سوفیانیوز
سوفیانیوز: رضا تهرانچی کارآفرین و کارخانهدار ایرانی در حوزه صنایع غذایی و بنیانگذار کارخانه ویتانا (بیسکویت مادر) بود. تهرانچی را از کارآفرینان خلاق کشور و یکی از برندگان نشان امینالضرب بود.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، رضا تهرانچی تحصیلات ابتدایی را در مشهد گذراند و برای سپری کردن مقطع متوسطه، راهی مدرسه دارالفنون شد. شم کارآفرینی و استقلال از همین دوران در نهاد رضای جوان پدیدار شد و او در محله امیری، کلاس آموزش ماشیننویسی تاسیس کرد. او در سال 1320 بعد از اخذ دیپلم دبیرستان در رشته دندانپزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد و در سال 1327 پس از دریافت دکترای دندانپزشکی، مطب خــود را در چهارراه مختاری دایر کرد. تهرانچی اما به واسطه تاثیری که از دکتر هاوزر آمریکایی نویسنده کتاب روشهای مختلف تغذیه و طول عمر گرفته بود، به حوزه تغذیه نیز علاقمند شد و قابلیتهای خود را در این حوزه نیز به محک گذاشت؛ چنانکه تولید نوعی بیسکوئیت را طبق فرمول دکتر هاوزر آغاز کرد. نقطه آغاز فعالیت او، تولید بیسکوئیتهایی از ملاس و جوانه گندم بود که در قنادیهای مختلف در خیابان امیریه و میدان بهارســتان به فروش میرسید. تهرانچی سپس با وامی به مبلغ 30 هزار تومان زمینی در جاده کرج خریداری کرد تا در سال 1332 کارخانهای برای تولید انواع بیسکوئیت بنا کند.
گام بعدی او، خرید ماشینآلاتی از کشورهای انگلستان، فرانسه و آلمان بود و بدین ترتیب محصولاتی چون بیسکوئیت مادر، بیسکوئیت پتیبور و نان سوخاری ویتانا به عنوان تولیداتی مکانیزه، راهی بازار شدند. فرمول بیسکوئیت مادر به مرور زمان شکل گرفت اما هیچ کارخانهای نمیتوانست مانند آن را تولید کند. جالب اینکه برای این بیســکوئیت شعار «مهر مادر، شیر مادر، بیسکوئیت مادر» نیز برگزیده شد و گفته میشود که بیسکویت مادر یک مکمل کامل غذایی بود که پیشنهاد میشد همه افراد آن را مصرف کنند. حتی بسیاری پزشکان کودک به مادران توصیه میکردند از شش ماهگی به همراه شیر به نوزادان خود بیسکویت مادر بدهند. کارخانــه ویتانــا اولیــن کارخانهای بــود کــه روی بیسـکوئیتهایش تاریخ مصرف میگذاشت. تهرانچی موسسه استاندارد را قانع کرد تا درج تاریخ مصرف روی بستههای بیسکوئیت در شمار ضوابط استاندارد محصولات غذایی قرار گیرد. کارخانجات ویتانا، بعد از انقلاب در اختیار بنیاد پانزده خرداد قرار گرفت اما در ســال 1387 به بخش خصوصی واگذار شــد. رضا تهرانچی در پنجمین دوره جشنواره امینالضرب اتاق بازرگانی تهران، به پاس یک عمر کارآفرینی و تلاش، لوح و نشان این جشنواره کارآفرینی را کسب کرد.