سوفیانیوز
سوفیانیوز: به دورانی سفر میکنیم که ایران بزرگترین امپراتوری جهان بود. تخت جمشید، قلب تپندهی این امپراتوری، با کمک هوش مصنوعی، به شکلی بینظیر بازسازی شده است.
به گزارش سرویس تاریخ پایگاه خبری سوفیانیوز، پارسه، نام باستانی تخت جمشید، پایتخت تشریفاتی شاهنشاهی هخامنشی بوده است. این شهر باشکوه که در نزدیکی شیراز کنونی قرار دارد، نمادی از قدرت، شکوه و تمدن ایرانیان در دوران باستان به شمار میرود. ساخت پارسه به دستور داریوش بزرگ آغاز شد و در دوران حکومت خشایارشا و اردشیر یکم به اوج شکوفایی خود رسید. این مجموعه عظیم شامل کاخها، عمارتها و بناهای تاریخی متعددی است که با معماری بینظیر و تزئینات باشکوه خود، چشم هر بینندهای را به خود خیره میکند.
کاخ آپادانا با ستونهای بلند و نقش برجستههای بینظیرش، یکی از مهمترین بخشهای پارسه است. این کاخ محل برگزاری مراسم تشریفاتی و پذیرایی از مهمانان ویژه پادشاه بوده است. کاخ تچر، کاخ هدیش و دروازه ملل از دیگر بناهای مهم این مجموعه هستند که هر یک به نوبه خود از اهمیت خاصی برخوردارند. نقش برجستههای پارسه که داستانهای حماسی و وقایع تاریخی را به تصویر میکشند، از شاهکارهای هنر ایران باستان به شمار میروند. این نقش برجستهها نه تنها زیبایی بصری دارند، بلکه اطلاعات ارزشمندی را در مورد فرهنگ، آداب و رسوم و باورهای مردم آن دوران در اختیار ما قرار میدهند.
تخت جمشید در طول تاریخ بارها مورد حمله و تخریب قرار گرفته است. در سال 330 قبل از میلاد، اسکندر مقدونی به پارسه حمله کرد و این شهر باشکوه را به آتش کشید. با این حال، باستانشناسان توانستهاند بخشهایی از این مجموعه عظیم را بازسازی کنند و امروزه تخت جمشید یکی از مهمترین مقاصد گردشگری ایران و جهان به شمار میرود.
برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با تاریخ روی لینک کلیک کنید