کد خبر: 12598
پنجشنبه 15 آذر 1403 - 12:52
پنجشنبه 15 آذر 1403 - 12:52

ویدیو / نغمه جگرسوزِ عشق و احترام و ارادت؛ شعرخوانی دلنشین استاد شهریار در مدح حضرت فاطمه (س)

سوفیانیوز: سیّد محمّدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، شاعر ایرانی بود که به زبان‌های فارسی و ترکی آذربایجانی شعر سروده است. شهریار در سرودن گونه‌های دگرسان شعر مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و شعر نیمایی چیره‌دست بود. از جمله غزل‌های معروف او می‌توان به «علی ای همای رحمت» و «خان ننه» و «حیدر بابایه سلام» «آمدی جانم به قربانت» اشاره کرد.

به گزارش سرویس هنر پایگاه خبری سوفیانیوز، استاد سید محمدحسین بهجت تبریزی، مشهور به شهریار، یکی از ستارگان درخشان آسمان شعر و ادب فارسی است. اشعار او، چه به زبان شیرین فارسی و چه به زبان دلنشین ترکی آذربایجانی، آینه‌ای تمام‌نما از احساسات لطیف، دردهای مشترک انسان و زیبایی‌های طبیعت است. شهریار با زبانی ساده و شیوا، عمق وجود انسان را لمس می‌کند و به بیان لطیف‌ترین احساسات و مفاهیم می‌پردازد.

یکی از ویژگی‌های بارز شعر شهریار، سادگی و روانی آن است. او با استفاده از واژگان رایج و تعبیرات ساده، مفاهیم عمیق را به زیبایی هرچه تمام‌تر بیان می‌کند. اشعار او، هم برای عامه مردم قابل فهم است و هم برای اهل ادب و دانش، حاوی نکات ظریف ادبی و هنری است. شعر شهریار، علاوه بر زیبایی‌های ظاهری، از عمق و معنای فلسفی نیز برخوردار است و به مسائل اجتماعی و انسانی نیز می‌پردازد.

شهریار در سرودن انواع قالب‌های شعری مهارت داشت و در هر کدام از آن‌ها آثاری ماندگار خلق کرد. از جمله آثار مشهور او می‌توان به مثنوی حیدربابا سلام، غزل‌های عاشقانه و اجتماعی، و قصاید بلند و حماسی اشاره کرد. اشعار شهریار، در طول سال‌ها، مورد توجه بسیاری از شاعران و ادبا قرار گرفته است و به عنوان الگویی برای شاعران جوان شناخته می‌شود.