سوفیانیوز
سوفیانیوز: در حافظۀ تاریخی ما، نام معلمانی ماندگار شده که فقط معلم نبودند، عاشق بودند و درس عشق میدادند تا عاشقی را یاد دهند. از عشق به آگاهی تا مهارت زندگی. در این میان شاید مهمترین چهرهای که او را هم در قامت خودش و هم درقاب تصویر بهعنوان معلم میشناسیم «سید حسن نیّرزاده نوری» است.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، در سالهای اول بعد از پیروزی انقلاب 57 کلاس درس او با نام «طرحی نو دراندازیم» در برنامۀ «بروبچههای پشت پنجره» شبکه یک سیما پخش میشد و دوستداران بسیاری داشت.برنامهای که مخاطبان باسواد و بزرگسال را هم شیفتۀ خود کرده بود. پدرش، غلام حسین نیرزاده سردبیر روزنامه غربال بود و خودش در سال 1332 آموزگاری را آغاز کرد و پس از آشنایی با سید جعفر بهشتی شیرازی و کرباسچیان ( مشهور به علامه) در مدارس نیکان و علوی مشغول تدریس شد.
او پس از مطالعۀ روش باغچهبان، روشی نوین برای تدریس الفبا ابداع کرد. نیّرزاده در برنامه «برو بچههای پشت پنجره» لباس روستایی به تن میکرد و با دو تکه چوب و تکهای گچ شورمندانه میکوشید خط قرمزهای سرسخت آموزشی آن زمان را بشکند و در فضایی جدید و فارغ از سختگیریهای مرسوم به کودکان ابتدایی الفبا بیاموزد. در واقع او شیوۀ نمایشی را برای تدریس انتخاب کرده و معلمی راوی بود. در واقع او معلمی را در کسوت یه قصه گو بازنمایی میکرد که درس را در بستر یک موقعیت نمایشی ارائه میدهد. از این حیث میتوان گفت نیرزاده معلمی را دراماتیزه کرده و آن را به بازیگری و هنر نمایش گره زده بود .هر بار شخصیت هایی نظیر کدخدا شعبانعلی، اکبر آقا، آقا کمال و ... را خلق و خودش هم یک تنه آنها را اجرا میکرد.