کد خبر: 12516
سه شنبه 13 آذر 1403 - 16:08
سه شنبه 13 آذر 1403 - 16:08

ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است

سوفیانیوز: ردپای کودک بازیگوش بر آجرهای چغازنبیل، قدیمی‌ترین ردپای انسانی جهان، یادگاری از زندگی 3300 سال پیش در تمدن ایلام است. چغازنبیل، شاهکار معماری ایلامی، به‌عنوان زیگوراتی برای پرستش خدایان و بخشی از شهر دور اونتاش، تاریخ زنده‌ای از ایران باستان است.

به گزارش سرویس تاریخ پایگاه خبری سوفیانیوز، در حاشیه‌های باشکوه چغازنبیل، یکی از شگفتی‌های تاریخ به چشم می‌خورد: جای پای یک کودک بازیگوش که گفته می‌شود قدیمی‌ترین ردپای انسان در جهان است. این جای پا بر روی آجر فرش بیرونی این زیگورات تاریخی به‌طور معجزه‌آسایی حفظ شده و به عنوان گواهی از زندگی در زمان اوج تمدن ایلام شناخته می‌شود.

چغازنبیل، این شاهکار تمدن ایلامی، به‌عنوان یکی از بزرگترین معابد جهان باستان، یادگاری از شهر باستانی "دور اونتاش" است که حدود 3300 سال پیش بنا شده است. معبد زیگورات چغازنبیل نه‌تنها مکانی برای پرستش خدایان ایلامی بود، بلکه محلی برای زندگی و فعالیت‌های روزمره مردم آن دوران نیز به شمار می‌رفت.

واژه "چغازنبیل"، برگرفته از زبان محلی لری، ترکیبی از دو واژه "چُغا" (به معنی تپه) و "زنبیل" (به معنی سبد) است که به شکل زیگورات و مکان خاص معبد اشاره دارد. این بنا که به زنبیل واژگون تشبیه شده، شکوه و عظمت هنر معماری ایلامی را به نمایش می‌گذارد.

ردپای این کودک بازیگوش نشان از لحظات ساده اما پرمعنا در زندگی مردم باستان دارد. در حالی که این ردپا به‌طور تصادفی بر روی آجر فرش باقی مانده، امروز نمادی از ارتباط نزدیک ما با گذشته و یادآور تاریخ زنده تمدن ایلامی است. این کشف، شکوه و عظمت معبد چغازنبیل را دوچندان می‌کند و نشان می‌دهد که زندگی روزمره حتی در کنار بناهای بزرگ و پرابهت نیز جریان داشته است.

رد پا

.برای مطالعۀ مطالب بیشتر در حوزۀ تاریخ بر روی این لینک کلیک فرمایید.