سوفیانیوز
سوفیانیوز: طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی با حضور اساتید علوم انسانی و مطالعات اسلامی در محل مدرسه تاریخی دارالفنون برگزار شد.
به گزارش سوفیانیوز به نقل از فارس، هفته پنجم طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی با حضور اساتید علوم انسانی و مطالعات اسلامی در محل مدرسه تاریخی دارالفنون برگزار شد.
صادق رمضان زاده در ادامه مبحث تحولات منجر به رنسانس تا دکارت مهمترین ویژگی عصر رنسانس را در زندگی فردی و فقدان اصلی واحد برای انسان دانست.
وی افزود: در این دوره برخلاف دورههای گذشته که شکاف بین آسمان و زمین با وجود فلسفه پر میشد، عموما شکاف موجود نادیده گرفته میشود. ریشه های رنسانس را میتوان در دیدگاههای نزدیک به نومینالیست ها دید؛ با این نظر که جهان غیر قابل پیشبینی و کنترل است و انسان نمیتواند ارتباطی داشته باشد؛ پس نسبت انسان با جهان اطرافش مبهم است.
رمضان زاده تاکید کرد: این ابهام و سردرگمی منجر به شکل گرفتن تکنولوژی میشود تا انسان رهاشده در طبیعت بتواند به تدبیر امور خویش بپردازد. انسانی که به دنبال کنترل است در پی آن به علومی تکیه میکند که پیشبینیپذیر باشند و در این فضا در علم مدرن علوم تجربی با تمام ظرفیتهایشان حائز اهمیت میشوند.
همچنین در بخش تخصصی، کلاسهای آموزشی گروههای علوم سیاسی، علوم اجتماعی، مدیریت، حقوق، روانشناسی و فلسفه نیز برگزار شد.
حمید پارسانیا در موضوع «مدینه در اندیشه های فارابی»، علی اکبر ناسخیان با موضوع «تاریخ عقاید اقتصادی»،
سیدجمال الدین میرشرفالدین با موضوع«روان انسان در جهان کلاسیک»، مجید احسن با موضوع «واکنشهای فکری پساابنسینا» و رضا یعقوبی با موضوع «مفهوم قانون و تاثیر آن بر نخستین کوششهای قانونگذاری در ایران» به تدریس پرداختند.
گفتنی است طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی تلاشی در جهت شناسایی، جذب و پرورش نخبگانی در زمینهی پیشرفت علوم انسانی ایران و بررسی مرزها و شکافهای مورد نزاع و چالش در زمینه علوم انسانی و طرحریزیهای ساختاری و ریشهای در کشور است.