سوفیانیوز
سوفیانیوز: ششمین همایش خیرین آموزش عالی به میزبانی بنیاد حامیان علم و فناوری ایران و دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، ششمین همایش خیرین آموزش عالی به میزبانی بنیاد حامیان علم و فناوری ایران و دانشگاه فردوسی مشهد با حمایت خیر آموزش عالی علی سعیدی در هتل پردیسان در همسایگی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
نشست با ارائه عملکرد یکساله بنیاد علم و فناوری ایران، از سوی محمد حسین امید مدیر عامل بنیاد حامیان علم و فناوری آغاز شد، امید گفت: نشست ششم قرار بود به میزبانی دانشگاه کاشان انجام شود اما به سبب تنگناهای پروازهای هوایی به مشهد منتقل شد.
وی پویش حمایت از دانشجویان را که در نشست شیراز مطرح شده بود؛ موفق خواند و گفت: در طول یکسال ماهانه هشتصد دانشجو در این طرح مورد حمایت قرار گرفتهاند.
مدیر عامل بنیاد حامیان علم و فناوری، شعار نشست ششم را حمایت از ایده های نوآورانه و فناورانه اعلام کرد و رؤوس سایر فعالیتهای بنیاد را برشمرد.
از غایبان بزرگ همایش، دو خیر ممتاز آموزش عالی، عباس مصلی نژاد و علی سعیدی بودند که هر دو به علت جابجایی و لغو برخی پروازها، از حضور در همایش باز مانده بودند که فیلم سخنان آنها در همایش شیراز به نمایش گذاشته شد، در این فیلم غیر از این دو نفر، گزیده سخنان رضا فرجی دانا، سعید جلالی و محمود نصر آزادانی نیز پخش شد.
محور سخنان آنها این موارد بود: تأکید بر سه اصل اعتماد، آگاهی و مشارکت، اهمیت ثروتهای چهارگانه فیزیکی، پولی، انسانی و اجتماعی، ضرورت سرمایهگذاریهای بلند مدت در دانشگاه، امید بخشی به دانشجویان، لزوم شفافیت عملکرد بنیاد حامیان، تشریح پیشینه رنج دیدگیها و سختهایی که خیرین در راه کسب سرمایه متحمل شدهاند.
حمید مستشاری نایب رئیس بنیاد حامیان دانشگاه فردوسی مشهد، سخنران بعدی بود که گزارشی از نحوه شکلگیری و نیز عملکرد بنیاد حامیان دانشگاه فردوسی مشهد ارائه کرد و گفت: ما با شعار ارتقای دانشگاه فردوسی مشهد به دانشگاه برتر منطقه اسلامی، مبنای کار در دانشگاه و بنیاد حامیان را بر ارتقای توان اشتغال دانشجویان گذاشتهایم و با تدوین و تصویب شیوه نامه مرتبط با این سیاست، یک تا سه درصد بودجه دانشگاه را برای تحقق این هدف اختصاص دادهایم.
رونمایی از لوح مستندسازی زندگی مهدی مروج تربتی که با حضور همسرش خانم منصوری و دخترش روشنک پردهبرداری شد، بخش دیگر مراسم بود.
تحقق وعده اختصاص پنجاه درصد پروژههای خیرساز تا سقف صد میلیارد تومان درسال گذشته
علی خطیبی معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم سخنران بعدی بود که تحقق وعده وزارت علوم در اختصاص پنجاه درصد پروژههای خیرساز تا سقف صد میلیارد تومان درسال گذشته را مورد اشاره قرار داد و از خیرین خواست تا حوزههای حمایتی خود را به سمت فعالیتهای نوآوری و فناوری جهتدهی کنند.
وی برخی تسهیلسازیها برای حمایت از پروژههای خیرین و ترغیب ایشان به مشارکت بیشتر در دانشگاهها را مورد تأکید قرار داد.
ذکر اسامی خیرین درگذشته در طول یک سال اخیر از جمله دو خیر دانشگاه کاشان زنده یاد حاج احمد امامی کاشانی و روانشاد اقدس نوربخشیان و نیز نام بردن از همه خیرین حاضر درنشست در فواصل برنامهها تکرار میشد.
در ادامه محمدحسین امید مجددا پشت تریبون حاضر شد و گفت: در گلریزان این همایش قصد داریم دویست و پنجاه تیم دانشجویی دارای ایده نوآورانه را در قالب دو طرح سی و چهل میلیون تومانی مورد حمایت قرار دهیم.
سپس فیلم توصیههای کشمیری رئیس سابق شهرک علمی، تحقیقاتی اصفهان در زمینه ضرورت حمایت از طرحهای نوآورانه و شرکتهای دانش بنیان، پخش شد.
نوبت به گلریزان رسید و در غیاب مصلی نژاد، محمد تقی بطحایی استاد پیشکسوت دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، این مسئولیت را به عهده گرفت و گلریزانی متفاوت برگزار کرد.
در این گلریزان مصلی نژاد، از قبل، هزینه صد تیم دانشجویی را پذیرفته بود و هریک از حضار هم مشارکت کردند.
از خیرین دانشگاه کاشان، سید علی ضیایی هزینه ده تیم و حاج مهدی کتابچی هزینه یک تیم را پذیرفتند. دیگر خیرین و بنیادها هم از یک تا چند تیم را عهدار شدند که اغلب این رویداد در دانشگاه متبوعشان انجام خواهد شد.
نکته جالب این گلریزان این بود که از دویست و پنجاه تیم اعلام شده، سی تیم باقی ماند که یکی از حضار به بطحایی پیشنهاد کرد مابقی را خودت بپذیر و او هم پذیرفت.