دوران تحصیل امام خمینی (ره)/ اسامی اساتید و مقاطع تحصیلی

انتشار 13 خرداد 1403
مطالعه 17 دقیقه

سوفیانیوز: تحصیلات امام خمینی (ره) از مکتب خانه و یادگیری قرائت قرآن در سن 5 سالگی آغاز شد. او تا سن 17 سالگی در خمین به تحصیل پرداخت و سپس برای فراگیری دروس حوزوی به اراک و از آنجا به قم رفت. امام خمینی (ره) در خانواده‌ای چشم به جهان گشود که در آن تحصیل علم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بود.

دوران تحصیل امام خمینی (ره)/ اسامی اساتید و مقاطع تحصیلی

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از پرتال امام خمینی، امام خمینی (ره) در طول دوران زندگی تحصیلی از بیش از بیست و پنج معلم و استاد بهره برده است. اساتید ایشان در مقاطع مختلف تحصیلی عبارتند از:

مکتبخانه: امام خمینی (ره) در پنج سالگی به مکتب رفت و در این مقطع از چند معلم بهره برد: ملاابوالقاسم بهشتی، شیخ جعفر، افتخارالعلما، فضل الله رجایی و حمزه محلاتی.

دوره مقدمات حوزه: امام خمینی (ره) در ده سالگی تحصیلات حوزوی خود را آغاز کرد. استادان ایشان در این مقطع عبارتند از: میرزامحمدمهدی نجفی، سیدمرتضی پسندیده، محمدرضا نجفی، محمد گلپایگانی، محمدعلی بروجردی و محمدعلی ادیب.

دوره سطح: در این دوره کتاب هایی چون شرح لمعه، مکاسب، قوانین، رسائل و کفایه الاصول خوانده می شود. امام خمینی (ره) در این درس ها از این استادان بهره برده است: عباس اراکی، سیدمحمدتقی خوانساری و سیدعلی یثربی.

دوره خارج فقه و اصول: به مرحله عالی درس فقه و اصول که به متن درسیِ خاصی محدود نمی شود درس خارج گفته می شود. امام خمینی (ره) در این مقطع از اساتیدی بهره گرفته است: عبدالکریم حائری یزدی، محمدرضا مسجدشاهی، میرمحمدصادق خاتون آبادی و سیدحسین بروجردی:

اساتید فلسفه و عرفان: استادانی در حوزه مشغول تدریس فلسفه و عرفان بودند و امام خمینی (ره) نزد برخی از آنان تحصیل کرده است: علی اکبر حکمی یزدی، سیدابوالحسن رفیعی قزوینی، محمدعلی حکیم ایمانی، محمدعلی شاه آبادی و میرزاجواد ملکی تبریزی.

امام خمینی (ره)

مقدمه

امام خمینی (ره) افزون بر جایگاه مرجعیت و رهبری انقلاب اسلامی ایران، از شخصیت های علمی جهان اسلام و جامع علوم گوناگون بود و افزون بر استعداد و هوش فوق العاده و محیط خانوادگی مناسب در مقاطع گوناگون تحصیلی از معلمان و استادان ممتاز و شایسته بهره گرفته است که هر یک به تناسب شخصیت علمی و فکری شان در شکل گیری شخصیت علمی و دینی وی اثرگذار بوده اند. ایشان در طول دوران زندگی تحصیلی تا آنجا که ثبت شده است، از بیش از بیست و پنج معلم و استاد بهره برده است. ایشان که احترام و عنایت ویژه ای برای استادان خود قائل بود، اهتمام زیادی در انتخاب استاد داشت و حتی حرکات دست و سر استاد را دارای اثر روی شاگرد می دانست؛ چه رسد به تقوا و پای بندی به مسائل شرعی، و از این رو توجه ویژه ای در پی گیری انتخاب استاد برای فرزند خود سیداحمد خمینی داشت.

بخش اول: دوره مکتبخانه

در گذشته آموزش خط و قرآن و مقداری ادبیات فارسی و عربی بخشی از آموزه های مکتبخانه ها بود. امام خمینی (ره) در پنج سالگی به مکتب رفت و قرآن و ادبیات فارسی را در خمین فرا گرفت. در این مقطع از چند تن معلم و مربی بهره برد:

  • ملاابوالقاسم بهشتی: مکتبخانه بهشتی نزدیک خانه پدری امام خمینی (ره) و نخستین کانون آموزشی و تربیتی ایشان بود. بهشتی به توانمندی جسمی کودکان نیز توجه داشت و در زمان فراغت، شاگردان را به ورزش کشتی وا می‌داشت.

  • شیخ جعفر: امام خمینی (ره) چنان که خود نوشته است، نزد شیخ جعفر، پسرعموی مادر خود درس های ابتدایی را خوانده است.

  • افتخارالعلما: میرزامحمد معروف به افتخارالعلما از مکتبخانه داران خمین در حدود سال 1322ق نیز از معلمان ابتدایی امام خمینی (ره) بود. وی یک روز در میان، داستان زندگی انبیا(ع) و ائمه(ع) را برای شاگردان خود درس می گفت و گاهی مادرش که زنی باسواد و در حساب و نجوم و ادبیات عرب مهارت داشت، به جای او درس می گفت. افتخارالعلما لهجه لری داشت و فردی بی باک و متهور و در ارتقای فرهنگ مردم خمین مؤثر بود.

  • فضل الله رجایی: امام خمینی (ره) در مکتبخانه فضل الله رجایی فرزند ملاحسین خوانساری، نزدیک مسجد اسماعیل بیگ خمین نیز درس خوانده است. وی عموی مادر امام خمینی (ره) و مورد احترام مردم و علمای خمین بود و به علوم نجوم و ریاضیات و عربی تسلط داشت.

  • حمزه محلاتی: محلاتی استاد خط امام خمینی (ره) در مدرسه جدید (احمدیه) بود.

    امام خمینی (ره)

بخش دوم: دوره مقدمات حوزه

امام خمینی (ره) در ده سالگی تحصیلات حوزوی خود را آغاز کرده و دوره مقدمات را که آغاز دوره طلبگی شمرده می شود و معمولاً ادبیات عرب، منطق و اصول عقاید به طلبه درس داده می شود، در خمین و اراک و بخشی از آن را در قم فرا گرفته است. استادان او در این مقطع عبارت بودند از:

  • میرزامحمدمهدی نجفی: نجفی، فرزند میرزااحمد، دایی امام خمینی (ره) از استادان دوره مقدمات ایشان بود. وی در مسجد جامع خمین امام جماعت بود و مردم را ارشاد می کرد. نجفی دستی در سیاست داشت و به رخدادهای سیاسی و اجتماعی واکنش نشان می داد. وی گرچه با جنبش مشروطه همراه نبود، اما با خان ها و اربابانِ ستمگر منطقه مبارزه می کرد و در مبارزات علما علیه کارهای دین ستیزانه رضاشاه پهلوی نیز شرکت داشت. با وجود مخالفت رضاشاه با لباس روحانیت و مراسم عزاداری سیدالشهدا(ع) وی هرگز لباس روحانیت را از تن درنیاورد و در منزلش عزاداری امام حسین(ع) برپا می کرد و در سال 1315 درگذشت و در قم به خاک سپرده شد.

  • سیدمرتضی پسندیده: پسندیده برادر بزرگ امام خمینی (ره) نیز از استادان دوره مقدماتی ایشان بود. امام خمینی (ره) چنان که خود نوشته است، در ادبیات بخشی از کتاب سیوطی و مطول و همچنین بخشی از منطق و در عقائد، کتاب شرح الباب الحادی عشر را نزد پسندیده خوانده است؛ چنان که نزد وی آموزش خط نیز می دید. پسندیده که در شکل گیری شخصیت امام خمینی (ره) مؤثر بود، عالمی شجاع و جسور بود و از آغاز جوانی با جریان های سیاسی مرتبط بود و در جریان نهضت اسلامی امام خمینی (ره) نیز از حامیان ایشان بود و نامه های خود را به ایشان با عبارت «روحی فداک» آغاز می کرد. امام خمینی (ره) برای پسندیده احترام ویژه ای قائل بود و در نامه های خود نیز با احترام از ایشان یاد و درباره ایشان سفارش می کرد؛ چنان که پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز بسیار به وی احترام می گذاشت و جلوتر از وی نیز حرکت نمی‌کرد.

  • محمدرضا نجفی: نجفی، فرزند محمدجواد مجتهد، پسرعمه و شوهر خواهر امام خمینی (ره)، از استادان آغازین منطق ایشان بوده است. وی فاضلی برجسته و دارای رساله عملیه بود و رساله ای نیز در باب نماز جماعت از وی باقی مانده که به کوشش سیدمرتضی پسندیده چاپ شده است. گزارشی وجود دارد که نشان می دهد ماموران رضاشاه وی را زیر نظر داشته اند. نام وی در مصالحه نامه های باقی مانده به چشم می‌خورد.

  • محمد گلپایگانی: امام خمینی (ره) در سال 1339ق برای تحصیل به اراک رفته است و بخش دیگری از منطق را نزد محمد گلپایگانی از استادان مدرسه سپهدار اراک به پایان برده است.

  • محمدعلی بروجردی: امام خمینی (ره) بخشی دیگر از کتاب مُطوّل را در حوزه اراک نزد محمدعلی بروجردی خوانده است.

  • محمدعلی ادیب: امام خمینی (ره) بخش پایانی کتاب مُطوّل را پس از ورود به قم نزد محمدعلی ادیب تهرانی که در مدرسه فیضیه درس می داد فرا گرفته است. رابطه ادیب تهرانی با ایشان افزون بر رابطه استاد-شاگردی، رابطه پدرانه بود. وی به حجره امام خمینی (ره) در مدرسه دارالشفا رفت و آمد می‌کرد.

    امام خمینی (ره)

بخش سوم: دوره سطح حوزه

در حوزه علمیه پس از گذراندن درس ها ادبیات عرب و منطق، در فقه کتاب هایی چون شرح لمعه و مکاسب و در اصول فقه آثاری چون معالم الاصول، قوانین، رسائل و کفایه الاصول خوانده می شود. امام خمینی (ره) در این درس ها از این استادان بهره برده است:

  1. عباس اراکی: امام خمینی (ره) شرح لمعه را نزد آقاعباس اراکی ادریس آبادی از استادان مدرسه سپهدار اراک خوانده است. وی که طبق گزارشی دیگر، عباس تهرانی نامیده شده است، مورد توجه امام خمینی (ره) و نزدیک به بیست سال بیمار بود و ایشان در بیشتر پنجشنبه ها از وی عیادت می‌کرد. تهرانی نیز ارادت فوق العاده ای به امام خمینی (ره) داشت.

  2. سیدمحمدتقی خوانساری: خوانساری از استادان مقطع سطح امام خمینی (ره) در قم بود. وی عالمی اجتماعی و مبارز بود و در مبارزات استقلال طلبانه عراق علیه انگلیس شرکت کرد و مدتی به دست دشمن اسیر شد و پس از پایان اسارت در مسائل اجتماعی ایران وارد شد. امام خمینی (ره) به خوانساری بسیار ابراز علاقه می کرد؛ افزون بر شرکت در نماز جماعت وی در مدرسه فیضیه و مهمان کردن استاد در خانه، در دوره نقاهت به عیادت او در همدان رفت و پس از درگذشت ایشان در این شهر در مرگش بسیار گریست. به درخواست امام خمینی (ره) سیدحسین بروجردی گروهی را به استقبال جنازه خوانساری در ورود به قم فرستاد و بر جنازه ایشان نماز گزارد. امام خمینی (ره) برای طلاب و مردم از مجاهدت‌های خوانساری در نبرد با انگلیس و اسارت وی به دست متجاوزان، یاد می کرد. خوانساری نیز با امام خمینی (ره) دوستی عمیق داشت. وی به خانه امام خمینی (ره) می رفت و در جلسات سیاسی مشترک علما در خانه ایشان شرکت می‌کرد.

  3. سیدعلی یثربی: امام خمینی (ره) درس های سطح را نزد سیدعلی یثربی کاشانی در قم کامل کرده است. ایشان که از این استاد خود با احترام یاد می کرد در پایان درس به همراه وی در درس خارج عبدالکریم حائری یزدی حاضر می‌شدند.

  4. امام خمینی (ره) از استاد درس معالم الاصول خود نیز یاد کرده است؛ اما نام او معلوم نیست. ایشان گفته است وی بسیار محجوب و کمرو بود و شرم و حیای او مانع از استفاده کامل از وی می‌شد.

    امام خمینی (ره)

بخش چهارم: دوره خارج فقه و اصول

مرحله عالی درس فقه و اصول که به متن درسیِ خاصی محدود نمی‌شود و تحصیل مسئله محور است نه متن محور و استاد دیدگاه های خود را نیز مطرح می‌کند، درس خارج گفته می‌شود. امام خمینی (ره) در این مقطع نیز از چند تن از استادان بهره گرفته است:

  • عبدالکریم حائری یزدی: امام خمینی (ره) بخش عمده درس‌های خارج فقه و اصول را (از سال 1345 تا 1355ق/ 1305 تا 1315ش) نزد عبدالکریم حائری یزدی خوانده است. از نگاه علمی و معنوی و طول مدت تحصیل، وی از مهم ترین استادان امام خمینی (ره) بوده استو ایشان در نوشته‌های خود از وی به «شیخنا العلامه» تعبیر می کند؛ چنان که در سروده های خود حائری را با تعابیری چون ابر بخشایشگر، دریای سخاوتمند، گنج نعمت، پشت و پناه مسلمانان، گنجینه دانش سلف، پناهگاه بزرگان علم و دین و ملجا طلاب علم، پشت و ملجا اسلامیان و پشتیبان کشتی اسلام، ابر فیض، پرچم دار عدالت و حجت کبرا پس از صاحب زمان، مایه عزت و کرامت و ابر رحمت برای قم یاد کرده است؛ نیز در سخنی، او را گوهرکم نظیر علم و تقوا و از نوادر روزگار برشمرده که با آن جایگاه علمی و اجتماعی، ساده می‌زیست، روی زمین می نشست و در خانه کار می‌کرد. امام خمینی (ره) اهمیت تاسیس حوزه علمیه قم به دست حائری را کمتر از تاسیس جمهوری اسلامی ایران نمی شمرد و معتقد بود در صورت حضور حائری در زمان انقلاب اسلامی، او نیز از فرصت پیش آمده استفاده می‌کرد و به تاسیس نظام اسلامی دست می‌زد. ایشان در مباحث اصولی و فقهی دیدگاه‌های استاد را مطرح و به تجزیه و تحلیل و نقد آن می‌پرداخت.

  • محمدرضا مسجدشاهی: مسجدشاهی از سال 1344 تا نیمه 1346ق در قم به تدریس مشغول بود. وی عالمی غیور و مبارز بود. او از آقانورالله اصفهانی در مقابله با اقدامات ضد دینی رضاشاه پهلوی حمایت کرد و برای حمایت از وی در سال 1306ش به همراه عده ای دیگر از علما به قم هجرت کرد. امام خمینی (ره) از مسجدشاهی با عنوان علامه، متکلم، فقیه اصولی و ادیب متبحر یاد کرده است و خود را از افراد ثابت قدم درس وی شمرده که در تمام مدت حضور مسجدشاهی در قم از وی استفاده کرده است. ایشان وی را شخصیت بافضیلتی معرفی کرده که سرعت بیانش مانع از مفهوم شدن مطالب بلند و پرمغزش می شد. ایشان در کتاب مکاسب محرمه، دیدگاه های مسجدشاهی را به صورت مفصل مطرح و از او تجلیل کرده و نقدهایی نیز بر وی وارد کرده است؛ نیز در بحث مجاز از بحث های الفاظ در علم اصول فقه، مبنای این استاد خود را نقل و تقویت کرده است. نظر ایشان در بحث غنا متاثر از نظر مسجدشاهی است. وی که از استادان فقه و اصول امام خمینی (ره) بوده است، دانش عروض و قافیه را نیز به ایشان آموخته است و امام خمینی (ره) رساله وی را در این فن استنساخ کرده و بخشی از فلسفه غرب، ازجمله کتاب نقد فلسفه داروین نوشته مسجدشاهی را نزد مولف خوانده است.

  • میرمحمدصادق خاتون آبادی: امام خمینی (ره) در مدت حضور خاتون آبادی از علمای اصفهان در جریان نهضت آقانورالله اصفهانی در قم در سال 1346ق، در درس فقه و اصول او شرکت کرد. وی که از شاگردان برجسته آخوند محمدکاظم خراسانی و سیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی بوده است و شاگردانی مانند سیدحسین بروجردی و جلال الدین همایی داشته است، جد مادری سیدمحمد حسینی بهشتی است و امام خمینی (ره) شیفته بیان و دانش وی بود؛ چنان که پس از بازگشت استاد به اصفهان از تعطیلی درس وی ناراحت شد و با دیده گریان استاد را بدرقه کرد؛ چنان که در دیدار سیدمحمدرضا بهشتی با ایشان به تفصیل درباره شخصیت آن استاد سخن گفته و خاطرنشان ساخته است که مردم به درستی وی را نشناختند.

  • سیدحسین بروجردی: پس از مهاجرت سیدحسین بروجردی در محرم 1364ق/ دی 1323ش به قم، امام خمینی (ره) چنان که خود نوشته است، برای استفاده از درس و تقویت موقعیت بروجردی در درس وی شرکت کرد و از درس فقه و اصول ایشان بهره گرفت و درس اصول وی را می نوشت. بعدها این تقریرات به نام لمحات الاصول منتشر شد. امام خمینی (ره) برای اقامت بروجردی در قم و موفقیت وی برای اداره حوزه علمیه فعالیت زیادی کرد. ایشان با همه جایگاه علمی و حوزوی در برابر بروجردی دوزانو و مؤدب می نشست و گفته شده تا استاد زنده بود به احترام ایشان برای تدریس بر منبر ننشست. ایشان در برنامه ریزی برای اداره حوزه قم، به بروجردی مشورت می داد و افزون بر یادکرد از زهد و ساده زیستی و تقوای بروجردی درس ایشان را سازنده و مجتهدپرور می شمرد و به طلاب یادآور می شد حضور ایشان در قم یادآور مجالس درس علمای بزرگی چون شیخ طوسی است. بروجردی نیز برای امام خمینی (ره) جایگاه ویژه ای در نظر داشت و در کارهای حساس با ایشان مشورت می‌کرد. وی در سفر به مشهد در تیر 1324، حوزه قم را به امام خمینی (ره) سپرد.

    امام خمینی (ره)

بخش پنجم: درس های فلسفه

با وجود فضای ضد فلسفه در قم در عصر امام خمینی (ره)، استادانی در حوزه مشغول تدریس فلسفه بودند و امام خمینی (ره) نیز نزد برخی از آنان تحصیل کرده است:

  • علی اکبر حکمی یزدی: حکمی یزدی، در قم به تدریس حکمت، ریاضیات و هیئت مشغول بود. ایشان بارها از جایگاه مهم حکمی یزدی و قدرنشناسی برخی از مقدسان سخن گفته و او را از فیلسوفان بزرگ و از علمای صادق و پرهیزکار شمرده و یادآور شده است بزرگانی مانند سیدمحمدتقی خوانساری و میرزا محمدتقی اشراقی نزد ایشان درس خوانده اند. امام خمینی (ره) نیز ریاضیات، هیئت و حساب و شرح چغمینی و هیئت قدیم را از میرزاعلی اکبر حکمی یزدی آموخته است. امام خمینی (ره) در فلسفه خود را شاگرد سیدابوالحسن رفیعی قزوینی می‌داند؛ ولی برخی گفته اند که ایشان بخشی از کتاب اسفار ملاصدرا را نزد حکمی یزدی خوانده و سپس به دلیل اختلاف نظر در شیوه تدریس، درس او را ترک کرده است.

  • سیدابوالحسن رفیعی قزوینی: رفیعی قزوینی پس از تاسیس حوزه علمیه قم برای تقویت و استفاده از درس حائری یزدی به قم رفت و ضمن استفاده از درس وی، به تدریس مشغول شد. امام خمینی (ره) از درس فلسفه وی استفاده کرده است و به مدت چهار سال شرح منظومه ملاهادی سبزواری و قسمتی از کتاب اسفار صدرالمتالهین را نزد وی خوانده است. بنا به گزارشی دیگر، امام خمینی (ره) چند روزی بیشتر در درس اسفار ایشان شرکت نکرده است؛ زیرا منظومه را نزد ایشان به گونه ای خوانده که خود را از این درس بی نیاز می دیده است. ایشان وجود رفیعی قزوینی را نیز برای حوزه و تحکیم بنیان های اعتقادی طلاب لازم می شمرد و بسیار تلاش کرد او را در حوزه نگه دارد و به سیدمصطفی خمینی و هم بحث او سیدجلال الدین آشتیانی توصیه کرد مانع از هجرت رفیعی قزوینی از حوزه قم به قزوین شوند. رفیعی قزوینی نیز احترام خاصی برای امام خمینی (ره) قائل بود و ایشان را عالمی بسیار فاضل، وارسته و مهذب و بانظم می دانست. رفیعی قزوینی در زمان حیات حائری یزدی به قزوین بازگشت و طالبان حکمت برای استفاده از محضر وی به قزوین می‏ رفتند. وی در سال های پایانی عمر خود، تهران را محل سکونت خود قرار داد و در مسجد جمعه تهران امام جماعت بود. امام خمینی (ره) نیز در تابستانی که در تهران بود در نماز جماعت او شرکت می کرد. قزوینی به نمازگزاران مسجد خود سفارش کرد در صورت تاخیر او، برای اقامه نماز جماعت به امام خمینی (ره) اقتدا کنند. وی از مبارزه امام خمینی (ره) علیه رژیم پهلوی حمایت می کرد و در وقت تبعید ایشان به ترکیه طی نامه‏ ای خطاب به سفارت ترکیه از امام خمینی (ره) با عنوان «مهمان عالی قدر» یاد کرد که قدم به خاک ترکیه نهاده است و ایشان را یکی از مراجع بزرگ اسلام و نمونه کامل علم و فضیلت معرفی و بر ضرورت احترام ایشان تاکید کرد.

  • محمدعلی حکیم ایمانی: امام خمینی (ره) در حدود بیست سالگی در یکی از سفرهای تابستانی به خوانسار از محمدعلی حکیم ایمانی، استاد فلسفه بهره برده است.

    امام خمینی (ره)

بخش ششم: درس های عرفان و غیر آن

در زمان تحصیل امام خمینی (ره) در قم برخی از شخصیت‌های بزرگ حوزه مانند محمدعلی شاه آبادی درس های عرفان و اخلاق عمومی و خصوصی داشتند که امام خمینی (ره) در برخی از مجالس آنان شرکت می‌کرده است:

  • محمدعلی شاه آبادی: بیشترین استفاده امام خمینی (ره) در علوم معنوی و عرفانی از محمدعلی شاه آبادی بوده است. شاه آبادی در سال 1347ق از تهران به قم رفت و به تدریس مشغول شد. امام خمینی (ره) از طریق صادق شاه آبادی، برادرزاده محمدعلی شاه آبادی با وی آشنا شد و کتاب شرح فصوص الحکم، منازل السائرین، مصباح الانس و بخش هایی از فتوحات مکیه را نزد وی خواند و در درس اخلاق ایشان شرکت می کرد. ایشان شش تا هفت سال در درس شاه آبادی شرکت کرد و او را در فلسفه و عرفان استادی کامل می شمرد. پس از مهاجرت شاه آبادی به تهران، ایشان در هر فرصت برای بهره گیری از استاد به تهران می رفت. شاه آبادی دین را با دولت و عرفان را با سیاست پیوند زده بود و در برابر اقدامات ضد دینی رضاشاه پهلوی می ایستاد و در منبر به صراحت از وی انتقاد می کرد. امام خمینی (ره)، شاه آبادی را دریای دانش که همواره حرف تازه ای دارد، شمرده و یادآور شده است اگر شاه آبادی هفتاد سال نیز تدریس می کرد، درس ایشان را ترک نمی کرد. شاه آبادی تاثیر زیادی بر شکل گیری شخصیت امام خمینی (ره) گذاشت و ابعاد عرفانی، سیاسی و اجتماعی ایشان تا حدودی مرهون ارتباط با شاه آبادی بوده است. شیوه مبارزاتی شاه آبادی بر مقاومت و ایستادگی امام خمینی (ره) در برابر رژیم پهلوی تاثیر می گذاشت. امام خمینی (ره) تعلیقه خود بر فصوص الحکم و مصباح الانس را به موازات شرکت در درس شاه آبادی نوشته است. امام خمینی (ره) از حق حیات شاه آبادی به گردن خود یاد کرده و خود را از عهده شکر آن عاجز شمرده است.

  • میرزاجواد ملکی تبریزی: ملکی تبریزی از شاگردان ملاحسینقلی همدانی و از استادان اخلاق حوزه علمیه قم بود. وی عالمی ستم ستیز بود و سردمداران رژیم پهلوی را به بنی امیه و بنی عباس تشبیه می کرد و مردم را از همکاری با آنان برحذر می داشت. برخی گفته اند امام خمینی (ره) از سال 1340 تا 1343ق در درس اخلاق خصوصی و نماز جماعت ملکی تبریزی در مسجد بالاسر فاطمه معصومه(ره) شرکت کرده است؛ اما امام خمینی (ره) خود تصریح کرده است که ایشان شاگرد ملکی تبریزی نبوده و تنها دو جلسه در درس وی شرکت کرده و آن را نپسندیده است. ایشان برای ملکی تبریزی جایگاه ویژه ای قائل بود و از وی با عناوین «برخی از اعاظم مشایخ از اهل سیر و سلوک معرفت» و «شیخ جلیل القدر» و «عارف بالله» یاد کرده و علاقه مندان به تهذیب نفس را به مطالعه کتاب های وی راهنمایی کرده است. ایشان به زیارت قبر ملکی تبریزی در قبرستان شیخان قم می رفت؛ چنان که در سال 1357 پس از بازگشت از سفر تبعید، بر سر قبر وی حاضر شد.

  • ابوالقاسم کبیر قمی: کبیر قمی از یاران عبدالکریم حائری یزدی در تاسیس حوزه قم بود. امام خمینی (ره) مدت کوتاهی در درس وی شرکت کرد، و برخی به نقل از امام خمینی (ره) مدت آن را شش ماه شمرده اند و دلیل عمده آن بهره گیری از نفس های قدسی و مسائل اخلاقی و عرفانی مطرح شده در درس این عالم پارسا بود. ایشان در نماز جماعت این استاد شرکت می‌کرد و به دیدار وی در منزلش می‌رفت؛ چنان که سبک زندگی او را الگوی خوبی برای طلاب شمرده است.

  • محمدعلی اراکی: اراکی از شاگردان باسابقه حائری یزدی نیز مدت کوتاهی برای امام خمینی (ره) تفسیر صافی درس گفته است. اراکی مورد توجه خاص امام خمینی (ره) بود؛ چنان که به وقت بیماری اراکی، خطاب به پزشکانِ معالج زحمات آنان را عبادت خواند و به مراقبت از ایشان سفارش کرد. اراکی نیز از امام خمینی (ره) با احترام کامل یاد می‌کرد و از غیرت دینی و شجاعت ایشان ابراز شگفتی می‌کرد. او نهضت امام خمینی (ره) را همانند نهضت عاشورا در جهت احیای دین می‌دانست و همواره از آن حمایت می‌کرد.

    امام خمینی (ره)

بخش هفتم: اجازه نقل حدیث

امام خمینی (ره) از برخی استادان اجازه روایت دریافت کرده است؛ چنان که در آغاز کتاب شرح چهل حدیث اجازه روایت کافی را از طریق محمدرضا مسجدشاهی، شیخ عباس قمی، سیدمحسن امین عاملی و سیدابوالقاسم دهکردی اصفهانی به محمدباقر مجلسی و از طریق وی به محمدبن یعقوب کلینی، صاحب کتاب کافی رسانده است. محمدعلی شاه آبادی نیز اجازه روایت مفصلی برای امام خمینی صادر کرده است.

پایگاه خبری سوفیانیوز را در تلگرام دنبال کنید.
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

نظرات و دیدگاه های کاربران

سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری

تصاویر جالب و دیدنی / رازهای پنهان زیر خاک؛ کشف مقبره 5 هزارساله در مصر با گنجینه‌ای از نقاب‌های اسرارآمیز!

ویدیو / حکایت جالب و پندآموز از قصه‌های هزار و یک شب «تله موش»

خطای دید/ فقط افرادی با ضریب هوشی بالا می‌توانند "5 تفاوت" پنهان در میان "خرس قطبی" را در عرض 12 ثانیه پیدا کنند

(ویدیو) جان‌بخشی دوباره به تاریخ / بازسازی امپراتوری «آشوری‌ها» و سفر به شکوه ایران باستان!

بازی فکری؛ اگه انیشتین هم به هوشت حسودی میکنه تو 7 ثانیه 5 تا تفاوت تصاویر رو پیدا کن

بازی فکری؛ اگه عقاب هم به تیزبینی چشات حسودی میکنه تو 4 ثانیه 5 تا تفاوت تصاویرو پیدا کن

ویدیو / ترسناک‌ترین تئوری در مورد بدن انسان؛ وقتی بدن چشم را دشمن می‌بیند!

ویدئو| ماجرای حیرت‌انگیز و غم‌انگیز «شاهزاده سیاوش»؛ از سربلندی در آزمون آتش تا قربانی شدن به دست گرسیوز و دسیسه‌های شوم سودابه

معرفی صفر تا صد رشته «گرافیک»، دروس، توانایی‌ها و بازار کار

تصویری خنده‌دار از عذاب دانش‌آموزان در مواجهه با فرمول‌های بی‌پایان ریاضی/ بیچاره بچه مرگو به رادیکال ترجیح داده😂🤣

ویدیو / آموزش «انواع مکان» به زبان ترکی استانبولی

ویدئو| چالش شگفت‌انگیز یادگیری «زبان آلمانی» در 30 روز با سوفیانیوز؛ روز بیست‌ششم: مکالمه احوال پرسی و معرفی خود زبان آلمانی

(ویدیو) سفر به دنیای کلمات و احساس با دکلمه‌‌ای آرامش‌بخش از باران نیکراه / منم آن شهری که از یادش رفته کسی را ندارد...

تست هوش / اگه خیلی باهوشی بگو ببینم کدوم بادکنک دست پسر بچه است؟

داغ کردن دوباره این 7 غذا باعث مرگ می‌شود!

(ویدیو) آموزش خنده‌دار زبان انگلیسی به "فامیل دور" با متد "ببعی" / خدا وکیلی ایرج طهماسب با همه سر و صدا چقدر ریلکس خوابیده😂😂

(ویدیو) زبان زرگری "جواد رضویان" برای خواندن شعر باز باران با ترانه / بزرگوار با این حرکت تن شاعر رو توی گور لرزوند!😂😂

ویدیو/ شهرت شگفت‌انگیز "خیام" یا ابن سینای ثانی در نجوم و ریاضیات؛ مخترع تقویم جلالی، دقیق‌ترین تقویم جهان که حتی علم مدرن را به چالش می‌کشد

(ویدیو) سم خونت رو با این سکانس از «آنتن» تنظیم کن😂 / داد و بیدادِ "الیکا عبدالرزاقی"؛ پدیده جوکر بانوان سر نمره ریاضی پسرش!

ویدئو| ولی همه باید برای حتی یه‌بار، زندگی تو خوابگاه دانشجویی رو تجربه کنن🤣😂

ویدئو/ شاهکار شگفت‌انگیز تکنولوژی که تاریخ را زنده می‌کند! بازسازی چهره «کوروش کبیر» از کودکی تا بزرگسالی با هوش مصنوعی، سفری بی‌نظیر به ایران باستان!

ویدیو/ «آب‌پریا»؛ سفر نوستالژیک به دنیای پری‌ها که با پیام‌های زیست‌محیطی و رنگ و بوی فرهنگ ایرانی، کودکی‌های ما را جاودانه کرد

(ویدیو) کلافه شدن محمدرضا گلزار از درست تحویل نگرفتن راهنمایی‌ها به شرکت کننده مسابقه «پانتولیگ» / امیرکویر نه امیرکبیر!😂

ویدئو/ وقتی انیشتین با ماشین زمان به یونان باستان سفر می‌کند😀

ویدئو| سفری حیرت‌انگیز به اعماق تاریخ قاجار: شنیدن صدای واقعی مظفرالدین‌شاه قاجار در گفت‌وگویی نادر با اتابک اعظم در سال 1284

نگاهی به تصاویر نشست پرحاشیه روز دانشجو در دانشگاه علامه طباطبائی/ فاطمه مهاجرانی زیر فشار انتقادات دانشگاه علامه را ترک کرد

ویدیو / حامد آهنگی در «جوکر»؛ وقتی مشاعره به جای شعر، به شوخی ختم می‌شود!😂😂

ویدئو| «انیشتین» از یک اشتباه تاریخی در جوکر2 پرده برداشت/ غلامرضا نیکخواه: استاد می‌فرماین من بمبو کشف نکردم فقط الکل رو کشف کردم😁

ویدیو/نقش اول فیلم «هفتاد سی» راز بزرگ زندگی‌اش را افشا کرد/ بهرام افشاری: من دیوونم، نسخه‌ی پزشکی هم دارم🤯

ویدیو| «وادی خاموشان» استاد شهریار با صدای مسحورکننده اردشیر رستمی؛ روایتی که شما را در اعماق شعر غرق می‌کند!

ویدیو / بازگشتی به تاریخ؛ بازسازی تصویر حیرت‌انگیز پادشاهان ایران از "آقامحمد خان تا ناصرالدین شاه"

ویدئو| وقتی نابغۀ ایرانی «مریم میرزاخانی» با تدریس جادویی‌اش ریاضی را به درسی دوست‌داشتنی تبدیل می‌کند

ویدیو آموزشی / یادگیری زبان انگلیسی با انیمیشن پرطرفدار «نمو» همراه با زیرنویس فارسی چسبیده

ویدئو| نبرد سرنوشت‌ساز «رستم و سهراب» در شاهنامه

«احمدشاه قاجار» در قاب تاریخ؛ عکسی نایاب از روزهای مدرسه ولیعهد جوان ایران در سال 1289

(ویدیو) شیخ‌های عربستان جلوی بهرام افشاری با این عربی حرف زدنش کم میارن!😂😂 / تسلط بی‌عیب و نقص کارگردان «هفتاد سی» به زبان عربی

ویدئو| «آرش آمرزش» نابغه‌ی کوچک برنامه‌ی حالا خورشید "رضا رشیدپور"، حالا شیمی را بهتر از دانشجویان و ساده‌تر از معلمان حرفه‌ای تدریس می‌کند

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «رویا بهشتی زواره»، ریاضی‌دان برجسته ایرانی‌تبار دوست صمیمی مریم میرزاخانی

عکس| جواب دانش‌آموز ایرانی به سوال ادبیات حماسه آفرید/ بزرگوار تو اعتماد‎‌به‌نفس و خلاقیت غوطه‌وره😂

نگاهی به نقاشی‌های «پروفسور مریم میرزاخانی»؛ الهام از هنر برای حل معماهای پیچیده ریاضی با نبوغ خلاقانه و بی‌مثال یک دانشمند ایرانی

خطای دید اعداد/ حتی افرادی با ضریب هوشی «انیشتین» نمی‌توانند عدد «351 » را از بین اعداد «331» در 3ثانیه پیدا کنند

ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است

بازی فکری؛ اگه فکر میکنی چشات به تیزبینی عقاب در کمتر از 4 ثانیه ماهی منحصر‌به فرد رو پیدا کن

ویدیو| از دورریختنی‌ها تا خلق شاهکارهایی فراتر از تخیل؛ هنرمندی که با کارتن‌های بازیافتی وسایلی می‌سازد که دنیا را شگفت‌زده کرده است / فقط مجسمه‌ی عروسک🤯

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس «درحاشیه» امروزتو شاد می‌کنه/ شعرخوانی فوق احساسی مهران غفوریان و خنده‌های از ته دل جواد رضویان😁

(ویدئو) المیرا دهقانی، یاسمنِ سریال «گرگ و میش»: پدرم دوست داشت من دندانپزشک شم، تو مطبش حتی یه اتاق مجهز هم واسم گذاشته بود/ بعد از اجرای تئاترم، پدرم مشوق اصلی من شد

(ویدئو) حامد آهنگی: معلمم انقدر منو کتک زد، 17 بار لای نیمکت‌ها چرخوند، آخرش گفتم به خودت رحم کن😁/ معلم خیلی از درس‌ها بود، حتی جای بابای منم میومد مدرسه

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس «درحاشیه» امروزتو می‌سازه😁/ تسط سلاطین طنز «جواد رضویان» و «مهران غفوریان» به زبان‌های اسپانیایی و فیلیپینی/ طبق معمول قیافه مات و مبهوت سیامک انصاری

(ویدیو) زبان زرگری "جواد رضویان" برای خواندن شعر باز باران با ترانه / بزرگوار با این حرکت تن شاعر رو توی گور لرزوند!😂😂

(ویدیو) سم خونت رو با این سکانس از «آنتن» تنظیم کن😂 / داد و بیدادِ "الیکا عبدالرزاقی"؛ پدیده جوکر بانوان سر نمره ریاضی پسرش!

بازی فکری ریاضی؛ اگه هوش انیشتینی داری بگو کدام عدد جای خالی را پر می‌کند؟

بازی فکری؛ اگه نخبه‌ها پیشت کم میارن بگو کدام لیوان باید جا‌به‌جا بشه؟

(ویدیو) سفر به دنیای کلمات و احساس با دکلمه‌‌ای آرامش‌بخش از باران نیکراه / منم آن شهری که از یادش رفته کسی را ندارد...

بازی فکری؛ اگه فامیلاتون به هوشت حسودی میکنن بگو کدوم چوب کبریت‌ها باید جا‌به‌جا بشن

(ویدیو) آموزش خنده‌دار زبان انگلیسی به "فامیل دور" با متد "ببعی" / خدا وکیلی ایرج طهماسب با همه سر و صدا چقدر ریلکس خوابیده😂😂

10 روش تضمینی برای دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاه‌های برتر جهان

(ویدیو) کلافه شدن محمدرضا گلزار از درست تحویل نگرفتن راهنمایی‌ها به شرکت کننده مسابقه «پانتولیگ» / امیرکویر نه امیرکبیر!😂

داغ کردن دوباره این 7 غذا باعث مرگ می‌شود!

دکتر سالی: پیک دوم "آنفولانزا" در راه است!

تست هوش / اگه خیلی باهوشی بگو ببینم کدوم بادکنک دست پسر بچه است؟

ویدئو| سفری حیرت‌انگیز به اعماق تاریخ قاجار: شنیدن صدای واقعی مظفرالدین‌شاه قاجار در گفت‌وگویی نادر با اتابک اعظم در سال 1284

ویدیو| «وادی خاموشان» استاد شهریار با صدای مسحورکننده اردشیر رستمی؛ روایتی که شما را در اعماق شعر غرق می‌کند!

ویدئو| «انیشتین» از یک اشتباه تاریخی در جوکر2 پرده برداشت/ غلامرضا نیکخواه: استاد می‌فرماین من بمبو کشف نکردم فقط الکل رو کشف کردم😁

ویدئو| نبرد سرنوشت‌ساز «رستم و سهراب» در شاهنامه

هشدارهای تکان‌دهنده «استیون هاوکینگ» درباره آینده بشر؛ از هوش مصنوعی مرگبار تا فاجعه‌های زیست‌محیطی

نگاهی به جواهرات لاکچری و افسانه‌ای «فوزیه»، ملکه مصری پهلوی/ در دورانی که مردم ایران در فقر به‌سر می‌بردند، این‌ها با ولخرجی‌های افسانه‌ای جواهرات شاهانه سفارش می‌دادند

ویدئو| دکتر سعید عزیزی: فقط مثبت حرف بزنید، به محض اینکه به زبون بیاری اثر میکنه/ فقط نذز خانومه😁

(ویدیو) زبان زرگری "جواد رضویان" برای خواندن شعر باز باران با ترانه / بزرگوار با این حرکت تن شاعر رو توی گور لرزوند!😂😂

ویدیو/ یادی کنیم از تسلط بی‌نظیر نقش اول فیلم «زودپز» به زبان انگلیسی در جشنواره کن/ نوید محمدزاده: 😁sir me launguage english

جعبه کمک‌های اولیه حقوقی سوفیانیوز؛ قسمت نهم | «وکیل تسخیری» در حقوق ایران

(ویدیو) نقشه متفقین از زمان جنگ جهانی اومده رسیده دست سام درخشانی / این سکانس سمی از «قهوه پدری» رو نبینی از کفت رفته!😂😂

12 عادت رایج که مغزتان را نابود می‌کند!

ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است

تست IQ/ فقط افرادی باضریب هوشی آلبرت اینشتین می‌توانند عددی که باید جای علامت سوال باشد را در 1 دقیقه پیدا کنند

خطای دید اعداد/ حتی افرادی با ضریب هوشی «انیشتین» نمی‌توانند عدد «351 » را از بین اعداد «331» در 3ثانیه پیدا کنند

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی فضایی نمی‌توانند آب‌نبات را در 3 ثانیه میان بستنی قیفی‌ها پیدا کنند

پیکاسو؟ نه ممنون؛ ما خودمون رضا شفیعی جم داریم! / مروری بر طراحی‌ها و نقاشی‌های رضا شفیعی جم زامبیِ «جوکر»

تست هوش فکری/ فقط افراد با استدلال منطقی و ضریب هوشی بالا می‌توانند الگوی مناسب کندوی زنبورعسل را در 5 ثانیه کشف کنند

نگاهی به نامه‌های آتشین و عاشقانه دوران قاجار/ «قربان چشم‌های قشنگت، عکسی التفات بفرمایید»

عکس/ طنز تلخ تاریخ! نگاهی به کارنامه احمدشاه قاجار و نمرات خیره‌کننده او/ رنگ رخساره نمرات خبر می‌دهد از مملکت‌داری شاهکار اعلی‌حضرت همایون😂

عکس/ «فاطمه حمامی»، قلم موی احساس را بر بوم تاریخ موسیقی کشید | ادای دین به خسروی آواز ایران، «استاد محمدرضا شجریان»

بازی فکری؛ اگه فکر میکنی چشات به تیزبینی عقاب در کمتر از 4 ثانیه ماهی منحصر‌به فرد رو پیدا کن

ویدئو| «گلسا شمسی‌پور»، نابغه‌ی کوچک شهرکردی که برنامه‌نویسی را خلاقانه‌تر از حرفه‌ای‌ها انجام می‌دهد و بهترین کدنویس جهان شد

ویدئو| «آرش آمرزش» نابغه‌ی کوچک برنامه‌ی حالا خورشید "رضا رشیدپور"، حالا شیمی را بهتر از دانشجویان و ساده‌تر از معلمان حرفه‌ای تدریس می‌کند

ویدیو / حکایت جالب و پندآموز از قصه‌های هزار و یک شب «تله موش»

(ویدیو) جان‌بخشی دوباره به تاریخ / بازسازی امپراتوری «آشوری‌ها» و سفر به شکوه ایران باستان!

ویدیو / ترسناک‌ترین تئوری در مورد بدن انسان؛ وقتی بدن چشم را دشمن می‌بیند!

ویدئو| ماجرای حیرت‌انگیز و غم‌انگیز «شاهزاده سیاوش»؛ از سربلندی در آزمون آتش تا قربانی شدن به دست گرسیوز و دسیسه‌های شوم سودابه

ویدیو / آموزش «انواع مکان» به زبان ترکی استانبولی

ویدئو| چالش شگفت‌انگیز یادگیری «زبان آلمانی» در 30 روز با سوفیانیوز؛ روز بیست‌ششم: مکالمه احوال پرسی و معرفی خود زبان آلمانی

ویدئو/ وقتی انیشتین با ماشین زمان به یونان باستان سفر می‌کند😀

(سکانس برتر) "المیرا دهقانی" و چالش‌های طاقت‌فرسای رشته پزشکی / این حجم از اطلاعات رو خود سازمان‌های جاسوسی ندارن😂😂

ویدئو/ شاهکار شگفت‌انگیز تکنولوژی که تاریخ را زنده می‌کند! بازسازی چهره «کوروش کبیر» از کودکی تا بزرگسالی با هوش مصنوعی، سفری بی‌نظیر به ایران باستان!

ویدئو| ولی همه باید برای حتی یه‌بار، زندگی تو خوابگاه دانشجویی رو تجربه کنن🤣😂

ویدیوی دیده نشده از دورهمی خانوادگی فاطمه گودرزی به مناسبت قبولی کنکور نوه‌اش / ماشاالله چقدر خانواده شادی هستن!

ویدیو/ شهرت شگفت‌انگیز "خیام" یا ابن سینای ثانی در نجوم و ریاضیات؛ مخترع تقویم جلالی، دقیق‌ترین تقویم جهان که حتی علم مدرن را به چالش می‌کشد

(ویدیو) سفر به دنیای کلمات و احساس با دکلمه‌‌ای آرامش‌بخش از باران نیکراه / منم آن شهری که از یادش رفته کسی را ندارد...

(ویدیو) آموزش خنده‌دار زبان انگلیسی به "فامیل دور" با متد "ببعی" / خدا وکیلی ایرج طهماسب با همه سر و صدا چقدر ریلکس خوابیده😂😂

(ویدیو) زبان زرگری "جواد رضویان" برای خواندن شعر باز باران با ترانه / بزرگوار با این حرکت تن شاعر رو توی گور لرزوند!😂😂

ویدیو/ شهرت شگفت‌انگیز "خیام" یا ابن سینای ثانی در نجوم و ریاضیات؛ مخترع تقویم جلالی، دقیق‌ترین تقویم جهان که حتی علم مدرن را به چالش می‌کشد

(ویدیو) سم خونت رو با این سکانس از «آنتن» تنظیم کن😂 / داد و بیدادِ "الیکا عبدالرزاقی"؛ پدیده جوکر بانوان سر نمره ریاضی پسرش!

ویدئو| ولی همه باید برای حتی یه‌بار، زندگی تو خوابگاه دانشجویی رو تجربه کنن🤣😂

ویدئو/ شاهکار شگفت‌انگیز تکنولوژی که تاریخ را زنده می‌کند! بازسازی چهره «کوروش کبیر» از کودکی تا بزرگسالی با هوش مصنوعی، سفری بی‌نظیر به ایران باستان!

ویدیو/ «آب‌پریا»؛ سفر نوستالژیک به دنیای پری‌ها که با پیام‌های زیست‌محیطی و رنگ و بوی فرهنگ ایرانی، کودکی‌های ما را جاودانه کرد

(ویدیو) کلافه شدن محمدرضا گلزار از درست تحویل نگرفتن راهنمایی‌ها به شرکت کننده مسابقه «پانتولیگ» / امیرکویر نه امیرکبیر!😂

ویدئو/ وقتی انیشتین با ماشین زمان به یونان باستان سفر می‌کند😀

ویدیوی دیده نشده از دورهمی خانوادگی فاطمه گودرزی به مناسبت قبولی کنکور نوه‌اش / ماشاالله چقدر خانواده شادی هستن!

(سکانس برتر) "المیرا دهقانی" و چالش‌های طاقت‌فرسای رشته پزشکی / این حجم از اطلاعات رو خود سازمان‌های جاسوسی ندارن😂😂

ویدئو| سفری حیرت‌انگیز به اعماق تاریخ قاجار: شنیدن صدای واقعی مظفرالدین‌شاه قاجار در گفت‌وگویی نادر با اتابک اعظم در سال 1284

ویدیو / حامد آهنگی در «جوکر»؛ وقتی مشاعره به جای شعر، به شوخی ختم می‌شود!😂😂

ویدئو| «انیشتین» از یک اشتباه تاریخی در جوکر2 پرده برداشت/ غلامرضا نیکخواه: استاد می‌فرماین من بمبو کشف نکردم فقط الکل رو کشف کردم😁

ویدیو/نقش اول فیلم «هفتاد سی» راز بزرگ زندگی‌اش را افشا کرد/ بهرام افشاری: من دیوونم، نسخه‌ی پزشکی هم دارم🤯

ویدیو| «وادی خاموشان» استاد شهریار با صدای مسحورکننده اردشیر رستمی؛ روایتی که شما را در اعماق شعر غرق می‌کند!

ویدیو / بازگشتی به تاریخ؛ بازسازی تصویر حیرت‌انگیز پادشاهان ایران از "آقامحمد خان تا ناصرالدین شاه"

ویدئو| وقتی نابغۀ ایرانی «مریم میرزاخانی» با تدریس جادویی‌اش ریاضی را به درسی دوست‌داشتنی تبدیل می‌کند

ویدیو آموزشی / یادگیری زبان انگلیسی با انیمیشن پرطرفدار «نمو» همراه با زیرنویس فارسی چسبیده

ویدئو| نبرد سرنوشت‌ساز «رستم و سهراب» در شاهنامه

(ویدیو) شیخ‌های عربستان جلوی بهرام افشاری با این عربی حرف زدنش کم میارن!😂😂 / تسلط بی‌عیب و نقص کارگردان «هفتاد سی» به زبان عربی

ویدیو / حکایت جالب و پندآموز از کلیله و دمنه؛ «موش آهن خوار»

ویدئو| فاش شدن خاطره تلخ اما بامزه سروش صحت از واکنش دردناک پدربزرگش به سواستفاده طنزآمیز دایی‌اش از اشعار مولانا!

ویدئو| «آرش آمرزش» نابغه‌ی کوچک برنامه‌ی حالا خورشید "رضا رشیدپور"، حالا شیمی را بهتر از دانشجویان و ساده‌تر از معلمان حرفه‌ای تدریس می‌کند

ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است

ویدیو| از دورریختنی‌ها تا خلق شاهکارهایی فراتر از تخیل؛ هنرمندی که با کارتن‌های بازیافتی وسایلی می‌سازد که دنیا را شگفت‌زده کرده است / فقط مجسمه‌ی عروسک🤯

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس «درحاشیه» امروزتو شاد می‌کنه/ شعرخوانی فوق احساسی مهران غفوریان و خنده‌های از ته دل جواد رضویان😁

(ویدئو) المیرا دهقانی، یاسمنِ سریال «گرگ و میش»: پدرم دوست داشت من دندانپزشک شم، تو مطبش حتی یه اتاق مجهز هم واسم گذاشته بود/ بعد از اجرای تئاترم، پدرم مشوق اصلی من شد

(ویدئو) حامد آهنگی: معلمم انقدر منو کتک زد، 17 بار لای نیمکت‌ها چرخوند، آخرش گفتم به خودت رحم کن😁/ معلم خیلی از درس‌ها بود، حتی جای بابای منم میومد مدرسه

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس «درحاشیه» امروزتو می‌سازه😁/ تسط سلاطین طنز «جواد رضویان» و «مهران غفوریان» به زبان‌های اسپانیایی و فیلیپینی/ طبق معمول قیافه مات و مبهوت سیامک انصاری

ویدیو/ ژاله صامتی: درخواست سونوگرافی مجدد دارم!/ پژمان جمشیدی: نه من بابامو میشناسم

ویدئو| عظیم‌ترین پروژه معماری جهان «برج خلیفه» با اون دبدبه و کبکبه، یه باگ فوق مسخره داره که آبروی اماراتی‌ها رو برده😂

(ویدئو) حکایت بانگ گاو؛ شاهکاری جاودانه از روانشناسی خلاقانه و هنر درمانگری ابوعلی سینا که تاریخ علم را متحول کرد

ویدئو/ نگاهی به محل تاج‌گذاری «فرح پهلوی» در تالار سلام؛ اوج نمایش شرم‌آور خاندان منفور پهلوی برای پوشاندن خیانت‌ها و زخم‌های عمیق ایران

ویدیو| میگن بعد پخش این قسمت، از «جناب‌خان» دعوت کردن بره تو "فرهنگستان زبان و ادب فارسی" استخدام بشه/ فقط قیافه‌ی رامبد بعد از شنیدن لغت آخر😂

(ویدیو) زبان زرگری "جواد رضویان" برای خواندن شعر باز باران با ترانه / بزرگوار با این حرکت تن شاعر رو توی گور لرزوند!😂😂

(ویدیو) سم خونت رو با این سکانس از «آنتن» تنظیم کن😂 / داد و بیدادِ "الیکا عبدالرزاقی"؛ پدیده جوکر بانوان سر نمره ریاضی پسرش!

(ویدیو) سفر به دنیای کلمات و احساس با دکلمه‌‌ای آرامش‌بخش از باران نیکراه / منم آن شهری که از یادش رفته کسی را ندارد...

(ویدیو) آموزش خنده‌دار زبان انگلیسی به "فامیل دور" با متد "ببعی" / خدا وکیلی ایرج طهماسب با همه سر و صدا چقدر ریلکس خوابیده😂😂

(ویدیو) کلافه شدن محمدرضا گلزار از درست تحویل نگرفتن راهنمایی‌ها به شرکت کننده مسابقه «پانتولیگ» / امیرکویر نه امیرکبیر!😂

سکانس سمی و خنده‌دار از «خندوانه» / آموزش اطلاعات رانندگی برای آزمون به سبک "نیما شعبان نژاد"؛ اگه اون جلویی بزنه به عقبی، 70 امتیاز می‌گیره!😂😂

انتقاد رئیس دانشگاه شهید بهشتی: هزینه‌های میلیاردی برای جشنواره پژوهشگران بدون بازگشت سرمایه + ویدیو

(ویدیو) شیطنت وحشتناک مهران مدیری در مدرسه و اخراج شدنش از منطقه😂😂 / رامبد جوان نمی‌دونه بخنده یا تعجب کنه از این حرکت سمی!

سکانس برتر / «نون خ» و خلاقیت در تلفیق جالب آن با آزادی دانشجویان در انتخاب واحد دروس دانشگاه به سبک رونی کلمن دایی

ویدیو/ «آب‌پریا»؛ سفر نوستالژیک به دنیای پری‌ها که با پیام‌های زیست‌محیطی و رنگ و بوی فرهنگ ایرانی، کودکی‌های ما را جاودانه کرد

سکانس «متهم گریخت» / تعجب "مریم امیرجلالی" از نمرۀ 20 پسرش / کارنامۀ درخشان آقا سعید رو باید قاب بگیره بزنه دیوار😂👌

ویدیو/ شهرت شگفت‌انگیز "خیام" یا ابن سینای ثانی در نجوم و ریاضیات؛ مخترع تقویم جلالی، دقیق‌ترین تقویم جهان که حتی علم مدرن را به چالش می‌کشد

ویدئو| سفری حیرت‌انگیز به اعماق تاریخ قاجار: شنیدن صدای واقعی مظفرالدین‌شاه قاجار در گفت‌وگویی نادر با اتابک اعظم در سال 1284

ویدیو| «وادی خاموشان» استاد شهریار با صدای مسحورکننده اردشیر رستمی؛ روایتی که شما را در اعماق شعر غرق می‌کند!

ویدئو| «انیشتین» از یک اشتباه تاریخی در جوکر2 پرده برداشت/ غلامرضا نیکخواه: استاد می‌فرماین من بمبو کشف نکردم فقط الکل رو کشف کردم😁

ویدئو| نبرد سرنوشت‌ساز «رستم و سهراب» در شاهنامه

ویدئو| دکتر سعید عزیزی: فقط مثبت حرف بزنید، به محض اینکه به زبون بیاری اثر میکنه/ فقط نذز خانومه😁

(ویدیو) زبان زرگری "جواد رضویان" برای خواندن شعر باز باران با ترانه / بزرگوار با این حرکت تن شاعر رو توی گور لرزوند!😂😂

ویدیو/ یادی کنیم از تسلط بی‌نظیر نقش اول فیلم «زودپز» به زبان انگلیسی در جشنواره کن/ نوید محمدزاده: 😁sir me launguage english

(ویدیو) نقشه متفقین از زمان جنگ جهانی اومده رسیده دست سام درخشانی / این سکانس سمی از «قهوه پدری» رو نبینی از کفت رفته!😂😂

ویدیو آموزشی / یادگیری زبان انگلیسی با انیمیشن پرطرفدار «نمو» همراه با زیرنویس فارسی چسبیده

(ویدیو) خاطره خنده‌دار و سمی مهران مدیری از وضعیت فاجعه‌بار تحصیل او! / 11 روز طول می‌کشید تا بفهمم 44 به اضافه 10 چند میشه!😂😂

(ویدیو) تعبیر جالب بازیگر نقش «شهریار» در مورد ارزش زندگی در قالب چند بیت شعر! / اردشیر رستمی: به راحتی می‌توان بیزار شد از این هستی ملال‌آور...

ویدیو / پرونده‌ای برای 30 سالگی فیلم محبوب «کلاه‌قرمزی و پسرخاله» ساخته ایرج طهماسب؛ پسربچه‌ ای با کلاه قرمز و یک قلب اسفنجی

ویدئو/ «چغازنبیل»؛ معبدی که ردپای بازیگوشی یک کودک ایلامی را برای 3300 سال به یادگار نگه داشته است

ویدئو| «گلسا شمسی‌پور»، نابغه‌ی کوچک شهرکردی که برنامه‌نویسی را خلاقانه‌تر از حرفه‌ای‌ها انجام می‌دهد و بهترین کدنویس جهان شد

ویدئو| «آرش آمرزش» نابغه‌ی کوچک برنامه‌ی حالا خورشید "رضا رشیدپور"، حالا شیمی را بهتر از دانشجویان و ساده‌تر از معلمان حرفه‌ای تدریس می‌کند

بانکداری شگفت‌انگیز ایران باستان؛ میراثی از هوش مالی و تدبیر / شاهکار مالی هخامنشیان با سیستم بانکی حیرت‌انگیز

ویدئو| سفری حیرت‌انگیز به اعماق تاریخ قاجار: شنیدن صدای واقعی مظفرالدین‌شاه قاجار در گفت‌وگویی نادر با اتابک اعظم در سال 1284

ویدیو| از دورریختنی‌ها تا خلق شاهکارهایی فراتر از تخیل؛ هنرمندی که با کارتن‌های بازیافتی وسایلی می‌سازد که دنیا را شگفت‌زده کرده است / فقط مجسمه‌ی عروسک🤯

ویدیو/ روانشناس معروف: به مردم هیچ ربطی ندارد...

با دیدن این ویدئو قلبت اکلیلی میشه😍/ دعوت به زنگ تفریح یک مدیر خلاق با آهنگ بندری "چشمو و دلوم روشن"

آرتاخه؛ پیشگام مهندسی راه‌سازی در شکوه امپراتوری هخامنشی / اولین مهندس راه سازی ایران را بشناسید

(ویدئو) خاطره‌بازی ناب با آهنگ‌های نوستالژیک دهه شصت و هفتاد/ ملودی‌هایی که هنوز بوی مدرسه میدن و حال و هوای بچگی رو زنده می‌کنن

(ویدئو) سخنرانی انگیزشی مجری برنامه 360 در دانشگاه صنعتی شریف/ عادل فردوسی‌پور: علی دایی و مریم میرزاخانی چون دایره‌ی شایستگی خود را پیدا کردند، به موفقیت رسیدند

«ابوریحان بیرونی»، پدر مهندسی مدرن؛ نابغه‌ای که شعاع زمین را قرن‌ها جلوتر محاسبه کرد و جهان هنوز بدهکار خدمات اوست

ویدیو/ شهرت شگفت‌انگیز "خیام" یا ابن سینای ثانی در نجوم و ریاضیات؛ مخترع تقویم جلالی، دقیق‌ترین تقویم جهان که حتی علم مدرن را به چالش می‌کشد
ویدیو/ شهرت شگفت‌انگیز "خیام" یا ابن سینای ثانی در نجوم و ریاضیات؛ مخترع تقویم جلالی، دقیق‌ترین تقویم جهان که حتی علم مدرن را به چالش می‌کشد
تصویری خنده‌دار از عذاب دانش‌آموزان در مواجهه با فرمول‌های بی‌پایان ریاضی/ بیچاره بچه مرگو به رادیکال ترجیح داده😂🤣
تصویری خنده‌دار از عذاب دانش‌آموزان در مواجهه با فرمول‌های بی‌پایان ریاضی/ بیچاره بچه مرگو به رادیکال ترجیح داده😂🤣
ویدیو / آموزش «انواع مکان» به زبان ترکی استانبولی
ویدیو / آموزش «انواع مکان» به زبان ترکی استانبولی
ویدئو/ وقتی انیشتین با ماشین زمان به یونان باستان سفر می‌کند😀
ویدئو/ وقتی انیشتین با ماشین زمان به یونان باستان سفر می‌کند😀
ویدئو/ شاهکار شگفت‌انگیز تکنولوژی که تاریخ را زنده می‌کند! بازسازی چهره «کوروش کبیر» از کودکی تا بزرگسالی با هوش مصنوعی، سفری بی‌نظیر به ایران باستان!
ویدئو/ شاهکار شگفت‌انگیز تکنولوژی که تاریخ را زنده می‌کند! بازسازی چهره «کوروش کبیر» از کودکی تا بزرگسالی با هوش مصنوعی، سفری بی‌نظیر به ایران باستان!
(سکانس برتر) "المیرا دهقانی" و چالش‌های طاقت‌فرسای رشته پزشکی / این حجم از اطلاعات رو خود سازمان‌های جاسوسی ندارن😂😂
(سکانس برتر) "المیرا دهقانی" و چالش‌های طاقت‌فرسای رشته پزشکی / این حجم از اطلاعات رو خود سازمان‌های جاسوسی ندارن😂😂
ویدیو/ «آب‌پریا»؛ سفر نوستالژیک به دنیای پری‌ها که با پیام‌های زیست‌محیطی و رنگ و بوی فرهنگ ایرانی، کودکی‌های ما را جاودانه کرد
ویدیو/ «آب‌پریا»؛ سفر نوستالژیک به دنیای پری‌ها که با پیام‌های زیست‌محیطی و رنگ و بوی فرهنگ ایرانی، کودکی‌های ما را جاودانه کرد
سکانس برتر / «نون خ» و خلاقیت در تلفیق جالب آن با آزادی دانشجویان در انتخاب واحد دروس دانشگاه به سبک رونی کلمن دایی
سکانس برتر / «نون خ» و خلاقیت در تلفیق جالب آن با آزادی دانشجویان در انتخاب واحد دروس دانشگاه به سبک رونی کلمن دایی
سکانس سمی و خنده‌دار از «خندوانه» / آموزش اطلاعات رانندگی برای آزمون به سبک "نیما شعبان نژاد"؛ اگه اون جلویی بزنه به عقبی، 70 امتیاز می‌گیره!😂😂
سکانس سمی و خنده‌دار از «خندوانه» / آموزش اطلاعات رانندگی برای آزمون به سبک "نیما شعبان نژاد"؛ اگه اون جلویی بزنه به عقبی، 70 امتیاز می‌گیره!😂😂
دفترچه ثبت‌نام آزمون سراسری امروز منتشر می‌شود
دفترچه ثبت‌نام آزمون سراسری امروز منتشر می‌شود
فاجعه کلاهبرداری 160 میلیاردی؛ رویای دکتر شدن جوانان قربانی دانشگاه جعلی زاگرس!
فاجعه کلاهبرداری 160 میلیاردی؛ رویای دکتر شدن جوانان قربانی دانشگاه جعلی زاگرس!
(ویدیو) سم خونت رو با «هیولا» تنظیم کن!😂 / وقتی بعد از امتحان ریاضی ازت می‌پرسن سوالات مشتق، توابع و حد رو چی نوشتی؟
(ویدیو) سم خونت رو با «هیولا» تنظیم کن!😂 / وقتی بعد از امتحان ریاضی ازت می‌پرسن سوالات مشتق، توابع و حد رو چی نوشتی؟
صفر تا 100 چاپ مقاله در مجلات معتبر با ویدئوی آموزشی
صفر تا 100 چاپ مقاله در مجلات معتبر با ویدئوی آموزشی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی کتاب
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
تصاویر جالب و دیدنی / رازهای پنهان زیر خاک؛ کشف مقبره 5 هزارساله در مصر با گنجینه‌ای از نقاب‌های اسرارآمیز!
تصاویر جالب و دیدنی / رازهای پنهان زیر خاک؛ کشف مقبره 5 هزارساله در مصر با گنجینه‌ای از نقاب‌های اسرارآمیز!
ویدیو / حکایت جالب و پندآموز از قصه‌های هزار و یک شب «تله موش»
ویدیو / حکایت جالب و پندآموز از قصه‌های هزار و یک شب «تله موش»
خطای دید/ فقط افرادی با ضریب هوشی بالا می‌توانند "5 تفاوت" پنهان در میان "خرس قطبی" را در عرض 12 ثانیه پیدا کنند
خطای دید/ فقط افرادی با ضریب هوشی بالا می‌توانند "5 تفاوت" پنهان در میان "خرس قطبی" را در عرض 12 ثانیه پیدا کنند
(ویدیو) جان‌بخشی دوباره به تاریخ / بازسازی امپراتوری «آشوری‌ها» و سفر به شکوه ایران باستان!
(ویدیو) جان‌بخشی دوباره به تاریخ / بازسازی امپراتوری «آشوری‌ها» و سفر به شکوه ایران باستان!
ویدئو| ماجرای حیرت‌انگیز و غم‌انگیز «شاهزاده سیاوش»؛ از سربلندی در آزمون آتش تا قربانی شدن به دست گرسیوز و دسیسه‌های شوم سودابه
ویدئو| ماجرای حیرت‌انگیز و غم‌انگیز «شاهزاده سیاوش»؛ از سربلندی در آزمون آتش تا قربانی شدن به دست گرسیوز و دسیسه‌های شوم سودابه
بازی فکری؛ اگه انیشتین هم به هوشت حسودی میکنه تو 7 ثانیه 5 تا تفاوت تصاویر رو پیدا کن
بازی فکری؛ اگه انیشتین هم به هوشت حسودی میکنه تو 7 ثانیه 5 تا تفاوت تصاویر رو پیدا کن
بازی فکری؛ اگه عقاب هم به تیزبینی چشات حسودی میکنه تو 4 ثانیه 5 تا تفاوت تصاویرو پیدا کن
بازی فکری؛ اگه عقاب هم به تیزبینی چشات حسودی میکنه تو 4 ثانیه 5 تا تفاوت تصاویرو پیدا کن
ویدیو / ترسناک‌ترین تئوری در مورد بدن انسان؛ وقتی بدن چشم را دشمن می‌بیند!
ویدیو / ترسناک‌ترین تئوری در مورد بدن انسان؛ وقتی بدن چشم را دشمن می‌بیند!
معرفی صفر تا صد رشته «گرافیک»، دروس، توانایی‌ها و بازار کار
معرفی صفر تا صد رشته «گرافیک»، دروس، توانایی‌ها و بازار کار
ویدئو| ولی همه باید برای حتی یه‌بار، زندگی تو خوابگاه دانشجویی رو تجربه کنن🤣😂
ویدئو| ولی همه باید برای حتی یه‌بار، زندگی تو خوابگاه دانشجویی رو تجربه کنن🤣😂
تست هوش / حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند ایراد این تصویر را در 5 ثانیه پیدا کنند!
تست هوش / حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند ایراد این تصویر را در 5 ثانیه پیدا کنند!
ویدیو/ «آب‌پریا»؛ سفر نوستالژیک به دنیای پری‌ها که با پیام‌های زیست‌محیطی و رنگ و بوی فرهنگ ایرانی، کودکی‌های ما را جاودانه کرد
ویدیو/ «آب‌پریا»؛ سفر نوستالژیک به دنیای پری‌ها که با پیام‌های زیست‌محیطی و رنگ و بوی فرهنگ ایرانی، کودکی‌های ما را جاودانه کرد
سکانس «متهم گریخت» / تعجب "مریم امیرجلالی" از نمرۀ 20 پسرش / کارنامۀ درخشان آقا سعید رو باید قاب بگیره بزنه دیوار😂👌
سکانس «متهم گریخت» / تعجب "مریم امیرجلالی" از نمرۀ 20 پسرش / کارنامۀ درخشان آقا سعید رو باید قاب بگیره بزنه دیوار😂👌
انتقاد رئیس دانشگاه شهید بهشتی: هزینه‌های میلیاردی برای جشنواره پژوهشگران بدون بازگشت سرمایه + ویدیو
انتقاد رئیس دانشگاه شهید بهشتی: هزینه‌های میلیاردی برای جشنواره پژوهشگران بدون بازگشت سرمایه + ویدیو
خبرهای خوب وزیر آموزش و پرورش؛ از وعده‌های استخدامی تا تحولات بزرگ در رتبه‌بندی معلمان
خبرهای خوب وزیر آموزش و پرورش؛ از وعده‌های استخدامی تا تحولات بزرگ در رتبه‌بندی معلمان
افتخارآفرینی محققان ایرانی؛ تولید کنسرو میوه کاکتوس با خواص معجزه‌آسا برای درمان دیابت و چاقی
افتخارآفرینی محققان ایرانی؛ تولید کنسرو میوه کاکتوس با خواص معجزه‌آسا برای درمان دیابت و چاقی
سایکودرام و عنصر پیش‌برنده در درام / «بازنده»؛ سفر به پیچیدگی‌های ذهن و رازهای بیماری "اختلال گسستگی"
سایکودرام و عنصر پیش‌برنده در درام / «بازنده»؛ سفر به پیچیدگی‌های ذهن و رازهای بیماری "اختلال گسستگی"
دفترچه ثبت‌نام آزمون سراسری امروز منتشر می‌شود
دفترچه ثبت‌نام آزمون سراسری امروز منتشر می‌شود
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی کتاب
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی