چرا قهوه جذب مواد مغذی رو کاهش میده؟ / به این علت لطفا مصرف قهوه رو محدود کنید!

سوفیانیوز: تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن قهوه می تواند بر جذب مواد مغذی در روده، به ویژه آهن تأثیر بگذارد. گوشت قرمز یکی از بهترین منابع آهن است، به این معنی که نوشیدن قهوه با گوشت می تواند فواید سلامتی آن را کاهش دهد.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، تحقیقات علمی اخیر نشان دادهاند که نوشیدن قهوه میتواند تأثیرات منفی بر جذب مواد مغذی از روده، بهویژه آهن، داشته باشد. آهن یکی از عناصر حیاتی برای سلامت بدن است و کمبود آن میتواند به مشکلاتی مانند کمخونی منجر شود. گوشت قرمز یکی از غنیترین منابع آهن است و بهویژه برای افرادی که به دنبال افزایش سطح آهن بدن هستند، مصرف آن توصیه میشود. اما بهنظر میرسد که ترکیب قهوه با گوشت قرمز یا مواد غذایی حاوی آهن میتواند تأثیرات منفی بر میزان جذب آهن داشته باشد.
در یک مطالعه علمی که بر روی اثرات قهوه بر جذب آهن انجام شد، نشان داده شد که مصرف سه یا چند فنجان قهوه در روز میتواند سطح فریتین سرم، که نشاندهنده مقدار ذخیره آهن در بدن است، کاهش دهد. این مطالعه نشان میدهد که نوشیدن قهوه بلافاصله پس از وعده غذایی، میزان جذب آهن را بهطور چشمگیری کاهش میدهد. در واقع، جذب آهن پس از مصرف وعده غذایی همراه با قهوه تقریباً 39 درصد کاهش مییابد. این کاهش جذب آهن میتواند بهویژه برای افرادی که بهطور منظم از قهوه مصرف میکنند و در عین حال تلاش دارند تا میزان آهن بدن خود را حفظ کنند، نگرانکننده باشد.
مکانیسم این تأثیر بهطور عمده به مواد موجود در قهوه، مانند تاننها و کافئین، مربوط میشود که قادر به کاهش قابلیت جذب آهن از منابع گیاهی و حیوانی در روده هستند. این مواد میتوانند با آهن موجود در غذاها پیوند برقرار کرده و از جذب آن جلوگیری کنند. برای افرادی که به دنبال جذب بهینه آهن از منابع غذایی هستند، توصیه میشود که قهوه را بلافاصله پس از وعده غذایی مصرف نکنند. بهطور کلی، بهتر است که فاصلهای حداقل 30 دقیقه تا یک ساعت بین نوشیدن قهوه و وعدههای غذایی حاوی آهن رعایت شود تا تأثیر منفی آن بر جذب آهن کاهش یابد. این نکته بهویژه برای کسانی که مبتلا به کمخونی یا مشکلات کمبود آهن هستند، حائز اهمیت است.