سوفیانیوز
سوفیانیوز: رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر ضرورت استفاده از فناوریهای نوین نظیر هوش مصنوعی در تمامی رشتههای دانشگاهی تاکید کرد و گفت: از مهر ماه موضوعات هوش مصنوعی، تحول دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشتههای کارشناسی دانشگاه اجرایی خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر در نشست با دبیران انجمنهای علمی تاکید کرد: ما در سالهای 84 تا 93 جلسات متعددی با شورای انجمنها داشتیم، در بسیاری از موضوعات همفکری میکردیم و مشکلات حل میشد. به طوریکه در این سالها سفرهای زیادی برای بسیار از گروههای دانشجویی به کشورهایی از جمله هند، آلمان، تایوان، وین، روسیه، آمریکای لاتین وغیره برگزار میکردیم و دانشجویان ما بهترین رتبهها را کسب میکردند. امیدواریم این اقدامات مجدد انجام شود. سعی کنیم مسائل مربوط به این حوزهها به حداقل برسد و امکانات بیشتری به دانشجویان تخصیص یابد.
وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس آمارهایی که مشاهده میکردم دانشجویان انجمنهای علمی دانشکدههای مکانیک، برق و هوافضای دانشگاه صنعتی امیرکبیر کمترین میزان فعالیت و دانشکدههای ریاضی و فیزیک بیشترین آمار را داشتند.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین تاکید کرد: تصور من این است مشکلات و مسائل انجمنهای علمی دانشجویان به راحتی تسهیل میشود. همچنان که چند ماه گذشته وقتی مسئله کمبود وسیله این دانشجویان را مطرح کردم یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه یک دستگاه مینی بوس در اختیار ما قرار دادند که البته به نظر من باید تعداد آن به دو دستگاه افزایش یابد.
رهایی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان پتانسیل در جهت حل مشکلات دانشگاه عنوان کرد و خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان ما مدیران موفقی در کشورهستند این افراد میتوانند هم برای انجام بازدیدهای علمی و صنعتی هم اینکه کمک برای حل مشکلات انجمنهای دانشجویی تاثیرگذار باشند؛ بنابراین باید بتوانیم ارتباط خود با فارغ التحصیلان دانشگاه را تقویت کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: شرکت در مسابقات علمی و همچنین برگزاری مسابقات متنوع برای انجمنهای علمی بسیار با اهمیت است. ضمن اینکه فضای مسابقه برای دانشجویان هیجان و انگیزه ایجاد میکند. براین اساس دانشکدهها و انجمنهایی که امکان برگزاری مسابقه علمی را دارند حتما به فکر اینکار باشند و ما نیز در برگزاری این مسابقات کمک میکنیم.
وی در خصوص فعالیت مجدد نشریات علمی انجمنهای علمی دانشجویان که تعطیل شده بودند نیز افزود: به نظر بنده فعالیت این نشریات بسیار مهم است و ما در دانشگاه کمک میکنیم مجدد این نشریات فعال شود چرا که نشریات علمی یکی از شاخصهای پیشرفت علمی به شمار میرود. همچنان که ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نشریات علمی زیادی داریم که در مسیر نمایه شدن بین المللی هستند.
رهایی بر ضرورت استفاده از فناوریهای نوین نظیر هوش مصنوعی در هر رشته تاکید کرد و گفت: در حال حاضر نفوذ و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشتهها مطرح است؛ لذا از بعد برگزاری کلاس، نرم افزاری و برگزاری مسابقات باید تلاش کنیم.
وی ادامه داد: ضمن اینکه ما در برنامه ریزی آموزشی که برای تعیین تکلیف برنامههای آموزشی تمامی رشتهها برگزار میشود، استفاده از هوش مصنوعی، تحول دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشتههای کارشناسی یکی از برنامههای جدید دانشگاه است که از مهر آینده اجرایی خواهیم کرد. بر این اساس کاربرد هوش مصنوعی در رشتههای مختلف بیشتر مییابد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: اشکال انرژی، هوش مصنوعی و مهندسی پزشکی سه حوزهای است که این دانشگاه به عنوان قطب مطرح شده است.
وی بر ضرورت شکل گیری بازدیدهای انجمنهای علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد و گفت: باید زمینه این بازدیدها فراهم شود تا انجمنهای علمی دانشجویی ما بتوانند از صنایع مختلف بازدید کنند.
رهایی یادآور شد: در بحث نساجی نیز زمینههای خوب همکاری با اتحادیههای نساجی شکل گرفته و آنها آماده همکاری با دانشگاه در زمینههای مختلف هستند و قرار است نمایشگاهی نیز در دانشگاه برپا کنند.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص آشنایی کمتر نو دانشجویان با مسائل و زندگی دانشجویی نیز افزود: ما در سال 88 تا 90 ما برنامهای در طول ترم با موضوع ورود به زندگی دانشجویی را در دانشگاه برگزار میکردیم که در این برنامه مسائل مختلف علمی و زندگی دانشجویی مطرح میشد و بسیار مفید بود. قرار است این برنامه نیز مجدد ازمهر آینده برگزار خواهد شد چرا که دانشجویان در بدو ورود با دانشگاه نیازمند آشنایی با زندگی دانشجویی هستند تا دچار آسیبهایی نظیر افت تحصیلی نشوند.
رهایی از سرمایه گذاری 1000 میلیارد تومانی سازمان صنعت دریایی در حوزه مباحث دریایی و مباحث شناورها خبر داد و گفت: دانشکده مهندسی و صنعت دریا اهمیت زیادی دارد و پردیس دریا ساحلی ما در بندر عباس از پردیسهای موفق به شمار میرود؛ بنابراین دانشجویان و انجمنهای علمی نیز باید در این زمینه به میدان بیایند و فعالیتهای علمی کنند.
وی خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پژوهشکدههای مختلفی داریم که در کنار دانشکدهها قرار دارند. این پژوهشکدهها با صنایع مختلف ارتباط دارند و پروژههای زیادی دریافت کردند که لازم است انجمنهای علمی ما با این پژوهشکدهها ارتباط بگیرند.
رهایی همچنین بر تقویت بازدیدهای صنعتی انجمنهای علمی تاکید کرد و گفت: چند ماه پیش هیاتی از وزارت صنایع تاکید کردند حاضر هستند ارتباطی با صنایع مختلف داشته باشیم و هزینههای این بازدیدها را نیز متقبل شوند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان اظهار کرد: دانشکدهها موظف هستند بخشی از درآمدهای خود را در حوزه دانشجویی صرف کنند و روسای دانشکدهها باید با انجمنهای علمی همکاری جدیتر برگزار کنند.