کد خبر: 9511
شنبه 21 مهر 1403 - 10:47
شنبه 21 مهر 1403 - 10:47

ویدیو/ از خاطرات استرس قبولی در کنکور تا طرد شدن «عباس معروفی» توسط پدر به جرم علاقه به ادبیات دراماتیک/ چرا دکتر یا مهندس نشدی، رفتی رقاصی!

سوفیانیوز: عباس معروفی نویسنده‌ی مشهور و معاصر ایرانی است که او را به واسطه‌ی سال‌ها کار فرهنگی، انتشار رمان، نمایشنامه و فعالیت در نشریات ادبی می‌شناسند. کتاب‌های مشهوری مانند «سمفونی مردگان» و «سال بلوا» از آثار اوست.

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، عباس معروفی 27 اردیبهشت 1336 متولد شد. با مادربزرگش زندگی می‌کرد. خانواده‌اش زمانی که او هفت‌ساله بود به خانه‌ی جدیدی نقل مکان کردند، اما پسرک را در خانه‌ی مادربزرگ جا گذاشتند تا پیرزن تنها نباشد. همین تنهایی و دوری از خانواده سبب شد تا عباس معروفی به آدم خیال‌پروری تبدیل شود و خیالاتش را هم روی کاغذ بیاورد. از کودکی به نوشتن علاقه داشت و گاهی با تغییر نام آثار نویسندگان بزرگ، سعی می‌کرد اثری بیافریند. عباس معروفی در دبیرستان در رشته‌ی ریاضی درس خواند اما در دانشگاه ادبیات دراماتیک را انتخاب کرد.

عباس معروفی در سال 1355 در مسابقه‌ی داستان‌نویسی مجله‌ی کیهان نوجوانان شرکت کرد و مقام اول را به دست آورد. این اولین قدم عباس معروفی در انتشار داستان‌هایش در روزنامه‌ها و مطبوعات بود. کمی بعد، آشنایی او با محمدعلی سپانلو سبب عضویتش در کانون نویسندگان ایران و معاشرت با چهره‌های مشهور دیگری در ادبیات ایران شد. احمد شاملو، هوشنگ گلشیری، باقر پرهام، محمد محمدعلی و محمد مختاری از جمله کسانی بودند که عباس معروفی به واسطه‌ی عضویت در کانون نویسندگان با آنان آشنا شد.

یکی دیگر از فعالیت‌هایی که عباس معروفی در این دوران انجام داد، تأسیس نشریه‌ی آهنگ، نشریه‌ی ادبی گردون، جایزه‌ی قلم زرین گردون و انتشارات گردون بود. او برای پا گرفتن نشریه‌ی گردون از آثار بزرگان ادبیات ایران مانند احمد شاملو، محمدعلی سپانلو، سیمین دانشور، سیمین بهبهانی، هوشنگ گلشیری، نصرت رحمانی، حمید مصدق، پرویز کلانتری، محمد مختاری و پری صابری استفاده کرد.