سوفیانیوز
سوفیانیوز: رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) فراجا گفت: در هفتههای اخیر چند متهم را دستگیر کردیم که بابت اقدامات کلاهبردارانه در زمینه کنکور بالغ بر 100 هزار تتر رمز ارز دریافت کرده بودند.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، سردار وحید مجید امروز (پنجشنبه) در همایش ملی تبیین ابعاد اجرایی و حفاظتی آزمون سراسری سال 1403 در محل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران افزود: آزمون سراسری یک موضوع ملی است و از سال 99 همکاری گستردهای در این زمینه بین دستگاهها صورت گرفته است.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) فراجا افزود: صحنه مقابله با تقلبهای کنکور صحنه حضور مجرمان سایبری است؛ این مجرمان در سکوهای خارجی با اولویت تلگرام، اینستاگرام و واتساپ فعالیت دارند.
وی گفت: ما با برنامهریزیهای صورت گرفته چند ماه قبل از کنکور همه تحرکات مجرمان سایبری را زیر نظر داریم. تغییر شگردها را رصد میکنیم به طوری که رصد عام سکوهای خارجی بر اساس کلیدواژهها نشان میدهد از سال 99 تاکنون بیش از پنج هزار فعالیت مجرمانه در فضای مجازی و در قالب کانال، گروه و لینک انجام شده است.
سردار مجید با بیان اینکه اقداماتی که از سوی پلیس فتا صورت گرفت، موجب شد این میزان فعالیت مجرمانه به 2 هزار مورد تقلیل یابد، اظهار داشت: عدهای از افراد فعالیت مجرمانه را ادامه دادند و 800 مورد شناسایی شدند و پس از بررسیهای نهایی مجرمان سایبری که فعالان اصلی بودند طی این سالها حدود 400 نفر بودند که دستگیر شدند.
وی خاطرنشان کرد: اقداماتی که این مجرمان سایبری در حوزه کنکور انجام می دادند، شامل دریافت پولهای کلان از داوطلبان بوده است که از طریق کارتهای بانکی، این افراد شناسایی شدند. به مرور روشهای مجرمان سایبری پیشرفتهتر شد و از کارتهای بانکی اجارهای استفاده کردند تا پلیس در شناسایی آنها با مشکل مواجه شود.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) فراجا افزود: در هفتههای اخیر چند متهم را دستگیر کردیم که بابت اقدامات کلاهبردارانه ای که انجام داده بودند، بالغ بر 100 هزار تتر رمز ارز دریافت کرده بودند.
وی گفت: برخی کلاهبرداران پیشنهاد داده بودند که کار موقعی تحویل داده میشود (سوالات تقلبی کنکور) که سکه طلا در ابعاد مختلف دریافت کنند. بیش از 50 مورد دستگیر شدند که درخواست طلا داشتند. یا گفته بودند وسط جاده باید پول جابه جا شود.
مجید افزود: ما از ابتدای سال با هماهنگی سازمان سنجش در سراسر کشور مراکز و حتی افرادی که در سالهای گذشته کلاهبرداری کرده اند را مورد رصد قرار دادیم. با توجه به روشهای پیچیدهای که کلاهبرداران استفاده میکنند از حوزه بینالملل هم استفاده کردهایم.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) فراجا افزود: در توصیههایی که به مردم در زمینه امنیت کنکور داریم، این است که مردم شک نداشته باشند این شیوه ها و شگردها کلاهبرداری است. آنها به دنبال یغما بردن سرمایه آنها هستتد.
وی گفت: اقدامات زیادی از سوی فراجا انجام شده است. بحث بازدارندگی در زمینه امنیت کنکور مهم است که استفاده از الگوریتم های رمزگذاری شده و برگزاری کنکور الکترونیک می تواند به این بازدارندگی منجر شود تا کلاهبرداران جرات نکنند به این حوزه وارد شوند.
سردار مجید اظهار داشت: یکی از مولفههای مهم در بازدارندگی امنیت کنکور، مسایل تقنینی است. زیرا تنوع جرایم سایبری با گستردگی مواجه است.
وی گفت: فروش سوالات تقلبی به داوطلبان کنکور تنها یک جرم ساده نیست بلکه به خطر انداختن امنیت روانی جامعه است. باید مجازات سنگینی در پی داشته باشد تا بازدارندگی لازم را داشته باشد.
نوبت اول آزمون سراسری سال 1403 روزهای پنجشنبه و جمعه 6 و 7 اردیبهشت ماه 1403 و نوبت دوم روزهای 7 و 8 تیرماه برگزار خواهد شد.
سهم نمره کل سابقه تحصیلی پایه دوازدهم نظام 3-3-6 در آزمون سراسری سال 1403 و در گروههای آزمایشی اصلی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی به میزان 50 درصد با تأثیر قطعی است و میزان تأثیر نمره کل سابقه تحصیلی دیپلم نظام سالی- واحدی/ ترمی - واحدی در این گروهها، 37/5 درصد با تأثیر قطعی و میزان تأثیر سوابق تحصیلی پیشدانشگاهی نظام سالی - واحدی/ترمی - واحدی 12/5 درصد با تأثیر قطعی در نمره کل سابقه تحصیلی در مجموع دیپلم و پیشدانشگاهی 50 درصد، همچنین سهم نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) 50 درصد است.