سوفیانیوز
سوفیانیوز: با توجه به آنکه نحوه طراحی سوالات آزمون وکالت قوه قضاییه تا حدود زیادی برای داوطلبان ناآشنا بوده، توصیه میشود که با مطالعه دفترچه سوالات سال 1400، تا حد زیادی با سطح سوالات این آزمون آشنا شوید.
داوطلبانی که علاقهمند به رشتههای شغلی مربوط به دستگاههای قضائی هستند و شرایط أخذ پروانه فعالیت وکالت را دارند، میتوانند اقدام به ثبتنام در آزمون وکالت نمایند. این داوطلبان پس از طی کردن دوره کارآموزی و آموزش، میتوانند مجوز وکالت پایه یک خود را دریافت کرده و فعالیت خود را در این حوزه آغاز کنند.
شرایط ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلا دادگستری از طریق کانونهای وکلا دادگستری ایران مشخص میشود و شرایط آزمون وکالت قوه قضاییه یا همان مشاوران حقوقی تحت نظر مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوهقضاییه تعیین میشود.
این دو آزمون به صورت جداگانه برگزار میشوند و در صورتی که داوطلبان واجد شرایط شرکت در آزمون نباشند، ثبتنامشان لغو شده و نمیتوانند در آزمون شرکت نمایند و پروانه وکالت خود را دریافت نمایند.
به همین منظور جهت جلوگیری از اتلاف وقت داوطلبان متقاضی، در مقاله حاضر به تفکیک به جزئیاتی در خصوص زمان، شرایط و نحوه ثبتنام آزمون وکالت کانون وکلا دادگستری و قوه قضاییه پرداختهایم تا داوطلبانی که واجد شرایط شرکت در آزمون هستند با اطلاع از زمان و نحوه ثبتنام آزمون وکالت در مهلت تعیین شده فرآیند ثبت نام خود را تکمیل نمایند.
شرایط ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه معمولا در هر دوره یکسان است اما با توجه به امکان اعمال تغییرات جزئی، در هر دوره همزمان با آغاز مهلت ثبت نام این آزمون، دفترچه یا اطلاعیهای تحت عنوان راهنمای ثبت نام منتشر میشود که شرایط پذیرش داوطلبان در آن درج شده است. در ادامه مهمترین شرایط سنی آزمون وکالت، تعدادی از شرایط ثبت نام آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه سال 1402 را ارائه دادهایم.
داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
داشتن حداقل 24 سال سن و داشتن حداکثر 65 سال سن در زمان صدور پروانه
داشتن مدرک تحصیلی مورد تأیید وزارت علوم
داشتن مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر در رشته حقوق و یا داشتن مدرک تحصیلی لیسانس در رشته فقه و مبانی حقوقی اسلامی و یا معدل آن در دانشگاه و حوزه
داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان
نداشتن سوء پیشینه مؤثر کیفری و عدم محرومیت از حقوق اجتماعی
نداشتن اعتیاد به مواد مخدر و سکرآور به تأیید سازمان پزشکی قانونی و عدم تجاهر به فسق و نداشتن سوءشهرت
عدم اشتغال اعم از رسمی، قراردادی، پیمانی در وزارتخانهها، سازمانها، ادارات و شرکتهای دولتی، نهادهای انقلابی، شهرداریها و موسسات مامور به خدمات عمومی و عدم اشتغال به سردفتری یا دفتریاری در زمان صدور مجوز و پس از آن، مادامی که داوطلب به وکالت موضوع این آیین نامه اشتغال دارد.
نکته: مشاغل آموزشی یا پژوهشی در دانشگاهها از مقررات شرایط فوق مستثنی می باشد.
نداشتن محکومیت به انفصال دائم از خدمات قضائی یا خدمات دولتی یا وکالت دادگستری
تعداد سوالات آزمون وکالت قوه قضاییه مانند کانون وکلا 120 سوال بوده اما داوطلبان تنها 140 دقیقه برای پاسخگویی به آنها فرصت دارند.
برای دانلود بر روی لینکهای زیر کلیک کنید: