دوران تحصیل امام خمینی (ره)/ اسامی اساتید و مقاطع تحصیلی

انتشار 13 خرداد 1403
مطالعه 17 دقیقه

سوفیانیوز: تحصیلات امام خمینی (ره) از مکتب خانه و یادگیری قرائت قرآن در سن 5 سالگی آغاز شد. او تا سن 17 سالگی در خمین به تحصیل پرداخت و سپس برای فراگیری دروس حوزوی به اراک و از آنجا به قم رفت. امام خمینی (ره) در خانواده‌ای چشم به جهان گشود که در آن تحصیل علم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بود.

دوران تحصیل امام خمینی (ره)/ اسامی اساتید و مقاطع تحصیلی

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از پرتال امام خمینی، امام خمینی (ره) در طول دوران زندگی تحصیلی از بیش از بیست و پنج معلم و استاد بهره برده است. اساتید ایشان در مقاطع مختلف تحصیلی عبارتند از:

مکتبخانه: امام خمینی (ره) در پنج سالگی به مکتب رفت و در این مقطع از چند معلم بهره برد: ملاابوالقاسم بهشتی، شیخ جعفر، افتخارالعلما، فضل الله رجایی و حمزه محلاتی.

دوره مقدمات حوزه: امام خمینی (ره) در ده سالگی تحصیلات حوزوی خود را آغاز کرد. استادان ایشان در این مقطع عبارتند از: میرزامحمدمهدی نجفی، سیدمرتضی پسندیده، محمدرضا نجفی، محمد گلپایگانی، محمدعلی بروجردی و محمدعلی ادیب.

دوره سطح: در این دوره کتاب هایی چون شرح لمعه، مکاسب، قوانین، رسائل و کفایه الاصول خوانده می شود. امام خمینی (ره) در این درس ها از این استادان بهره برده است: عباس اراکی، سیدمحمدتقی خوانساری و سیدعلی یثربی.

دوره خارج فقه و اصول: به مرحله عالی درس فقه و اصول که به متن درسیِ خاصی محدود نمی شود درس خارج گفته می شود. امام خمینی (ره) در این مقطع از اساتیدی بهره گرفته است: عبدالکریم حائری یزدی، محمدرضا مسجدشاهی، میرمحمدصادق خاتون آبادی و سیدحسین بروجردی:

اساتید فلسفه و عرفان: استادانی در حوزه مشغول تدریس فلسفه و عرفان بودند و امام خمینی (ره) نزد برخی از آنان تحصیل کرده است: علی اکبر حکمی یزدی، سیدابوالحسن رفیعی قزوینی، محمدعلی حکیم ایمانی، محمدعلی شاه آبادی و میرزاجواد ملکی تبریزی.

امام خمینی (ره)

مقدمه

امام خمینی (ره) افزون بر جایگاه مرجعیت و رهبری انقلاب اسلامی ایران، از شخصیت های علمی جهان اسلام و جامع علوم گوناگون بود و افزون بر استعداد و هوش فوق العاده و محیط خانوادگی مناسب در مقاطع گوناگون تحصیلی از معلمان و استادان ممتاز و شایسته بهره گرفته است که هر یک به تناسب شخصیت علمی و فکری شان در شکل گیری شخصیت علمی و دینی وی اثرگذار بوده اند. ایشان در طول دوران زندگی تحصیلی تا آنجا که ثبت شده است، از بیش از بیست و پنج معلم و استاد بهره برده است. ایشان که احترام و عنایت ویژه ای برای استادان خود قائل بود، اهتمام زیادی در انتخاب استاد داشت و حتی حرکات دست و سر استاد را دارای اثر روی شاگرد می دانست؛ چه رسد به تقوا و پای بندی به مسائل شرعی، و از این رو توجه ویژه ای در پی گیری انتخاب استاد برای فرزند خود سیداحمد خمینی داشت.

بخش اول: دوره مکتبخانه

در گذشته آموزش خط و قرآن و مقداری ادبیات فارسی و عربی بخشی از آموزه های مکتبخانه ها بود. امام خمینی (ره) در پنج سالگی به مکتب رفت و قرآن و ادبیات فارسی را در خمین فرا گرفت. در این مقطع از چند تن معلم و مربی بهره برد:

  • ملاابوالقاسم بهشتی: مکتبخانه بهشتی نزدیک خانه پدری امام خمینی (ره) و نخستین کانون آموزشی و تربیتی ایشان بود. بهشتی به توانمندی جسمی کودکان نیز توجه داشت و در زمان فراغت، شاگردان را به ورزش کشتی وا می‌داشت.

  • شیخ جعفر: امام خمینی (ره) چنان که خود نوشته است، نزد شیخ جعفر، پسرعموی مادر خود درس های ابتدایی را خوانده است.

  • افتخارالعلما: میرزامحمد معروف به افتخارالعلما از مکتبخانه داران خمین در حدود سال 1322ق نیز از معلمان ابتدایی امام خمینی (ره) بود. وی یک روز در میان، داستان زندگی انبیا(ع) و ائمه(ع) را برای شاگردان خود درس می گفت و گاهی مادرش که زنی باسواد و در حساب و نجوم و ادبیات عرب مهارت داشت، به جای او درس می گفت. افتخارالعلما لهجه لری داشت و فردی بی باک و متهور و در ارتقای فرهنگ مردم خمین مؤثر بود.

  • فضل الله رجایی: امام خمینی (ره) در مکتبخانه فضل الله رجایی فرزند ملاحسین خوانساری، نزدیک مسجد اسماعیل بیگ خمین نیز درس خوانده است. وی عموی مادر امام خمینی (ره) و مورد احترام مردم و علمای خمین بود و به علوم نجوم و ریاضیات و عربی تسلط داشت.

  • حمزه محلاتی: محلاتی استاد خط امام خمینی (ره) در مدرسه جدید (احمدیه) بود.

    امام خمینی (ره)

بخش دوم: دوره مقدمات حوزه

امام خمینی (ره) در ده سالگی تحصیلات حوزوی خود را آغاز کرده و دوره مقدمات را که آغاز دوره طلبگی شمرده می شود و معمولاً ادبیات عرب، منطق و اصول عقاید به طلبه درس داده می شود، در خمین و اراک و بخشی از آن را در قم فرا گرفته است. استادان او در این مقطع عبارت بودند از:

  • میرزامحمدمهدی نجفی: نجفی، فرزند میرزااحمد، دایی امام خمینی (ره) از استادان دوره مقدمات ایشان بود. وی در مسجد جامع خمین امام جماعت بود و مردم را ارشاد می کرد. نجفی دستی در سیاست داشت و به رخدادهای سیاسی و اجتماعی واکنش نشان می داد. وی گرچه با جنبش مشروطه همراه نبود، اما با خان ها و اربابانِ ستمگر منطقه مبارزه می کرد و در مبارزات علما علیه کارهای دین ستیزانه رضاشاه پهلوی نیز شرکت داشت. با وجود مخالفت رضاشاه با لباس روحانیت و مراسم عزاداری سیدالشهدا(ع) وی هرگز لباس روحانیت را از تن درنیاورد و در منزلش عزاداری امام حسین(ع) برپا می کرد و در سال 1315 درگذشت و در قم به خاک سپرده شد.

  • سیدمرتضی پسندیده: پسندیده برادر بزرگ امام خمینی (ره) نیز از استادان دوره مقدماتی ایشان بود. امام خمینی (ره) چنان که خود نوشته است، در ادبیات بخشی از کتاب سیوطی و مطول و همچنین بخشی از منطق و در عقائد، کتاب شرح الباب الحادی عشر را نزد پسندیده خوانده است؛ چنان که نزد وی آموزش خط نیز می دید. پسندیده که در شکل گیری شخصیت امام خمینی (ره) مؤثر بود، عالمی شجاع و جسور بود و از آغاز جوانی با جریان های سیاسی مرتبط بود و در جریان نهضت اسلامی امام خمینی (ره) نیز از حامیان ایشان بود و نامه های خود را به ایشان با عبارت «روحی فداک» آغاز می کرد. امام خمینی (ره) برای پسندیده احترام ویژه ای قائل بود و در نامه های خود نیز با احترام از ایشان یاد و درباره ایشان سفارش می کرد؛ چنان که پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز بسیار به وی احترام می گذاشت و جلوتر از وی نیز حرکت نمی‌کرد.

  • محمدرضا نجفی: نجفی، فرزند محمدجواد مجتهد، پسرعمه و شوهر خواهر امام خمینی (ره)، از استادان آغازین منطق ایشان بوده است. وی فاضلی برجسته و دارای رساله عملیه بود و رساله ای نیز در باب نماز جماعت از وی باقی مانده که به کوشش سیدمرتضی پسندیده چاپ شده است. گزارشی وجود دارد که نشان می دهد ماموران رضاشاه وی را زیر نظر داشته اند. نام وی در مصالحه نامه های باقی مانده به چشم می‌خورد.

  • محمد گلپایگانی: امام خمینی (ره) در سال 1339ق برای تحصیل به اراک رفته است و بخش دیگری از منطق را نزد محمد گلپایگانی از استادان مدرسه سپهدار اراک به پایان برده است.

  • محمدعلی بروجردی: امام خمینی (ره) بخشی دیگر از کتاب مُطوّل را در حوزه اراک نزد محمدعلی بروجردی خوانده است.

  • محمدعلی ادیب: امام خمینی (ره) بخش پایانی کتاب مُطوّل را پس از ورود به قم نزد محمدعلی ادیب تهرانی که در مدرسه فیضیه درس می داد فرا گرفته است. رابطه ادیب تهرانی با ایشان افزون بر رابطه استاد-شاگردی، رابطه پدرانه بود. وی به حجره امام خمینی (ره) در مدرسه دارالشفا رفت و آمد می‌کرد.

    امام خمینی (ره)

بخش سوم: دوره سطح حوزه

در حوزه علمیه پس از گذراندن درس ها ادبیات عرب و منطق، در فقه کتاب هایی چون شرح لمعه و مکاسب و در اصول فقه آثاری چون معالم الاصول، قوانین، رسائل و کفایه الاصول خوانده می شود. امام خمینی (ره) در این درس ها از این استادان بهره برده است:

  1. عباس اراکی: امام خمینی (ره) شرح لمعه را نزد آقاعباس اراکی ادریس آبادی از استادان مدرسه سپهدار اراک خوانده است. وی که طبق گزارشی دیگر، عباس تهرانی نامیده شده است، مورد توجه امام خمینی (ره) و نزدیک به بیست سال بیمار بود و ایشان در بیشتر پنجشنبه ها از وی عیادت می‌کرد. تهرانی نیز ارادت فوق العاده ای به امام خمینی (ره) داشت.

  2. سیدمحمدتقی خوانساری: خوانساری از استادان مقطع سطح امام خمینی (ره) در قم بود. وی عالمی اجتماعی و مبارز بود و در مبارزات استقلال طلبانه عراق علیه انگلیس شرکت کرد و مدتی به دست دشمن اسیر شد و پس از پایان اسارت در مسائل اجتماعی ایران وارد شد. امام خمینی (ره) به خوانساری بسیار ابراز علاقه می کرد؛ افزون بر شرکت در نماز جماعت وی در مدرسه فیضیه و مهمان کردن استاد در خانه، در دوره نقاهت به عیادت او در همدان رفت و پس از درگذشت ایشان در این شهر در مرگش بسیار گریست. به درخواست امام خمینی (ره) سیدحسین بروجردی گروهی را به استقبال جنازه خوانساری در ورود به قم فرستاد و بر جنازه ایشان نماز گزارد. امام خمینی (ره) برای طلاب و مردم از مجاهدت‌های خوانساری در نبرد با انگلیس و اسارت وی به دست متجاوزان، یاد می کرد. خوانساری نیز با امام خمینی (ره) دوستی عمیق داشت. وی به خانه امام خمینی (ره) می رفت و در جلسات سیاسی مشترک علما در خانه ایشان شرکت می‌کرد.

  3. سیدعلی یثربی: امام خمینی (ره) درس های سطح را نزد سیدعلی یثربی کاشانی در قم کامل کرده است. ایشان که از این استاد خود با احترام یاد می کرد در پایان درس به همراه وی در درس خارج عبدالکریم حائری یزدی حاضر می‌شدند.

  4. امام خمینی (ره) از استاد درس معالم الاصول خود نیز یاد کرده است؛ اما نام او معلوم نیست. ایشان گفته است وی بسیار محجوب و کمرو بود و شرم و حیای او مانع از استفاده کامل از وی می‌شد.

    امام خمینی (ره)

بخش چهارم: دوره خارج فقه و اصول

مرحله عالی درس فقه و اصول که به متن درسیِ خاصی محدود نمی‌شود و تحصیل مسئله محور است نه متن محور و استاد دیدگاه های خود را نیز مطرح می‌کند، درس خارج گفته می‌شود. امام خمینی (ره) در این مقطع نیز از چند تن از استادان بهره گرفته است:

  • عبدالکریم حائری یزدی: امام خمینی (ره) بخش عمده درس‌های خارج فقه و اصول را (از سال 1345 تا 1355ق/ 1305 تا 1315ش) نزد عبدالکریم حائری یزدی خوانده است. از نگاه علمی و معنوی و طول مدت تحصیل، وی از مهم ترین استادان امام خمینی (ره) بوده استو ایشان در نوشته‌های خود از وی به «شیخنا العلامه» تعبیر می کند؛ چنان که در سروده های خود حائری را با تعابیری چون ابر بخشایشگر، دریای سخاوتمند، گنج نعمت، پشت و پناه مسلمانان، گنجینه دانش سلف، پناهگاه بزرگان علم و دین و ملجا طلاب علم، پشت و ملجا اسلامیان و پشتیبان کشتی اسلام، ابر فیض، پرچم دار عدالت و حجت کبرا پس از صاحب زمان، مایه عزت و کرامت و ابر رحمت برای قم یاد کرده است؛ نیز در سخنی، او را گوهرکم نظیر علم و تقوا و از نوادر روزگار برشمرده که با آن جایگاه علمی و اجتماعی، ساده می‌زیست، روی زمین می نشست و در خانه کار می‌کرد. امام خمینی (ره) اهمیت تاسیس حوزه علمیه قم به دست حائری را کمتر از تاسیس جمهوری اسلامی ایران نمی شمرد و معتقد بود در صورت حضور حائری در زمان انقلاب اسلامی، او نیز از فرصت پیش آمده استفاده می‌کرد و به تاسیس نظام اسلامی دست می‌زد. ایشان در مباحث اصولی و فقهی دیدگاه‌های استاد را مطرح و به تجزیه و تحلیل و نقد آن می‌پرداخت.

  • محمدرضا مسجدشاهی: مسجدشاهی از سال 1344 تا نیمه 1346ق در قم به تدریس مشغول بود. وی عالمی غیور و مبارز بود. او از آقانورالله اصفهانی در مقابله با اقدامات ضد دینی رضاشاه پهلوی حمایت کرد و برای حمایت از وی در سال 1306ش به همراه عده ای دیگر از علما به قم هجرت کرد. امام خمینی (ره) از مسجدشاهی با عنوان علامه، متکلم، فقیه اصولی و ادیب متبحر یاد کرده است و خود را از افراد ثابت قدم درس وی شمرده که در تمام مدت حضور مسجدشاهی در قم از وی استفاده کرده است. ایشان وی را شخصیت بافضیلتی معرفی کرده که سرعت بیانش مانع از مفهوم شدن مطالب بلند و پرمغزش می شد. ایشان در کتاب مکاسب محرمه، دیدگاه های مسجدشاهی را به صورت مفصل مطرح و از او تجلیل کرده و نقدهایی نیز بر وی وارد کرده است؛ نیز در بحث مجاز از بحث های الفاظ در علم اصول فقه، مبنای این استاد خود را نقل و تقویت کرده است. نظر ایشان در بحث غنا متاثر از نظر مسجدشاهی است. وی که از استادان فقه و اصول امام خمینی (ره) بوده است، دانش عروض و قافیه را نیز به ایشان آموخته است و امام خمینی (ره) رساله وی را در این فن استنساخ کرده و بخشی از فلسفه غرب، ازجمله کتاب نقد فلسفه داروین نوشته مسجدشاهی را نزد مولف خوانده است.

  • میرمحمدصادق خاتون آبادی: امام خمینی (ره) در مدت حضور خاتون آبادی از علمای اصفهان در جریان نهضت آقانورالله اصفهانی در قم در سال 1346ق، در درس فقه و اصول او شرکت کرد. وی که از شاگردان برجسته آخوند محمدکاظم خراسانی و سیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی بوده است و شاگردانی مانند سیدحسین بروجردی و جلال الدین همایی داشته است، جد مادری سیدمحمد حسینی بهشتی است و امام خمینی (ره) شیفته بیان و دانش وی بود؛ چنان که پس از بازگشت استاد به اصفهان از تعطیلی درس وی ناراحت شد و با دیده گریان استاد را بدرقه کرد؛ چنان که در دیدار سیدمحمدرضا بهشتی با ایشان به تفصیل درباره شخصیت آن استاد سخن گفته و خاطرنشان ساخته است که مردم به درستی وی را نشناختند.

  • سیدحسین بروجردی: پس از مهاجرت سیدحسین بروجردی در محرم 1364ق/ دی 1323ش به قم، امام خمینی (ره) چنان که خود نوشته است، برای استفاده از درس و تقویت موقعیت بروجردی در درس وی شرکت کرد و از درس فقه و اصول ایشان بهره گرفت و درس اصول وی را می نوشت. بعدها این تقریرات به نام لمحات الاصول منتشر شد. امام خمینی (ره) برای اقامت بروجردی در قم و موفقیت وی برای اداره حوزه علمیه فعالیت زیادی کرد. ایشان با همه جایگاه علمی و حوزوی در برابر بروجردی دوزانو و مؤدب می نشست و گفته شده تا استاد زنده بود به احترام ایشان برای تدریس بر منبر ننشست. ایشان در برنامه ریزی برای اداره حوزه قم، به بروجردی مشورت می داد و افزون بر یادکرد از زهد و ساده زیستی و تقوای بروجردی درس ایشان را سازنده و مجتهدپرور می شمرد و به طلاب یادآور می شد حضور ایشان در قم یادآور مجالس درس علمای بزرگی چون شیخ طوسی است. بروجردی نیز برای امام خمینی (ره) جایگاه ویژه ای در نظر داشت و در کارهای حساس با ایشان مشورت می‌کرد. وی در سفر به مشهد در تیر 1324، حوزه قم را به امام خمینی (ره) سپرد.

    امام خمینی (ره)

بخش پنجم: درس های فلسفه

با وجود فضای ضد فلسفه در قم در عصر امام خمینی (ره)، استادانی در حوزه مشغول تدریس فلسفه بودند و امام خمینی (ره) نیز نزد برخی از آنان تحصیل کرده است:

  • علی اکبر حکمی یزدی: حکمی یزدی، در قم به تدریس حکمت، ریاضیات و هیئت مشغول بود. ایشان بارها از جایگاه مهم حکمی یزدی و قدرنشناسی برخی از مقدسان سخن گفته و او را از فیلسوفان بزرگ و از علمای صادق و پرهیزکار شمرده و یادآور شده است بزرگانی مانند سیدمحمدتقی خوانساری و میرزا محمدتقی اشراقی نزد ایشان درس خوانده اند. امام خمینی (ره) نیز ریاضیات، هیئت و حساب و شرح چغمینی و هیئت قدیم را از میرزاعلی اکبر حکمی یزدی آموخته است. امام خمینی (ره) در فلسفه خود را شاگرد سیدابوالحسن رفیعی قزوینی می‌داند؛ ولی برخی گفته اند که ایشان بخشی از کتاب اسفار ملاصدرا را نزد حکمی یزدی خوانده و سپس به دلیل اختلاف نظر در شیوه تدریس، درس او را ترک کرده است.

  • سیدابوالحسن رفیعی قزوینی: رفیعی قزوینی پس از تاسیس حوزه علمیه قم برای تقویت و استفاده از درس حائری یزدی به قم رفت و ضمن استفاده از درس وی، به تدریس مشغول شد. امام خمینی (ره) از درس فلسفه وی استفاده کرده است و به مدت چهار سال شرح منظومه ملاهادی سبزواری و قسمتی از کتاب اسفار صدرالمتالهین را نزد وی خوانده است. بنا به گزارشی دیگر، امام خمینی (ره) چند روزی بیشتر در درس اسفار ایشان شرکت نکرده است؛ زیرا منظومه را نزد ایشان به گونه ای خوانده که خود را از این درس بی نیاز می دیده است. ایشان وجود رفیعی قزوینی را نیز برای حوزه و تحکیم بنیان های اعتقادی طلاب لازم می شمرد و بسیار تلاش کرد او را در حوزه نگه دارد و به سیدمصطفی خمینی و هم بحث او سیدجلال الدین آشتیانی توصیه کرد مانع از هجرت رفیعی قزوینی از حوزه قم به قزوین شوند. رفیعی قزوینی نیز احترام خاصی برای امام خمینی (ره) قائل بود و ایشان را عالمی بسیار فاضل، وارسته و مهذب و بانظم می دانست. رفیعی قزوینی در زمان حیات حائری یزدی به قزوین بازگشت و طالبان حکمت برای استفاده از محضر وی به قزوین می‏ رفتند. وی در سال های پایانی عمر خود، تهران را محل سکونت خود قرار داد و در مسجد جمعه تهران امام جماعت بود. امام خمینی (ره) نیز در تابستانی که در تهران بود در نماز جماعت او شرکت می کرد. قزوینی به نمازگزاران مسجد خود سفارش کرد در صورت تاخیر او، برای اقامه نماز جماعت به امام خمینی (ره) اقتدا کنند. وی از مبارزه امام خمینی (ره) علیه رژیم پهلوی حمایت می کرد و در وقت تبعید ایشان به ترکیه طی نامه‏ ای خطاب به سفارت ترکیه از امام خمینی (ره) با عنوان «مهمان عالی قدر» یاد کرد که قدم به خاک ترکیه نهاده است و ایشان را یکی از مراجع بزرگ اسلام و نمونه کامل علم و فضیلت معرفی و بر ضرورت احترام ایشان تاکید کرد.

  • محمدعلی حکیم ایمانی: امام خمینی (ره) در حدود بیست سالگی در یکی از سفرهای تابستانی به خوانسار از محمدعلی حکیم ایمانی، استاد فلسفه بهره برده است.

    امام خمینی (ره)

بخش ششم: درس های عرفان و غیر آن

در زمان تحصیل امام خمینی (ره) در قم برخی از شخصیت‌های بزرگ حوزه مانند محمدعلی شاه آبادی درس های عرفان و اخلاق عمومی و خصوصی داشتند که امام خمینی (ره) در برخی از مجالس آنان شرکت می‌کرده است:

  • محمدعلی شاه آبادی: بیشترین استفاده امام خمینی (ره) در علوم معنوی و عرفانی از محمدعلی شاه آبادی بوده است. شاه آبادی در سال 1347ق از تهران به قم رفت و به تدریس مشغول شد. امام خمینی (ره) از طریق صادق شاه آبادی، برادرزاده محمدعلی شاه آبادی با وی آشنا شد و کتاب شرح فصوص الحکم، منازل السائرین، مصباح الانس و بخش هایی از فتوحات مکیه را نزد وی خواند و در درس اخلاق ایشان شرکت می کرد. ایشان شش تا هفت سال در درس شاه آبادی شرکت کرد و او را در فلسفه و عرفان استادی کامل می شمرد. پس از مهاجرت شاه آبادی به تهران، ایشان در هر فرصت برای بهره گیری از استاد به تهران می رفت. شاه آبادی دین را با دولت و عرفان را با سیاست پیوند زده بود و در برابر اقدامات ضد دینی رضاشاه پهلوی می ایستاد و در منبر به صراحت از وی انتقاد می کرد. امام خمینی (ره)، شاه آبادی را دریای دانش که همواره حرف تازه ای دارد، شمرده و یادآور شده است اگر شاه آبادی هفتاد سال نیز تدریس می کرد، درس ایشان را ترک نمی کرد. شاه آبادی تاثیر زیادی بر شکل گیری شخصیت امام خمینی (ره) گذاشت و ابعاد عرفانی، سیاسی و اجتماعی ایشان تا حدودی مرهون ارتباط با شاه آبادی بوده است. شیوه مبارزاتی شاه آبادی بر مقاومت و ایستادگی امام خمینی (ره) در برابر رژیم پهلوی تاثیر می گذاشت. امام خمینی (ره) تعلیقه خود بر فصوص الحکم و مصباح الانس را به موازات شرکت در درس شاه آبادی نوشته است. امام خمینی (ره) از حق حیات شاه آبادی به گردن خود یاد کرده و خود را از عهده شکر آن عاجز شمرده است.

  • میرزاجواد ملکی تبریزی: ملکی تبریزی از شاگردان ملاحسینقلی همدانی و از استادان اخلاق حوزه علمیه قم بود. وی عالمی ستم ستیز بود و سردمداران رژیم پهلوی را به بنی امیه و بنی عباس تشبیه می کرد و مردم را از همکاری با آنان برحذر می داشت. برخی گفته اند امام خمینی (ره) از سال 1340 تا 1343ق در درس اخلاق خصوصی و نماز جماعت ملکی تبریزی در مسجد بالاسر فاطمه معصومه(ره) شرکت کرده است؛ اما امام خمینی (ره) خود تصریح کرده است که ایشان شاگرد ملکی تبریزی نبوده و تنها دو جلسه در درس وی شرکت کرده و آن را نپسندیده است. ایشان برای ملکی تبریزی جایگاه ویژه ای قائل بود و از وی با عناوین «برخی از اعاظم مشایخ از اهل سیر و سلوک معرفت» و «شیخ جلیل القدر» و «عارف بالله» یاد کرده و علاقه مندان به تهذیب نفس را به مطالعه کتاب های وی راهنمایی کرده است. ایشان به زیارت قبر ملکی تبریزی در قبرستان شیخان قم می رفت؛ چنان که در سال 1357 پس از بازگشت از سفر تبعید، بر سر قبر وی حاضر شد.

  • ابوالقاسم کبیر قمی: کبیر قمی از یاران عبدالکریم حائری یزدی در تاسیس حوزه قم بود. امام خمینی (ره) مدت کوتاهی در درس وی شرکت کرد، و برخی به نقل از امام خمینی (ره) مدت آن را شش ماه شمرده اند و دلیل عمده آن بهره گیری از نفس های قدسی و مسائل اخلاقی و عرفانی مطرح شده در درس این عالم پارسا بود. ایشان در نماز جماعت این استاد شرکت می‌کرد و به دیدار وی در منزلش می‌رفت؛ چنان که سبک زندگی او را الگوی خوبی برای طلاب شمرده است.

  • محمدعلی اراکی: اراکی از شاگردان باسابقه حائری یزدی نیز مدت کوتاهی برای امام خمینی (ره) تفسیر صافی درس گفته است. اراکی مورد توجه خاص امام خمینی (ره) بود؛ چنان که به وقت بیماری اراکی، خطاب به پزشکانِ معالج زحمات آنان را عبادت خواند و به مراقبت از ایشان سفارش کرد. اراکی نیز از امام خمینی (ره) با احترام کامل یاد می‌کرد و از غیرت دینی و شجاعت ایشان ابراز شگفتی می‌کرد. او نهضت امام خمینی (ره) را همانند نهضت عاشورا در جهت احیای دین می‌دانست و همواره از آن حمایت می‌کرد.

    امام خمینی (ره)

بخش هفتم: اجازه نقل حدیث

امام خمینی (ره) از برخی استادان اجازه روایت دریافت کرده است؛ چنان که در آغاز کتاب شرح چهل حدیث اجازه روایت کافی را از طریق محمدرضا مسجدشاهی، شیخ عباس قمی، سیدمحسن امین عاملی و سیدابوالقاسم دهکردی اصفهانی به محمدباقر مجلسی و از طریق وی به محمدبن یعقوب کلینی، صاحب کتاب کافی رسانده است. محمدعلی شاه آبادی نیز اجازه روایت مفصلی برای امام خمینی صادر کرده است.

پایگاه خبری سوفیانیوز را در تلگرام دنبال کنید.
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

نظرات و دیدگاه های کاربران

سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری

ویدیو| از دورریختنی‌ها تا خلق شاهکارهایی فراتر از تخیل؛ هنرمندی که با کارتن‌های بازیافتی وسایلی می‌سازد که دنیا را شگفت‌زده کرده است / فقط مجسمه‌ی عروسک🤯

سکانس جنجالی هک کردن پیامرسان آیفون در «زخم کاری» به دستور کامبیز دیرباز + ویدیو جالب و دیدنی

راهنمای خرید بهترین گوشی‌های گیمینگ از 15 تا 35 میلیون تومان / سامسونگ گلکسی A35 بهترین موبایل میان رده برای بازی

ویدئو| نگاهی به چیدمان خاص اتاق مرموز «نیکولا تسلا» در هتل نیویورکر؛ سفر در زمان یا رازهای ناگفته‌ای که تاریخ از آن پرده برنمی‌دارد؟!

ویدیو/ آموزش ساده و جذاب: ساخت گل کاموایی با چنگال در چند دقیقه

(ویدیو) بررسی تخصصی گلکسی اس 24 اف ای؛Galaxy S24 FE / محصولات سری FE سامسونگ در حد گوشی‌های پرچمدار با برچسب قیمتی پایین‌تر

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند نگهبان سلطنتی را که ترک پست کرده است در 4 ثانیه پیدا کنند

تست IQ/ فقط افرادی باضریب هوشی آلبرت اینشتین می‌توانند در 5 ثانیه مرد زن‌نما را شناسایی کنند

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالای 110 نمی‌توانند سگ گله‌ای را که در میان گوسفندان مخفی شده است پیدا کنند

عکس| شاهکار هنری یک دانشجوی مهندسی؛ وقتی امتحان رسم فنی تبدیل به اعتراض خلاقانه می‌شود/ بنازم به این ذهن خلاق مریض😂

عینک هوشمند Air Glass 3 اوپو رونمایی شد؛ همان چیزی که گوگل برایش رؤیاپردازی می‌کرد / وزن عینک جدید اوپو ایر گلس 50 گرم است + تصاویر جالب و دیدنی

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند 9 نفر را در 1 دقیقه پیدا کنند

ویدیو/ روانشناس معروف: به مردم هیچ ربطی ندارد...

(تصاویر جالب و دیدنی) نگاهی به چیدمان ساده اتاق رتبه یک کنکور ریاضی، امیرحسین سلیمانی و خودنمایی ساعت و ماشین‌حساب روی میز/ توصیه‌های سلیمانی: گِیم گاهی، اما اینستاگرام هرگز!

ویدیوی دیده نشده از خبر مرگ سیروس گرجستانی به مادرش توسط علی صادقی / این سکانس سم از «متمهم گریخت» رو از دست ندید/ فقط ضریب هوشی بی‌بی

ویدیو/ معجون فوق‌العاده مقوی، معجزه‌ای برای رهایی از درد روماتیسم با طعمی از بهشت

ویدیو/ فرزاد حسنی: 1 ماه طول میکشه تا دکتری نجوم بگیری اما...

خبر داری با مشت مشت استامینوفن خوردن چه بلایی سر خودت میاری؟/ عوارض مصرف بیش از حد استامینوفن

ویدیو/ ژاله صامتی: کتابفروشی تعطیل شد؛ الان 2 میلیارد قرض داریم/ اعتراف دکتر تراپیست قهوۀ پدری؛ از دست من کاری برنمیاد!

ویدیو/ خروج جن مجرد از دریچۀ مترو برای خواستگاری از دانشجویان دختر/ سکانسی دیدنی از مجید صالحی در آخرین مجرد

اطلاعات کامل و جامع رشته فیزیوتراپی از بازار کار تا وظایف یک فیزیوتراپیست / هیچ نگرانی برای فارغ التحصیلان رشته فیزیوتراپی وجود ندارد

معرفی 10 مورد از بهترین قرص‌های گلو درد و نحوه مصرف آنها /آزیترومایسین یک آنتی‌بیوتیک از دسته ماکرولیدها برای درمان عفونت‌های باکتریایی گلو

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «رکسانا ورزا»، بانوی ایرانی‌تبار که با مدیریت استیشن اف، تاریخ‌ساز دنیای فناوری شد

(ویدئو) نبرد افسانه‌ای کیخسرو و افراسیاب در شاهنامه؛ شاهکاری از فردوسی که روح فرهنگ ایرانی را جاودانه کرد

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «رویا بهشتی زواره»، ریاضی‌دان برجسته ایرانی‌تبار دوست صمیمی مریم میرزاخانی

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس «درحاشیه» امروزتو شاد می‌کنه/ شعرخوانی فوق احساسی مهران غفوریان و خنده‌های از ته دل جواد رضویان😁

(ویدئو) حامد آهنگی: معلمم انقدر منو کتک زد، 17 بار لای نیمکت‌ها چرخوند، آخرش گفتم به خودت رحم کن😁/ معلم خیلی از درس‌ها بود، حتی جای بابای منم میومد مدرسه

(ویدئو) المیرا دهقانی، یاسمنِ سریال «گرگ و میش»: پدرم دوست داشت من دندانپزشک شم، تو مطبش حتی یه اتاق مجهز هم واسم گذاشته بود/ بعد از اجرای تئاترم، پدرم مشوق اصلی من شد

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس «درحاشیه» امروزتو می‌سازه😁/ تسط سلاطین طنز «جواد رضویان» و «مهران غفوریان» به زبان‌های اسپانیایی و فیلیپینی/ طبق معمول قیافه مات و مبهوت سیامک انصاری

ویدیو/ ژاله صامتی: درخواست سونوگرافی مجدد دارم!/ پژمان جمشیدی: نه من بابامو میشناسم

(ویدئو) امین حیایی: معلمم بهم پس گردنی و لگد زد، خودش رفت بالا خورد زمین😁/ از ترسم رفتم قایم شدم/ تا یه هفته الکی ادای بچه‌های علاقه‌مند به درس رو درمیاوردم!

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «آلنوش طریان»، مادر اختر فیزیک ایران

ویدیو/ مهران مدیری به شیلا خداداد: همیشه به هوشمند چی میگفتی که درس بخونه؟

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند قایق را در میهمانی روباه و لک‌لک پیدا کنند

ویدئو/ سفری به تاریخ ایران در دل موزه لوور فرانسه؛ وقتی هنر و تمدن ایران باستان، نفس‌ها را در سینه حبس می‌کند

بازی فکری/ اگه نخبه‌ها پیش هوشت کم آوردن زیر 5 ثانیه موز متفاوت رو پیدا کن

نگاهی به حال‌ و هوای خانه پدری «پروفسور مریم میرزاخانی» در زمان فوتش/ روحش شاد و یادش گرامی+ تصاویر

(ویدئو) همسر «پروفسور مریم میرزاخانی»، دکتر جان وندراک: ما زندگی خوبی داشتیم، همش هم مربوط به ریاضیات نمی‌شد، ما موسیقی، ورزش دوست داشتیم/ مریم همیشه آناهیتا رو انتخاب می‌کرد

شاهرخ استخری: همینجوری باور کردن آدم‌ها سخت بود، هوش مصنوعی هم اضافه شد/ تصویرسازی هوش مصنوعی از چهره آینده نباتِ کلاس اولی شاهرخ استخری و سپیده بزمی‌پور

ویدئو/ آرامگاه اسرارآمیز «اردشیر دوم» هخامنشی؛ کاخی باشکوه در دل سنگ که حتی پس از قرن‌ها، زوال نمی‌پذیرد و به عنوان نماد علم و مهندسی ایرانیان باستان می‌درخشد

(عکس) وقتی دانش‌آموزان، ریاضی را به سبک خودشان در برگه امتحانی حل می‌کنند/ پاسخی که بیشتر شبیه هنرهای تجسمی است تا ریاضی/ حیف انیشتین این نخبه رو ندید مُرد😂

خلاقیت دانش‌آموز ایرانی در پاسخ دادن به سوال علوم برگه امتحانی با تلفیق زبان فارسی و زبان مادری‌ ترکی‌اش حماسه آفرید/ معلمش توضیح داده دوز میشه نمک+عکس

به بهانه روز کتاب نگاهی می‌اندازیم به بازیگران مشهوری که کتاب نوشته‌اند/ از بهنوش بختیاری و اندیشه فولادوند گرفته تا محمدرضا شریفی‌نیا و رضا کیانیان

سفری با خاطرات ناصرالدین‌شاه : لهستان دختران خوشگلی داشت، چشم ما که به آنها افتاد دیگر دوربین را [برای تماشای نمایش] برنداشتیم/ به قول حضرت سعدی: سیر نمی‌شود نظر بس که لطیف منظری

سفری با خاطرات ناصرالدین‌شاه: اُتریش دخترهای خوشگل زیاد دارد/ آن دختر خیلی‌ خوشگل‌تر وقتی به من دسته گل داد، مات و مبهوت شدم، نتوانستم راه بروم مردم ملتفت شدند، خندیدند!

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس از پشت صحنه «قهوه تلخ» روزتو میسازه🤣/ سیامک انصاری: اینارو چجوری حفظ کردی؟ به نظر بنده، مادر هملت چه بد کرد، شوهر کرد/ فقط صداهایی که هادی کاظمی درمیاره

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس از پشت صحنه «درحاشیه» حالتو خوب می‌کنه/ مهران غفوریان با تسلط حرفه‌ای ضرب‌المثل کره‌ای میگه/ جواد رضویان: نهههه باریک‌‌الله نهههه....

(عکس) نگاهی به چیدمان شیک کتابخانه و اتاق موسیقی لاکچری ستاره‌سادات قطبی و همسرش، شهرام شکیبا/ مزین شده با پیانو و مجسمه‌های جذاب نت موسیقی

ویدیو/ روانشناس معروف: به مردم هیچ ربطی ندارد...

ویدیو/ معجون فوق‌العاده مقوی، معجزه‌ای برای رهایی از درد روماتیسم با طعمی از بهشت

ویدیو/ خروج جن مجرد از دریچۀ مترو برای خواستگاری از دانشجویان دختر/ سکانسی دیدنی از مجید صالحی در آخرین مجرد

معرفی 10 مورد از بهترین قرص‌های گلو درد و نحوه مصرف آنها /آزیترومایسین یک آنتی‌بیوتیک از دسته ماکرولیدها برای درمان عفونت‌های باکتریایی گلو

ویدیو/ ژاله صامتی: کتابفروشی تعطیل شد؛ الان 2 میلیارد قرض داریم/ اعتراف دکتر تراپیست قهوۀ پدری؛ از دست من کاری برنمیاد!

اطلاعات کامل و جامع رشته فیزیوتراپی از بازار کار تا وظایف یک فیزیوتراپیست / هیچ نگرانی برای فارغ التحصیلان رشته فیزیوتراپی وجود ندارد

ویدیوی دیده نشده از خبر مرگ سیروس گرجستانی به مادرش توسط علی صادقی / این سکانس سم از «متمهم گریخت» رو از دست ندید/ فقط ضریب هوشی بی‌بی

خبر داری با مشت مشت استامینوفن خوردن چه بلایی سر خودت میاری؟/ عوارض مصرف بیش از حد استامینوفن

(تصاویر جالب و دیدنی) نگاهی به چیدمان ساده اتاق رتبه یک کنکور ریاضی، امیرحسین سلیمانی و خودنمایی ساعت و ماشین‌حساب روی میز/ توصیه‌های سلیمانی: گِیم گاهی، اما اینستاگرام هرگز!

ویدیو/ فرزاد حسنی: 1 ماه طول میکشه تا دکتری نجوم بگیری اما...

فراتر از مغز؛ آیا تمام سلول‌های بدن ما خاطرات دارند؟

نقد و بررسی کامل شیائومی Redmi Note14؛ پرچمداری کم رقیب و تازه نفس / شیائومی 14 یکی از مجهزترین پرچمداران کوچک در زمینه عکاسی

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «رویا بهشتی زواره»، ریاضی‌دان برجسته ایرانی‌تبار دوست صمیمی مریم میرزاخانی

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «آلنوش طریان»، مادر اختر فیزیک ایران

(ویدئو) تولد پهلوان نامدار ایران، «رستم»؛ آغازی بر افسانه‌ای جاویدان در شاهنامه فردوسی که سرنوشت تاریخ ایران را تغییر داد و حماسه‌ای بی‌پایان آفرید

تست IQ/ فقط افرادی باضریب هوشی آلبرت اینشتین می‌توانند عددی که باید جای علامت سوال باشد را در 1 دقیقه پیدا کنند

بازی فکری؛ اگه با هوشت همه رو ذله کردی زیر 5 ثانیه ایموجی متفاوت را پیدا کن

ویدئو/ «ملک الشعرای بهار»؛ نابغه شعر یا شاعر نابغه؟/ روایتی شگفت‌انگیز از امتحانی که نام او را در تاریخ ادبیات ایران جاودانه کرد

تست هوش فکری/ فقط افراد با استدلال منطقی و ضریب هوشی بالا می‌توانند 2 اشتباه را در تصویر اتوبوس پیدا کنند

ویدیو/ مهران مدیری به شیلا خداداد: همیشه به هوشمند چی میگفتی که درس بخونه؟

ویدیو| «خاقانی شروانی»، شاعر گمنام آذربایجان که حافظ و مولانا را مسحور کرد

ویدئو| معماری شگفت‌انگیز هخامنشی‌ها؛ شیرهای خشمگین یا خندان؟ راز چهره‌های دوگانه مجسمه‌های سنگی تخت‌جمشید

(ویدئو) المیرا دهقانی، یاسمنِ سریال «گرگ و میش»: پدرم دوست داشت من دندانپزشک شم، تو مطبش حتی یه اتاق مجهز هم واسم گذاشته بود/ بعد از اجرای تئاترم، پدرم مشوق اصلی من شد

(ویدئو) «نوذر»؛ از تاج‌گذاری پرشکوه تا پایانی تلخ در شاهنامه فردوسی و دوران اسطوره‌ای ایران که تاریخ و افسانه را در هم تنید

نگاهی به حال‌ و هوای خانه پدری «پروفسور مریم میرزاخانی» در زمان فوتش/ روحش شاد و یادش گرامی+ تصاویر

سفری با خاطرات ناصرالدین‌شاه : لهستان دختران خوشگلی داشت، چشم ما که به آنها افتاد دیگر دوربین را [برای تماشای نمایش] برنداشتیم/ به قول حضرت سعدی: سیر نمی‌شود نظر بس که لطیف منظری

ویدئو/ روایتی از عهدنامه ننگین گلستان در دوره قاجار/ با چه قیمتی ایران را کوچک‌تر کردند و در این معامله تلخ چه دادیم و چه گرفتیم؟

سفری با خاطرات ناصرالدین‌شاه: اُتریش دخترهای خوشگل زیاد دارد/ آن دختر خیلی‌ خوشگل‌تر وقتی به من دسته گل داد، مات و مبهوت شدم، نتوانستم راه بروم مردم ملتفت شدند، خندیدند!

ویدئو/طلای بی‌پایان امپراتوری هخامنشی؛ گنج افسانه‌ای داریوش بزرگ که همچنان در دل خاک پنهان مانده/ آیا این گنج افسانه‌ای روزی پیدا می‌شود؟

(ویدئو) همسر «پروفسور مریم میرزاخانی»، دکتر جان وندراک: ما زندگی خوبی داشتیم، همش هم مربوط به ریاضیات نمی‌شد، ما موسیقی، ورزش دوست داشتیم/ مریم همیشه آناهیتا رو انتخاب می‌کرد

(عکس) مرور تجمل بی‌پایان چادرهای جشن‌های 2500 ساله در تخت جمشید/ روایتی از پرهزینه‌ترین و پر زرق‌ و برق‌ترین مراسم تاریخ ایران در مهرماه 1350

تست هوش ناسا/ حتی افرادی با ضریب هوشی انوشه انصاری نمی‌توانند سوالی از آزمون ورودی ناسا را در 1 دقیقه پاسخ دهند

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «رویا بهشتی زواره»، ریاضی‌دان برجسته ایرانی‌تبار دوست صمیمی مریم میرزاخانی

ویدئو/ آرامگاه اسرارآمیز «اردشیر دوم» هخامنشی؛ کاخی باشکوه در دل سنگ که حتی پس از قرن‌ها، زوال نمی‌پذیرد و به عنوان نماد علم و مهندسی ایرانیان باستان می‌درخشد

تست هوش المپیادی/ حتی افرادی با ضریب هوشی «انیشتین» نمی‌توانند «تعداد مثلث‌های» مثلث بزرگتر را در 5 ثانیه تعیین کنند

ویدئو/ همه‌ی مردم دنیا به خاطر اختراع این چوپان ایرانی مدیونش هستند/ «پروفسور توفیق موسیوند»، از دشت‌های همدان تا قله‌های علم و فناوری جهان

ویدیو| از دورریختنی‌ها تا خلق شاهکارهایی فراتر از تخیل؛ هنرمندی که با کارتن‌های بازیافتی وسایلی می‌سازد که دنیا را شگفت‌زده کرده است / فقط مجسمه‌ی عروسک🤯

سکانس جنجالی هک کردن پیامرسان آیفون در «زخم کاری» به دستور کامبیز دیرباز + ویدیو جالب و دیدنی

ویدئو| نگاهی به چیدمان خاص اتاق مرموز «نیکولا تسلا» در هتل نیویورکر؛ سفر در زمان یا رازهای ناگفته‌ای که تاریخ از آن پرده برنمی‌دارد؟!

ویدیو/ آموزش ساده و جذاب: ساخت گل کاموایی با چنگال در چند دقیقه

(ویدیو) بررسی تخصصی گلکسی اس 24 اف ای؛Galaxy S24 FE / محصولات سری FE سامسونگ در حد گوشی‌های پرچمدار با برچسب قیمتی پایین‌تر

کتاب صوتی/ معرفی کتاب «شازده کوچولو» اثر آنتوان دو سنت اگزوپری؛ پرفروش ترین کتاب فرانسوی جهان

(ویدیو آموزشی) ناشناخته ترین ترفند آیفون رو بیا اینجا بهت بگم / از این به بعد آیفون همه چیز رو فارسی در اختیارت میذاره!

ویدیو| عشقی از جنس هنر؛ شعری جاودانه که «استاد شهریار» در ستایش صدای استاد «ایرج خواجه‌امیری» سرود/ دکلمه‌ی ناب این اثر را از زبان خود استاد بشنوید...

ویدیو/ نگاهی به چیدمان کلاسیک و آنتیک منزل «فئودور داستایفسکی» خالق رمان جنایت و مکافات

(ویدیو آموزشی) عکاسی در شب با آیفون؛ تمام تنظیمات و ترفندها / بیا اینجا بهت یاد بدم چطوری توی شب، از ماه کلی عکس خفن بگیری!

کتاب صوتی/ معرفی کتاب «پسر، موش کور، روباه و اسب» اثر چارلی مکس؛ پرفروش‌ترین کتاب در نیویورک‌تایمز، وال‌استریت ژورنال و یو اس‌ای تودی

ویدیو/ 1188 قطعه از اشیای تاریخی در منزل فردی در هرسین کرمانشاه کشف شد

ویدیو/ روانشناس معروف: به مردم هیچ ربطی ندارد...

ویدیوی دیده نشده از خبر مرگ سیروس گرجستانی به مادرش توسط علی صادقی / این سکانس سم از «متمهم گریخت» رو از دست ندید/ فقط ضریب هوشی بی‌بی

ویدیو/ معجون فوق‌العاده مقوی، معجزه‌ای برای رهایی از درد روماتیسم با طعمی از بهشت

ویدیو/ فرزاد حسنی: 1 ماه طول میکشه تا دکتری نجوم بگیری اما...

ویدیو/ ژاله صامتی: کتابفروشی تعطیل شد؛ الان 2 میلیارد قرض داریم/ اعتراف دکتر تراپیست قهوۀ پدری؛ از دست من کاری برنمیاد!

ویدیو/ خروج جن مجرد از دریچۀ مترو برای خواستگاری از دانشجویان دختر/ سکانسی دیدنی از مجید صالحی در آخرین مجرد

(ویدئو) نبرد افسانه‌ای کیخسرو و افراسیاب در شاهنامه؛ شاهکاری از فردوسی که روح فرهنگ ایرانی را جاودانه کرد

ویدیو| از دورریختنی‌ها تا خلق شاهکارهایی فراتر از تخیل؛ هنرمندی که با کارتن‌های بازیافتی وسایلی می‌سازد که دنیا را شگفت‌زده کرده است / فقط مجسمه‌ی عروسک🤯

کتاب صوتی/ معرفی کتاب «پسر، موش کور، روباه و اسب» اثر چارلی مکس؛ پرفروش‌ترین کتاب در نیویورک‌تایمز، وال‌استریت ژورنال و یو اس‌ای تودی

ویدئو| یادگیری زبان انگلیسی با انیمیشن جذاب شرک | همراه با زیرنویس فارسی چسبیده

ویدیو/ قابل قبول نیست بعد از 45 سال فضای آموزش برای فرزندانمان نداشته باشیم

(ویدیو آموزشی) عکاسی در شب با آیفون؛ تمام تنظیمات و ترفندها / بیا اینجا بهت یاد بدم چطوری توی شب، از ماه کلی عکس خفن بگیری!

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس «درحاشیه» امروزتو شاد می‌کنه/ شعرخوانی فوق احساسی مهران غفوریان و خنده‌های از ته دل جواد رضویان😁

(ویدئو) حامد آهنگی: معلمم انقدر منو کتک زد، 17 بار لای نیمکت‌ها چرخوند، آخرش گفتم به خودت رحم کن😁/ معلم خیلی از درس‌ها بود، حتی جای بابای منم میومد مدرسه

(ویدئو) المیرا دهقانی، یاسمنِ سریال «گرگ و میش»: پدرم دوست داشت من دندانپزشک شم، تو مطبش حتی یه اتاق مجهز هم واسم گذاشته بود/ بعد از اجرای تئاترم، پدرم مشوق اصلی من شد

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس «درحاشیه» امروزتو می‌سازه😁/ تسط سلاطین طنز «جواد رضویان» و «مهران غفوریان» به زبان‌های اسپانیایی و فیلیپینی/ طبق معمول قیافه مات و مبهوت سیامک انصاری

ویدیو/ ژاله صامتی: درخواست سونوگرافی مجدد دارم!/ پژمان جمشیدی: نه من بابامو میشناسم

(ویدئو) امین حیایی: معلمم بهم پس گردنی و لگد زد، خودش رفت بالا خورد زمین😁/ از ترسم رفتم قایم شدم/ تا یه هفته الکی ادای بچه‌های علاقه‌مند به درس رو درمیاوردم!

ویدیو/ مهران مدیری به شیلا خداداد: همیشه به هوشمند چی میگفتی که درس بخونه؟

ویدئو/ سفری به تاریخ ایران در دل موزه لوور فرانسه؛ وقتی هنر و تمدن ایران باستان، نفس‌ها را در سینه حبس می‌کند

(ویدئو) نیما شعبان‌نژاد: زبان انگلیسی فِراره😁/ رامبد جوان: چرا زبان مادریت رو هم فراموش کردی؟!

(ویدئو) تولد پهلوان نامدار ایران، «رستم»؛ آغازی بر افسانه‌ای جاویدان در شاهنامه فردوسی که سرنوشت تاریخ ایران را تغییر داد و حماسه‌ای بی‌پایان آفرید

ویدئو/ هنر موسیقی شگفت‌انگیز همایون شجریان در قلب غرب/ وقتی شهاب حسینی با پلی کردن شاهکاری از او، همه را شیفته کرد و آبروی خود را خرید

ویدیو| دکلمه‌ای که به عمق روح می‌نشیند؛ دکلمه شعر زیبا و حزن‌انگیز "خوار گشتم" از استاد شهریار / من از بازار دنیا زار گشتم ...

(ویدئو) همسر «پروفسور مریم میرزاخانی»، دکتر جان وندراک: ما زندگی خوبی داشتیم، همش هم مربوط به ریاضیات نمی‌شد، ما موسیقی، ورزش دوست داشتیم/ مریم همیشه آناهیتا رو انتخاب می‌کرد

ویدئو/ آرامگاه اسرارآمیز «اردشیر دوم» هخامنشی؛ کاخی باشکوه در دل سنگ که حتی پس از قرن‌ها، زوال نمی‌پذیرد و به عنوان نماد علم و مهندسی ایرانیان باستان می‌درخشد

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس از پشت صحنه «قهوه تلخ» روزتو میسازه🤣/ سیامک انصاری: اینارو چجوری حفظ کردی؟ به نظر بنده، مادر هملت چه بد کرد، شوهر کرد/ فقط صداهایی که هادی کاظمی درمیاره

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس از پشت صحنه «درحاشیه» حالتو خوب می‌کنه/ مهران غفوریان با تسلط حرفه‌ای ضرب‌المثل کره‌ای میگه/ جواد رضویان: نهههه باریک‌‌الله نهههه....

ویدئو/ همه‌ی مردم دنیا به خاطر اختراع این چوپان ایرانی مدیونش هستند/ «پروفسور توفیق موسیوند»، از دشت‌های همدان تا قله‌های علم و فناوری جهان

علی اوسیوند: 7،8 سال درس خوندم، اینقدر دورۀ دانشجویی تخم‌مرغ خوردم همه فکر کردن یه چیزیمه/ تعجب و خندۀ رامبد جوان از شدت ریلکسی اوسیوند 😂

(ویدئو) رویا بهشتی، دوست صمیمی و المپیادی «پروفسور مریم میرزاخانی»: من و مریم 7 سال راهنمایی و دبیرستان همکلاسی بودیم/ریاضی 16 گرفت، گفت این پایان کار من است!

(ویدئو) از کوچه پس‌کوچه‌های ابنو تا صدر مسترالمپیا؛ هوش مصنوعی داستان موفقیت «هادی چوپان»، گرگ پارسی را روایت می‌کند

ویدئو/ جلوگیری از فاجعه با یک صندلی ساده؛ تکنولوژی شگفت‌انگیز ژاپنی‌ها برای زنده ماندن در زلزله/طراحی خلاقانه‌ای که هم کاربردی است و هم نجات‌بخش

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس «درحاشیه» لحظات امروزتو شاد می‌کنه / ضرب‌المثل معروف توبه گرگ مرگه با طنز ویژه و منحصربه فرد «جواد رضویان»/ مهران غفوریان: از 4 جهت، فقط شمال رو بلدیم!

(ویدئو) مطمئناً خنده‌دارترین سکانس «درحاشیه» حال امروزتو خوب می‌کنه / جواد رضویان تصمیم گرفته بینیشو عمل کنه😁/ دکتر مهران غفوریان: داروی بیهوشی نداریم، با کف پام بیام رو صورتت

(ویدئو) لحظاتی ناب از برگه‌های امتحانی/ جملات طنزآمیز دانش‌آموزان که ثابت می‌کند بعضی‌ها در هر شرایطی خلاقیت خود را نشان می‌دهند

ویدیو/ روانشناس معروف: به مردم هیچ ربطی ندارد...

ویدیو/ معجون فوق‌العاده مقوی، معجزه‌ای برای رهایی از درد روماتیسم با طعمی از بهشت

ویدیو/ خروج جن مجرد از دریچۀ مترو برای خواستگاری از دانشجویان دختر/ سکانسی دیدنی از مجید صالحی در آخرین مجرد

ویدیو/ ژاله صامتی: کتابفروشی تعطیل شد؛ الان 2 میلیارد قرض داریم/ اعتراف دکتر تراپیست قهوۀ پدری؛ از دست من کاری برنمیاد!

ویدیوی دیده نشده از خبر مرگ سیروس گرجستانی به مادرش توسط علی صادقی / این سکانس سم از «متمهم گریخت» رو از دست ندید/ فقط ضریب هوشی بی‌بی

ویدیو/ فرزاد حسنی: 1 ماه طول میکشه تا دکتری نجوم بگیری اما...

ویدیو/ رئیس‌جمهور در گردهمایی مسئولین بسیج دانشجویی: نگاه دانشگاه و دانشجو دفاع از مملکت بود

ویدیو/ قابل قبول نیست بعد از 45 سال فضای آموزش برای فرزندانمان نداشته باشیم

(ویدئو) نبرد افسانه‌ای کیخسرو و افراسیاب در شاهنامه؛ شاهکاری از فردوسی که روح فرهنگ ایرانی را جاودانه کرد

ویدیو/ لحظۀ دیدار بلندقدترین و کوتاه‌قدترین زنان دنیا به مناسبت روز رکورد جهانی گینس

ویدئو| یادگیری زبان انگلیسی با انیمیشن جذاب شرک | همراه با زیرنویس فارسی چسبیده

(ویدئو) چالش شگفت‌انگیز یادگیری «زبان آلمانی» در 30 روز با سوفیانیوز؛ روز چهارم: صرف افعال قوی و بی‌قاعده

(ویدئو) تولد پهلوان نامدار ایران، «رستم»؛ آغازی بر افسانه‌ای جاویدان در شاهنامه فردوسی که سرنوشت تاریخ ایران را تغییر داد و حماسه‌ای بی‌پایان آفرید

ویدئو/ «ملک الشعرای بهار»؛ نابغه شعر یا شاعر نابغه؟/ روایتی شگفت‌انگیز از امتحانی که نام او را در تاریخ ادبیات ایران جاودانه کرد

ویدیو/ مهران مدیری به شیلا خداداد: همیشه به هوشمند چی میگفتی که درس بخونه؟

ویدیو| «خاقانی شروانی»، شاعر گمنام آذربایجان که حافظ و مولانا را مسحور کرد

ویدئو| معماری شگفت‌انگیز هخامنشی‌ها؛ شیرهای خشمگین یا خندان؟ راز چهره‌های دوگانه مجسمه‌های سنگی تخت‌جمشید

(ویدئو) المیرا دهقانی، یاسمنِ سریال «گرگ و میش»: پدرم دوست داشت من دندانپزشک شم، تو مطبش حتی یه اتاق مجهز هم واسم گذاشته بود/ بعد از اجرای تئاترم، پدرم مشوق اصلی من شد

(ویدئو) «نوذر»؛ از تاج‌گذاری پرشکوه تا پایانی تلخ در شاهنامه فردوسی و دوران اسطوره‌ای ایران که تاریخ و افسانه را در هم تنید

ویدئو/ سفری به تاریخ ایران در دل موزه لوور فرانسه؛ وقتی هنر و تمدن ایران باستان، نفس‌ها را در سینه حبس می‌کند

ویدئو/ پادشاهی افسانه‌ای «منوچهر»؛ حماسه‌ای جاودانه از انتقام خونین در شاهنامه فردوسی/ شکوهی خیره‌کننده برای طلوع دوران طلایی فرهنگ و هنر ایران

ویدیو| اردشیر رستمی، شهریار و دکلمه‌ای از دل تاریخ ادبیات فارسی/ بنال ای نی که من غم دارم امشب...

ویدیو| دکلمه‌ای که به عمق روح می‌نشیند؛ دکلمه شعر زیبا و حزن‌انگیز "خوار گشتم" از استاد شهریار / من از بازار دنیا زار گشتم ...

ویدئو| نگاهی به آمار و ارقام میلیاردی ریخت‌وپاش‌های سلطنتی جشن‌های 2500 ساله شاهنشاهی؛ خزانه‌ای که به بهانه‌ی عیش و نوش تاراج شد

ویدئو/ روایتی از عهدنامه ننگین گلستان در دوره قاجار/ با چه قیمتی ایران را کوچک‌تر کردند و در این معامله تلخ چه دادیم و چه گرفتیم؟

ویدئو/طلای بی‌پایان امپراتوری هخامنشی؛ گنج افسانه‌ای داریوش بزرگ که همچنان در دل خاک پنهان مانده/ آیا این گنج افسانه‌ای روزی پیدا می‌شود؟

(ویدئو) همسر «پروفسور مریم میرزاخانی»، دکتر جان وندراک: ما زندگی خوبی داشتیم، همش هم مربوط به ریاضیات نمی‌شد، ما موسیقی، ورزش دوست داشتیم/ مریم همیشه آناهیتا رو انتخاب می‌کرد

ویدئو/ آرامگاه اسرارآمیز «اردشیر دوم» هخامنشی؛ کاخی باشکوه در دل سنگ که حتی پس از قرن‌ها، زوال نمی‌پذیرد و به عنوان نماد علم و مهندسی ایرانیان باستان می‌درخشد

ویدئو/ همه‌ی مردم دنیا به خاطر اختراع این چوپان ایرانی مدیونش هستند/ «پروفسور توفیق موسیوند»، از دشت‌های همدان تا قله‌های علم و فناوری جهان

(ویدئو) تقدیر و تشکر ویژه محمدرضا گلزار از طرفدار هنرمندش/ آخه بی‌انصاف، این منم؟! نامرد، کجای این نقاشی شبیه منه؟🤣+ عکس

ویدیو/ لحظات ناب دکلمه‌ی «پیرم دلم گاهی یاد جوانی می‌کند» با صدای گرم «استاد شهریار»؛ سفری احساسی به روزهای طلایی جوانی

ویدیو/ توصیۀ زیبای "اهورامزدا" به "زرتشت" با زبان اوستایی/ استاد ارفعی: اولین مترجم کتیبۀ کوروش کبیر و تنها ایرانی مسلط به خط میخی به زبان پارسی باستان چه می‌گوید؟

(ویدئو) تکنولوژی هوش مصنوعی ناصرالدین شاه و سوگلی‌اش را خنداند/ سفری تاریخی و نوستالژی به زمان قاجار، مزین شده با آهنگ دلنشین به رهی دیدم برگ خزان با صدای بهشتی «استاد ایرج بسطامی»

(ویدئو) از کوچه پس‌کوچه‌های ابنو تا صدر مسترالمپیا؛ هوش مصنوعی داستان موفقیت «هادی چوپان»، گرگ پارسی را روایت می‌کند

ویدئو/ «پروفسور عبدالمجید ارفعی»؛ تنها میراث‌دار خط‌های باستانی و نخستین مترجم ایرانی استوانه کوروش را بیشتر بشناسید

(ویدئو) نگاهی اجمالی و مختصر بر زندگی «پروفسور مریم میرزاخانی» و خبر فوتش که توسط «محمدرضا حیاتی» از تلوزیون پخش شد/ روحش شاد و یادش گرامی

ویدیو| از دورریختنی‌ها تا خلق شاهکارهایی فراتر از تخیل؛ هنرمندی که با کارتن‌های بازیافتی وسایلی می‌سازد که دنیا را شگفت‌زده کرده است / فقط مجسمه‌ی عروسک🤯
ویدیو| از دورریختنی‌ها تا خلق شاهکارهایی فراتر از تخیل؛ هنرمندی که با کارتن‌های بازیافتی وسایلی می‌سازد که دنیا را شگفت‌زده کرده است / فقط مجسمه‌ی عروسک🤯
سکانس جنجالی هک کردن پیامرسان آیفون در «زخم کاری» به دستور کامبیز دیرباز + ویدیو جالب و دیدنی
سکانس جنجالی هک کردن پیامرسان آیفون در «زخم کاری» به دستور کامبیز دیرباز + ویدیو جالب و دیدنی
راهنمای خرید بهترین گوشی‌های گیمینگ  از 15 تا 35 میلیون تومان / سامسونگ گلکسی A35 بهترین موبایل میان رده برای بازی
راهنمای خرید بهترین گوشی‌های گیمینگ از 15 تا 35 میلیون تومان / سامسونگ گلکسی A35 بهترین موبایل میان رده برای بازی
(ویدئو) نبرد افسانه‌ای کیخسرو و افراسیاب در شاهنامه؛ شاهکاری از فردوسی که روح فرهنگ ایرانی را جاودانه کرد
(ویدئو) نبرد افسانه‌ای کیخسرو و افراسیاب در شاهنامه؛ شاهکاری از فردوسی که روح فرهنگ ایرانی را جاودانه کرد
ویدئو| نگاهی به چیدمان خاص اتاق مرموز «نیکولا تسلا» در هتل نیویورکر؛ سفر در زمان یا رازهای ناگفته‌ای که تاریخ از آن پرده برنمی‌دارد؟!
ویدئو| نگاهی به چیدمان خاص اتاق مرموز «نیکولا تسلا» در هتل نیویورکر؛ سفر در زمان یا رازهای ناگفته‌ای که تاریخ از آن پرده برنمی‌دارد؟!
شوخی با تاریخ/ رقابت «رستم شاهنامه» با اینفلوئنسرهای فیتنس؛ شاهکار جذاب هوش مصنوعی + عکس
شوخی با تاریخ/ رقابت «رستم شاهنامه» با اینفلوئنسرهای فیتنس؛ شاهکار جذاب هوش مصنوعی + عکس
عکس| شاهکار هنری یک دانشجوی مهندسی؛ وقتی امتحان رسم فنی تبدیل به اعتراض خلاقانه می‌شود/ بنازم به این ذهن خلاق مریض😂
عکس| شاهکار هنری یک دانشجوی مهندسی؛ وقتی امتحان رسم فنی تبدیل به اعتراض خلاقانه می‌شود/ بنازم به این ذهن خلاق مریض😂
عینک هوشمند Air Glass 3 اوپو رونمایی شد؛ همان چیزی که گوگل برایش رؤیاپردازی می‌کرد / وزن عینک جدید اوپو ایر گلس 50 گرم است + تصاویر جالب و دیدنی
عینک هوشمند Air Glass 3 اوپو رونمایی شد؛ همان چیزی که گوگل برایش رؤیاپردازی می‌کرد / وزن عینک جدید اوپو ایر گلس 50 گرم است + تصاویر جالب و دیدنی
خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند 9 نفر را در 1 دقیقه پیدا کنند
خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند 9 نفر را در 1 دقیقه پیدا کنند
معرفی کامل 4 مورد از ارزان ترین ایرپادهای بازار در رقابت با بهترین‌ها / هندزفری بلوتوث Baseus Encok W04 Pro از بهترین محصولات بیسوس
معرفی کامل 4 مورد از ارزان ترین ایرپادهای بازار در رقابت با بهترین‌ها / هندزفری بلوتوث Baseus Encok W04 Pro از بهترین محصولات بیسوس
ویدیو/ نگاهی به چیدمان کلاسیک و آنتیک منزل «فئودور داستایفسکی» خالق رمان جنایت و مکافات
ویدیو/ نگاهی به چیدمان کلاسیک و آنتیک منزل «فئودور داستایفسکی» خالق رمان جنایت و مکافات
کتاب صوتی/ معرفی کتاب «پسر، موش کور، روباه و اسب» اثر چارلی مکس؛ پرفروش‌ترین کتاب در نیویورک‌تایمز، وال‌استریت ژورنال و یو اس‌ای تودی
کتاب صوتی/ معرفی کتاب «پسر، موش کور، روباه و اسب» اثر چارلی مکس؛ پرفروش‌ترین کتاب در نیویورک‌تایمز، وال‌استریت ژورنال و یو اس‌ای تودی
ویدیو/ 1188 قطعه از اشیای تاریخی در منزل فردی در هرسین کرمانشاه کشف شد
ویدیو/ 1188 قطعه از اشیای تاریخی در منزل فردی در هرسین کرمانشاه کشف شد
ویدیو/ استاد قرائتی: انفاق تاریخی یعنی بخشیدن پیراهن عروسی در راه رفتن به خانۀ داماد
ویدیو/ استاد قرائتی: انفاق تاریخی یعنی بخشیدن پیراهن عروسی در راه رفتن به خانۀ داماد
(تصاویر جالب و دیدنی) مروری بر خلاقیت هنرمند ایرانی در طراحی غذاها این بار با چهره آدمیزاد! / قیافه سیرابی خیلی سمی شده😂
(تصاویر جالب و دیدنی) مروری بر خلاقیت هنرمند ایرانی در طراحی غذاها این بار با چهره آدمیزاد! / قیافه سیرابی خیلی سمی شده😂
معرفی و بررسی لنز سونی Sony FE 28-60mm F4-6.3 / در ساختار داخلی این لنز از یک موتور اتوفوکوس خطی استفاده شده
معرفی و بررسی لنز سونی Sony FE 28-60mm F4-6.3 / در ساختار داخلی این لنز از یک موتور اتوفوکوس خطی استفاده شده
ویرایش تخصصی نیتیو
ویرایش تخصصی نیتیو
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی کتاب
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
ویدیو| از دورریختنی‌ها تا خلق شاهکارهایی فراتر از تخیل؛ هنرمندی که با کارتن‌های بازیافتی وسایلی می‌سازد که دنیا را شگفت‌زده کرده است / فقط مجسمه‌ی عروسک🤯
ویدیو| از دورریختنی‌ها تا خلق شاهکارهایی فراتر از تخیل؛ هنرمندی که با کارتن‌های بازیافتی وسایلی می‌سازد که دنیا را شگفت‌زده کرده است / فقط مجسمه‌ی عروسک🤯
زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «رکسانا ورزا»، بانوی ایرانی‌تبار که با مدیریت استیشن اف، تاریخ‌ساز دنیای فناوری شد
زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «رکسانا ورزا»، بانوی ایرانی‌تبار که با مدیریت استیشن اف، تاریخ‌ساز دنیای فناوری شد
ویدیو/ آموزش ساده و جذاب: ساخت گل کاموایی با چنگال در چند دقیقه
ویدیو/ آموزش ساده و جذاب: ساخت گل کاموایی با چنگال در چند دقیقه
ویدئو| نگاهی به چیدمان خاص اتاق مرموز «نیکولا تسلا» در هتل نیویورکر؛ سفر در زمان یا رازهای ناگفته‌ای که تاریخ از آن پرده برنمی‌دارد؟!
ویدئو| نگاهی به چیدمان خاص اتاق مرموز «نیکولا تسلا» در هتل نیویورکر؛ سفر در زمان یا رازهای ناگفته‌ای که تاریخ از آن پرده برنمی‌دارد؟!
خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند نگهبان سلطنتی را که ترک پست کرده است در 4 ثانیه پیدا کنند
خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند نگهبان سلطنتی را که ترک پست کرده است در 4 ثانیه پیدا کنند
تست IQ/ فقط افرادی باضریب هوشی آلبرت اینشتین می‌توانند در 5 ثانیه مرد زن‌نما را شناسایی کنند
تست IQ/ فقط افرادی باضریب هوشی آلبرت اینشتین می‌توانند در 5 ثانیه مرد زن‌نما را شناسایی کنند
خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالای 110 نمی‌توانند سگ گله‌ای را که در میان گوسفندان مخفی شده است پیدا کنند
خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالای 110 نمی‌توانند سگ گله‌ای را که در میان گوسفندان مخفی شده است پیدا کنند
عکس| شاهکار هنری یک دانشجوی مهندسی؛ وقتی امتحان رسم فنی تبدیل به اعتراض خلاقانه می‌شود/ بنازم به این ذهن خلاق مریض😂
عکس| شاهکار هنری یک دانشجوی مهندسی؛ وقتی امتحان رسم فنی تبدیل به اعتراض خلاقانه می‌شود/ بنازم به این ذهن خلاق مریض😂
کتاب صوتی/ معرفی کتاب «شازده کوچولو» اثر آنتوان دو سنت اگزوپری؛ پرفروش ترین کتاب فرانسوی جهان
کتاب صوتی/ معرفی کتاب «شازده کوچولو» اثر آنتوان دو سنت اگزوپری؛ پرفروش ترین کتاب فرانسوی جهان
(ویدیو آموزشی) عکاسی در شب با آیفون؛ تمام تنظیمات و ترفندها / بیا اینجا بهت یاد بدم چطوری توی شب، از ماه کلی عکس خفن بگیری!
(ویدیو آموزشی) عکاسی در شب با آیفون؛ تمام تنظیمات و ترفندها / بیا اینجا بهت یاد بدم چطوری توی شب، از ماه کلی عکس خفن بگیری!
ویدئو| یادگیری زبان انگلیسی با انیمیشن جذاب شرک | همراه با زیرنویس فارسی چسبیده
ویدئو| یادگیری زبان انگلیسی با انیمیشن جذاب شرک | همراه با زیرنویس فارسی چسبیده
خبر داری با خوردن چند تا گردو با کمترین هزینه میتونی لاغر کنی؟ / خواص گردو از لاغری تا سلامت پوست و مو؛ گردو خواص مهمی در تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 دارد
خبر داری با خوردن چند تا گردو با کمترین هزینه میتونی لاغر کنی؟ / خواص گردو از لاغری تا سلامت پوست و مو؛ گردو خواص مهمی در تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 دارد
نقد و بررسی کامل شیائومی Redmi Note14؛ پرچمداری کم رقیب و تازه نفس / شیائومی 14 یکی از مجهزترین پرچمداران کوچک در زمینه عکاسی
نقد و بررسی کامل شیائومی Redmi Note14؛ پرچمداری کم رقیب و تازه نفس / شیائومی 14 یکی از مجهزترین پرچمداران کوچک در زمینه عکاسی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
ویرایش تخصصی نیتیو
ویرایش تخصصی نیتیو
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی کتاب
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه