سوفیانیوز
سوفیانیوز: حداقل 900 تظاهرکننده در اعتراضات دانشگاههای آمریکا در 10 روز گذشته دستگیر شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی نوشت که آمارهای ما حاکی از آن است که حداقل 900 تظاهرکننده در اعتراضات دانشگاههای آمریکا در 10 روز گذشته دستگیر شدهاند.
در این گزارش همچنین افزوده شده که دامنه اعتراضات دانشجویان به 79 دانشگاه در ایالات متحده گسترش یافته است.
در حالی که بیش از 200 روز از آغاز جنایتهای رژیم صهیونیستی با بیش از 34 هزار شهید میگذرد، دانشجویان آمریکا گامی جدی در مسیر تحقق صلح و پایان نسلکشی در نوار غزه برداشتهاند. این روزها، موج اعتراضی در غرب به ویژه دانشگاههای آمریکا به تیتر اول رسانههای جهان تبدیل شدهاست.
در روزهای اخیر، شمار زیادی از دانشگاه در آمریکا شاهد تظاهرات ضدصهیونیستی بودهاست که مهمترین آنها عبارتاند از دانشگاه هاروارد، نیویورک، ییل، کلمبیا، ماساچوست، اموری، میشیگان، براون، پلی تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، تگزاس، مینهسوتا و غیره.
البته از همان ابتدای جنبش نیز نوع برخورد پلیس آمریکا که همواره در این موقعها به خشونت و سرکوب متوسل میشود، قابل پیشبینی بود. طبق انتظار، در این چند روز بسیاری از دانشجویان معترض اخراج شدهاند. ضمن اینکه خشونت و ضربوشتم هم همواره چاشنی برخورد پلیس با دانشجویان این کشور بودهاست.
در مجموع، حمله پلیس به دانشجویان و بازداشت آنها در دانشگاههای مختلف آمریکا باعث شدهاست که بسیاری از شخصیتها و سازمانهای مؤثر بینالمللی، آزادی بیان در این کشور مدعی را به چالش بکشند. همانند سازمان عفو بینالملل که ضمن محکوم کردن این رفتار خشونتبار، بر اهمیت «حق اعتراض» تاکید کرد و در بیانیهای آورد: از دانشگاههای آمریکایی میخواهیم که از حقوق دانشجویان در تظاهرات مسالمتآمیز و ایمن حمایت کنند.
تظاهرات بیسابقه دانشجویان در دانشگاههای آمریکا در محکومیت کشتار جمعی علیه فلسطینیان، یادآور مخالفت همین طیف با جنگ ویتنام است.
از جمله وجه اشتراک آنها، خاستگاه مشترک این جنبشهای اعتراضی است. اعتراض دانشجویان به کمک مالی و نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه حدود دو هفته پیش از دانشگاه کلمبیا آغاز شد؛ دانشگاهی که در دهه 1960، آغازگر موج اعتراضی و البته تأثیرگذار علیه جنگ آمریکا در ویتنام بود.
در دهه 1960 میلادی، جنبش دانشجویی در آمریکا برای مطالبه «آزادی بیان» در پردیسهای دانشگاهی به وجود آمد اما با تشدید دخالت این کشور در جنگ ویتنام، جنگ به هدف اصلی اعتراضهای دانشجویان تبدیل شد. هزینههای هنگفت آمریکا در ماجراجوییهای نظامی، به افزایش سرسامآور کسری بودجه و وخامت شرایط اقتصادی در داخل کشور کمک کرد و بر شدت نارضایتیها افزود.
دانشجویان دهه 1960 به دلیل بلوغ آرمانگرایی و نیز تعهد به مسائلی فراتر از منافع شخصی خود، تحولهایی پدید آوردند که هنوز هم با وجود گذشت بیش از نیم قرن آثارش در آمریکا به چشم میخورد.
جنبشهای دانشجویی در آمریکا که از دهه 1960 به راه افتاد و به تدریج به بلوغ سیاسی رسید، در جریان مداخلهجوییهای نظامی آمریکا در نقاط مختلف جهان به ویژه خاورمیانه نیز بارها خود را نشان دادهاست.
به عنوان نمونه طی بیش از 2 دهه اخیر، شمار زیادی از دانشجویان دانشگاههای مختلف آمریکا در اعتراض به حضور و دخالتهای نظامی آمریکا در عراق، افغانستان و لیبی دست به تظاهرات زدهاند.