سوفیانیوز
سوفیانیوز: عباس معروفی نویسندهی مشهور و معاصر ایرانی است که در غربت درگذشت. او را به واسطهی سالها کار فرهنگی، انتشار رمان، نمایشنامه و فعالیت در نشریات ادبی میشناسند. کتابهای مشهوری مانند «سمفونی مردگان» و «سال بلوا» از آثار اوست.
به گزارش سرویس هنر پایگاه خبری سوفیانیوز، عباس معروفی 27 اردیبهشت 1336 متولد شد. با مادربزرگش زندگی میکرد. خانوادهاش زمانی که او هفتساله بود به خانهی جدیدی نقل مکان کردند، اما پسرک را در خانهی مادربزرگ جا گذاشتند تا پیرزن تنها نباشد. همین تنهایی و دوری از خانواده سبب شد تا عباس معروفی به آدم خیالپروری تبدیل شود و خیالاتش را هم روی کاغذ بیاورد. از کودکی به نوشتن علاقه داشت و گاهی با تغییر نام آثار نویسندگان بزرگ، سعی میکرد اثری بیافریند. عباس معروفی در دبیرستان در رشتهی ریاضی درس خواند اما در دانشگاه ادبیات دراماتیک را انتخاب کرد.
عباس معروفی در سال 1355 در مسابقهی داستاننویسی مجلهی کیهان نوجوانان شرکت کرد و مقام اول را به دست آورد. این اولین قدم عباس معروفی در انتشار داستانهایش در روزنامهها و مطبوعات بود. کمی بعد، آشنایی او با محمدعلی سپانلو سبب عضویتش در کانون نویسندگان ایران و معاشرت با چهرههای مشهور دیگری در ادبیات ایران شد. احمد شاملو، هوشنگ گلشیری، باقر پرهام، محمد محمدعلی و محمد مختاری از جمله کسانی بودند که عباس معروفی به واسطهی عضویت در کانون نویسندگان با آنان آشنا شد.