی از آلبوم خصوصی ناصرالدین شاه قاجار، راز شکارگاهی که هیچ کس انتظارش را نداشت!

کفن و آگهی ترحیم به جای تقدیر از پروفسور مریم رزاقی آذر؛ هدیه عجیب و شوکه‌کننده شبکه افق که جنجالی شد + فیلم

ویدیو | دلبری نازنین بیاتی این بار از فاز درس و دانشگاه دیدن داره / واسه خودم اکثریتم😂

ویدیو | همیشه خدا یه خودشیرین توی دانشگاه هستش که نذاره به بقیه خوش بگذره / مقاومت شهاب حسینی ستودنیه

تصویر روز ناسا / مهمان ناخوانده خورشید؛ هیچکس انتظار نداشت این اتفاق بیفته!

ویدیو | مطمئنم حبیب لیسانسه‌ها با این حرکت خلاقانه‌ای که زد این بار دیگه می‌تونه ازدواج کنه!😂 / پائولو کیه آخه دیگه

ویدیو | آخر سر بیچاره مرجانه گلچین از دست این دانشجوها سکته می‌کنه! / دانشجو نیستی اگه از این حرکت‌ها نزده باشی😂

چشمای تیزبینت رو نشون بده! 3 تفاوت رو توی 8 ثانیه توی این عکسای همبرگر پیدا کن و رکورد بزن!

عکس| نگاهی به خانه‌ی ابدی پروفسور مریم میرزاخانی؛ جایی که نابغه‌ی ریاضی ایران برای همیشه آرام گرفت/ شعر روی سنگ قبرش خیلی خوبه...

اطلاعیه مهم سازمان سنجش؛ زمان‌ برگزاری و پرینت کارت آزمون انتخاب حسابدار رسمی سال 1403 اعلام شد

ویدیو| افتخار کامران تفتی به این اخلاق عجیبش در عصر هوش مصنوعی!/ کار مهران مدیری واقعا خیلی بد بود

(ویدیو) "بهنام تشکر" عین بلبل روسی صحبت می‌کنه بعد میگه هیچی بلد نیستم! / نعیمه نظام دوست: روسی‌ها چرا انقدر لوبیا دارن توی زبانشونن؟😂😂

(ویدئو) صحبت‌های تامل برانگیز "حامد بهداد" در کف تورنتو و مرور خاطرات دانشجویی او / حامد بهداد: باید مواظب باشیم که زندگی ما رو از اهدافمون دور نکنه!

50 اصطلاح انگلیسی که در هر مکالمه‌ای به کار می‌آید

ویدئو| داستان ضرب‌المثل "دست بالای دست بسیار است" به روایت کوچکترین مهمان برنامه‌ی کتاب‌باز/ سروش صحت: دیگه بهتر از این نمیشد توضیح داد

جملات کوتاه و شیرین تبریک «روز مادر» به انگلیسی/ با ترجمه فارسی برای هر سلیقه‌ای

ویدیوی ویژه‌ی روز مادر/ دکلمه احساسی "خان ننه" از «استاد شهریار»؛ حزین‌ترین توصیف از عشق به مادر

ویدیو / حضور باشکوه بزرگان شعر و ادب فارسی و پادشاهان هخامنشی در جشن شب یلدا و درخشش لباس‌های اصیل ایرانی

کلاس درس تمام دانشگاه‌ها تا پایان ترم مجازی شد/ آزمون‌ها حضوری برگزار می‌شود

نگاهی به تنها عکس دونفره «استاد شهریار» و همسرش «عزیزه خانم» با 27 سال اختلاف سنی، که عاشقانه‌ترین شعرهایش را معنا می‌کند

(ویدیو) ترکیب صدای "حامد بهداد" و شاه بیت "حافظ" چه شود / من ار چه در نظرِ یار خاک‌سار شدم...

ویدیو| وداع حزین با «استاد شهریار»؛ طنین "حیدربابا" و اشک‌های هزاران نفر در کوچه‌ پس کوچه‌های تبریز برای از دست دادن فخر ادبیات ایران

(تصاویر) «مادام پلو در حرمسرای شاه قاجار»؛ عکسی که 100 سال بعد از ثبت شدنش هم، هنوز سوژه بحث است

ویدیو | بابای نازنین بیاتی توی دانشگاه آبروی دخترش رو برد! / 5 ثانیه آخر کلیپ خداست😂😂

ویدئو| جواهراتی خیره‌کننده به زیبایی کاشی‌های مسجد جامع اصفهان؛ نفس‌گیر مثل معماری اصیل ایرانی!

خبر خوب برای کنکوری‌های 1403؛ نفس راحتی بکشید! ثبت‌نام مجدد در دانشگاه امکان پذیر شد

ویدیو | ضرب‌المثل؛ عاقبت آدمای مردم‌آزاری که فکر می‌کنن خیلی زرنگ تشریف دارن اما کار دست خودشون میدن!

ویدیو | چرا احتمال پوسیدگی دندان در زمستان چند برابر می‌شود؟ / نظر پزشکان شما رو شوکه می‌کنه!

پایان داستان زباله‌های هسته‌ای؟ دانشمندان به راه‌حل رسیده‌اند

ویدیو | یکی به جناب خان بگه هادی چوپان با کسی شوخی نداره ها😂😂 / آخه اون دبه چیه؟

آخرین مهلت ثبت‌نام دوره‌های هنری جهاد دانشگاهی چه زمانی است؟

رقابت فضایی داغ‌تر شد؛ چین با سلاح جدید خود همه را غافلگیر کرد

ویدیو | خدا وکیلی این حجم از خلاقیت رو هیچ جا نمی‌تونی پیدا کنی جز پیش جناب خان / علی ضیا حسابی شاکی شد!

پایان‌نامه‌ای که دردسر شد؛ سرنوشت مدرک دکتری بانوی اول کره جنوبی چی میشه؟

ویدیو | طنز دانشجویی روز؛ ما دانشجوها همیشه خستمونه😂 / بفرست برا اونی که اکثرا خوابه توی کلاس

فقط اونی که ذهن اینشتینی داشته باشه می‌تونه تفاوت‌های بین این دو تا تصویر رو 5 ثانیه‌ای پیدا کنه

ویدئو| چالش غیرمنتظره زبان چینی در دورهمی؛ تسلط بی نظیر شرکت‌کننده، مهران مدیری را شوکه کرد!

ویدیو | کی گفته معلم زبان شدن خیلی آسونه؟ به جنون کشیده کارم!😂😂

عدالت آموزشی در خطر است؛ چرا دکتر پزشکیان در مورد مدارس خاص هشدار داد؟ + ویدئو

ویدئو | طنز دانشجویی روز؛ ترفند عجیب دانشجویان ترم آخر برای قبولی در امتحانات!

ویدیو | بهرنگ علوی هر فنی که بتونه میزنه تا باهوش بودن خودش رو به رخ بکشه! / 5 ثانیه آخر خداست😂😂

ویدیو | یکی به حسین رفیعی بگه اینجوری با اعتماد به نفس آمار غلط نده😂😂 / باورم نمیشه مهران مدیری این حرکت رو زد!

ویدئو| بلاک چین؛ کلید طلایی اقتصاد دیجیتال

بهترین و موثرترین شیوه برنامه‌ریزی تحصیلی برای موفقیت در کنکور

ویدیو | سفری به اعماق ادبیات با اشعار ناب استاد شهریار در وصف مولای متقیان حضرت علی (ع)

چطور تنها در 10 ثانیه، تمام طعم‌ها را به انگلیسی یاد بگیرید؟ (حتی اگر مبتدی هستید!)

جون به لب میشی اگه بتونی همه تفاوت‌های این دو تا تصویر رو پیدا کنی! میگی نه؟ خب امتحان کن

(ویدئو) صحبت‌های تامل برانگیز "حامد بهداد" در کف تورنتو و مرور خاطرات دانشجویی او / حامد بهداد: باید مواظب باشیم که زندگی ما رو از اهدافمون دور نکنه!

ویدیو / حضور باشکوه بزرگان شعر و ادب فارسی و پادشاهان هخامنشی در جشن شب یلدا و درخشش لباس‌های اصیل ایرانی

فقط اونی که ذهن اینشتینی داشته باشه می‌تونه تفاوت‌های بین این دو تا تصویر رو 5 ثانیه‌ای پیدا کنه

ویدئو| الناز حبیبی چرا ریاضی را ضد زندگی می‌داند؟ هنرستان و مسیری که همه را شگفت‌زده کرد!

ویدیو | سِیلی از احساسات با صدای آقای قاضی؛ این چند بیت اندازه یه کتاب حرف داشت و خانم وکیل رو سرجاش میخکوب کرد!

ویدیو| ماجرای جالب دو پدربزرگ فیسبوکی در سال 1410!/ ما جلوی استاتوس بابامون پامونو دراز نمیکردیم

ویدیو | هوش مصنوعی بابانوئل به خانه‌ها می‌آید / آینده هدیه دادن در کریسمس 2025 توی مشت تکنولوژی قایم شده!

این تست شخصیت‌شناسی بهت میگه جنگجو و هدفمند هستی یا محافظه‌کار!

عکس روز| تصویری نایاب از تحصن «مقام معظم رهبری» در دانشگاه تهران؛ روایتی تاریخی از روزهای پرالتهاب انقلاب

ویدیوی ویژه‌ی روز مادر/ دکلمه احساسی "خان ننه" از «استاد شهریار»؛ حزین‌ترین توصیف از عشق به مادر

ویدیو / عدالت با چاشنی شعر و ادبیات؛ «آقای قاضی» با این چند بیت شعر، کل دادگاه رو مات و مبهوت خودش کرد!

50 اصطلاح انگلیسی که در هر مکالمه‌ای به کار می‌آید

ویدیو | فقط باید عاشق باشی تا این چند بیت از هوشنگ ابتهاج با صدای ماندگار خودش رو با تمام وجود درک کنی...

ویدیو | بیچاره حامد بهداد توی استانبول زده توی کار آشپزی و گارسونی! / وای خانمه چرا اینجوری کرد باهاش

ویدیو| این شعر خوانی از محمد صالح علا روح شما را نوازش می‌دهد

ویدیو | با ویل اسمیت سه سوته انگلیسی رو یاد بگیر و بیخودی پول‌هات رو خرج آموزشگاه نکن!

ویدیو| کلمه به کلمه‌ی مکالمه‌ی این دکتر و پرستار سم خالصه!!🤣

ویدیو | بالاخره علت لاغری بیش‌ازحد محسن کیایی توی این برنامه زنده لو رفت / نگاه کن چطوری ماسمالی می‌کنه!

ویدیو | پشت‌پرده مولاناخوانی جنجالی و احساسی دکتر پزشکیان در تاجیکستان چه بود!

ویدیو | در عرض چند ثانیه تصویر زمینه موبایلت رو متحرک کن / برای دوستت هم بفرست ست کنید

ویدیو| پشت صحنه ساخت اهرام مصر چی بوده؟ حرفای ایلان ماسک سورپرایزت میکنه!

ویدیو | پشت‌پرده زندگی کارآفرین نمونه تبریزی؛ شروع کسب و کار از کف بازار تا آلمان!

ویدئو| یادش بخیر! رباتی در دهه‌ی هفتاد که پروین سلیمانی ازش بدش می‌اومد، شما چی، دوسش داشتین؟!

ویدیو | طنز دانشجویی روز؛ ما دانشجوها همیشه خستمونه😂 / بفرست برا اونی که اکثرا خوابه توی کلاس

ویدئو| جواهراتی خیره‌کننده به زیبایی کاشی‌های مسجد جامع اصفهان؛ نفس‌گیر مثل معماری اصیل ایرانی!

ویدئو| یادش بخیر! رباتی در دهه‌ی هفتاد که پروین سلیمانی ازش بدش می‌اومد، شما چی، دوسش داشتین؟!

ویدیو | بیچاره حامد بهداد توی استانبول زده توی کار آشپزی و گارسونی! / وای خانمه چرا اینجوری کرد باهاش

ویدیو | فقط باید عاشق باشی تا این چند بیت از هوشنگ ابتهاج با صدای ماندگار خودش رو با تمام وجود درک کنی...

ویدیو | یکی به جناب خان بگه هادی چوپان با کسی شوخی نداره ها😂😂 / آخه اون دبه چیه؟

ویدیو | پشت‌پرده مولاناخوانی جنجالی و احساسی دکتر پزشکیان در تاجیکستان چه بود!

ویدیو| کلمه به کلمه‌ی مکالمه‌ی این دکتر و پرستار سم خالصه!!🤣

ویدیو | بابای نازنین بیاتی توی دانشگاه آبروی دخترش رو برد! / 5 ثانیه آخر کلیپ خداست😂😂

ویدیو| این شعر خوانی از محمد صالح علا روح شما را نوازش می‌دهد

ویدیو | خدا وکیلی این حجم از خلاقیت رو هیچ جا نمی‌تونی پیدا کنی جز پیش جناب خان / علی ضیا حسابی شاکی شد!

ویدیو | با ویل اسمیت سه سوته انگلیسی رو یاد بگیر و بیخودی پول‌هات رو خرج آموزشگاه نکن!

ویدیو| پشت صحنه ساخت اهرام مصر چی بوده؟ حرفای ایلان ماسک سورپرایزت میکنه!

ویدیو | اخلاق معلم‌ها وقتی می‌فهمن یه ذره داره به دانش آموزان خوش میگذره چرا اینجوری میشه آخه / جواد عزتی داشتیم؟

کفن و آگهی ترحیم به جای تقدیر از پروفسور مریم رزاقی آذر؛ هدیه عجیب و شوکه‌کننده شبکه افق که جنجالی شد + فیلم

ویدیو | دلبری نازنین بیاتی این بار از فاز درس و دانشگاه دیدن داره / واسه خودم اکثریتم😂

ویدیو | همیشه خدا یه خودشیرین توی دانشگاه هستش که نذاره به بقیه خوش بگذره / مقاومت شهاب حسینی ستودنیه

ویدیو | مطمئنم حبیب لیسانسه‌ها با این حرکت خلاقانه‌ای که زد این بار دیگه می‌تونه ازدواج کنه!😂 / پائولو کیه آخه دیگه

ویدیو | آخر سر بیچاره مرجانه گلچین از دست این دانشجوها سکته می‌کنه! / دانشجو نیستی اگه از این حرکت‌ها نزده باشی😂

ویدیو| افتخار کامران تفتی به این اخلاق عجیبش در عصر هوش مصنوعی!/ کار مهران مدیری واقعا خیلی بد بود

ویدئو| جواهراتی خیره‌کننده به زیبایی کاشی‌های مسجد جامع اصفهان؛ نفس‌گیر مثل معماری اصیل ایرانی!

ویدیو| شعرخوانی جالب یوسف صیادی و غلامرضا نیکخواه که باعث شد تن بزرگان تاریخ ادبیات ایران در گور بلرزد

چطور تنها در 10 ثانیه، تمام طعم‌ها را به انگلیسی یاد بگیرید؟ (حتی اگر مبتدی هستید!)

ویدیو | با این وحشتی که پژمان جمشیدی توی بیمارستان داره، خاطرات بچگی هممون زنده شد😂 / سربازه چرا پیاز داغ زیاد می‌کنه؟

(ویدئو) وقتی نیما شعبان‌نژاد کنکور رو به سیرک تبدیل کرد؛ با وسایلی که آورده سر جلسه رامبد رو دیوانه کرد🤣😂

(ویدیو) "بهنام تشکر" عین بلبل روسی صحبت می‌کنه بعد میگه هیچی بلد نیستم! / نعیمه نظام دوست: روسی‌ها چرا انقدر لوبیا دارن توی زبانشونن؟😂😂

(ویدئو) صحبت‌های تامل برانگیز "حامد بهداد" در کف تورنتو و مرور خاطرات دانشجویی او / حامد بهداد: باید مواظب باشیم که زندگی ما رو از اهدافمون دور نکنه!

ویدئو| داستان ضرب‌المثل "دست بالای دست بسیار است" به روایت کوچکترین مهمان برنامه‌ی کتاب‌باز/ سروش صحت: دیگه بهتر از این نمیشد توضیح داد

ویدیوی ویژه‌ی روز مادر/ دکلمه احساسی "خان ننه" از «استاد شهریار»؛ حزین‌ترین توصیف از عشق به مادر

ویدیو / حضور باشکوه بزرگان شعر و ادب فارسی و پادشاهان هخامنشی در جشن شب یلدا و درخشش لباس‌های اصیل ایرانی

(ویدیو) ترکیب صدای "حامد بهداد" و شاه بیت "حافظ" چه شود / من ار چه در نظرِ یار خاک‌سار شدم...

ویدیو| وداع حزین با «استاد شهریار»؛ طنین "حیدربابا" و اشک‌های هزاران نفر در کوچه‌ پس کوچه‌های تبریز برای از دست دادن فخر ادبیات ایران

ویدیو| زنان ناصرالدین شاه در قرن 21؛ زنای قاجار «استریت بلاگر» بودن وقتی بلاگری مد نبود😎

حاشیه‌های جشن شب یلدا در دانشگاه علامه طباطبایی/ وقتی رئیس دانشگاه هم به شادی و پایکوبی دانشجویان پیوست! + فیلم

ویدیو| دفاع سرسختانه «جواد خیابانی» از زبان فارسی با یک اشتباه فاحش/ خودش چرا گُل به خودی زد؟!!😂

ویدئو| سکانسی از زندگی دانشجویی واقعی در خوابگاه پسران؛ نوازنده‌ی در کمد واقعا زحمت میکشه😂

(ویدیو) لقب‌های سم "حامد آهنگی و نیما شعبان نژاد" در دوران مدرسه؛ از حامدِ روغن جامد تا شعبان‌ نیمانژاد و عباس بوعذار😂😂 / "نیما" نری جایی بی ما

ویدیو | بابای نازنین بیاتی توی دانشگاه آبروی دخترش رو برد! / 5 ثانیه آخر کلیپ خداست😂😂

ویدئو| جواهراتی خیره‌کننده به زیبایی کاشی‌های مسجد جامع اصفهان؛ نفس‌گیر مثل معماری اصیل ایرانی!

ویدیو | ضرب‌المثل؛ عاقبت آدمای مردم‌آزاری که فکر می‌کنن خیلی زرنگ تشریف دارن اما کار دست خودشون میدن!

ویدیو | چرا احتمال پوسیدگی دندان در زمستان چند برابر می‌شود؟ / نظر پزشکان شما رو شوکه می‌کنه!

ویدیو | یکی به جناب خان بگه هادی چوپان با کسی شوخی نداره ها😂😂 / آخه اون دبه چیه؟

ویدیو | خدا وکیلی این حجم از خلاقیت رو هیچ جا نمی‌تونی پیدا کنی جز پیش جناب خان / علی ضیا حسابی شاکی شد!

ویدیو | طنز دانشجویی روز؛ ما دانشجوها همیشه خستمونه😂 / بفرست برا اونی که اکثرا خوابه توی کلاس

ویدئو| یادش بخیر! رباتی در دهه‌ی هفتاد که پروین سلیمانی ازش بدش می‌اومد، شما چی، دوسش داشتین؟!

ویدیو| پشت صحنه ساخت اهرام مصر چی بوده؟ حرفای ایلان ماسک سورپرایزت میکنه!

ویدیو | پشت‌پرده زندگی کارآفرین نمونه تبریزی؛ شروع کسب و کار از کف بازار تا آلمان!

ویدیو | در عرض چند ثانیه تصویر زمینه موبایلت رو متحرک کن / برای دوستت هم بفرست ست کنید

ویدیو | پشت‌پرده مولاناخوانی جنجالی و احساسی دکتر پزشکیان در تاجیکستان چه بود!

ویدئو| چالش غیرمنتظره زبان چینی در دورهمی؛ تسلط بی نظیر شرکت‌کننده، مهران مدیری را شوکه کرد!

ویدیو | کی گفته معلم زبان شدن خیلی آسونه؟ به جنون کشیده کارم!😂😂

عدالت آموزشی در خطر است؛ چرا دکتر پزشکیان در مورد مدارس خاص هشدار داد؟ + ویدئو

ویدئو | طنز دانشجویی روز؛ ترفند عجیب دانشجویان ترم آخر برای قبولی در امتحانات!

ویدیو | بهرنگ علوی هر فنی که بتونه میزنه تا باهوش بودن خودش رو به رخ بکشه! / 5 ثانیه آخر خداست😂😂

ویدیو | یکی به حسین رفیعی بگه اینجوری با اعتماد به نفس آمار غلط نده😂😂 / باورم نمیشه مهران مدیری این حرکت رو زد!

ویدئو| بلاک چین؛ کلید طلایی اقتصاد دیجیتال

ویدیو | سفری به اعماق ادبیات با اشعار ناب استاد شهریار در وصف مولای متقیان حضرت علی (ع)

چطور تنها در 10 ثانیه، تمام طعم‌ها را به انگلیسی یاد بگیرید؟ (حتی اگر مبتدی هستید!)

ویدئوی حیات‌وحش روز | لحظه‌ای ناب از دوستی یک غول دوست‌داشتنی با گل‌های جنگل‌های بارانی هند

ویدیو | بهرام افشاری به تنهایی با این حرکت جامعه پزشکی رو زیر سوال برد! / 5 ثانیه آخر خداست😂

ویدیو | قیافه دختره موقع اعلام نتایج کنکور خداست😂 / بابای ویدا جوان با این حرکتی که زد الان سکته می‌کنه بنده خدا!

(ویدئو) صحبت‌های تامل برانگیز "حامد بهداد" در کف تورنتو و مرور خاطرات دانشجویی او / حامد بهداد: باید مواظب باشیم که زندگی ما رو از اهدافمون دور نکنه!

ویدیو / حضور باشکوه بزرگان شعر و ادب فارسی و پادشاهان هخامنشی در جشن شب یلدا و درخشش لباس‌های اصیل ایرانی

ویدئو| الناز حبیبی چرا ریاضی را ضد زندگی می‌داند؟ هنرستان و مسیری که همه را شگفت‌زده کرد!

ویدیو | سِیلی از احساسات با صدای آقای قاضی؛ این چند بیت اندازه یه کتاب حرف داشت و خانم وکیل رو سرجاش میخکوب کرد!

ویدیو| ماجرای جالب دو پدربزرگ فیسبوکی در سال 1410!/ ما جلوی استاتوس بابامون پامونو دراز نمیکردیم

ویدیو | هوش مصنوعی بابانوئل به خانه‌ها می‌آید / آینده هدیه دادن در کریسمس 2025 توی مشت تکنولوژی قایم شده!

ویدیوی ویژه‌ی روز مادر/ دکلمه احساسی "خان ننه" از «استاد شهریار»؛ حزین‌ترین توصیف از عشق به مادر

ویدیو / عدالت با چاشنی شعر و ادبیات؛ «آقای قاضی» با این چند بیت شعر، کل دادگاه رو مات و مبهوت خودش کرد!

حاشیه‌های جشن شب یلدا در دانشگاه علامه طباطبایی/ وقتی رئیس دانشگاه هم به شادی و پایکوبی دانشجویان پیوست! + فیلم

ویدیو | فقط باید عاشق باشی تا این چند بیت از هوشنگ ابتهاج با صدای ماندگار خودش رو با تمام وجود درک کنی...

ویدیو | بیچاره حامد بهداد توی استانبول زده توی کار آشپزی و گارسونی! / وای خانمه چرا اینجوری کرد باهاش

ویدیو| این شعر خوانی از محمد صالح علا روح شما را نوازش می‌دهد

ویدیو | فقط باید عاشق باشی تا این چند بیت از هوشنگ ابتهاج با صدای ماندگار خودش رو با تمام وجود درک کنی...
ویدیو | فقط باید عاشق باشی تا این چند بیت از هوشنگ ابتهاج با صدای ماندگار خودش رو با تمام وجود درک کنی...
ویدیو | بیچاره حامد بهداد توی استانبول زده توی کار آشپزی و گارسونی! / وای خانمه چرا اینجوری کرد باهاش
ویدیو | بیچاره حامد بهداد توی استانبول زده توی کار آشپزی و گارسونی! / وای خانمه چرا اینجوری کرد باهاش
ویدئو| جواهراتی خیره‌کننده به زیبایی کاشی‌های مسجد جامع اصفهان؛ نفس‌گیر مثل معماری اصیل ایرانی!
ویدئو| جواهراتی خیره‌کننده به زیبایی کاشی‌های مسجد جامع اصفهان؛ نفس‌گیر مثل معماری اصیل ایرانی!
ویدیو| این شعر خوانی از محمد صالح علا روح شما را نوازش می‌دهد
ویدیو| این شعر خوانی از محمد صالح علا روح شما را نوازش می‌دهد
تصویر| دکتر پزشکیان چه پیامی برای دانشجویان دانشگاه ابن سینا تاجیکستان به یادگار گذاشت؟!
تصویر| دکتر پزشکیان چه پیامی برای دانشجویان دانشگاه ابن سینا تاجیکستان به یادگار گذاشت؟!
رقابت فضایی داغ‌تر شد؛ چین با سلاح جدید خود همه را غافلگیر کرد
رقابت فضایی داغ‌تر شد؛ چین با سلاح جدید خود همه را غافلگیر کرد
آخرین مهلت ثبت‌نام دوره‌های هنری جهاد دانشگاهی چه زمانی است؟
آخرین مهلت ثبت‌نام دوره‌های هنری جهاد دانشگاهی چه زمانی است؟
پایان داستان زباله‌های هسته‌ای؟ دانشمندان به راه‌حل رسیده‌اند
پایان داستان زباله‌های هسته‌ای؟ دانشمندان به راه‌حل رسیده‌اند
خبر خوب برای کنکوری‌های 1403؛ نفس راحتی بکشید! ثبت‌نام مجدد در دانشگاه امکان پذیر شد
خبر خوب برای کنکوری‌های 1403؛ نفس راحتی بکشید! ثبت‌نام مجدد در دانشگاه امکان پذیر شد
صفر تا 100 چاپ مقاله در مجلات معتبر با ویدئوی آموزشی
صفر تا 100 چاپ مقاله در مجلات معتبر با ویدئوی آموزشی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی کتاب
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
ویدئو| جواهراتی خیره‌کننده به زیبایی کاشی‌های مسجد جامع اصفهان؛ نفس‌گیر مثل معماری اصیل ایرانی!
ویدئو| جواهراتی خیره‌کننده به زیبایی کاشی‌های مسجد جامع اصفهان؛ نفس‌گیر مثل معماری اصیل ایرانی!
ویدیو | فقط باید عاشق باشی تا این چند بیت از هوشنگ ابتهاج با صدای ماندگار خودش رو با تمام وجود درک کنی...
ویدیو | فقط باید عاشق باشی تا این چند بیت از هوشنگ ابتهاج با صدای ماندگار خودش رو با تمام وجود درک کنی...
ویدیو | بیچاره حامد بهداد توی استانبول زده توی کار آشپزی و گارسونی! / وای خانمه چرا اینجوری کرد باهاش
ویدیو | بیچاره حامد بهداد توی استانبول زده توی کار آشپزی و گارسونی! / وای خانمه چرا اینجوری کرد باهاش
باورت نمیشه اگه بگم این یه درمان مفت و مجانی برای فراموش کردن خاطرات بدت هستش!
باورت نمیشه اگه بگم این یه درمان مفت و مجانی برای فراموش کردن خاطرات بدت هستش!
تصویر روز ناسا / راز پنهان سرخ‌ترین سیاره منظومه شمسی پشت ماه گرگ چی بود؟ واقعیه یا کیک؟
تصویر روز ناسا / راز پنهان سرخ‌ترین سیاره منظومه شمسی پشت ماه گرگ چی بود؟ واقعیه یا کیک؟
ویدئو| یادش بخیر! رباتی در دهه‌ی هفتاد که پروین سلیمانی ازش بدش می‌اومد، شما چی، دوسش داشتین؟!
ویدئو| یادش بخیر! رباتی در دهه‌ی هفتاد که پروین سلیمانی ازش بدش می‌اومد، شما چی، دوسش داشتین؟!
ویدیو | با ویل اسمیت سه سوته انگلیسی رو یاد بگیر و بیخودی پول‌هات رو خرج آموزشگاه نکن!
ویدیو | با ویل اسمیت سه سوته انگلیسی رو یاد بگیر و بیخودی پول‌هات رو خرج آموزشگاه نکن!
ویدیو | بالاخره علت لاغری بیش‌ازحد محسن کیایی توی این برنامه زنده لو رفت / نگاه کن چطوری ماسمالی می‌کنه!
ویدیو | بالاخره علت لاغری بیش‌ازحد محسن کیایی توی این برنامه زنده لو رفت / نگاه کن چطوری ماسمالی می‌کنه!
اتفاق غیرمنتظره‌ای که در سفر دکتر پزشکیان به تاجیکستان رخ داد؛ چه بود؟!
اتفاق غیرمنتظره‌ای که در سفر دکتر پزشکیان به تاجیکستان رخ داد؛ چه بود؟!
ویدیو | پشت‌پرده مولاناخوانی جنجالی و احساسی دکتر پزشکیان در تاجیکستان چه بود!
ویدیو | پشت‌پرده مولاناخوانی جنجالی و احساسی دکتر پزشکیان در تاجیکستان چه بود!
ویدیو | پشت‌پرده زندگی کارآفرین نمونه تبریزی؛ شروع کسب و کار از کف بازار تا آلمان!
ویدیو | پشت‌پرده زندگی کارآفرین نمونه تبریزی؛ شروع کسب و کار از کف بازار تا آلمان!
ورزشکار هستی و از خوردن غذاهای تکراری خسته شدی؟ این 7 ناهار متنوع یه جون تازه بهت میده
ورزشکار هستی و از خوردن غذاهای تکراری خسته شدی؟ این 7 ناهار متنوع یه جون تازه بهت میده
پایان‌نامه‌ای که دردسر شد؛ سرنوشت مدرک دکتری بانوی اول کره جنوبی چی میشه؟
پایان‌نامه‌ای که دردسر شد؛ سرنوشت مدرک دکتری بانوی اول کره جنوبی چی میشه؟
ویدیو | خدا وکیلی این حجم از خلاقیت رو هیچ جا نمی‌تونی پیدا کنی جز پیش جناب خان / علی ضیا حسابی شاکی شد!
ویدیو | خدا وکیلی این حجم از خلاقیت رو هیچ جا نمی‌تونی پیدا کنی جز پیش جناب خان / علی ضیا حسابی شاکی شد!
ویدیو | یکی به جناب خان بگه هادی چوپان با کسی شوخی نداره ها😂😂 / آخه اون دبه چیه؟
ویدیو | یکی به جناب خان بگه هادی چوپان با کسی شوخی نداره ها😂😂 / آخه اون دبه چیه؟
ویدیو | بابای نازنین بیاتی توی دانشگاه آبروی دخترش رو برد! / 5 ثانیه آخر کلیپ خداست😂😂
ویدیو | بابای نازنین بیاتی توی دانشگاه آبروی دخترش رو برد! / 5 ثانیه آخر کلیپ خداست😂😂
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی کتاب
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله