سوفیانیوز
سوفیانیوز: عربستان ساخت یک آسمانخراش عظیم مکعبی به نام "مکعب" را در ریاض آغاز کرده است که تا سال 2030 به اتمام خواهد رسید. این پروژه بخشی از طرحهای آیندهنگرانهی عربستان برای تنوع اقتصادی است و شامل فضاهای تجاری، فرهنگی و مسکونی خواهد بود و تجربهی منحصربهفردی را به بازدیدکنندگان ارائه میدهد.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، عربستان کار روی آسمانخراش غول پیکر مکعب را آغاز کرده است و قرار است تا سال 2030 آن را تکمیل کند.
بهنظر میرسد پروژه بلندپروازانه شهر لاین کافی نبوده؛ زیرا عربستان سعودی درحال ساخت آسمانخراش شگفتانگیز دیگری به نام مکعب است. این سازه به شکل مکعبی بسیار بلند طراحی شده و به تازگی اطلاعات جدیدی درمورد پیشرفت و مقیاس آن منتشر شده است.
ارتفاع مکعب که در ریاض، پایتخت عربستان ساخته خواهد شد، به 400 متر خواهند رسید؛ اما نکتهی جالب اینکه طول و عرض سازه نیز همین قدر خواهد بود. بهگفتهی صندوق سرمایه گذاری عمومی دولت عربستان، مکعب به حدی بزرگ خواهد بود که میتواند 20 برج امپایر استیت را درون خود جای دهد. بهنقل از بلومبرگ، مکعب بزرگترین ساختمان جهان خواهد بود.
مکعب دارای فضای داخلی بسیار بزرگی است که برجی پیچ خورده در آن قرار دارد. این برج در نمای برش خورده نشان داده شده است؛ اما دیوارههای بیرونی مکعب پس از تکمیل ساخت، یکپارچه خواهد بود.
تزئینات نمای بیرونی مکعب از معماری سنتی اسلامی الهام گرفته است و مساحت فضای داخلی آن حدود دو میلیون متر مربع خواهد بود. در مرکز بنا برجی مارپیچی قرار خواهد داشت.
مکعب همچنین دارای نوعی سیستم هولوگرافیک خواهد بود که از آن برای نمایش صحنههای زیر آب و مناظر عجیب و فرازمینی درون ساختار مکعب استفاده خواهد شد. این ویژگی شبیه تجربه سینمایی پیشرفته چهار بعدی در کره معروف لاسوگاس بهنظر میرسد؛ اما هنوز جزئیات بیشتری دراینباره منتشر نشده است.
عملیات حفاری تقریباً کامل شده؛ تا به امروز حدود 10 میلیون متر مکعب زمین جا به جا شده است. فرآیند حفاری نیازمند استفادهی روزانه از حدود 250 دستگاه بیل مکانیکی و بیش از 400 قطعه تجهیزات برای مدیریت خاک بوده است. کارگران ساختمانی تاکنون درمجموع حدود سه میلیون ساعت کار کردهاند. علاوهبراین، پلی نیز درحال ساخت است تا امکان جابهجایی روانتر فراهم شود.
در بیانیه جدید شرکت سازنده مکعب آمده است که پل موقت عملیات ساخت و ساز را راحتتر میکند و راه را برای آغاز کارهای پیسازی مکعب در ماههای آینده هموار میکند. انتظار میرود پل مذکور از تردد تقریبا 800 هزار کامیون در جادههای عمومی که فقط برای کارهای خاکبرداری انجام میشود، بکاهد و این امر تأثیر مثبتی بر زیرساختهای اطراف دارد. با تلاش حدود 900 کارگر که هر روز در محل ساختوساز کار میکنند، کار ساخت مکعب بهسرعت پیش میرود. طبق پیشبینیها مکعب تا سال 2030 تکمیل خواهد شد.
برای مشاهدۀ مطالب دیگر در حوزه سرویس علم و فناوری کلیک کنید.