کد خبر: 6
پنجشنبه 2 آذر 1402 - 09:02
پنجشنبه 2 آذر 1402 - 09:02

برگزاری کلاس‌های توانمندسازی برای معلمین مدارس غیردولتی

برگزاری کلاس‌های توانمندسازی برای معلمین مدارس غیردولتی

سوفیا نیوز: رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: شرکت در کلاس‌های توانمندسازی برای معلمان اجباری است.

به گزارش سوفیا نیوز به نقل از ایکنا، احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی در گفت‌وگو با ایکنا در رابطه با توانمندسازی کارکنان مدارس غیردولتی بیان کرد: خوشبختانه موضوع توانمندسازی در آموزش و پرورش به ویژه در مدارس غیردولتی از تابستان آغاز شده است و به تدریج مدیران، معلمان، مربیان و معاونان پرورشی متناسب با نیازی که این روزها در مدرسه احساس می‌شود در این دوره شرکت می‌کنند و فاز اول 60 ساعته این آموزش‌ها برای همه معلمان و مربیان اجرا شده است.

وی در رابطه با فاز دوم توانمندسازی معلمان مدارس غیردولتی بیان کرد: از دی ماه فاز دوم این طرح اجرا می‌شود؛ با آسیب‌شناسی‌ای که از دوره اول این برنامه داشتیم ضعف‌ها برطرف خواهد شد و دوره باکیفیت‌تری را خواهیم داشت. این دوره نیز 60 ساعت خواهد بود که 15 ساعت به موضوعات بصیرتی و معرفتی و 45 ساعت به موضوعات تخصصی و صلاحیت حرفه‌ای معلمان پرداخته می‌شود.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی افزود: برای معلمان بازمانده از شرکت در دوره اول توانمندسازی معلمان کلاس‌های ویژه برگزار خواهد شد. شرکت در این کلاس‌ها اجباری است و معلمان حدود 360 ساعت باید آموزش ببینند تا کارت صلاحیت معلمی دریافت کنند و پس از اتمام این دوره کسانی که در آزمون‌ها موفق نشدند یعنی صلاحیت حرفه‌ای ندارند و عملاً نمی‌توانند در مدرسه تدریس کنند.

وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به کمبود معلم در مدارس آیا امکان جذب معلمان غیردولتی وجود دارد یا خیر گفت: ما در این رابطه تصمیم‌گیرنده نیستیم و راه استخدام صرفاً از طریق آزمون استخدامی است؛ ضمن اینکه امسال شش هزار نفر از افرادی که در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کردند از معلمان مدارس غیردولتی بودند.

محمودزاده افزود: طرحی برای 25 و 30 ساعته کردن معلمان مدارس غیردولتی و تمام وقت شدن آنها به مجلس شورای اسلامی ارائه کردیم زیرا با معلمان غیردولتی مطابق قانون کار برخورد می‌شود که با این شرایط اجحاف در حق این معلمان است. بنابراین علاوه بر توانمندسازی معلمان، به دستمزد و بیمه آنها نیز توجه شده است. این موضوع در کمیسیون آموزش و پرورش تصویب شده است و منتظر هستیم تا برای تصویب به صحن مجلس شورای اسلامی ارسال شود.

یکسان بودن برنامه‌های پرورشی در مدارس

وی در رابطه با فعالیت‌های پرورشی در مدارس غیردولتی بیان کرد: معاونان پرورشی و آموزشی وزارت آموزش و پرورش، معاونان مدارس دولتی و غیردولتی هستند و هرآنچه در مدارس دولتی انجام می‌گیرد باید در مدارس غیردولتی هم رخ دهد. سازمان مدارس و مراکز غیردولتی به صورت کمکی پیگیر موضوعات پرورشی است و حساسیت‌های ویژه‌ای در این زمینه دارد به همین دلیل ویژه برنامه‌‌هایی مانند افتتاح بسیج دانش‌آموزی در 1358 مدرسه غیردولتی و رویداد هفته قرآن و عترت در 10 هزار را مدرسه برگزار می‌کند.

محمودزاده با به اشاره برگزاری نماز جماعت در مدارس غیردولتی بیان کرد: ائمه جماعت در مدارس غیردولتی حضور دارند و این مدارس به برگزاری نماز جماعت اهتمام دارند. آموزش ائمه جماعت از دیگر برنامه‌های آموزش و پرورش است زیرا تأکید داریم که نماز جماعت باید در مدارس غیردولتی اجرا شود همچنین برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزی با همکاری ستاد اقامه نماز و گفتمان دینی با محوریت نماز برای خانواده‌ها، دانش‌آموزان و مربیان از دیگر برنامه‌‌های ما است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی تأکید کرد: باید همانطور که در مدارس غیردولتی نسبت به مسائل آموزشی حساسیت‌ وجود دارد نسبت به مسائل پرورشی و رویکردهای تربیتی نیز حساسیت وجود داشته باشد؛ به همین دلیل از سال گذشته برنامه‌هایی در این رابطه شروع شده تا بتوانیم کارهای اساسی خوبی را در سطح کشور انجام دهیم.