سوفیانیوز
اگر قصد اپلای برای دانشگاههای خارج را دارید ممکن است با عبارت کاورلتر (Cover Letter) بهعنوان یکی از مدارک لازم برای دریافت پذیرش برخورد کرده باشید.در ادامه با سوفیانیوز همراه باشید تا بیشتر با این موضوع آشنا شوید.
اگر تا به الان نمیدانستید که کاورلتر چیست و چطور باید نوشته بشود در ادامه ما را همراهی کنید. در این مقاله قصد داریم درباره کاورلتر، نحوه نگارش آن صحبت کنیم.
با ما همراه باشید.
کاورلتر یکی از مهمترین مدارکی است که به همراه رزومه تحصیلی برای استاد و دانشگاه مقصد ارسال میشود. ار اهمیت کارولتر همینقدر کافی است که بگوییم یک کاورلتر میتواند کمک کند که فرد به مصاحبه دعوت بشود و یا از بین سایر داوطلبین حذف بشوید. پس سعی کنید برای نگارش یک کاورلتر وقت کافی بگذارید.
پروسه پذیرش در دانشگاههای مختلف، متفاوت است. اما با تمام این اوصاف، ارائه یک Cover Letter مناسب و اصولی میتواند تأثیر زیادی در موفقیت پذیرش تحصیلی داشته باشد.
هدف عمده از نوشتن کاورلتر، ارائه اطلاعات مختصر از خود و توضیح محتویات سند ارسالی، اهداف و انگیزه خودتان است.
کاورلتر انواع مختلفی دارد که در قسمت بعد به معرفی آنها میپردازیم.
Cover Letter، فرصتی است تا هرگونه شرایط خاص و غیرعادی در رزومه، کارنامه تحصیلی و مقاطع تحصیلیتان را شرح داده و شفاف سازی کنید. شرایط خاص ممکن است موارد زیر باشند:
وجود ضعف در کارنامه تحصیلی ( پایین بودن نمرات، مردودی در دروس یا افت تحصیلی در مقاطع زمانی مختلف)
این نوع نامه، انگیزه متقاضی را برای تحصیل نشان میدهد. به بیان ساده باید بگویم که کاورلتر برای پذیرش تحصیلی فرصتی است برای معرفی خود، فعالیتهای خود و تقاضایتان برای تحصیل.
با خواندن این نامه، مخاطب دیدکلی نسبت به رزومه تحصیلی شما و چرایی انتخاب شما پیدا خواهد کرد. کاورلتر باید به مخاطب انگیزه بدهد تا یک مصاحبه حضوری با شما داشته باشد.
برای معرفی فعالیت خود به سردبیر یک نشریه یا مدیر یک همایش باید حتماً کاورلتر داشته باشید. این نامه در حقیقت زمینه پژوهشی شما و اهمیت آن را برای مخاطب آشکار میکند.
بهعنوانمثال سردبیر مجله میتواند با خواندن Cover Letter متقاضی، اطلاعات کافی از کل کار بهدست بیاورد و قضاوت درستی انجام بدهد.
نکاتی که باید در نگارش کاورلتر فعالیتهایی پژوهشی در نظر بگیرید
ذکر صحیح نام مجله
توجه به اهداف و چشماندازهای مجله و مطابقت تحقیق انجام شده با ژورنال
نوشتن نام ویراستار (اگر ویراستار مشخصی وجود نداشت، کاور لتر به Editor-in-Chief نوشته شود.)
نوشتن عنوان صحیح مقاله و اینکه مقاله به چه صورت منتشر شود.
دادن اطلاعات پیش زمینه در رابطه با کار خود
بیان ضرورت انجام تحقیق مربوطه
توضیح روشهای استفاده شده در تحقیق مربوطه
نوشتن کلیه اطلاعات مربوط به کمکهزینه تحقیق
ارائه اطلاعات تماس از نویسندهی مسئول مکاتبات
یکی از مهمترین دغدغههای نیروهای کار خارجی، اشتغال به کار و پیدا کردن کار مناسب است. کاریابی نیز درست مثل فرآیند اپلای دانشجویان، نیاز به ارائه مدارک اولیه دارد. یکی از این مدارک Cover Letter است. بیشک کاورلتر، یکی از مهمترین مدارک لازم برای درخواست شغل است.
چند نکته مهم که باید در نگارش کارولتر شغلی در نظر گرفت:
نباید کاورلتر را از جای دیگری کپی کنید.
کاورلتر را باید متناسب با توصیف شغل مدنظر بنویسید.
مهارتهای خود را کامل ذکر کنید.
به خاطر داشته باشید که Cover Letter مکمل رزومه شماست، نه جایگزین آن. به این معنی که در هنگام نوشتن Cover Letter شما فقط هر آنچه در رزومه شما ذکر شده است را تکرار نمیکنید. اگر برای اولین بار است که یک Cover Letter مینویسید، نوشتن همه اینها ممکن است بسیار سخت به نظر برسد. هرچه باشد شما احتمالا یک نویسنده حرفهای نیستید. با این حال، مسئله این است که شما نیازی به خلاقیت یا حتی مهارت بالا در رایتینگ ندارید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که از یک قالب آزمایش شده پیروی کنید که به این صورت است:
مختصر و مفید بنویسید: کاورلتر شما نباید بیشتر از یک صفحه باشد.
از زبانی واضح و سلیس استفاده کنید: از به کار بردن اصطلاحات تخصصی و پیچیده خودداری کنید.
نامه ی خود را ویرایش و بهروز کنید: قبل از ارسال، نامه ی خود را به دقت ویرایش کنید تا از نبود هر گونه غلط املایی یا نگارشی اطمینان حاصل کنید.
از لحنی رسمی و حرفه ای استفاده کنید: کاورلتر شما باید حرفه ای باشد و لحنی رسمی داشته باشد.
نامه ی خود را مناسب سازی کنید: برای هر برنامه ای که به آن اپلای می کنید، یک کاورلتر مجزا بنویسید و اطلاعات آن را مناسب با آن برنامه هماهنگ کنید.
نوشتن یک کاورلتر قوی می تواند نقش مهمی در success شما در فرآیند application برای تحصیل در خارج از کشور داشته باشد. با دنبال کردن guidelines ارائه شده در این مقاله، می توانید کاورلتری بنویسید که شما را از سایر متقاضیان متمایز کند و شانس پذیرش شما را افزایش دهد.