سوفیانیوز
بارداری یکی از مهمترین و شگفتانگیزترین مراحل زندگی یک زن است. در این دوران، بدن زن برای پرورش و تولد یک انسان جدید آماده میشود. در حالی که بسیاری از زنان باردار به طور طبیعی نگران سلامت و هوش فرزند خود هستند، سن بارداری مادر میتواند به عنوان یک عامل مهم در این زمینه مطرح باشد.در ادامه با سوفیانیوز همراه باشید.
تاثیر سن بارداری مادر بر هوش جنین و نوزاد موضوعی است که سالها مورد مطالعه و بررسی دانشمندان قرار گرفته است. تحقیقات نشان میدهد که سن مادر میتواند بر جنبههای مختلف هوش، از جمله تواناییهای شناختی، زبانی و اجتماعی کودک تاثیر بگذارد.در ادامه به بررسی این موضوع میپردازیم.
سلامت مادر و سن بارداری مسلما بر روی سلامت جسم و روان جنین تاثیر دارد. تاثیراتی که رابطه ای مستقیم بین آنها برقرار است چنانچه سن بارداری زنان نتیجه در هوش نوزاد دارد. گذشته از لذت بردن از بارداری برای مدت طولانی، مزایای علمی ثابت شده نیز وجود دارد، مانند پیش گیری از اتلاف حافظه و عمر طولانی تر.
طبق داده ها و مطالعات انجام شده، دریافتند که مادران سن بالاتر، بویژه آن هایی که در دهه 30 سالگی شان هستند، به احتمال بیشتری کودکان باهوش تری را نسبت به مادران سن بالاتر یا پایین تر دارند، و به دنیا می آورند.
این مطالعه بر روی 18000 کودک بریتانیایی و تاثیر سن مادر آن ها در زمان تولدشان انجام شد، کشف کرد کودکانی که مادرشان 30 ساله هستند - آزمون های شناختی دادند.
مطالعه، تفکر، و به یاد آوردن مهارت ها زمانی مورد آزمایش قرار گرفتند که 10 یا 11 سال سن داشتند. تحقیقات نشان می دهد که مادران بزرگ تر به احتمال بیشتری بچه های باهوش تری نسبت به مادران بیست ساله دارند.
براساس گزارش دیلی میل، به نظر می رسد که دلیل این یافته ها در این واقعیت نهفته است، زنانی که بارداری را به تاخیر می اندازند، نوعاً به این دلیل این کار را انجام می دهند که آن ها خودشان انتخاب می کنند که شغلی داشته باشند، به نسبت کسی که در 20 سالگی باردار می شود.
این تحقیق بیان می کند که در نتیجه،مادران در دهه 30 سالگی قادر به ارائه منابع بیشتر و توجه بیشتری هستند، به این دلیل است که آن ها در حال حاضر در شغل خود مستقر شده اند.
اگرچه این تحقیق در ابتدا در سال 2015 منتشر شد، اما یافته های آن دوباره در اینترنت پخش شدند و مادران 30 ساله را هیجان زده کرد. این تجزیه و تحلیل همچنین نشان داد که چگونه تاخیر بارداری تا سنین 40 یا مسن تر می تواند با خطر بالای چاقی همراه باشد.
یافته ها در مقایسه با تحقیقات دهه 1970 که کاملاً مخالف بودند، تفاوت زیادی دارند. آن زمان اکثریت زنانی که در اواخر دهه 30 زندگی خود باردار می شدند، سومین فرزند خود را باردار بودند. اما این وضعیت اکنون تغییر کرده است، چرا که زنان انتظار دارند قبل از انتخاب خانواده به اوج خود برسند و کاملا مستقل باشند.
نسبت زنانی که در سنین بیش از 40 سال در انگلستان و ولز باردار می شوند، در 30 سال اخیر، از 4.9 نفر به ازای هر 1000 نفر در سال 1984 به 14.7 نفر در هر 1000 نفر در سال 2014 شده و این رقم سه برابر شده است.
متخصصان مدعی هستند که این کار به آن ها این امکان را می دهد که منابع و توجه بیشتری به کودکان داشته باشند و شاید بیشتر بتوانند بر روی سطح آگاهی آنها کار و تمرکز کنند.
توانایی آن ها برای فکر کردن، به یاد داشتن، توجه کردن و مطالعه کردن زمانی که 10 / 11 سال سن داشتند، مورد آزمایش قرار گرفتند. محققان دریافتند که در دو مطالعه قبلی، کودکانی که مادرانشان در سنین 25 تا 29 بودند و متولد شده اند، بیش ترین توانایی ادراکی را دارند. این در مقایسه با زنانی بود که بین 35 تا 39 سال سن داشتند.
امروزه مادران بزرگ تر نسبت به مادران جوان دارای مزیت بیشتری هستند - به عنوان مثال، آن ها تحصیلات خوبی دارند، در دوران بارداری به احتمال کمتری سیگار می کشند و در مشاغل حرفه ای فعال هستند.
این لزوماً در گذشته صادق نبوده است...
تحقیقات ما اولین دیدی است که به توانایی های ادراکی کودکان متولد شده در مادران بزرگ تر در طول زمان و آنچه که ممکن است مسئول این تغییر باشد، نگاه می کند.
لازم به درک بهتر است که چگونه این کودکان در حال انجام این کار هستند، از دهه 1980، رشد قابل توجهی در میانگین سنی زنان وجود داشته است که اولین فرزند خود را در کشورهای صنعتی دارند.
توانایی شناختی نه تنها به خودی خود مهم است، بلکه به این دلیل است که یک پیش بینی کننده قوی از نحوه حصول آموزش و تحصیلی، کاری و سلامتی شان است.
لازم به ذکر است که هوش تنها عامل تعیینکننده موفقیت در زندگی نیست.
عوامل دیگری مانند تربیت فرزند، محیط زندگی و فرصتهای آموزشی نیز در این زمینه نقش مهمی دارند.
با این حال، توجه به سن بارداری مادر به عنوان یکی از عوامل موثر بر هوش میتواند به والدین در داشتن فرزندی سالم و باهوش کمک کند.