سوفیانیوز
سوفیانیوز: دانشمندان میگویند تلسکوپ فضایی جیمز وب تاکنون نتوانسته است اطلاعات کافی و متقنی درباره وجود حیات فرازمینی بهدست آورد و گزارشهای اخیر آن شتابزده است.
به گزارش گروه علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، گزارشهای ناظر به شناسایی نشانههای حیات در جو سیاره فراخورشیدی K2-18b ممکن است درست نباشند و در ارائه اطلاعات خطا صورت گرفته باشد.
نتیجه تحقیقات دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید حکایت از آن دارد که گزارشهای اخیر از تلسکوپ فضایی جیمز وب، که نشانههایی از حیات را در سیارهای دوردست و خارج از منظومه شمسی شناسایی کرده، عجولانه بوده است.
پژوهشگران میگویند ردکردن یافتههای اخیر جیمز وب، اگرچه مشتاقان به تأیید حیات فرازمینی را ناامید میکند، به این معنی نیست که این تلسکوپ در آینده هم آثاری از حیات در جو یک سیاره فراخورشیدی پیدا نخواهد کرد.
دانشمندان ناسا، حدود شش ماه پیش، از وجود یک اقیانوس آب احتمالی در سیاره فراخورشیدی K2-18b خبر دادند و گفتند سیاره مذکور یک نوع سیاره «هایسین» است که احتمالا جوّی غنی از هیدروژن و سطحی پوشیده از اقیانوس دارد.
اگرچه بسیاری از سیارات فراخورشیدی ممکن است ویژگیهای قابلتوجهی داشته باشند و نشانههایی از حیات بروز بدهند، کشف و بررسی سیاره K2-18b، از آنجایی که کمابیش شبیه سیاره زمین است، هیجانانگیزتر شده است.
تلسکوپ فضایی جیمز وب یکی از پیشرفتهترین تلسکوپهای فضایی است که برای بررسی اجرام فضایی و شناسایی علائم حیات خارج از زمین استفاده میشود. با اینهمه، در عین آنکه این تلسکوپ نتایج بسیار دقیق و جالبی از اجرام فضایی و سیارات دیگر بهدست داده است، محققان و دانشمندان برای تأیید وجود حیات خارج از زمین شواهد و اطلاعات بیشتری میخواهند.