کد خبر: 8207
سه شنبه 13 شهریور 1403 - 15:56
سه شنبه 13 شهریور 1403 - 15:56

تصویری دیده نشده از "ماری کوری" در 62 سالگی/ سفر علمی با قطار برای شرکت در جشن 50 سالگی اختراع لامپ

تصویری دیده نشده از "ماری کوری" در 62 سالگی/ سفر علمی با قطار برای شرکت در جشن 50 سالگی اختراع لامپ

سوفیانیوز: تصویری از ماری کوریِ 62 ساله در حال رفتن از نیویورک به جشن 50 سالگی اختراع لامپ توسط توماس ادیسون که در دیربورن میشیگان برگزار شد.

ماری کوری

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، ماری کوری دانشمند مشهور فیزیک و شیمی بود که به‌عنوان یکی از پیشگامان عصر رادیواکتیو شناخته می‌شود. او تنها زن برنده‌ 2 جایزه‌ نوبل است. ماری اسکلودوسکا کوری یک دانشمند فیزیک و شیمی فرانسوی لهستانی‌الاصل بود. او یکی از پیشگامان تحقیقات در زمینه‌ رادیواکتیویته محسوب می‌شود. خانواده کوری در مجموع 5 جایزه‌ نوبل را به نام خود ثبت کردند. این دانشمند بزرگ، نخستین استاد زن در دانشگاه پاریس بود. ماری اولین جایزه نوبل خود در رشته‌ فیزیک را نیز با پیتر به‌صورت مشترک دریافت کرد.

جایزه نوبل دوم در رشته‌ شیمی به ماری اهدا شد. از دستاوردهای بزرگ ماری کوری می‌توان به توسعه‌ نظریه‌ رادیواکتیوته اشاره کرد که اصطلاح آن نیز وسیله همین بانوی دانشمند مطرح شد. روش‌های ایزوله کردن ایزوتوپ‌های رادیواکتیو و کشف 2 عنصر پولونیوم و رادیوم نیز توسط این دانشمند انجام شد. او مدیریت نخستین تحقیقات تاریخ در موضوع نئوپلاسم با استفاده از ایزوتوپ‌های رادیواکتیو را نیز بر عهده داشت. موسسه‌های تحقیقاتی کوری توسط این بانوی دانشمند در پاریس و ورشو تأسیس شدند و تا به امروز هم مراکز اصلی تحقیقات پزشکی در جهان هستند.