جعبه کمک‌های اولیه حقوقی سوفیانیوز؛ قسمت هفدهم | «حضانت فرزند» در حقوق ایران بعد از طلاق برعهده کیست؟

انتشار 29 آذر 1403
مطالعه 11 دقیقه

سوفیانیوز: حضانت فرزند یکی از مسائل مهم در حقوق خانواده و سایر امور مربوط به آن است. پس از آنکه زن و شوهری که صاحب فرزند هستند، به هر دلیلی تصمیم به طلاق و پایان دادن به ازدواج خود می‌گیرند، یا در جایی که زن و شوهر بدون وقوع طلاق، تنها قصد این را دارند که از همدیگر جدا...

جعبه کمک‌های اولیه حقوقی سوفیانیوز؛ قسمت هفدهم | «حضانت فرزند» در حقوق ایران بعد از طلاق برعهده کیست؟

به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، حضانت از نظر لغوی واژه‌ای عربی و از ریشه «حضن» به معنای در آغوش گرفتن و پرورش کودک آمده است. واژه حضانت به عنوان یک اصطلاح حقوقی به معنای نگهداری و حفظ جسم و جان کودک و نیز تعلیم و پرورش روحی و معنوی او می‌باشد.

مبحث حضانت و احکام قانونی آن در برخی از قوانین از جمله قانون مدنی، قانون حمایت خانواده و… مورد بحث قرار گرفته است. مطابق ماده 1168 قانون مدنی حضانت در عین اینکه حق پدر و مادر کودک است، تکلیف آن‌ها نیز می‌باشد. از همین رو و با توجه به اینکه حضانت تکلیفی قانونی بر عهده مادر و پدر کودک است، توافقاتی که خلاف این تکلیف باشند، از درجه اعتبار ساقط بوده و حتی انتقال و اسقاط این تکلیف هم باطل می‌باشد. هر چند مطابق یکی از نظریات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه در سال 1393 اینکه پدر و مادر با توافق و رضایت خود، حضانت را به یکدیگر انتقال دهند، خالی از اشکال است.

در هر حال مادامی که هر یک از پدر یا مادر یا هردوی آن‌ها حضانت فرزند خویش را بر عهده دارند، مکلف به انجام وظایف خود بوده و مسئول اعمال کودک نیز خواهند بود و مطابق ماده 1178 قانون مدنی پدر و مادر مکلفند که در حدود توانایی خود به تربیت کودکان خویش اقدام نموده و نسبت به آن استنکاف نورزند.

از آنجایی که حضانت یک تکلیف است، در صورتیکه هر یک از پدر یا مادر یا هردوی آن‌ها از عمل به تکالیف خود و نگهداری از کودک شانه خالی کنند، مطابق ماده 1172 قانون مدنی دادگاه می‌تواند با تقاضای یکی از اشخاص زیر، پدر یا مادری را که حضانت به عهده اوست اما از انجام تکلیف خود سر باز می‌زند، ملزم به انجام وظیفه نماید:

  • پدر یا مادری که از کودک نگهداری و حضانت می‌نماید، درحالیکه طرف مقابل از انجام این وظیفه شانه خالی می‌کند،

  • قیم کودک،

  • یکی از نزدیکان کودک،

  • دادستان (مدعی العموم).

در مواردی نیز که الزام پدر یا مادر ممکن نباشد، برای مثال در جاییکه پدر یا مادر طفل از کشور خارج شده و دیگر قصد بازگشت ندارد، حضانت به خرج پدر تأمین شده و در جاییکه پدر طفل در قید حیات نباشد، به هزینه مادر او تأمین خواهد شد.

  • اولویت حضانت

مطابق قانون در یک سری از موارد یکی از مادر یا پدر در خصوص حضانت فرزند یا فرزندانشان نسبت به دیگری اولویت پیدا می‌کنند و در عین حال حق حضانت از طرف دیگر نیز سلب نمی‌گردد.

این موارد در ماده 1169 قانون مدنی و با توجه به سن و جنسیت کودک ذکر شده‌اند: مطابق این ماده در صورتی که کودک، پسر و زیر 2 سال باشد، اولویت حضانت و نگهداری از او تا 25 سالگی با مادر است. اما اگر کودک دختر باشد، مادر تا زمانیکه او به سن 7 سالگی برسد، نسبت به پدر در اولویت حضانت خواهد بود. از سوی دیگر پدر در خصوص کودک پسر پس از 2 سالگی و کودک دختر پس از 7 سالگی، نسبت به مادر در نگهداری و حضانت کودک دارای اولویت می‌باشد.

اما می‌بایست به این نکته توجه داشته باشید که مسئله اولویت حضانت تنها تا زمان رسیدن کودک به سن بلوغ شرعی موضوعیت خواهد داشت و زمانی که دختر به 9 سالگی و پسر به 15 سالگی برسد، دیگر اولویت حضانت پدر یا مادر به طور کل منتفی می‌گردد و مسئله حق انتخاب فرزند به میان می‌آید که در بخشی دیگر از این مقاله به آن پرداخته‌ایم.

مطابق مفاد قانون مدنی و با توجه به ماده 41 قانون حمایت خانواده، از آنجایی که مانعی قانونی برای توافق والدین برای حضانت فرزند وجود ندارد، مادر و پدر همواره می‌توانند با توافق با یکدیگر در خصوص حضانت و نگهداری از فرزند یا فرزندانشان، ملاقات فرزند با پدر یا مادری که تحت حضانت او نیست و… تصمیمات مقتضی را اتخاذ نمایند.

حال اگر پدر و مادر در فرآیند طلاق و رسیدگی دادگاه خانواده به این امر باشند، قاضی دادگاه طبیعتاً از توافقات میان آن دو در خصوص مسائل گوناگون از جمله نگهداری و حضانت کودک مطلع می‌گردد. مطابق ماده 41 قانون حمایت خانواده اگر قاضی تشخیص دهد که توافقات صورت گرفته میان مادر و پدر در خصوص حضانت، نگهداری، ملاقات کودک با اشخاص ذی نفع و سایر موارد برخلاف مصلحت کودک است، می‌تواند حضانت را به دیگری واگذار یا یا نسبت به تعیین ناظر با پیش بینی حد و حدود نظارت او، اقدام نماید.

  • حضانت پس از فوت مادر یا پدر

مطابق ماده 1171 قانون مدنی، پس از فوت پدر یا مادر کودک، حضانت او با آن که زنده است خواهد بود. حتی اگر پدر کودک فوت شده و پیش از فوت خود شخصی را وصی خود در حضانت از فرزند معین نموده باشد. پس حتی اگر پدر در زمان حیات خود برای بعد از فوت خویش شخصی غیر از مادر کودک را به عنوان وصی خود برای نگهداری از فرزندش تعیین کند، پس از فوتش حضانت همچنان با مادر کودک خواهد بود.

  • ولایت قهری پدر و پدربزرگ

مطابق فقه امامیه و ماده 1180 و 1181 قانون مدنی، کودک تحت ولایت قهری پدر و جد پدری یعنی پدربزرگ می‌باشد و مادر ولی فرزند خویش محسوب نمی‌گردد. در عین حال که مادر ولی فرزند خود نیست، ولایت پدر و پدربزرگ پدری کودک، امری اسقاط ناپذیر و غیرقابل زوال است. مطابق قانون مدنی ولی وظیفه سرپرستی مولی علیه (در اینجا، کودک) را در امور مالی و غیرمالی بر عهده دارد. حال پرسشی مطرح است که در ادامه به آن می‌پردازیم:

در صورت فوت پدر، حق حضانت با مادر کودک است یا پدربزرگ او؟

پیش از تصویب قانون حمایت خانواده مصوب 1392 به دلیل ضعف و خلاءهای قانونی در مقررات ایران، در موارد متعددی پس از فوت پدر یک کودک، پدربزرگ او از حق حضانت مادر ممانعت به عمل می‌آورد و به استناد ولایت خویش بر کودک به عنوان پدربزرگ پدری او، مدعی اولویت در حضانت نسبت به مادر طفل می‌شد و حتی در مواردی به حکم دادگاه می‌توانست مانع از نگهداری و تربیت کودک توسط مادر خود شود. اما با تصویب این قانون، قانونگذار با صراحت کلام خود، حق حضانت مادر پس از فوت پدر کودک را تضمین نمود. مطابق ماده 43 قانون حمایت خانواده اصل بر این است که حضانت فرزند یا فرزندانی که پدرشان فوت شده، با مادر آن‌هاست. مگر اینکه با تقاضای ولی قهری (پدربزرگ پدری) یا دادستان و به تشخیص دادگاه، اعطای حضانت به مادر خلاف مصحلت کودک باشد.

بنابراین مطابق آخرین قوانین و مقررات ایران، پس از فوت پدر کودک، پدربزرگ پدری او نمی‌تواند بدون ارائه مستندات کافی به دادگاه، مادر کودک را از حضانت او محروم نماید. علاوه بر ارائه مستندات و ادله کافی، قاضی رسیدگی کننده به پرونده نیز می‌بایست برخلاف مصلحت کودک بودن را تشخیص دهد.

  • حضانت پس از فوت پدر و نیز مادر

در صورتیکه هم پدر و هم مادر کودک فوت کرده باشند، حضانت او با ولی قهری یعنی جد پدری یا همان پدربزرگ خواهد بود. اگر پدربزرگ پدری کودک نیز در قید حیات نباشد، مطابق ماده 1188 قانون مدنی حضانت کودک با کسی خواهد بود که توسط پدر یا پدربزرگ پدری کودک به عنوان وصی انتخاب شده باشد. اگر هم چنین شخصی تعیین نشده باشد، مطابق ماده 1235 قانون مدنی دادگاه صالح قیم کودک را تعیین خواهد نمود.

  • ملاقات فرزند در طول حضانت طرف مقابل

با توجه به ماده 1174 قانون مدنی و از آنجایی که پدر و مادر هر دو حق حضانت فرزند خویش را دارند، در صورتیکه با وقوع طلاق یا عدم سکونت مادر و پدر فرزند در یک محل (به هر دلیلی و نه لزوماً با وقوع طلاق)، به حکم دادگاه یکی از پدر یا مادر حضانت فرزند را به دست آورد، پدر یا مادری که فرزند را تحت حضانت خود ندارد، همواره از حق ملاقات با فرزند برخوردار خواهد بود.

در این خصوص پدر و مادر می‌توانند شخصاً و بدون نیاز به مراجعه به دادگاه نسبت به تعیین زمان و مکان ملاقات فرزند با مادر یا پدری که حضانت او را بر عهده ندارد، توافق نموده و آن را اجرا کنند. در صورتیکه مادر و پدر کودک در این خصوص به توافق نرسند یا پس از توافق، دچار اختلاف شوند، دادگاه صالح به این مسئله رسیدگی خواهد کرد.

علاوه بر این مقرره قانونی، مطابق ماده 41 قانون حمایت خانواده اگر پدر و مادر در خصوص مسائل و امور مربوط به کودک از جمله ملاقات او با پدر یا مادر توافق نمایند، در صورتیکه دادگاه تشخیص دهد این توافق بر خلاف مصلحت کودک است یا متوجه شود که شخصی که حضانت کودک را بر عهده دارد، مانع ملاقات او با والد دیگرش یا اشخاص ذی حق دیگر می‌شود می‌تواند حضانت کودک را به شخصی دیگر واگذار کرده یا نسبت به تعیین و نصب یک ناظر برای نظارت بر حضانت فرزند، با پیش بینی حدود نظارت و با رعایت مصلحت کودک، اقدام نماید.

بنابراین پدر یا مادری که حضانت کودک را بر عهده دارد نمی‌تواند مانع از آن شود که والد دیگر کودک با او ملاقات داشته باشد و در صورت ممانعت از ملاقات، با برخوردهای قضایی مربوطه مواجه خواهد شد.

  • سلب حضانت

از آنجایی که حضانت، علاوه بر اینکه تکلیف پدر و مادر است، حق قانونی آن‌ها نیز محسوب می‌گردد، به جز در مواردی که به موجب قانون مقرر شده‌اند، نمی‌توان پدر و مادر طفل را از این حق محروم ساخت (ماده 1175 قانون مدنی) و در صورتیکه از اعمال این حق ممانعتی به عمل آید، پدر و مادر کودک می‌توانند اجرای حق خود را از دادگاه درخواست نمایند.

با این وجود که حضانت حق هر پدر و مادری می‌باشد، بنا بر رعایت مصلحت کودک و با توجه به اینکه کودکان به علت سن کم و وابستگی به اطرافیان، نیاز به مراقبت و توجه فراوان دارند، در مواردی خاص و به موجب قانون، دادگاه می‌تواند از پدر یا مادر یا هردو حق حضانت را سلب نماید. این موارد عبارتند از:

  • در معرض خطر بودن سلامت جسمانی یا تربیت اخلاقی کودک به علت عدم مواظبت از کودک یا انحطاط اخلاقی والدین

مطابق ماده 1173 قانون مدنی در مواردی که در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که کودک تحت حضانت اوست، سلامت جسمانی یا تربیت اخلاقی کودک در معرض خطر باشد، دادگاه می‌تواند به تقاضای نزدیکان کودک یا قیم او یا رئیس حوزه قضایی تصمیم مقتضی برای حضانت کودک را اتخاذ نماید.

علاوه بر این، قانونگذار در سال 1376 با اصلاح و بازبینی این ماده، چند مصداق و مثال به عنوان معیار و ملاکی برای دادگاه‌ها در خصوص این موارد، به متن این ماده اضافه نمود. این موارد عبارتند از:

  • اعتیاد زیان آور به الکل، مواد مخدر و قمار

  • شهرت داشتن به فساد اخلاقی و فحشاء

  • ابتلاء به بیماری های روانی با تشخیص پزشکی قانونی

  • سوءاستفاده از کودک یا اجبار او به ورود به مشاغل ضداخلاقی مثل تکدی‌گری، فساد و فحشاء، قاچاق.

  • تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف

از آنجایی که قانونگذار در این ماده صراحتاً موارد فوق را به عنوان مصادیق ماده مطرح نموده است، موارد در معرض خطر قرار گرفتن سلامت جسمانی و اخلاقی کودک محدود به این موارد نبوده و به تشخیص قاضی می‌تواند مواردی غیر از این مصادیق نیز موجب سلب حضانت از والدین شود.

  • ابتلای مادر به جنون

با توجه به ماده 1170 قانون مدنی که در نسخه اولیه این قانون بوده و مورد اصلاح و بازبینی قرار نگرفته است، اگر مادر کودک که کودک تحت حضانت اوست، مبتلا به جنون شود تا زمان برطرف شدن کامل جنون، حق حضانت کودک با پدر خواهد بود. شایسته بود اگر قانونگذار با اصلاح و بازبینی ماده 1173 به اصلاح این ماده نیز می‌پرداخت.

در حال حاضر و با توجه به ماده 1173 قانون مدنی (اصلاحی 1376) ابتلای پدر به جنون نیز همانند مادر، موجب سلب حضانت از وی می‌گردد و در این موضوع نبایست تفاوت و تبعیضی میان مادر و پدر قائل شد.

  • ازدواج مجدد مادر

مطابق ماده 1173 در صورتیکه مادری که حضانت طفل را به عهده دارد مجدداً ازدواج کند، آن هم در حالیکه پدر کودک در قید حیات است، حق تقدم خود در حضانت را از دست خواهد داد. برای مثال تصور کنید زن و شوهری در حالیکه یک دختر سه ساله دارند از همدیگر طلاق می‌گیرند. در اینجا چون کودک دختر است و زیر 7 سال سن دارد، اولویت حضانت او با مادر است. حال اگر تا پیش از رسیدن این کودک به 7 سالگی مادرش ازدواج مجدد کند، این اولویت حضانت از مادر سلب می‌گردد.

اما در صورتیکه پدر کودک فوت کند و پس از آن مادر کودک اقدام به ازدواج مجدد نماید، با توجه به ماده 43 قانون حمایت خانواده نمی‌توان به صرف ازدواج مجدد، حق حضانت را از مادر سلب نمود.

حق انتخاب فرزند

پس از اینکه کودک به سن بلوغ شرعی می‌رسد (دختران 9 سالگی و پسران 15 سالگی) دیگر دادگاه یا سن او، تعیین کننده اینکه حضانت با کدام یک از پدر یا مادر وی خواهد بود، نمی‌باشد. بلکه فرزندِ به سن بلوغ رسیده، خود می‌تواند انتخاب کند که ترجیح می‌دهد تا رسیدن به سن قانونی نزد کدام یک از مادر یا پدر خود زندگی کند.

ضمانت های اجرایی امر حضانت

علاوه بر موارد سلب حضانت و مندرجات ماده 41 قانون حمایت خانواده که نوعی ضمانت اجرا در امر حضانت فرزند می‌باشد، ماده 40 این قانون ضمانت اجرای شدید، اصلی و عام این مسئله را بیان نموده است. درحالیکه ضمانت اجرای مندرج در ماده 41 و سایر مواد مربوط به سلب حضانت از والد تنها مربوط به شخصی می‌باشد که حضانت فرزند را به عهده دارد، ضمانت اجرای ماده 40 فارغ از اینکه شخص یا اشخاص حضانت کودک را برعهده دارند یا خیر، وضع شده است.

مطابق ماده 40 قانون حمایت از خانواده هر کس از اجرای حکم دادگاه در مورد حضانت طفل استنکاف یا خودداری نماید یا مانع از اجرای حکم شود یا از بازگرداندن کودک به شخصی که حضانت قانونی با اوست، خودداری نماید، با درخواست شخص ذی نفع و به دستور دادگاه تا زمان اجرای حکم بازداشت می‌شود. بنابراین مشخص است که در امر حضانت قانونگذار سعی نموده با تعیین ضمانت های اجرایی گوناگون و اشاره به لزوم رعایت مصلحت و غبطه کودک (ماده 45 قانون حمایت خانواده)، حتی الامکان مانع پایمال یا خدشه دار شدن حقوق کودکان شود.

برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با علم و فناوری با ما همراه باشید

پایگاه خبری سوفیانیوز را در تلگرام دنبال کنید.
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

(سکانس برتر) مخالفت "ژاله صامتی" با گوش کردن پادکست تاریخی در محیط کافه / ژاله صامتی: خب برو غروب گوش بده، سگ که نمیخوره اونو!

فرصت طلایی برای خدمت به جامعه؛ شرایط استخدام آموزشیار در نهضت سوادآموزی آسان‌تر از همیشه شد

(ویدیو) "گیتی قاسمی" از نوادگان قاجار بوده و خبر نداشتیم؛ عمه نازخاتون من زمان ناصرالدین شاه زندگی می‌کرد! / ژاله صامتی: مردی بوده واسه خودش😂😂

خبر فوری: آزمون استخدام معلم در آستانه لغو؟/ آخرین اخبار از صدور مجوز

چای و قهوه؛ سپری محکم در برابر کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو!

(ویدیو) خنده‌های عصبی "محمدرضا گلزار" سر مقاومت شرکت کننده مسابقه برای تقلب نگرفتن دیدنیه!😂😂/ به نظرتون فیل تصمیمی برای زندگیش نمی‌گیره؟

جعبه کمک‌های اولیه حقوقی سوفیانیوز؛ قسمت بیست و سوم | «مجازات آسیب زدن به دزد در هنگام دزدی» در حقوق ایران

فقط 30 روز فاصله داری تا اندامی ایده آل! / برنامه غذایی اختصاصی سوفیانیوز برای اندامی جذاب؛ هفته دوم

مدارس تبریز فردا تعطیل شد

تست شخصیت شناسی + تفسیر / خودت رو به چالش بکش تا از ویژگی‌های شخصیتیت بیشتر بدونی!

آقای سرپرست؛ شجاع باشید و پاسخ بدهید! / سکوت مسئولان نسبت به هنجارشکنجی در دانشگاه علامه طباطبایی در شب یلدا نشانه رضایت است؟

(سکانس برتر) "سعید آقاخانی" دامادشو با خاک یکسان کرد؛ تو چرا عفونت نمی‌کنی بمونی گوشه خونه؟ / شنیدن خنده‌های سلمان سالی یه بار از واجباته!😂😂

مدارس تبریز فردا تعطیل شد

(سکانس برتر) "سعید آقاخانی" دامادشو با خاک یکسان کرد؛ تو چرا عفونت نمی‌کنی بمونی گوشه خونه؟ / شنیدن خنده‌های سلمان سالی یه بار از واجباته!😂😂

(ویدیو) عجب متلکی انداخت "حامد آهنگی" به "علی اوجی"؛ ریشه‌یابی معادل اصطلاح کمدین در فرهنگ لغات تاجیکستان / آخه مگه من دلقک دربارم؟😂😂

تست شخصیت شناسی + تفسیر / خودت رو به چالش بکش تا از ویژگی‌های شخصیتیت بیشتر بدونی!

آقای سرپرست؛ شجاع باشید و پاسخ بدهید! / سکوت مسئولان نسبت به هنجارشکنجی در دانشگاه علامه طباطبایی در شب یلدا نشانه رضایت است؟

ویدیو / راز ضرب‌المثل «سه قفله کردن» چیست؟

آیا بالاخره «گوگل‌پلی» رفع فیلتر شد؟ / چراغ سبزی به دنبال رهایی از ترافیک فیلترینگ!

(ویدیو) "رضا نیکخواه" یه پا اینشتین بود و خبر نداشتیم! / هومن برق‌ نورد با این تست هوش عین آب خوردن مات شد

تصویر + سفر در زمان این بار به عصر قاجار؛ از روز برفی باب همایون تا مادر ناصرالدین شاه و خواجه‌اش

نگاهی به تصویر دیده نشده از کارنامه‌ی هنری «حامد بهداد» بازیگر بی‌حاشیه تلویزیون / سه تا عالی داره

ثبت نام چهارمین دوره دستیاری آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد

ویدیو / ماجرای مرد همسایه و تلافی بامزه از دانش‌آموزان پر سر و صدا؛ نیما کدومتون هستین؟ برو سر کلاس!😂😂

50 اصطلاح انگلیسی که در هر مکالمه‌ای به کار می‌آید

(ویدیو) "بهنام تشکر" عین بلبل روسی صحبت می‌کنه بعد میگه هیچی بلد نیستم! / نعیمه نظام دوست: روسی‌ها چرا انقدر لوبیا دارن توی زبانشونن؟😂😂

ویدئو| داستان ضرب‌المثل "دست بالای دست بسیار است" به روایت کوچکترین مهمان برنامه‌ی کتاب‌باز/ سروش صحت: دیگه بهتر از این نمیشد توضیح داد

ویدیو / حضور باشکوه بزرگان شعر و ادب فارسی و پادشاهان هخامنشی در جشن شب یلدا و درخشش لباس‌های اصیل ایرانی

کلاس درس تمام دانشگاه‌ها تا پایان ترم مجازی شد/ آزمون‌ها حضوری برگزار می‌شود

ویدیوی ویژه‌ی روز مادر/ دکلمه احساسی "خان ننه" از «استاد شهریار»؛ حزین‌ترین توصیف از عشق به مادر

نگاهی به تنها عکس دونفره «استاد شهریار» و همسرش «عزیزه خانم» با 27 سال اختلاف سنی، که عاشقانه‌ترین شعرهایش را معنا می‌کند

ویدیو| وداع حزین با «استاد شهریار»؛ طنین "حیدربابا" و اشک‌های هزاران نفر در کوچه‌ پس کوچه‌های تبریز برای از دست دادن فخر ادبیات ایران

(تصاویر) «مادام پلو در حرمسرای شاه قاجار»؛ عکسی که 100 سال بعد از ثبت شدنش هم، هنوز سوژه بحث است

جملات کوتاه و شیرین تبریک «روز مادر» به انگلیسی/ با ترجمه فارسی برای هر سلیقه‌ای

ویدیو| زنان ناصرالدین شاه در قرن 21؛ زنای قاجار «استریت بلاگر» بودن وقتی بلاگری مد نبود😎

9 عضو هیئت‌ علمی دانشگاه شیراز در شمار پژوهشگران پراستناد علوم انسانی و علوم اجتماعی

نگاهی به نقاشی‌های «پروفسور مریم میرزاخانی»؛ الهام از هنر برای حل معماهای پیچیده ریاضی با نبوغ خلاقانه و بی‌مثال یک دانشمند ایرانی

عکس| جواب دانش‌آموز ایرانی به سوال ادبیات حماسه آفرید/ بزرگوار تو اعتماد‎‌به‌نفس و خلاقیت غوطه‌وره😂

ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است

بازی فکری؛ اگه فکر میکنی چشات به تیزبینی عقاب در کمتر از 4 ثانیه ماهی منحصر‌به فرد رو پیدا کن

نگاهی به نامه‌های آتشین و عاشقانه دوران قاجار/ «قربان چشم‌های قشنگت، عکسی التفات بفرمایید»

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی فضایی نمی‌توانند آب‌نبات را در 3 ثانیه میان بستنی قیفی‌ها پیدا کنند

ویدئو/ نگاهی به محل تاج‌گذاری «فرح پهلوی» در تالار سلام؛ اوج نمایش شرم‌آور خاندان منفور پهلوی برای پوشاندن خیانت‌ها و زخم‌های عمیق ایران

ویدئو/ سیلک؛ گنجینه‌ای پنهان از دانش 8000 ساله ایرانیان باستان که جهان را متحیر کرده است/ اهرام مصر جای نوه‌ی تمدن سیلکه😎

(ویدیو) فغان و ناله علی ضیا از هجران و دوری یار؛ خوب به خاطر دارم که در آغوش خودم قول نرفتن می‌داد...

ویدئو| سفری حیرت‌انگیز به اعماق تاریخ قاجار: شنیدن صدای واقعی مظفرالدین‌شاه قاجار در گفت‌وگویی نادر با اتابک اعظم در سال 1284

ویدیو / بازگشتی به تاریخ؛ بازسازی تصویر حیرت‌انگیز پادشاهان ایران از "آقامحمد خان تا ناصرالدین شاه"

پیکاسو؟ نه ممنون؛ ما خودمون رضا شفیعی جم داریم! / مروری بر طراحی‌ها و نقاشی‌های رضا شفیعی جم زامبیِ «جوکر»

نگاهی به تصویر دیده نشده از کارنامه‌ی هنری «حامد بهداد» بازیگر بی‌حاشیه تلویزیون / سه تا عالی داره

تصویر + سفر در زمان این بار به عصر قاجار؛ از روز برفی باب همایون تا مادر ناصرالدین شاه و خواجه‌اش

خبر خوب برای دوستداران کتاب و کتابخوانی؛ پنجشنبه 6 دی؛ اختتامیه اولین مسابقه ادبی ایران کتاب برگزار می‌شود

(ویدیو) گلچینی از سمینار انگیزشی و تاثیرگذار "امیرحسین رستمی" / ماشاالله چه با جون و دل هم فعل خواستن رو به زبان فارسی و انگلیسی صرف می‌کنه!

(ویدیو) "رضا نیکخواه" یه پا اینشتین بود و خبر نداشتیم! / هومن برق‌ نورد با این تست هوش عین آب خوردن مات شد

پیاز؛ معجزه‌ای برای سلامتی از قلب تا پوست / درسته بوی اذیت‌کننده‌ای داره، اما به قدری خاصیت داره که بیخیال بوش بشی!

امپراتوری اینستاگرام رو فتح کن؛ قسمت دوم: «آشنایی با اصطلاحات تخصصی اینستاگرام»

سه راه‌کار هوشمندانه برای "سرمایه‌گذاری با پول کم"؛ از طلای آب شده تا خرید سهام بورس، بدون ریسک زیاد

ویدیو / راز ضرب‌المثل «سه قفله کردن» چیست؟

ویدیو / ماجرای مرد همسایه و تلافی بامزه از دانش‌آموزان پر سر و صدا؛ نیما کدومتون هستین؟ برو سر کلاس!😂😂

مصرف «ریتالین» در دانشجویان و دانش‌آموزان عارضه ایجاد می‌کند!

نتایج تکمیل ظرفیت آزمون "کارشناسی ارشد علوم پزشکی" سال 1403 اعلام شد

ویدیو / حضور باشکوه بزرگان شعر و ادب فارسی و پادشاهان هخامنشی در جشن شب یلدا و درخشش لباس‌های اصیل ایرانی

نگاهی به تنها عکس دونفره «استاد شهریار» و همسرش «عزیزه خانم» با 27 سال اختلاف سنی، که عاشقانه‌ترین شعرهایش را معنا می‌کند

50 اصطلاح انگلیسی که در هر مکالمه‌ای به کار می‌آید

ویدیوی ویژه‌ی روز مادر/ دکلمه احساسی "خان ننه" از «استاد شهریار»؛ حزین‌ترین توصیف از عشق به مادر

عکس روز| تصویری نایاب از تحصن «مقام معظم رهبری» در دانشگاه تهران؛ روایتی تاریخی از روزهای پرالتهاب انقلاب

برطرف شدن نگرانی دانشجویان پزشکی برای "آزادسازی مدارک" و ممنوعیت خرید خدمت در آینده نزدیک

تمدید مهلت ثبت نام در جشنواره انتخاب دانشجوی نمونه دانشگاه جامع علمی کاربردی

کارزار امکان ترمیم معدل مجدد پایه دوازدهم به راه افتاد! / 33 هزار امضا برای ترمیم معدل

جدیدترین یافته محققان دانشگاه خوارزمی؛ خانه‌های مریخی را می‌توان با خون انسان ساخت!

جعبه کمک‌های اولیه حقوقی سوفیانیوز؛ قسمت بیست و دوم | «قوانین مربوط به معامله و خرید اینترنتی» در حقوق ایران

امروز 4 دی؛ آخرین مهلت ثبت نام نوبت اول کنکور 1404

(ویدیو) صدای جاودان عشق و احساس؛ ترکیب صدای استاد «هوشنگ ابتهاج» با اشعار خودشون عجب شاهکاری شده! / در من کسی آهسته می‌گرید...

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی فضایی نمی‌توانند آب‌نبات را در 3 ثانیه میان بستنی قیفی‌ها پیدا کنند

نگاهی به نقاشی‌های «پروفسور مریم میرزاخانی»؛ الهام از هنر برای حل معماهای پیچیده ریاضی با نبوغ خلاقانه و بی‌مثال یک دانشمند ایرانی

پیکاسو؟ نه ممنون؛ ما خودمون رضا شفیعی جم داریم! / مروری بر طراحی‌ها و نقاشی‌های رضا شفیعی جم زامبیِ «جوکر»

عکس/ «فاطمه حمامی»، قلم موی احساس را بر بوم تاریخ موسیقی کشید | ادای دین به خسروی آواز ایران، «استاد محمدرضا شجریان»

بازی فکری؛ اگه فکر میکنی چشات به تیزبینی عقاب در کمتر از 4 ثانیه ماهی منحصر‌به فرد رو پیدا کن

ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است

نگاهی به نامه‌های آتشین و عاشقانه دوران قاجار/ «قربان چشم‌های قشنگت، عکسی التفات بفرمایید»

تست هوش المپیادی/ حتی افرادی با ضریب هوشی " انیشتین" نمی‌توانند این معمای المپیادی را در عرض 4 ثانیه حل کنند

ویدئو| «گلسا شمسی‌پور»، نابغه‌ی کوچک شهرکردی که برنامه‌نویسی را خلاقانه‌تر از حرفه‌ای‌ها انجام می‌دهد و بهترین کدنویس جهان شد

ویدئو| سفری حیرت‌انگیز به اعماق تاریخ قاجار: شنیدن صدای واقعی مظفرالدین‌شاه قاجار در گفت‌وگویی نادر با اتابک اعظم در سال 1284

عکس| جواب دانش‌آموز ایرانی به سوال ادبیات حماسه آفرید/ بزرگوار تو اعتماد‎‌به‌نفس و خلاقیت غوطه‌وره😂

ویدیو / بازگشتی به تاریخ؛ بازسازی تصویر حیرت‌انگیز پادشاهان ایران از "آقامحمد خان تا ناصرالدین شاه"

(سکانس برتر) مخالفت "ژاله صامتی" با گوش کردن پادکست تاریخی در محیط کافه / ژاله صامتی: خب برو غروب گوش بده، سگ که نمیخوره اونو!

(ویدیو) "گیتی قاسمی" از نوادگان قاجار بوده و خبر نداشتیم؛ عمه نازخاتون من زمان ناصرالدین شاه زندگی می‌کرد! / ژاله صامتی: مردی بوده واسه خودش😂😂

(ویدیو) خنده‌های عصبی "محمدرضا گلزار" سر مقاومت شرکت کننده مسابقه برای تقلب نگرفتن دیدنیه!😂😂/ به نظرتون فیل تصمیمی برای زندگیش نمی‌گیره؟

(سکانس برتر) "سعید آقاخانی" دامادشو با خاک یکسان کرد؛ تو چرا عفونت نمی‌کنی بمونی گوشه خونه؟ / شنیدن خنده‌های سلمان سالی یه بار از واجباته!😂😂

(ویدیو) عجب متلکی انداخت "حامد آهنگی" به "علی اوجی"؛ ریشه‌یابی معادل اصطلاح کمدین در فرهنگ لغات تاجیکستان / آخه مگه من دلقک دربارم؟😂😂

ویدیو / «اصطلاحات بانکی» رو سه سوته به زبان ترکی استانبولی یاد بگیر

ویدیو / ماجرای مرد همسایه و تلافی بامزه از دانش‌آموزان پر سر و صدا؛ نیما کدومتون هستین؟ برو سر کلاس!😂😂

ویدیو / راز ضرب‌المثل «سه قفله کردن» چیست؟

(ویدیو) "رضا نیکخواه" یه پا اینشتین بود و خبر نداشتیم! / هومن برق‌ نورد با این تست هوش عین آب خوردن مات شد

(ویدیو) گلچینی از سمینار انگیزشی و تاثیرگذار "امیرحسین رستمی" / ماشاالله چه با جون و دل هم فعل خواستن رو به زبان فارسی و انگلیسی صرف می‌کنه!

میمیک چهره "بهرام افشاری" خداست؛ وسط اتاق عمل گوشیشو از جیبش درآورده داره حرف میزنه😂😂 / فکر کردی من بیهوش بودم؟ فقط چشمامو بسته بودم!

ویدیو / حقیقت قدرتمندتر از توطئه‌ها؛ وقتی تخت‌گرایان بالاخره قبول می‌کنند زمین گرد است!

(سکانس برتر) "سعید آقاخانی" دامادشو با خاک یکسان کرد؛ تو چرا عفونت نمی‌کنی بمونی گوشه خونه؟ / شنیدن خنده‌های سلمان سالی یه بار از واجباته!😂😂

(ویدیو) عجب متلکی انداخت "حامد آهنگی" به "علی اوجی"؛ ریشه‌یابی معادل اصطلاح کمدین در فرهنگ لغات تاجیکستان / آخه مگه من دلقک دربارم؟😂😂

ویدیو / راز ضرب‌المثل «سه قفله کردن» چیست؟

(ویدیو) "رضا نیکخواه" یه پا اینشتین بود و خبر نداشتیم! / هومن برق‌ نورد با این تست هوش عین آب خوردن مات شد

ویدیو / ماجرای مرد همسایه و تلافی بامزه از دانش‌آموزان پر سر و صدا؛ نیما کدومتون هستین؟ برو سر کلاس!😂😂

(ویدیو) گلچینی از سمینار انگیزشی و تاثیرگذار "امیرحسین رستمی" / ماشاالله چه با جون و دل هم فعل خواستن رو به زبان فارسی و انگلیسی صرف می‌کنه!

ویدیو / «اصطلاحات بانکی» رو سه سوته به زبان ترکی استانبولی یاد بگیر

(ویدیو) خنده‌های عصبی "محمدرضا گلزار" سر مقاومت شرکت کننده مسابقه برای تقلب نگرفتن دیدنیه!😂😂/ به نظرتون فیل تصمیمی برای زندگیش نمی‌گیره؟

(ویدیو) "گیتی قاسمی" از نوادگان قاجار بوده و خبر نداشتیم؛ عمه نازخاتون من زمان ناصرالدین شاه زندگی می‌کرد! / ژاله صامتی: مردی بوده واسه خودش😂😂

(سکانس برتر) مخالفت "ژاله صامتی" با گوش کردن پادکست تاریخی در محیط کافه / ژاله صامتی: خب برو غروب گوش بده، سگ که نمیخوره اونو!

(ویدیو) "بهنام تشکر" عین بلبل روسی صحبت می‌کنه بعد میگه هیچی بلد نیستم! / نعیمه نظام دوست: روسی‌ها چرا انقدر لوبیا دارن توی زبانشونن؟😂😂

ویدئو| داستان ضرب‌المثل "دست بالای دست بسیار است" به روایت کوچکترین مهمان برنامه‌ی کتاب‌باز/ سروش صحت: دیگه بهتر از این نمیشد توضیح داد

ویدیو / حضور باشکوه بزرگان شعر و ادب فارسی و پادشاهان هخامنشی در جشن شب یلدا و درخشش لباس‌های اصیل ایرانی

ویدیوی ویژه‌ی روز مادر/ دکلمه احساسی "خان ننه" از «استاد شهریار»؛ حزین‌ترین توصیف از عشق به مادر

ویدیو| وداع حزین با «استاد شهریار»؛ طنین "حیدربابا" و اشک‌های هزاران نفر در کوچه‌ پس کوچه‌های تبریز برای از دست دادن فخر ادبیات ایران

ویدیو| زنان ناصرالدین شاه در قرن 21؛ زنای قاجار «استریت بلاگر» بودن وقتی بلاگری مد نبود😎

ویدیو| دفاع سرسختانه «جواد خیابانی» از زبان فارسی با یک اشتباه فاحش/ خودش چرا گُل به خودی زد؟!!😂

ویدئو| سکانسی از زندگی دانشجویی واقعی در خوابگاه پسران؛ نوازنده‌ی در کمد واقعا زحمت میکشه😂

(ویدیو) ترکیب صدای "حامد بهداد" و شاه بیت "حافظ" چه شود / من ار چه در نظرِ یار خاک‌سار شدم...

(ویدیو) لقب‌های سم "حامد آهنگی و نیما شعبان نژاد" در دوران مدرسه؛ از حامدِ روغن جامد تا شعبان‌ نیمانژاد و عباس بوعذار😂😂 / "نیما" نری جایی بی ما

ویدیو / جملات تامل برانگیز از کتاب "پسرک، موش کور، روباه و اسب" و ارتباط جالب آن با مباحث چالشی روانشناسی!

ویدئو| آموزش زبان گیلکی به «گلوریا هاردی» توسط فاطمه هاشمی در جوکر؛ کلیپی که اینترنت را منفجر کرد/ فقط لَهجه‌ی بامزه‌اش😁

ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است

ویدئو/ نگاهی به محل تاج‌گذاری «فرح پهلوی» در تالار سلام؛ اوج نمایش شرم‌آور خاندان منفور پهلوی برای پوشاندن خیانت‌ها و زخم‌های عمیق ایران

ویدئو/ سیلک؛ گنجینه‌ای پنهان از دانش 8000 ساله ایرانیان باستان که جهان را متحیر کرده است/ اهرام مصر جای نوه‌ی تمدن سیلکه😎

(ویدیو) فغان و ناله علی ضیا از هجران و دوری یار؛ خوب به خاطر دارم که در آغوش خودم قول نرفتن می‌داد...

ویدئو| سفری حیرت‌انگیز به اعماق تاریخ قاجار: شنیدن صدای واقعی مظفرالدین‌شاه قاجار در گفت‌وگویی نادر با اتابک اعظم در سال 1284

ویدیو / بازگشتی به تاریخ؛ بازسازی تصویر حیرت‌انگیز پادشاهان ایران از "آقامحمد خان تا ناصرالدین شاه"

(ویدئو) سخنرانی انگیزشی مجری برنامه 360 در دانشگاه صنعتی شریف/ عادل فردوسی‌پور: علی دایی و مریم میرزاخانی چون دایره‌ی شایستگی خود را پیدا کردند، به موفقیت رسیدند

این سکانس ناب از «در حاشیه» رو از دست ندید/ مهران غفوریان: الان دانشگاهای آمریکا اول مدرک دانشگاه شریفو قبول دارن بعد کولوکوکوی فیلیپین😎

ویدیو/ وقتی عمورشید کلاس اولی می‌شود/ علی صادقی: آقا اجازه؟ من می‌خوام برم ماموریت 😂

ویدیو/ جواد رضویان و کنفرانس آموزشی معنای واقعی لغات سیب‌زمینی، زرشک، آناناس و هلو

ویدیو / حامد آهنگی در «جوکر»؛ وقتی مشاعره به جای شعر، به شوخی ختم می‌شود!😂😂

ویدیو / نغمه جگرسوزِ عشق و احترام و ارادت؛ شعرخوانی دلنشین استاد شهریار در مدح حضرت فاطمه (س)

(ویدیو) گلچینی از سمینار انگیزشی و تاثیرگذار "امیرحسین رستمی" / ماشاالله چه با جون و دل هم فعل خواستن رو به زبان فارسی و انگلیسی صرف می‌کنه!

(ویدیو) "رضا نیکخواه" یه پا اینشتین بود و خبر نداشتیم! / هومن برق‌ نورد با این تست هوش عین آب خوردن مات شد

ویدیو / راز ضرب‌المثل «سه قفله کردن» چیست؟

ویدیو / ماجرای مرد همسایه و تلافی بامزه از دانش‌آموزان پر سر و صدا؛ نیما کدومتون هستین؟ برو سر کلاس!😂😂

ویدیو / «اصطلاحات بانکی» رو سه سوته به زبان ترکی استانبولی یاد بگیر

(ویدیو) عجب متلکی انداخت "حامد آهنگی" به "علی اوجی"؛ ریشه‌یابی معادل اصطلاح کمدین در فرهنگ لغات تاجیکستان / آخه مگه من دلقک دربارم؟😂😂

(سکانس برتر) "سعید آقاخانی" دامادشو با خاک یکسان کرد؛ تو چرا عفونت نمی‌کنی بمونی گوشه خونه؟ / شنیدن خنده‌های سلمان سالی یه بار از واجباته!😂😂

(ویدیو) خنده‌های عصبی "محمدرضا گلزار" سر مقاومت شرکت کننده مسابقه برای تقلب نگرفتن دیدنیه!😂😂/ به نظرتون فیل تصمیمی برای زندگیش نمی‌گیره؟

(ویدیو) "گیتی قاسمی" از نوادگان قاجار بوده و خبر نداشتیم؛ عمه نازخاتون من زمان ناصرالدین شاه زندگی می‌کرد! / ژاله صامتی: مردی بوده واسه خودش😂😂

(سکانس برتر) مخالفت "ژاله صامتی" با گوش کردن پادکست تاریخی در محیط کافه / ژاله صامتی: خب برو غروب گوش بده، سگ که نمیخوره اونو!

ویدیو / حضور باشکوه بزرگان شعر و ادب فارسی و پادشاهان هخامنشی در جشن شب یلدا و درخشش لباس‌های اصیل ایرانی

ویدیوی ویژه‌ی روز مادر/ دکلمه احساسی "خان ننه" از «استاد شهریار»؛ حزین‌ترین توصیف از عشق به مادر

(ویدیو) صدای جاودان عشق و احساس؛ ترکیب صدای استاد «هوشنگ ابتهاج» با اشعار خودشون عجب شاهکاری شده! / در من کسی آهسته می‌گرید...

ویدیو / حقیقت قدرتمندتر از توطئه‌ها؛ وقتی تخت‌گرایان بالاخره قبول می‌کنند زمین گرد است!

میمیک چهره "بهرام افشاری" خداست؛ وسط اتاق عمل گوشیشو از جیبش درآورده داره حرف میزنه😂😂 / فکر کردی من بیهوش بودم؟ فقط چشمامو بسته بودم!

(ویدیو) گلچینی از سمینار انگیزشی و تاثیرگذار "امیرحسین رستمی" / ماشاالله چه با جون و دل هم فعل خواستن رو به زبان فارسی و انگلیسی صرف می‌کنه!

(ویدیو) "رضا نیکخواه" یه پا اینشتین بود و خبر نداشتیم! / هومن برق‌ نورد با این تست هوش عین آب خوردن مات شد

ویدیو / راز ضرب‌المثل «سه قفله کردن» چیست؟

ویدیو / ماجرای مرد همسایه و تلافی بامزه از دانش‌آموزان پر سر و صدا؛ نیما کدومتون هستین؟ برو سر کلاس!😂😂

ویدیو / «اصطلاحات بانکی» رو سه سوته به زبان ترکی استانبولی یاد بگیر

(ویدیو) عجب متلکی انداخت "حامد آهنگی" به "علی اوجی"؛ ریشه‌یابی معادل اصطلاح کمدین در فرهنگ لغات تاجیکستان / آخه مگه من دلقک دربارم؟😂😂

(سکانس برتر) "سعید آقاخانی" دامادشو با خاک یکسان کرد؛ تو چرا عفونت نمی‌کنی بمونی گوشه خونه؟ / شنیدن خنده‌های سلمان سالی یه بار از واجباته!😂😂

ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است

ویدئو| «گلسا شمسی‌پور»، نابغه‌ی کوچک شهرکردی که برنامه‌نویسی را خلاقانه‌تر از حرفه‌ای‌ها انجام می‌دهد و بهترین کدنویس جهان شد

ویدئو| سفری حیرت‌انگیز به اعماق تاریخ قاجار: شنیدن صدای واقعی مظفرالدین‌شاه قاجار در گفت‌وگویی نادر با اتابک اعظم در سال 1284

ویدیو / بازگشتی به تاریخ؛ بازسازی تصویر حیرت‌انگیز پادشاهان ایران از "آقامحمد خان تا ناصرالدین شاه"

(ویدئو) خاطره‌بازی ناب با آهنگ‌های نوستالژیک دهه شصت و هفتاد/ ملودی‌هایی که هنوز بوی مدرسه میدن و حال و هوای بچگی رو زنده می‌کنن

ویدئو/ سیلک؛ گنجینه‌ای پنهان از دانش 8000 ساله ایرانیان باستان که جهان را متحیر کرده است/ اهرام مصر جای نوه‌ی تمدن سیلکه😎

ویدئو/ نگاهی به محل تاج‌گذاری «فرح پهلوی» در تالار سلام؛ اوج نمایش شرم‌آور خاندان منفور پهلوی برای پوشاندن خیانت‌ها و زخم‌های عمیق ایران

ویدیو| تخت جمشید؛ پرده سینما برای نمایش تجملات شاهنشاهی/ شاهکاری شبیه‌سازی شده از تصاویر هوایی چادر‌های جشن‌ 2500 سالۀ رژیم ستم شاهی پهلوی

ویدیو| بازیگران سریال نوستالژیک «بازم مدرسم دیر شد» پس از 41 سال کجا هستند؟/ داستان‌های جذاب و ناشنیده از زندگی آن‌ها/ کاش هنوز مدرسه‌اش دیر می‌شد!😥

ویدیو / حضور باشکوه بزرگان شعر و ادب فارسی و پادشاهان هخامنشی در جشن شب یلدا و درخشش لباس‌های اصیل ایرانی

ویدیو| صدای دلنشین «استاد شهریار» در شعر ماندگار "در جستجوی پدر" | یک سفر عاطفی به گذشته

(ویدیو) سفر به دنیای کلمات و احساس با دکلمه‌‌ای آرامش‌بخش از باران نیکراه / منم آن شهری که از یادش رفته کسی را ندارد...

(سکانس برتر) مخالفت "ژاله صامتی" با گوش کردن پادکست تاریخی در محیط کافه / ژاله صامتی: خب برو غروب گوش بده، سگ که نمیخوره اونو!
(سکانس برتر) مخالفت "ژاله صامتی" با گوش کردن پادکست تاریخی در محیط کافه / ژاله صامتی: خب برو غروب گوش بده، سگ که نمیخوره اونو!
(ویدیو) "گیتی قاسمی" از نوادگان قاجار بوده و خبر نداشتیم؛ عمه نازخاتون من زمان ناصرالدین شاه زندگی می‌کرد! / ژاله صامتی: مردی بوده واسه خودش😂😂
(ویدیو) "گیتی قاسمی" از نوادگان قاجار بوده و خبر نداشتیم؛ عمه نازخاتون من زمان ناصرالدین شاه زندگی می‌کرد! / ژاله صامتی: مردی بوده واسه خودش😂😂
چای و قهوه؛ سپری محکم در برابر کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو!
چای و قهوه؛ سپری محکم در برابر کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو!
(ویدیو) خنده‌های عصبی "محمدرضا گلزار" سر مقاومت شرکت کننده مسابقه برای تقلب نگرفتن دیدنیه!😂😂/ به نظرتون فیل تصمیمی برای زندگیش نمی‌گیره؟
(ویدیو) خنده‌های عصبی "محمدرضا گلزار" سر مقاومت شرکت کننده مسابقه برای تقلب نگرفتن دیدنیه!😂😂/ به نظرتون فیل تصمیمی برای زندگیش نمی‌گیره؟
جعبه کمک‌های اولیه حقوقی سوفیانیوز؛ قسمت بیست و سوم | «مجازات آسیب زدن به دزد در هنگام دزدی» در حقوق ایران
جعبه کمک‌های اولیه حقوقی سوفیانیوز؛ قسمت بیست و سوم | «مجازات آسیب زدن به دزد در هنگام دزدی» در حقوق ایران
فقط 30 روز فاصله داری تا اندامی ایده آل! / برنامه غذایی اختصاصی سوفیانیوز برای اندامی جذاب؛ هفته دوم
فقط 30 روز فاصله داری تا اندامی ایده آل! / برنامه غذایی اختصاصی سوفیانیوز برای اندامی جذاب؛ هفته دوم
صفر تا 100 چاپ مقاله در مجلات معتبر با ویدئوی آموزشی
صفر تا 100 چاپ مقاله در مجلات معتبر با ویدئوی آموزشی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی کتاب
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
استخراج فوری مقاله از پایان‌نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت
استخراج فوری مقاله از پایان‌نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
فرصت طلایی برای خدمت به جامعه؛ شرایط استخدام آموزشیار در نهضت سوادآموزی آسان‌تر از همیشه شد
فرصت طلایی برای خدمت به جامعه؛ شرایط استخدام آموزشیار در نهضت سوادآموزی آسان‌تر از همیشه شد
خبر فوری: آزمون استخدام معلم در آستانه لغو؟/ آخرین اخبار از صدور مجوز
خبر فوری: آزمون استخدام معلم در آستانه لغو؟/ آخرین اخبار از صدور مجوز
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی کتاب
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
استخراج فوری مقاله از پایان‌نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت
استخراج فوری مقاله از پایان‌نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه