سوفیانیوز
سوفیانیوز: یک گونهی تکسلولی که در سال 2017 در رسوبات دریایی اطراف هاوایی کشف شد و قدمت حضور آن بر روی زمین به بیش از یک میلیارد سال قبل یعنی بسیار پیش از پیدایش اولین حیوانات بازمیگردد، به پژوهشگران امکان پاسخ به این سوال را داد که آیا خلق تخممرغ حاصل از مرغ بوده یا بالعکس؟
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از یورونیوز، تیمی از پژوهشگران دانشگاه ژنو با مطالعه «کروموسفائرا پرکینسی» گونهای تکسلولی که در سال 2017 در رسوبات دریایی اطراف هاوایی کشف شد، مشاهده کردند که این گونه یک میلیارد ساله ساختارهای چندسلولی تشکیل میدهد که شباهت زیادی به جنینهای حیوانی دارند. این مشاهدات نشان میدهند که برنامههای ژنتیکی مربوط به رشد جنینی ممکن است پیش از ظهور حیات حیوانی وجود داشته یا اینکه کروموسفائرا پرکینسی بهطور مستقل فرآیندهای مشابهی را توسعه داده است. بنابراین، طبیعت ابزارهای ژنتیکی را برای «خلق تخم» بسیار قبلتر از «خلق مرغها» در اختیار داشته است.
اولین شکلهای حیات بر روی زمین تکسلولی بودند، مانند مخمرها یا باکتریها یعنی از یک سلول تشکیل شده بودند. با گذشت زمان حیوانات به عنوان موجودات چندسلولی تکامل یافتند و از یک سلول تخم به موجودات پیچیدهای تبدیل شدند. این توسعه جنینی مراحل دقیقی را دنبال میکند که در میان گونههای حیوانی به طرز شگفتانگیزی مشابه است و ممکن است به دورهای پیش از ظهور حیوانات بازگردد. با این حال، هنوز انتقال از گونههای تکسلولی به موجودات چندسلولی هنوز بهخوبی درک نشده است.اومایا دودین که بهتازگی بهعنوان استادیار در دپارتمان بیوشیمی دانشکده علوم دانشگاه ژنو منصوب شده به همراه تیمش مطالعه بر روی «کروموسفائرا پرکینسی»، یک گونه ابتدایی از آغازیان را آغاز کردند. این موجود تکسلولی بیش از یک میلیارد سال پیش از خط تکاملی حیوانات جدا شده و مطالعه آن بینش ارزشمندی در مورد مکانیسمهایی ارائه میدهد که ممکن است به انتقال به چندسلولی کمک کرده باشند.
دانشمندان دریافتند که سلولهای «کروموسفائرا پرکینسی» پس از رسیدن به اندازه حداکثری، بدون رشد بیشتر تقسیم میشوند و کلونیهای چندسلولی را تشکیل میدهند که شبیه به مراحل اولیه رشد جنینی حیوانات هستند. بهطرز بیسابقهای، این کلونیها تقریباً یک سوم از چرخه زندگی خود را حفظ میکنند و حداقل از دو نوع سلول متمایز تشکیل شدهاند، که این پدیده برای این نوع موجود شگفتآور است.
برای مطالعه مطالب بیشتر در زمینه علم و فناوری لطفا کلیک فرمایید.