شأن دانشجویان اتاق 8 نفرۀ خوابگاه دانشجویی نیست

انتشار 16 آبان 1403

سوفیانیوز: رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: در حال حاضر، حدود 500 تا 700 تخت دانشجویی کم داریم، یعنی سالانه به 700 دانشجو یا باید خوابگاه ندهیم یا آن‌ها در شرایط نامناسبی قرار دهیم. ما مجبوریم اتاق‌های 7 یا 8 نفره داشته باشیم که با شأن دانشجو سازگار نیست. اگر وزارت علوم بتواند به صورت متمرکز این مشکلات را حل کند، بسیار مؤثر خواهد بود.

شأن دانشجویان اتاق 8 نفرۀ خوابگاه دانشجویی نیست

به گزارش سرویس خبر پایگاه خبری سوفیانیوز، «محمودرضا آقامیری» رییس دانشگاه شهید بهشتی درباره وضعیت این دانشگاه در حوزه مالی و بودجه‌ای گفت: به خاطر فشارهایی که به واسطه تحریم‌ها و در این چند سال گذشته بوده، عموماً بودجه عمومی کشور وضعیت خوبی ندارد. طبیعی است که دانشگاه شهید بهشتی از سایر دستگاه‌های کشور مستثنی نیست و ما نیز تحت فشار هستیم. اما خوشبختانه در دو سال گذشته سعی کردیم تمام بدهی‌ها و معوقات خود را پرداخت کنیم، حتی به اساتید، کارمندان و پیمانکاران. همچنین تلاش ما بر این است که توازنی بین برنامه‌های دانشگاه و بودجه‌ای که دریافت می‌کنیم، برقرار کنیم.

دانشگاه در حال درآمدزایی‌ است

وی افزود: اما در کل همان‌طور که آقای وزیر فرمودند، بودجه وزارت علوم نسبت به رسالت‌هایی که بر عهده دارد، بودجه خیلی بالایی نیست. منطق این است که ما به دنبال درآمدزایی باشیم که این کار در حال انجام است. اما چون عمده فعالیت دانشگاه‌ها آموزشی است و به صورت یک‌طرفه انجام می‌شود، یعنی دانشجو باید به کلاس بیاید و ما درس بدهیم، از سوی دیگر، متأسفانه برخی خدمات مانند سلف و رستوران و خوابگاه وجود دارد که این‌ها تأثیر زیادی بر کل بودجه علم، پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها دارند. به‌طوری که شرایط به گونه‌ای است که هم غیرقابل اجتناب است و هم بخش بزرگی از بودجه را مصرف می‌کند. این یک مشکل عمده برای همه دانشگاه‌ها است و ممکن است برخی دستگاه‌های غیردانشگاهی هم با این مشکل مواجه باشند.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که در رابطه با بدهی‌هایی که اشاره کردید، بدهی‌های دانشگاه شهید بهشتی از نوع طلب بانک‌هاست یا بدهی به کارکنان و مدرسان؟ گفت: ما خوشبختانه بدهی بیرونی نداریم. بدهی پیمانکارانی که در حال ساخت ساختمان هستند، باید پرداخت شوند و ما هم منتظر بودجه مصوب خود هستیم. سعی کردیم فشار بدهی را از روی دانشگاه برداریم و در حال حاضر دانشگاه هیچ فشار بدهی بیرونی یا بدهی به پیمانکار ندارد. البته طبیعی است که در جریان کار، ممکن است درصدی بدهی به وجود آید و یا وجود داشته باشد به خصوص پروژه‌های در حال ساخت.

فضای کلاس‌ها و ساختمان‌ها به شکل وصله‌پینه‌ای درآمده است

آقامیری سپس به تاثیر محدودیت‌های بودجه‌ای بر وضعیت تاسیسات و ساختمان‌های دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه ما، به‌ویژه دانشگاه‌های قدیمی، خسته و فرسوده شده‌اند. واژه‎ خسته را در این معنا به کار می‌برم که به واسطه‌ی طول عمری که بر این دانشگاه‌ها گذشته‌است یک فشاری را دارند تحمل می‌کنند که مستهلک شده‌اند و الان نیاز به یک بازسازی کامل دارند. ما توقع داریم که بتوانیم این بازسازی را انجام دهیم، اما در چند سال گذشته این امکان فراهم نشده و حتی تجهیزات آزمایشگاهی ما دچار نقصان شده است. همچنین فضای کلاس‌ها و ساختمان‌ها به شکل وصله‌پینه‌ای درآمده است. البته پروژه‌های جدید هم شروع شده و ما اکنون چند دانشکده جدید ساخته‌ایم، از جمله دانشکده شیمی، دانشکده حقوق، و دانشکده علوم و فناوری زیستی و دانشکده هسته‌ای. اما ساختمان‌های قدیمی نیاز به بازسازی دارند و این هزینه سنگینی را به دنبال دارد. ما در تلاشیم که از طرق مختلف این هزینه‌ها را تأمین کنیم.

رییس دانشگاه شهید بهشتی تهران ضمن اعلام اینکه بودجه‌ی دریافتی دانشگاه شهید بهشتی در سال گذشته 1.4 همت و درآمدهای اختصاصی این دانشگاه چیزی در حدود 500 میلیارد تومان بوده است، افزود: برآورد ما این است که برای 25 پروژه بازسازی که در تابستان شروع کردیم، حداقل 500 میلیارد تومان هزینه کنیم و در حال حاضر برای بازسازی مشغول به کار هستیم. سعی می‌کنیم از درآمدهای اختصاصی خود برای تأمین اعتبار استفاده کنیم.

آقامیری در ادامه به وضعیت تجهیزات آزمایشگاهی پرداخت و گفت: سال گذشته دولت به ما در دو نوبت کمک‌هایی به مبلغ 50 میلیارد تومان ارائه داد که در مجموع به 100 میلیارد تومان می‌رسد و امسال نیز این روند ادامه یافته است. این بودجه صرف بازسازی تجهیزات می‌شود که در حال حاضر در دست انجام است. برخی از دانشکده‌ها سریع‌تر شروع به کار کرده‌اند، در حالی که برخی دیگر در خرید دستگاه‌های جدید کمی وسواس دارند.

هزینه‌های ارزی تجهیزات وارداتی، چالش ایجاد کرده است

وی افزود: دستگاه‌های جدید به شدت گران شده است. به عنوان مثال، یک دستگاه NMR که ده سال پیش یک میلیارد تومان قیمت داشت، اکنون به پانزده میلیارد تومان افزایش یافته است. ما سعی کردیم با برنامه‌ریزی و دسته‌بندی و زمان‌بندی جلو برویم، زیرا بودجه ما محدود است. ما برای به‌روزرسانی تجهیزات صد میلیارد تومان پیش‌بینی کرده‌ایم، چون بعضی از تجهیزات از خارج وارد می‌شود به دلیل تفاوت‌های ارزی با مشکلاتی مواجه هستیم. بسیاری از تجهیزات ما از خارج وارد می‌شوند و هزینه‌های ارزی این تجهیزات، بودجه ما را تحت تأثیر قرار داده و با چالش‌هایی مواجه کرده است.

مجبوریم اتاق‌های خوابگاهی 7 یا 8 نفره داشته باشیم

آقامیری سپس در بخش دیگری از سخنانش افزود: عمده مشکلات ما در زمینه امکانات دانشجویی است. وقتی مسائل دانشجویی حل نشود، طبیعتاً غذا و خوابگاه دچار اختلال می‌شود و دانشجویان کلافه می‌شوند. در حال حاضر، ما حدود پانصد تا هفتصد تخت دانشجویی کم داریم، یعنی سالانه باید هفتصد دانشجو را یا باید خوابگاه ندهیم و یا در شرایط نامناسبی قرار دهیم. ما مجبوریم اتاق‌های هفت یا هشت نفره داشته باشیم که با شأن دانشجو سازگار نیست. اگر وزارت علوم بتواند به صورت متمرکز این مشکلات را حل کند، بسیار مؤثر خواهد بود. در حال حاضر، ما به جای آنکه تمرکزمان را بر مسائل علمی و پژوهشی بگذاریم بیشتر به دغدغه‌های صنفی دانشجویی توجه داریم که البته حق آن‌هاست، زیرا دانشجویی که از شهرستان به تهران آمده، باید خوابگاه و غذای مناسبی داشته باشد.

وی همچنین در توضیحی پیرامون اسکان دانشجویان سنواتی این دانشگاه در خوابگاه‌های استیجاری و هزینه‌های بالای این شکل از اسکان برای دانشجویان، گفت: در مورد دانشجویان سنواتی، وزارت علوم اعلام کرده که دانشجویی که 4 ترم را در مقطع کارشناسی ارشد گذرانده و یا بیشتر از 8 ترم در مقطع دکترا بوده، نمی‌تواند خدمات دریافت کند و اسم این دانشجویان را دانشجوی سنواتی گذاشته است، ما بخشی از این مشکل را حل کرده‌ایم. برای مثال، دانشجویانی که به دلایلی مانند بیماری نتوانسته‌اند درس بخوانند، سنوات‌شان را حذف کرده‌ایم تا به عنوان دانشجویان عادی محسوب شوند. همچنین به دانشجویان سال‌های 98 و 99 که تحت تأثیر کرونا قرار گرفتند، یک ترم‌شان را حذف کردیم تا بتوانند با آرامش درس بخوانند. اما پس از این مدت، دانشگاه نمی‌تواند طبق بودجه عادی به این دانشجویان خدمات ارائه دهد و لازم است که بخشی از هزینه‌ها را خود دانشجویان بپردازند.

30 درصد هزینه‌ خوابگاه استیجاری با دانشجویان است

آقامیری سپس اضافه کرد: از طرفی هم، ما نمی‌توانیم دانشجویان را بدون اینکه مشکل ایشان را حل کنیم رها کنیم. در تلاشیم خوابگاه‌هایی را اجاره کنیم. ما برای خوابگاه‌هایی که اجاره کرده‌ایم، سرانه مبلغ هفت میلیون تومان پرداخت می‌کنیم و سی درصد از آن را از دانشجویان می‌گیریم. این به این معنی است که ما مجبوریم پولی که باید برای پژوهش‌ها هزینه کنیم، به ناچار صرف تأمین خوابگاه برای دانشجویان کنیم.

وزارت علوم یارانه غذا برای دانشجویان سنواتی نمی‌دهد

آقامیری در ادامه به مشکلات مربوط به یارانه غذایی و تسهیلات دانشجویی پرداخت و گفت: از آن طرف، وزارت علوم و دستگاه‌های دولتی یارانه غذا برای دانشجویان سنواتی را به ما نمی‌دهند. طبیعی است که ما باید تلاش کنیم غذا را ارزان‌تر تهیه کنیم. به عنوان مثال، اگر غذایی صد تومان قیمت داشته باشد، ما با یارانه به این دانشجویان سی تا چهل‌هزار تومان می‌دهیم، در حالی که به دانشجویان عادی همان غذا را با قیمت ده تا پانزده هزار تومان ارائه می‌دهیم. این مشکلات ناشی از قوانینی است که برای سیستم به وجود آمده و مختص دانشگاه ما نیست؛ همه دانشگاه‌ها با این مسئله درگیر هستند. اگر ما خوابگاه داشتیم، خوشحال می‌شدیم که همه دانشجویان در خوابگاه‌ها مستقر شوند و دغدغه‌ای نداشته باشیم. اما وقتی با محدودیت مواجه هستیم، باید در نظر بگیریم که چه کسانی اولویت دارند.

وی افزود: ما در تلاشیم تا مشکلات دانشجویان را خودمان حل کنیم. اصرار من بر این است که هیچ تفاوتی بین دانشجویان سنواتی و غیرسنواتی وجود نداشته باشد. اما وقتی سیستم اجازه نمی‌دهد، حساب‌ها و نظارت‌ها فشار می‌آورند و دست ما بسته می‌شود. امیدوارم این مسائل حل شود. در حال حاضر، 30 درصد پولی که هزینه می‌کنیم از دانشجویان سنواتی بابت اسکان می‌گیریم و 30 درصد پولی که برای غذا هزینه می‌کنیم از دانشجو می‌گیریم و ما به التفاوت را دانشگاه پرداخت می‌کند.

پیمانکاری داشتیم که برنج غیر مرغوب را به جای برنج ایرانی ارائه می‌داد

آقامیری همچنین در واکنش به تجمع هفته پیش دانشجویان در مقابل سلف سرویس این دانشگاه گفت: در مورد کیفیت غذا، خودم هم از آن غذا می‌خورم و البته طبیعی است که در جمعیت ده هزار نفری، ممکن است تعدادی هم باشند که غذا به ذائقه‌شان خوش نیاید. قبل از اینکه بنده مسئولیت بگیرم، ما پیمانکاری داشتیم که برنج غیرمرغوب را به جای برنج ایرانی ارائه می‌داد، در حالی که پول برنج ایرانی را از ما می‌گرفت. اما اکنون نظارت بر خرید و تأمین غذا وجود دارد، ما جلوی سوءاستفاده‌هایی هم که بوده‌است را گرفته‌ایم. وقتی برای ده هزار نفر غذا درست می‌شود، امکان دارد کیفیت غذا در برخی مواقع پایین بیاید. اما تلاش دانشگاه و اذعان دانشجویان و همکاران ما این است که کیفیت غذا بهبود یافته و واقعاً تغییرات مثبتی در این زمینه مشاهده شده است.

آقامیری همچنین توضیح داد: غذای دانشگاه، غذایی که همراه محبت مادر و دستپخت مادر باشد، نمی‌شود و البته کیفیت غذا به نحوی که در تجمع مطرح شد نبود. ولی تلاش مجموعه‌ی دانشگاه تامین بهترین کیفیت برای غذای دانشجویان است، مثلا وقتی که ما شروع به کار کردیم دیدیم که شام را ساعت 3 عصر، به خوابگاه می‌برند و تا ساعت 7 که غذا توزیع می‌شود، این غذا سرد می‌شود. در نتیجه سیستم‌هایی را در خوابگاه ایجاد کردند که غذای گرم برده شود و همانجا برای افراد کشیده شود.

جلسات رییس دانشگاه با 60 تا 70 نفر از دانشجویانی که عضو شورای صنفی نیستند

آقامیری افزود: من جلساتی با دانشجویان دارم که در آن‌ها مسائل و مشکلات مختلف مطرح می‌شود و یا سرزده از رستوران و خوابگاه‌ها بازدید دارم. این جلسات و بازدیدها به من کمک می‌کند تا از نزدیک با مشکلات دانشجویان آشنا شوم و در تلاش برای حل آن‌ها باشم. این دانشجویان تقریبا بین 60 تا 70 نفر از مقاطع مختلف تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری هستند، که من آن‌ها را انتخاب نکرده‌ام و البته این شورای صنفی نیست و اقدامات و تلاش برای تشکیل شورای صنفی صورت گرفته و امیدواریم با مشارکت دانشجویان هرچه زودتر شورای صنفی تشکیل گردد.

اوین را به دانشگاه بدهند؛ فعال کردنش هزینه و امکانات می‌خواهد

رییس دانشگاه شهید بهشتی سپس به مسئله‌ی الحاق زندان اوین به فضای دانشگاه پرداخت و گفت: من به مسئله‌ی اوین به عنوان یک مسئله‌ی فرهنگی نگاه می‌کنم. از مسئولین قوه قضاییه تشکر می‌کنم که با این پیشنهاد و مصوبه برخورد خوبی داشتند و گفتند که این قانون است و ما نیز علاقه‌مندیم که دانشگاه به این شکل فعالیت کند. این نکته برای من بسیار ارزشمند است.

آقامیری در ادامه صحبت‌های خود به اهمیت فضای آموزشی و برنامه‌های توسعه دانشگاه شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: چه فضای اوین به ما واگذار شود و چه نشود، تفکر و منطقی که دستگاه قضایی و شخص آقای اژه‌ای با آن برخورد کرد، نشان‌دهنده ارزشی است که ما برای فرهنگ قائل هستیم. اگر امروز این فضا به ما داده شود، با سرعت نمی‌توانیم به‌طور کامل فعالش کنیم؛ چون نیاز به هزینه و امکانات داریم تا بتوانیم گسترش موردنظر را انجام دهیم.

داشتن 10 تا 15 دانشگاه بزرگ ارزشمندتر از داشتن 400 دانشگاه ناقص است

آقامیری اضافه کرد: من اعتقاد دارم که در چهل سال گذشته، به‌رغم گسترش کمی دانشگاه‌ها، رشد کیفی مطلوبی نداشتیم. داشتن ده یا پانزده دانشگاه بزرگ ارزشمندتر از داشتن چهارصد دانشگاه ناقص است. من فکر می‌کنم که دانشگاه‌های برتر یا حتی نگوییم برتر، دانشگاه‌های صاحب نام و صاحب قدمت ما مانند دانشگاه شهید بهشتی، تهران، شریف، اصفهان، شیراز و… شایسته‌ی آن هستند که برای‌شان یک فصل جدید باز کنیم هم در بودجه، هم در برخورد با این دانشگاه‌ها، هم در تامین استقلال‌شان تا گسترش کمی و کیفی مناسبی داشته باشند.

آقامیری با تشریح چشم‌انداز دانشگاه شهید بهشتی در خصوص فضای اوین گفت: وقتی می‌گوییم هدف ما گسترش آموزش عالی است؛ یعنی ایجاد مجموعه‌ای شامل دانشکده‌ها، امکانات رفاهی، دانشجویی و آزمایشگاهی. اگر فضایی برای دانشکده جدید ایجاد کنیم، ولی خوابگاهی برای اسکان دانشجویان در نزدیکی‌اش نداشته باشیم، یا کیفیت غذای دانشجویان تامین نشود، تجهیزات آزمایشگاهی مناسب تهیه نشود، ساخت دانشکده نیز معنایی ندارد. ما فکر می‌کنیم گسترش دانشکده‌های فنی و ایجاد دانشکده‌های همگرا که جدید هستند، نیاز به فضای جدیدی دارد. حالا اگر این فضا اوین باشد، خیلی بهتر است، خوشحالم که مسئولین کشور با این تقاضا برخورد فرهنگی کرده‌اند.

در حال ایجاد فضایی برای استراحت دانشجویان هستیم

آقامیری همچنین گفت: ما در حال ایجاد فضایی برای استراحت دانشجویان هستیم تا بتوانند در آنجا به راحتی در فاصله کلاس‌ها استراحت کنند. این مشکلات ناشی از کمبود زیرساخت‌ها و امکانات است. ما به دنبال ایجاد یک پکیج کامل هستیم که شامل دانشگاه، دانشکده، آزمایشگاه، مرکز تحقیقات، خوابگاه و رستوران باشد. نمی‌توانیم بگوییم دانشجو فقط در یک مکان درس بخواند و از سایر امکانات بی‌بهره باشد.

آقامیری همچنین در خصوص دعوت چندباره رییس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه برای مشارکت دانشگاه‌ها در حل مشکلات کشور و ارائه‌ی برنامه‌های خود برای حل چالش‌ها و استفاده از فرصت‌ها گفت: ما ابتدا در دانشگاه شهید بهشتی تلاش داریم برای خود دانشگاه برنامه تحولی تنظیم کنیم و این سند تحول اخیراً ابلاغ شده است. این سند شامل شش هدف کلیدی 1. اعتلای اخلاق حرفه‌ای، بالندگی فرهنگی و سرمایه اجتماعی2. گسترش مرجعیت آموزشی در سطح ملی3. سرآمدی در آموزش‌های تخصصی کوتاه‌مدت پژوهش، فناوری و خدمات تخصصی تقاضا محور4. گسترش مرجعیت علمی در علوم و فناوری‌های مرزهای دانش5. افزایش خوداتکایی، بهره‌وری و هوش سازمانی6. توسعه همکاری‌های علمی بین‌المللی و ارتقاء جایگاه جهانی دانشگاه است.

رییس دانشگاه بهشتی اضافه کرد: به نظر می‌آید دولت نیز به این موضوع علاقه‌مند است. من بعد از فرمایشات آقای رئیس‌جمهور در دانشگاه تهران، نامه‌ای به ایشان نوشتم و اعلام آمادگی کردم که در حل نیازهای دولت کمک کنیم و رییس‌جمهور محترم نیز به دکتر سیمایی وزیر محترم علوم ارجاع داده و تقاضای سازوکار عملی کرده اند، وزیر محترم علوم گفته‌بودند که چنین نامه‌ای نوشته شده و سازوکار مناسب این کمک دانشگاه به دولت باید فراهم شود. ما باید دانشگاه را به عنوان پشتوانه علمی جامعه تقویت کنیم که این نیازمند ابزار و امکانات مناسب است تا بتوانیم بهترین نخبگان جامعه را جذب در فعالیت‌های علمی کنیم، الان متاسفانه همین نخبگان گاهی به کار غیرتخصصی اشتغال دارند، یا خدای‌ناکرده مهاجرت می‌کنند. اگر بتوانیم نخبگان را در کشور جذب کنیم، می‌توانیم کارهای بزرگی انجام داد.

دانشگاه بهشتی پشتیبان وزارت صمت شده است

وی افزود: ما در بخش پژوهش به این نتیجه رسیدیم که پژوهش‌های دانشگاه باید تقاضا محور باشند، به همین دلیل با وزارت صمت صحبت کردیم و طی قراردادی پشتیبان وزارت صمت شدیم به این صورت که در هر موضوع علمی وزارت صمت، دانشگاه بهشتی تحقیقات این وزارت‌خانه را بر عهده بگیرد. اخیرا در وزارت نیرو نیز همین کار را کرده ایم، وزارت نیرو هم از ما نخواست که برایش نیروگاه بسازیم بلکه گفت دانشگاه بهشتی در علوم اجتماعی یک دانشگاه قوی است و کاری کند که صرفه‌جویی در مصرف انرژی در مردم تبدیل به دغدغه جدی شود. و الان برنامه‌ی ماست که دانشکده‌های علوم اجتماعی، روان‌شناسی، اقتصاد و مدیریت در این پروژه ایفای نقش کنند. ما معتقدیم که باید نیازهای دولت و دستگاه‌های اجرایی به دانشگاه‌ها ابلاغ شود و دانشگاه‌ها بر اساس توانایی‌های خود به حل این نیازها بپردازند. برای این کار ما از اصطلاح «پژوهش پیشدستانه» استفاده می‌کنیم و به وزارت‌خانه‌ها می‌گوییم که ما آمادگی داریم به شما کمک کنیم.

آقامیری در پایان به تلاش‌های دانشگاه شهید بهشتی در حوزه پژوهش اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، نیز با بیش از دویست شرکت قرارداد بسته‌ایم تا در زمینه بهره‌وری و عیب‌یابی به آن‌ها کمک کنیم. ما به شدت در حال پیگیری بحث هیدروژن و پروژه‌های مرتبط با پتروشیمی هستیم. همچنین در حوزه‌های کوانتوم و میکروالکترونیک فعالیت‌های جدی داریم. هدف ما این است که یک دانشگاه جامع داشته باشیم که شامل تمامی رشته‌ها باشد و همه بخش‌های جامعه نیز فعال باشند.

برای مطالعۀ مطالب دیگر در حوزۀ اخبار دانشگاهی بر روی لینک کلیک فرمایید.

پایگاه خبری سوفیانیوز را در تلگرام دنبال کنید.
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

تست هوش/ فقط افرادی با هوش و استدلال منطقی بالا می‌توانند ایراد تصویر را پیدا کنند

تست هوش/ فقط افرادی با هوش و استدلال منطقی بالا می‌توانند مشکل تصویر را در 3 ثانیه پیدا کنند

تست هوش/ فقط افرادی با هوش و استدلال منطقی بالا می‌توانند اشکال تصویر را در 3 ثانیه پیدا کنند

مشاوره تحصیلی برای «نسل Z»؛ رویکردی نوین به موفقیت

تست هوش/ فقط افرادی با ضریب هوشی اینشتین می‌توانند اشکال تصویر را در 4 ثانیه پیدا کنند

(ویدئو) غره شدن «نعیمه نظام‌دوست» به اطلاعات عمومی فوق‌العادش/ چه با اعتماد‌به‌نفسم تقلب می‌رسونه😁

ویدیو / عاقبت انقراض انسان‌ها از زمین؛ آینده‌ای وحشتناک یا بازگشتی به طبیعت بکر؟

ویدیو/ جادوی خلاقیت با وسایل دورریختنی: 3 ایدۀ آسان و شگفت‌انگیز برای ساخت کاردستی

ویدیو آموزشی / سه سوته "انواع زمان بندی" رو به زبان ترکی استانبولی یاد بگیر

ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است

اعلام زمان برگزاری آزمون قضاوت 1403

ویدیو / هوشمندی بی‌نظیر و آینده نگری سنگاپور در بازیافت زباله‌ها و تبدیل ضایعات به لوازم مفید

یادگیری زبان انگلیسی با مکالمۀ کاربردی «بیمار و بیمارستان»/ همراه با زیرنویس فارسی

ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است

رقص شهاب‌ها در آسمان؛ باشکوه‌ترین نمایش کیهانی سال را از دست ندهید

(ویدئو) غره شدن «نعیمه نظام‌دوست» به اطلاعات عمومی فوق‌العادش/ چه با اعتماد‌به‌نفسم تقلب می‌رسونه😁

(ویدئو) هنر باورنکردنی بیت‌باکس نوجوانان ایرانی در عصر جدید/ احسان علیخانی: بیا پایین بچه😁

ویدیو / از شاهنامه تا دنیای مدرن؛ سفری حماسی در دل تاریخ و تکنولوژی

«ابوریحان بیرونی»، پدر مهندسی مدرن؛ نابغه‌ای که شعاع زمین را قرن‌ها جلوتر محاسبه کرد و جهان هنوز بدهکار خدمات اوست

ویدیو/ جادوی خلاقیت با وسایل دورریختنی: 3 ایدۀ آسان و شگفت‌انگیز برای ساخت کاردستی

سفری با خاطرات ناصرالدین‌ شاه: پشت پردۀ عصبانیت ناصرالدین‌شاه قاجار از شاهزادۀ بدگل و کثیف آلمانی که با دختر فردریک شارل ازدواج کرد؛ واکنش‌های حیرت‌انگیز شاه و تاریخ‌سازترین جدال دیپلماتیک

(ویدئو) اعتراض شدید «سروش جمشیدی» به مهران مدیری: تو ادبیات نسل جدید رو تحریف کردی!

عکس| شاهکار خنده‌دار یک دانش‌آموز زیرک! نامه‌ای با غلط‌های بامزه و کمی چاشنی گلایه به مناسبت روز معلم/ فقط اون نقاشی که کشیده😂

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «مریم عظیمی هاشمی»، مهندس برجسته و نخبه ایرانی از مدیران شرکت اپل

عکس| جواب دانش‌آموز ایرانی به سوال ادبیات حماسه آفرید/ بزرگوار تو اعتماد‎‌به‌نفس و خلاقیت غوطه‌وره😂

ویدئو/ نگاهی به محل تاج‌گذاری «فرح پهلوی» در تالار سلام؛ اوج نمایش شرم‌آور خاندان منفور پهلوی برای پوشاندن خیانت‌ها و زخم‌های عمیق ایران

نگاهی به نامه‌های آتشین و عاشقانه دوران قاجار/ «قربان چشم‌های قشنگت، عکسی التفات بفرمایید»

(ویدیو) فغان و ناله علی ضیا از هجران و دوری یار؛ خوب به خاطر دارم که در آغوش خودم قول نرفتن می‌داد...

ویدئو/ سیلک؛ گنجینه‌ای پنهان از دانش 8000 ساله ایرانیان باستان که جهان را متحیر کرده است/ اهرام مصر جای نوه‌ی تمدن سیلکه😎

(ویدئو) سخنرانی انگیزشی مجری برنامه 360 در دانشگاه صنعتی شریف/ عادل فردوسی‌پور: علی دایی و مریم میرزاخانی چون دایره‌ی شایستگی خود را پیدا کردند، به موفقیت رسیدند

این سکانس ناب از «در حاشیه» رو از دست ندید/ مهران غفوریان: الان دانشگاهای آمریکا اول مدرک دانشگاه شریفو قبول دارن بعد کولوکوکوی فیلیپین😎

ویدیو/ جواد رضویان و کنفرانس آموزشی معنای واقعی لغات سیب‌زمینی، زرشک، آناناس و هلو

عکس/ «فاطمه حمامی»، قلم موی احساس را بر بوم تاریخ موسیقی کشید | ادای دین به خسروی آواز ایران، «استاد محمدرضا شجریان»

ویدیو/ وقتی عمورشید کلاس اولی می‌شود/ علی صادقی: آقا اجازه؟ من می‌خوام برم ماموریت 😂

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی داوینچی هم نمی‌توانند 5 تفاوت در تصویر بوقلمون را پیدا کنند

آرتاخه؛ پیشگام مهندسی راه‌سازی در شکوه امپراتوری هخامنشی / اولین مهندس راه سازی ایران را بشناسید

نگاهی به حال‌ و هوای خانه پدری «پروفسور مریم میرزاخانی» در زمان فوتش/ روحش شاد و یادش گرامی+ تصاویر

(ویدئو) همسر «پروفسور مریم میرزاخانی»، دکتر جان وندراک: ما زندگی خوبی داشتیم، همش هم مربوط به ریاضیات نمی‌شد، ما موسیقی، ورزش دوست داشتیم/ مریم همیشه آناهیتا رو انتخاب می‌کرد

ویدئو| «آرش آمرزش» نابغه‌ی کوچک برنامه‌ی حالا خورشید "رضا رشیدپور"، حالا شیمی را بهتر از دانشجویان و ساده‌تر از معلمان حرفه‌ای تدریس می‌کند

شاهرخ استخری: همینجوری باور کردن آدم‌ها سخت بود، هوش مصنوعی هم اضافه شد/ تصویرسازی هوش مصنوعی از چهره آینده نباتِ کلاس اولی شاهرخ استخری و سپیده بزمی‌پور

ویدئو/ آرامگاه اسرارآمیز «اردشیر دوم» هخامنشی؛ کاخی باشکوه در دل سنگ که حتی پس از قرن‌ها، زوال نمی‌پذیرد و به عنوان نماد علم و مهندسی ایرانیان باستان می‌درخشد

(عکس) وقتی دانش‌آموزان، ریاضی را به سبک خودشان در برگه امتحانی حل می‌کنند/ پاسخی که بیشتر شبیه هنرهای تجسمی است تا ریاضی/ حیف انیشتین این نخبه رو ندید مُرد😂

به بهانه روز کتاب نگاهی می‌اندازیم به بازیگران مشهوری که کتاب نوشته‌اند/ از بهنوش بختیاری و اندیشه فولادوند گرفته تا محمدرضا شریفی‌نیا و رضا کیانیان

سفری با خاطرات ناصرالدین‌شاه : لهستان دختران خوشگلی داشت، چشم ما که به آنها افتاد دیگر دوربین را [برای تماشای نمایش] برنداشتیم/ به قول حضرت سعدی: سیر نمی‌شود نظر بس که لطیف منظری

سفری با خاطرات ناصرالدین‌شاه: اُتریش دخترهای خوشگل زیاد دارد/ آن دختر خیلی‌ خوشگل‌تر وقتی به من دسته گل داد، مات و مبهوت شدم، نتوانستم راه بروم مردم ملتفت شدند، خندیدند!

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «رویا بهشتی زواره»، ریاضی‌دان برجسته ایرانی‌تبار دوست صمیمی مریم میرزاخانی

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس از پشت صحنه «قهوه تلخ» روزتو میسازه🤣/ سیامک انصاری: اینارو چجوری حفظ کردی؟ به نظر بنده، مادر هملت چه بد کرد، شوهر کرد/ فقط صداهایی که هادی کاظمی درمیاره

(عکس) نگاهی به چیدمان شیک کتابخانه و اتاق موسیقی لاکچری ستاره‌سادات قطبی و همسرش، شهرام شکیبا/ مزین شده با پیانو و مجسمه‌های جذاب نت موسیقی

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «مریم عظیمی هاشمی»، مهندس برجسته و نخبه ایرانی از مدیران شرکت اپل

«ابوریحان بیرونی»، پدر مهندسی مدرن؛ نابغه‌ای که شعاع زمین را قرن‌ها جلوتر محاسبه کرد و جهان هنوز بدهکار خدمات اوست

ویدئو/ پیروزی بی‌سابقه رستم؛ آزادی کیکاوس و فتح شگفت‌انگیز مازندران در نبردی حماسی با دیو سفید

ویدیو| تفسیر ناب و بی‌نظیر "استاد شهریار" از «قانون کارما» در اشعار جاودانه‌اش

ویدیو/ حاج علی... حاج علی...

یک لیوان شیرکاکائوی داغ قبل خواب، راز آرامش شبانه و خواب عمیق

مسواک ممنوع؛ توصیه مهم و جدی متخصص آمریکایی برای جبران یک اشتباه

شاهکار معماری ایرانی در قلب بیرجند؛ راه پله این خانه انگار در آسمان هفتم ساخته شده!

ویدئو/ ریپل (XRP)

راز پوست بی‌عیب و سفت؛ 6 روغن گیاهی که جادوی جوانی را به ارمغان می‌آورند

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی فضایی نمی‌توانند تشخیص بدهند این دو خط هم اندازه هستند یا نه!

ویدئو/ همه چیز «درباره ریال دیجیتال»؛ رازهای پول آینده ایران که نمی‌خواهید از دست بدهید!

نگاهی به نامه‌های آتشین و عاشقانه دوران قاجار/ «قربان چشم‌های قشنگت، عکسی التفات بفرمایید»

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی فضایی نمی‌توانند آب‌نبات را در 3 ثانیه میان بستنی قیفی‌ها پیدا کنند

بانکداری شگفت‌انگیز ایران باستان؛ میراثی از هوش مالی و تدبیر / شاهکار مالی هخامنشیان با سیستم بانکی حیرت‌انگیز

عکس/ «فاطمه حمامی»، قلم موی احساس را بر بوم تاریخ موسیقی کشید | ادای دین به خسروی آواز ایران، «استاد محمدرضا شجریان»

عکس| جواب دانش‌آموز ایرانی به سوال ادبیات حماسه آفرید/ بزرگوار تو اعتماد‎‌به‌نفس و خلاقیت غوطه‌وره😂

(ویدئو) سخنرانی انگیزشی مجری برنامه 360 در دانشگاه صنعتی شریف/ عادل فردوسی‌پور: علی دایی و مریم میرزاخانی چون دایره‌ی شایستگی خود را پیدا کردند، به موفقیت رسیدند

عکس/ طنز تلخ تاریخ! نگاهی به کارنامه احمدشاه قاجار و نمرات خیره‌کننده او/ رنگ رخساره نمرات خبر می‌دهد از مملکت‌داری شاهکار اعلی‌حضرت همایون😂

آرتاخه؛ پیشگام مهندسی راه‌سازی در شکوه امپراتوری هخامنشی / اولین مهندس راه سازی ایران را بشناسید

(ویدئو) خاطره‌بازی ناب با آهنگ‌های نوستالژیک دهه شصت و هفتاد/ ملودی‌هایی که هنوز بوی مدرسه میدن و حال و هوای بچگی رو زنده می‌کنن

تست هوش فکری/ فقط افراد با استدلال منطقی و ضریب هوشی بالا می‌توانند دکتر قلابی را در 3 ثانیه پیدا کنند

پذیرش بدون آزمون دانشجویان در دانشگاه شهید بهشتی

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی داوینچی هم نمی‌توانند 5 تفاوت در تصویر بوقلمون را پیدا کنند

نگاهی به حال‌ و هوای خانه پدری «پروفسور مریم میرزاخانی» در زمان فوتش/ روحش شاد و یادش گرامی+ تصاویر

(ویدئو) همسر «پروفسور مریم میرزاخانی»، دکتر جان وندراک: ما زندگی خوبی داشتیم، همش هم مربوط به ریاضیات نمی‌شد، ما موسیقی، ورزش دوست داشتیم/ مریم همیشه آناهیتا رو انتخاب می‌کرد

ویدئو/طلای بی‌پایان امپراتوری هخامنشی؛ گنج افسانه‌ای داریوش بزرگ که همچنان در دل خاک پنهان مانده/ آیا این گنج افسانه‌ای روزی پیدا می‌شود؟

تست IQ/ فقط افرادی باضریب هوشی آلبرت اینشتین می‌توانند عددی که باید جای علامت سوال باشد را در 1 دقیقه پیدا کنند

خطای دید اعداد/ حتی افرادی با ضریب هوشی «انیشتین» نمی‌توانند عدد «351 » را از بین اعداد «331» در 3ثانیه پیدا کنند

سفری با خاطرات ناصرالدین‌شاه : لهستان دختران خوشگلی داشت، چشم ما که به آنها افتاد دیگر دوربین را [برای تماشای نمایش] برنداشتیم/ به قول حضرت سعدی: سیر نمی‌شود نظر بس که لطیف منظری

تست هوش فکری/ فقط افراد با استدلال منطقی و ضریب هوشی بالا می‌توانند الگوی مناسب کندوی زنبورعسل را در 5 ثانیه کشف کنند

نگاهی به نامه‌های آتشین و عاشقانه دوران قاجار/ «قربان چشم‌های قشنگت، عکسی التفات بفرمایید»

(ویدئو) تقدیر و تشکر ویژه محمدرضا گلزار از طرفدار هنرمندش/ آخه بی‌انصاف، این منم؟! نامرد، کجای این نقاشی شبیه منه؟🤣+ عکس

سفری با خاطرات ناصرالدین‌شاه: اُتریش دخترهای خوشگل زیاد دارد/ آن دختر خیلی‌ خوشگل‌تر وقتی به من دسته گل داد، مات و مبهوت شدم، نتوانستم راه بروم مردم ملتفت شدند، خندیدند!

«نوستالژی‌ اگر آدم بود»؛ بازگشتی به روزهای خوش دهه 50 و 60 با طراحی‌های علی میری، نقاش محبوب مشهدی/ تلویزیون خود خودشه😁

(عکس) وقتی دانش‌آموزان، ریاضی را به سبک خودشان در برگه امتحانی حل می‌کنند/ پاسخی که بیشتر شبیه هنرهای تجسمی است تا ریاضی/ حیف انیشتین این نخبه رو ندید مُرد😂

(ویدئو) غره شدن «نعیمه نظام‌دوست» به اطلاعات عمومی فوق‌العادش/ چه با اعتماد‌به‌نفسم تقلب می‌رسونه😁

ویدیو / عاقبت انقراض انسان‌ها از زمین؛ آینده‌ای وحشتناک یا بازگشتی به طبیعت بکر؟

ویدیو/ جادوی خلاقیت با وسایل دورریختنی: 3 ایدۀ آسان و شگفت‌انگیز برای ساخت کاردستی

ویدیو آموزشی / سه سوته "انواع زمان بندی" رو به زبان ترکی استانبولی یاد بگیر

ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است

ویدیو / هوشمندی بی‌نظیر و آینده نگری سنگاپور در بازیافت زباله‌ها و تبدیل ضایعات به لوازم مفید

ویدیو/ حاج علی... حاج علی...

ویدیو/ پروفسور «مریم رزاقی‌آذر»: گفتن عذرخواهی کن تا اجازه بدیم بیای دبی!

ویدیو| تفسیر ناب و بی‌نظیر "استاد شهریار" از «قانون کارما» در اشعار جاودانه‌اش

نغمه‌ خوانی علیرضا قربانی در «اکنون» قلب‌ها را تسخیر کرد! / خدا حنجره این مرد رو بوسیده

هیولاهای ریزنقش؛ شکار شده به لطف عکاسی ماکرو / تصویری شگفت‌انگیز و ترسناک از مورچه‌ها در سایه تکنولوژی مدرن

ویدیو/ انتخاب پسر شایستۀ سال با چهرۀ فتوژنیک فامیل‌دور

یادگیری زبان انگلیسی با مکالمۀ کاربردی «بیمار و بیمارستان»/ همراه با زیرنویس فارسی

ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است

رقص شهاب‌ها در آسمان؛ باشکوه‌ترین نمایش کیهانی سال را از دست ندهید

(ویدئو) غره شدن «نعیمه نظام‌دوست» به اطلاعات عمومی فوق‌العادش/ چه با اعتماد‌به‌نفسم تقلب می‌رسونه😁

(ویدئو) هنر باورنکردنی بیت‌باکس نوجوانان ایرانی در عصر جدید/ احسان علیخانی: بیا پایین بچه😁

ویدیو / از شاهنامه تا دنیای مدرن؛ سفری حماسی در دل تاریخ و تکنولوژی

«ابوریحان بیرونی»، پدر مهندسی مدرن؛ نابغه‌ای که شعاع زمین را قرن‌ها جلوتر محاسبه کرد و جهان هنوز بدهکار خدمات اوست

ویدیو/ جادوی خلاقیت با وسایل دورریختنی: 3 ایدۀ آسان و شگفت‌انگیز برای ساخت کاردستی

(ویدئو) اعتراض شدید «سروش جمشیدی» به مهران مدیری: تو ادبیات نسل جدید رو تحریف کردی!

ویدئو/ پیروزی بی‌سابقه رستم؛ آزادی کیکاوس و فتح شگفت‌انگیز مازندران در نبردی حماسی با دیو سفید

ویدیو/ انتخاب پسر شایستۀ سال با چهرۀ فتوژنیک فامیل‌دور

ویدیو| تفسیر ناب و بی‌نظیر "استاد شهریار" از «قانون کارما» در اشعار جاودانه‌اش

ویدئو/ نگاهی به محل تاج‌گذاری «فرح پهلوی» در تالار سلام؛ اوج نمایش شرم‌آور خاندان منفور پهلوی برای پوشاندن خیانت‌ها و زخم‌های عمیق ایران

(ویدیو) فغان و ناله علی ضیا از هجران و دوری یار؛ خوب به خاطر دارم که در آغوش خودم قول نرفتن می‌داد...

ویدئو/ سیلک؛ گنجینه‌ای پنهان از دانش 8000 ساله ایرانیان باستان که جهان را متحیر کرده است/ اهرام مصر جای نوه‌ی تمدن سیلکه😎

(ویدئو) سخنرانی انگیزشی مجری برنامه 360 در دانشگاه صنعتی شریف/ عادل فردوسی‌پور: علی دایی و مریم میرزاخانی چون دایره‌ی شایستگی خود را پیدا کردند، به موفقیت رسیدند

این سکانس ناب از «در حاشیه» رو از دست ندید/ مهران غفوریان: الان دانشگاهای آمریکا اول مدرک دانشگاه شریفو قبول دارن بعد کولوکوکوی فیلیپین😎

ویدیو/ جواد رضویان و کنفرانس آموزشی معنای واقعی لغات سیب‌زمینی، زرشک، آناناس و هلو

ویدیو/ وقتی عمورشید کلاس اولی می‌شود/ علی صادقی: آقا اجازه؟ من می‌خوام برم ماموریت 😂

آرتاخه؛ پیشگام مهندسی راه‌سازی در شکوه امپراتوری هخامنشی / اولین مهندس راه سازی ایران را بشناسید

ویدیو/ تا 6 نشه بازی نشه! تعویض سنگ قبر سهراب سپهری برای بار ششم

ویدیو/ حامد آهنگی: من پرینتر 3 بعدی می‌خرم این که چیزی نیست/ فقط مراقب باش ویروسی نباشه!

ویدئو/ روایت تلخ اما زیبا از عشق مادر؛ دکلمه شعر ماندگار «ای وای مادرم» استاد شهریار با صدای دلنشین اردشیر رستمی

گلچینی از شعرخوانی فوق العاده احساسی هوشنگ ابتهاج در بین مردم؛ از دیده افتادی ولی از دل نرفتی...

(ویدئو) همسر «پروفسور مریم میرزاخانی»، دکتر جان وندراک: ما زندگی خوبی داشتیم، همش هم مربوط به ریاضیات نمی‌شد، ما موسیقی، ورزش دوست داشتیم/ مریم همیشه آناهیتا رو انتخاب می‌کرد

ویدئو| «آرش آمرزش» نابغه‌ی کوچک برنامه‌ی حالا خورشید "رضا رشیدپور"، حالا شیمی را بهتر از دانشجویان و ساده‌تر از معلمان حرفه‌ای تدریس می‌کند

ویدئو/ آرامگاه اسرارآمیز «اردشیر دوم» هخامنشی؛ کاخی باشکوه در دل سنگ که حتی پس از قرن‌ها، زوال نمی‌پذیرد و به عنوان نماد علم و مهندسی ایرانیان باستان می‌درخشد

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس از پشت صحنه «قهوه تلخ» روزتو میسازه🤣/ سیامک انصاری: اینارو چجوری حفظ کردی؟ به نظر بنده، مادر هملت چه بد کرد، شوهر کرد/ فقط صداهایی که هادی کاظمی درمیاره

ویدئو/ همه‌ی مردم دنیا به خاطر اختراع این چوپان ایرانی مدیونش هستند/ «پروفسور توفیق موسیوند»، از دشت‌های همدان تا قله‌های علم و فناوری جهان

ویدئو/ جلوگیری از فاجعه با یک صندلی ساده؛ تکنولوژی شگفت‌انگیز ژاپنی‌ها برای زنده ماندن در زلزله/طراحی خلاقانه‌ای که هم کاربردی است و هم نجات‌بخش

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس «درحاشیه» لحظات امروزتو شاد می‌کنه / ضرب‌المثل معروف توبه گرگ مرگه با طنز ویژه و منحصربه فرد «جواد رضویان»/ مهران غفوریان: از 4 جهت، فقط شمال رو بلدیم!

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس «درحاشیه» حال امروزتو خوب می‌کنه / جواد رضویان تصمیم گرفته بینیشو عمل کنه😁/ دکتر مهران غفوریان: داروی بیهوشی نداریم، با کف پام بیام رو صورتت

(ویدئو) لحظاتی ناب از برگه‌های امتحانی/ جملات طنزآمیز دانش‌آموزان که ثابت می‌کند بعضی‌ها در هر شرایطی خلاقیت خود را نشان می‌دهند

ویدئو/طلای بی‌پایان امپراتوری هخامنشی؛ گنج افسانه‌ای داریوش بزرگ که همچنان در دل خاک پنهان مانده/ آیا این گنج افسانه‌ای روزی پیدا می‌شود؟

ویدیو| از دورریختنی‌ها تا خلق شاهکارهایی فراتر از تخیل؛ هنرمندی که با کارتن‌های بازیافتی وسایلی می‌سازد که دنیا را شگفت‌زده کرده است / فقط مجسمه‌ی عروسک🤯

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس «درحاشیه» امروزتو شاد می‌کنه/ شعرخوانی فوق احساسی مهران غفوریان و خنده‌های از ته دل جواد رضویان😁

«ابوریحان بیرونی»، پدر مهندسی مدرن؛ نابغه‌ای که شعاع زمین را قرن‌ها جلوتر محاسبه کرد و جهان هنوز بدهکار خدمات اوست

ویدئو/ پیروزی بی‌سابقه رستم؛ آزادی کیکاوس و فتح شگفت‌انگیز مازندران در نبردی حماسی با دیو سفید

ویدیو| تفسیر ناب و بی‌نظیر "استاد شهریار" از «قانون کارما» در اشعار جاودانه‌اش

ویدیو/ حاج علی... حاج علی...

ویدئو/ ریپل (XRP)

ویدئو/ همه چیز «درباره ریال دیجیتال»؛ رازهای پول آینده ایران که نمی‌خواهید از دست بدهید!

رقص شهاب‌ها در آسمان؛ باشکوه‌ترین نمایش کیهانی سال را از دست ندهید

ویدیو/ بدبینی نعیمه نظام‌دوست به همسرش/ دکتر: سمیناره و کبابش!

شاهکار پرینتر سه‌بعدی و دنیای بی‌پایان خلاقیت؛ از عروسک‌های رباتیک تا جرثقیل‌های شگفت‌انگیز و انرژی‌های پاک / فقط اون اژدها رو ببین، دهن آدم باز می‌مونه از تعجب! 🤯

ویدیو/شکر و تحقیقاتی تحت عنوان رسوایی قرن!

ویدیو / از شاهنامه تا دنیای مدرن؛ سفری حماسی در دل تاریخ و تکنولوژی

ویدیو/ پشت صحنۀ خرید و فروش آثار هنری کارشناسی شده در هیولا/ فقط خنده‌های مهران مدیری: شتر خریده! 😂

بانکداری شگفت‌انگیز ایران باستان؛ میراثی از هوش مالی و تدبیر / شاهکار مالی هخامنشیان با سیستم بانکی حیرت‌انگیز

(ویدئو) سخنرانی انگیزشی مجری برنامه 360 در دانشگاه صنعتی شریف/ عادل فردوسی‌پور: علی دایی و مریم میرزاخانی چون دایره‌ی شایستگی خود را پیدا کردند، به موفقیت رسیدند

آرتاخه؛ پیشگام مهندسی راه‌سازی در شکوه امپراتوری هخامنشی / اولین مهندس راه سازی ایران را بشناسید

(ویدئو) خاطره‌بازی ناب با آهنگ‌های نوستالژیک دهه شصت و هفتاد/ ملودی‌هایی که هنوز بوی مدرسه میدن و حال و هوای بچگی رو زنده می‌کنن

ویدئو/ نگاهی به محل تاج‌گذاری «فرح پهلوی» در تالار سلام؛ اوج نمایش شرم‌آور خاندان منفور پهلوی برای پوشاندن خیانت‌ها و زخم‌های عمیق ایران

ویدئو/ سیلک؛ گنجینه‌ای پنهان از دانش 8000 ساله ایرانیان باستان که جهان را متحیر کرده است/ اهرام مصر جای نوه‌ی تمدن سیلکه😎

ویدئو/ قربانی کردن تاریخ 8000 ساله ایران در پای جاه‌طلبی شاهانه!/ راز زرق‌وبرق‌های پوچ و پرهزینه جشن‌های 2500 ساله پهلوی که صدای تاریخ را خفه کرد

ویدئو/ روایت تلخ اما زیبا از عشق مادر؛ دکلمه شعر ماندگار «ای وای مادرم» استاد شهریار با صدای دلنشین اردشیر رستمی

ویدیو/ دکتر پزشکیان: کلاس‌های 45 نفره خیلی هم خوب است

(ویدیو) فغان و ناله علی ضیا از هجران و دوری یار؛ خوب به خاطر دارم که در آغوش خودم قول نرفتن می‌داد...

ویدیو| تحول سمی «ادبیات» در سال 1800 شمسی/ فقط قیافه‌ی "سام درخشانی" حین ادای کلمات😁

ویدیو/ حاج علی... حاج علی...

(ویدئو) همسر «پروفسور مریم میرزاخانی»، دکتر جان وندراک: ما زندگی خوبی داشتیم، همش هم مربوط به ریاضیات نمی‌شد، ما موسیقی، ورزش دوست داشتیم/ مریم همیشه آناهیتا رو انتخاب می‌کرد

ویدئو/طلای بی‌پایان امپراتوری هخامنشی؛ گنج افسانه‌ای داریوش بزرگ که همچنان در دل خاک پنهان مانده/ آیا این گنج افسانه‌ای روزی پیدا می‌شود؟

(ویدئو) تقدیر و تشکر ویژه محمدرضا گلزار از طرفدار هنرمندش/ آخه بی‌انصاف، این منم؟! نامرد، کجای این نقاشی شبیه منه؟🤣+ عکس

ویدئو| «گلسا شمسی‌پور»، نابغه‌ی کوچک شهرکردی که برنامه‌نویسی را خلاقانه‌تر از حرفه‌ای‌ها انجام می‌دهد و بهترین کدنویس جهان شد

بانکداری شگفت‌انگیز ایران باستان؛ میراثی از هوش مالی و تدبیر / شاهکار مالی هخامنشیان با سیستم بانکی حیرت‌انگیز

ویدئو| «آرش آمرزش» نابغه‌ی کوچک برنامه‌ی حالا خورشید "رضا رشیدپور"، حالا شیمی را بهتر از دانشجویان و ساده‌تر از معلمان حرفه‌ای تدریس می‌کند

ویدئو/ همه‌ی مردم دنیا به خاطر اختراع این چوپان ایرانی مدیونش هستند/ «پروفسور توفیق موسیوند»، از دشت‌های همدان تا قله‌های علم و فناوری جهان

ویدئو/ آرامگاه اسرارآمیز «اردشیر دوم» هخامنشی؛ کاخی باشکوه در دل سنگ که حتی پس از قرن‌ها، زوال نمی‌پذیرد و به عنوان نماد علم و مهندسی ایرانیان باستان می‌درخشد

(ویدئو) نگاهی اجمالی و مختصر بر زندگی «پروفسور مریم میرزاخانی» و خبر فوتش که توسط «محمدرضا حیاتی» از تلوزیون پخش شد/ روحش شاد و یادش گرامی

ویدیو| از دورریختنی‌ها تا خلق شاهکارهایی فراتر از تخیل؛ هنرمندی که با کارتن‌های بازیافتی وسایلی می‌سازد که دنیا را شگفت‌زده کرده است / فقط مجسمه‌ی عروسک🤯

(ویدئو) سخنرانی انگیزشی مجری برنامه 360 در دانشگاه صنعتی شریف/ عادل فردوسی‌پور: علی دایی و مریم میرزاخانی چون دایره‌ی شایستگی خود را پیدا کردند، به موفقیت رسیدند

ویدیو/ روانشناس معروف: به مردم هیچ ربطی ندارد...

(ویدئو) غره شدن «نعیمه نظام‌دوست» به اطلاعات عمومی فوق‌العادش/ چه با اعتماد‌به‌نفسم تقلب می‌رسونه😁
(ویدئو) غره شدن «نعیمه نظام‌دوست» به اطلاعات عمومی فوق‌العادش/ چه با اعتماد‌به‌نفسم تقلب می‌رسونه😁
ویدیو/ جادوی خلاقیت با وسایل دورریختنی: 3 ایدۀ آسان و شگفت‌انگیز برای ساخت کاردستی
ویدیو/ جادوی خلاقیت با وسایل دورریختنی: 3 ایدۀ آسان و شگفت‌انگیز برای ساخت کاردستی
ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است
ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است
ویدیو / عاقبت انقراض انسان‌ها از زمین؛ آینده‌ای وحشتناک یا بازگشتی به طبیعت بکر؟
ویدیو / عاقبت انقراض انسان‌ها از زمین؛ آینده‌ای وحشتناک یا بازگشتی به طبیعت بکر؟
عکس| شاهکار خنده‌دار یک دانش‌آموز زیرک! نامه‌ای با غلط‌های بامزه و کمی چاشنی گلایه به مناسبت روز معلم/ فقط اون نقاشی که کشیده😂
عکس| شاهکار خنده‌دار یک دانش‌آموز زیرک! نامه‌ای با غلط‌های بامزه و کمی چاشنی گلایه به مناسبت روز معلم/ فقط اون نقاشی که کشیده😂
ویدیو / هوشمندی بی‌نظیر و آینده نگری سنگاپور در بازیافت زباله‌ها و تبدیل ضایعات به لوازم مفید
ویدیو / هوشمندی بی‌نظیر و آینده نگری سنگاپور در بازیافت زباله‌ها و تبدیل ضایعات به لوازم مفید
ویدیو| تفسیر ناب و بی‌نظیر "استاد شهریار" از «قانون کارما» در اشعار جاودانه‌اش
ویدیو| تفسیر ناب و بی‌نظیر "استاد شهریار" از «قانون کارما» در اشعار جاودانه‌اش
ویدیو/ حاج علی... حاج علی...
ویدیو/ حاج علی... حاج علی...
(عکس) چهره واقعی «دانته»، شاعر مشهور برای اولین بار؛ تصویری خیره‌کننده از یکی از بزرگ‌ترین شاعران تاریخ ادبیات جهان پس از 700 سال
(عکس) چهره واقعی «دانته»، شاعر مشهور برای اولین بار؛ تصویری خیره‌کننده از یکی از بزرگ‌ترین شاعران تاریخ ادبیات جهان پس از 700 سال
ویدیو/ پروفسور «مریم رزاقی‌آذر»: گفتن عذرخواهی کن تا اجازه بدیم بیای دبی!
ویدیو/ پروفسور «مریم رزاقی‌آذر»: گفتن عذرخواهی کن تا اجازه بدیم بیای دبی!
ویدیو/ رونمایی از راز موفقیت علی اکبر صادقی نقاش برجستۀ ایرانی
ویدیو/ رونمایی از راز موفقیت علی اکبر صادقی نقاش برجستۀ ایرانی
ویدیو/ انتخاب پسر شایستۀ سال با چهرۀ فتوژنیک  فامیل‌دور
ویدیو/ انتخاب پسر شایستۀ سال با چهرۀ فتوژنیک فامیل‌دور
ویرایش تخصصی نیتیو
ویرایش تخصصی نیتیو
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی کتاب
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
مشاوره تحصیلی برای «نسل Z»؛ رویکردی نوین به موفقیت
مشاوره تحصیلی برای «نسل Z»؛ رویکردی نوین به موفقیت
(ویدئو) غره شدن «نعیمه نظام‌دوست» به اطلاعات عمومی فوق‌العادش/ چه با اعتماد‌به‌نفسم تقلب می‌رسونه😁
(ویدئو) غره شدن «نعیمه نظام‌دوست» به اطلاعات عمومی فوق‌العادش/ چه با اعتماد‌به‌نفسم تقلب می‌رسونه😁
ویدیو/ جادوی خلاقیت با وسایل دورریختنی: 3 ایدۀ آسان و شگفت‌انگیز برای ساخت کاردستی
ویدیو/ جادوی خلاقیت با وسایل دورریختنی: 3 ایدۀ آسان و شگفت‌انگیز برای ساخت کاردستی
ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است
ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است
ویدیو / عاقبت انقراض انسان‌ها از زمین؛ آینده‌ای وحشتناک یا بازگشتی به طبیعت بکر؟
ویدیو / عاقبت انقراض انسان‌ها از زمین؛ آینده‌ای وحشتناک یا بازگشتی به طبیعت بکر؟
عکس| شاهکار خنده‌دار یک دانش‌آموز زیرک! نامه‌ای با غلط‌های بامزه و کمی چاشنی گلایه به مناسبت روز معلم/ فقط اون نقاشی که کشیده😂
عکس| شاهکار خنده‌دار یک دانش‌آموز زیرک! نامه‌ای با غلط‌های بامزه و کمی چاشنی گلایه به مناسبت روز معلم/ فقط اون نقاشی که کشیده😂
ویدیو| تفسیر ناب و بی‌نظیر "استاد شهریار" از «قانون کارما» در اشعار جاودانه‌اش
ویدیو| تفسیر ناب و بی‌نظیر "استاد شهریار" از «قانون کارما» در اشعار جاودانه‌اش
ویدیو/ حاج علی... حاج علی...
ویدیو/ حاج علی... حاج علی...
ویدیو/ پروفسور «مریم رزاقی‌آذر»: گفتن عذرخواهی کن تا اجازه بدیم بیای دبی!
ویدیو/ پروفسور «مریم رزاقی‌آذر»: گفتن عذرخواهی کن تا اجازه بدیم بیای دبی!
ویدیو/ رونمایی از راز موفقیت علی اکبر صادقی نقاش برجستۀ ایرانی
ویدیو/ رونمایی از راز موفقیت علی اکبر صادقی نقاش برجستۀ ایرانی
ویدیو/ انتخاب پسر شایستۀ سال با چهرۀ فتوژنیک  فامیل‌دور
ویدیو/ انتخاب پسر شایستۀ سال با چهرۀ فتوژنیک فامیل‌دور
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
ویرایش تخصصی نیتیو
ویرایش تخصصی نیتیو
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی کتاب
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز