سوفیانیوز
سوفیانیوز: جذب دانشجوی خارجی در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با مشارکت دانشگاه بینالمللی جامعهالمصطفی در قالب تفاهمنامهای اجرایی میشود.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تعاملات علمی، فناوری و پژوهشی و همچنین تبادل استاد و دانشجوی خارجی در نشست پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و دانشگاه جامعه المصطفی بررسی شد.
در ابتدای جلسه جواد محمدی رئیس این پژوهشگاه ضمن اشاره به قابلیتهای علمی و ظرفیتهای پژوهشی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و جایگاه بینالمللی آن عنوان کرد: این پژوهشگاه دارای 14 آزمایشگاه تخصصی و سه پژوهشکده ژنتیک پزشکی، ژنتیک گیاهی، دام و طیور و آبزیان و ژنتیک صنعت و محیط زیست است و ما پذیرای 227 دانشجوی مقطع دکتری و کارشناسی ارشد در رشتههای تخصصی زیست فناوری و ژنتیک و پذیرای نزدیک به 80 دانشجوی میهمان از سایر دانشگاهها در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستیم.
وی افزود: دارا بودن مرکز تولید حیوانات مدل با روشهای منحصربهفرد ترانس ژن و کریسپر یک دهه است که در پژوهشگاه ژنتیک عملیاتی شده و با مدل موش مدل بیماری سرطان سینه، ناباروری آقایان، دیابت و هموفیلی در مرحله تولید و تیمار قرار دارد و برای کمک به بخش درمان، تولید داروهای مرتبط را داریم و در قسمت تشخیص تراریخته نیز امکان آزمایش و تشخیص محصولات کشاورزی و دستکاری ژنتیکی شده و آنالیز آنها در پژوهشگاه وجود دارد.
جواد محمدی ادامه داد: در پردیس فناوری پژوهشگاه نیز از سال گذشته با مشارکت بخش خصوصی مرکزی راه اندازی شد که 32 شرکت دانش بنیان در آن تحت پوشش و فعالیت قرار دارند. افتخار داریم که اساتید ما در صنعت هم فعال هستند و رویکرد اساتید ما به سمت تقاضا محوربودن پیش میرود.
رئیس پژوهشگاه ژنتیک اظهار داشت: ما با معاونت علم و فناوری، وزارت جهاد کشاورزی، انستیتو پاستور و چند دانشگاه علوم پزشکی کشور تفاهمنامه علمی داشتیم تا با توجه به نیازهای علمی و پزشکی کشور به سمت همکاریهای پژوهشی هدفمند و ماموریت محور حرکت کرده و نیازهای جامعه را برطرف کنیم.
جواد محمدی افزود: در بخش بینالملل نیز با توجه به ظرفیتهای پژوهشگاه باید در راستای دیپلماسی علمی و اجرای سند تعاملات بینالمللی جمهوری اسلامی ایران حرکت کنیم تا با کشورهای جهان تعامل داشته باشیم و حتی از این طریق روابط کشورها را نزدیک کنیم و این ظرفیت در پژوهشگاه وجود دارد که تبادل دانشجو و استاد جزیی از این ظرفیت است.
رئیس پژوهشگاه ژنتیک در پایان گفت: در پژوهشگاه بانک ذخیره ژنتیک زیتون منحصربهفرد کشور و خاورمیانه موجود است و تمام رقمهای زیتون کشور طی یک دهه فعالیت علمی و پژوهشی شناسایی شده است.
سپس حجت الاسلام و المسلمین علی عباسی رئیس دانشگاه جامعه المصطفی نیز با اشاره به عملکرد دانشگاه جامعه المصطفی عنوان کرد: با علم و دانش میتوانیم انقلاب اسلامی را تبلیغ کنیم. برای اثبات پیشرفت کشور یکی از موضوعات شاخص برای معرفی توانمندی علمی در کشورهای مختلف با استناد به آمارهای بینالمللی در کنار فناوری فضایی و فناوری هستهای، نانوتکنولوژی و علم بیوتکنولوژی است.
وی ادامه داد: فعالیت دانشگاه جامعه المصطفی در حوزه علوم انسانی است. ما باید برای استفاده از ظرفیت پژوهشگاه ژنتیک با توجه به مجوز حضورمان اجرای رشتههای جدید را انجام دهیم که مشابه آن را با دانشگاه علوم پزشکی ایران داریم و شما میتوانید برای جذب دانشجو با توجه به ظرفیتهای ما استفاده کنید.
حجت السلام و المسلمین محسن قنبری معاون ارتباطات بینالملل جامعه المصطفی نیز ضمن قدردانی از پیگیری واحد روابط بینالملل پژوهشگاه برای تشکیل جلسه و امضای تفاهمنامه اظهار داشت: پس از امضای تفاهمنامه، باید برنامهها به صورت فازبندی و مرحله به مرحله عملیاتی شوند.
وی افزود: جذب دانشجوی خارجی با وجود قابلیتهای اجرایی و نمایندگیهای فراوان جامعه المصطفی برای رشتههایی که پژوهشگاه ژنتیک معرفی میکند، در بسیاری از کشورهایی که جامعه المصطفی نمایندگی دارد این رشتهها یا وجود ندارد یا از لحاظ علمی در سطح مطلوبی قرار ندارند و این مساله جذابیت این رشتهها را بیشتر میکند که باید برای معرفی پژوهشگاه در کشورهای هدف در شرق آسیا و آفریقا فعالیت شود.
قنبری اظهار داشت: ظرفیتهای فراوان و بالقوه ای حتی در آمریکای لاتین و آفریقای مرکزی وجود دارد به همین خاطر کشت فراسرزمینی و ارائه محصولات و فناوریها در کشورهای دارای نمایندگی، بهتر امکانپذیر خواهد بود.