کد خبر: 2566
چهارشنبه 9 اسفند 1402 - 14:36
چهارشنبه 9 اسفند 1402 - 14:36

صفر تا صد آزمون‌های بین‌المللی زبان انگلیسی

صفر تا صد آزمون‌های بین‌المللی زبان انگلیسی

سوفیانیوز: انواع مهاجرت‌های کاری و تحصیلی نیازمند ارائه مدارکی هستند که میزان دانش زبانی فرد متقاضی را نشان دهد. بدین منظور آزمون‌های بین‌المللی زبان انگلیسی به عنوان متداول‌ترین روش سنجش این دانش محسوب می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این آزمون‌ها با ما همراه شوید.

آزمون تافل TOEFL

این آزمون که توسط سازمان (ETS) به صورت هفتگی در نهادهای مورد تأیید این سازمان در سراسر جهان برگزار می‌شود، با هدف سنجش مهارت‌های زبان انگلیسی در افراد به عنوان زبانی خارجی (Test of English as a Foreign Language) ایجاد شد. آزمون تافل که تنها در قالب دانشگاهی (Academic) ارائه می‌شود، به دو شکل اینترنتی (Ibt) و کاغذی (Pbt) برگزار شده که شکل اینترنتی آن متداول‌تر است. بیش از 11 هزار دانشگاه و موسسات آموزشی در 150 کشور دنیا از جمله استرالیا، کانادا، نیوزلند، آمریکا، بریتانیا و برخی دیگر از کشورهای اروپایی و آسیایی این آزمون را معتبر دانسته و برای أخذ پذیرش تحصیلی و مهاجرت تحصیلی در آن‌ها قابل ارائه است. شرکت‌کنندگان در آزمون تافل با پرسش‌های روبه‌رو می‌شوند که چهار مهارت نوشتاری، گفتاری، شنیداری و خواندن آن‌ها را پیرامون مسائل روزمره و دانشگاهی ارزیابی می‌کند.

تافل

نمره کلی در آزمون تافل 120 امتیاز و حداکثر نمره در هر بخش 30 امتیاز و قیمت آن برای شرکت‌کنندگان ایرانی 245 دلار است. مدت زمان این آزمون پس از تغییرات سال 2019 به 3 ساعت تقلیل و ساختار کلی آن به شکل زیر سامان یافته است:

بخش

زمان

سوالات

وظایف

خواندن Reading

54-72 دقیقه

30-40 پرسش

مطالعه متن‌های داده شده و پاسخ به پرسش‌های مرتبط با متن که به ترتیب پاراگراف‌ها سامان یافته‌اند.

شنیداری Listening

41-57 دقیقه

28-39 پرسش

گوش دادن به فایلی ضبط شده از گفتگوی افراد و یا آموزش استاد در کلاس درس و پاسخ به پرسش‌های مربوطه

استراحت

10 دقیقه

گفتاری Speaking

17 دقیقه

4 پرسش

یک پرسش متقل و عمومی به همراه سه پرسش ترکیبی (Integrated)

نوشتاری Writing

50 دقیقه

2 پرسش

پرسش اول شامل گوش کردن به یک فایل صوتی، مطالعه یک متن کوتاه و نوشتن ترکیب آن دو
پرسش دوم به صورت مستقل و نوشتن درباره تجربه‌ای شخصی و یا دیدگاه مطرح شده در سوال

آزمون آیلتس IELTS

آزمون آیلتس که مخفف سیستم سنجش بین‌المللی زبان انگلیسی (The International English Language Testing System) است، برخلاف سنت آمریکایی تافل، از بریتانیا سرچشمه گرفته و یکی از معتبرترین آزمون‌های بین‌المللی زبان به شمار می‌رود که در هر دو روش متداول مهاجرتی، کاری و تحصیلی، کاربرد دارد. این آزمون برای تمامی افرادی طراحی شده که می‌خواهند در کشورهای انگلیسی زبان و یا کشورهایی که از انگلیسی برای مکالمات و رویه‌های آموزشی یا اداری خود استفاده می‌کنند، به کار یا تحصیل مشغول شوند؛ مثلا برای تحصیل در کانادا یا تحصیل در استرالیا، آمریکا، انگلیس، نیوزلند و...

نمره کلی آزمون آیلتس از طریق میانگین گیری چهار مهارت محاسبه می‌شود، بدین صورت که حداکثر نمره قابل کسب در هر مهارت 9 بوده و نمره کلی نیز از 9 محاسبه می‌شود. این آزمون به دو شکل عمومی (General) و یا دانشگاهی (Academic) ارائه شده که متقاضیان می‌توانند در دو قالب کامپیوتری (Computer-delivered IELTS) و یا کاغذی (Paper-based IELTS) آن شرکت کنند.

آیلتس

مدت زمان این آزمون 2 ساعت و 45 دقیقه بوده، همچنین هر چهار مهارت گفتاری، نوشتاری، شنیداری و خواندن در هر دو شکل سنجیده می‌شوند که ساختار کلی آن‌ها به این صورت است:

بخش

زمان

سوالات

وظایف

شنیداری Listening

30 دقیقه

40 سوال

گوش دادن به 4 فایل صوتی و پاسخ به سوالات مربوطه در انواع مختلف

خواندن Reading

60 دقیقه

40 سوال

شکل دانشگاهی: مطالعه 3 متن و پاسخ به سوالات مربوطه در انواع مختلف
شکل عمومی: 3 بخش؛ بخش اول چندین متن کوتاه، بخش دوم مقایسه دو متن و بخش سوم یک متن بلند. شرکت‌کنندگان باید به انواع پرسش‌های مطرح شده پاسخ دهند.
*در شکل دانشگاه متن‌ها با اینکه از زبان تخصصی استفاده نمی‌کنند، بیشتر از ژورنال‌ها، کتاب‌ها و مجلات گرفته شده‌اند. اما در شکل عمومی در سه محتوای ضروری اجتماعی، شغلی و عمومی سامان یافته‌اند.

نوشتاری Writing

60 دقیقه

2 پرسش

شکل دانشگاهی: پرسش اول توصیف نمودار و فرآیندها و بخش دوم نوشتن متنی مستقل در موضوعی عمومی
شکل عمومی: در پرسش اول از شرکت‌کنندگان درخواست می‌شود در صورت قرار گرفتن در موقعیتی خاص، برای دریافت اطلاعاتی بخصوص درخواست‌نامه بنویسند. و در بخش دوم نوشتن متنی مستقل در موضوعی عمومی.

گفتاری Speaking

11-14 دقیقه

3 بخش

مصاحبه شفاهی به صورت مجزا از آزمون اصلی، در بخش اول صحبت از اطلاعات شخصی، در بخش دوم صحبت از موضوع داده شده و در بخش سوم صحبت درباره موضوعات بخش قبل اما این بار به صورت انتزاعی‌تر و عمیق‌تر

آزمون دولینگو Duolingo

دولینگو یکی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای آموزش زبان است که به تازگی اقدام به ارائه آزمون آنلاین زبان انگلیسی کرده است. به علت آنلاین بودن و سادگی دسترسی این آزمون، با شیوع ویروس کرونا، بسیاری از دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی در سراسر جهان اعتبار آن را به رسمیت شناختند. همچنین آزمون دولینگو نسبت به دیگر آزمون‌های بین‌المللی بسیار به صرفه بوده و تنها با مبلغ 49 دلار می‌توان در آن شرکت کرد که مدت زمان آن نیز حدود 1 ساعت به طول می‌انجامد.

متقاضیان می‌توانند پس از گذشت 30 روز از آزمون اول خود، برای شرکت مجدد در این آزمون اقدام کنند. نتایج آزمون دولینگو پس از دو روز اعلام شده و متقاضیان به راحتی می‌توانند از خانه خود در این آزمون شرکت کنند. لازم به ذکر است که این آزمون به صورت تطبیقی (Adaptive) طراحی شده، بدین معنا که با توجه به مهارت شرکت‌کننده درجه سختی آن تغییر می‌کند.

به طور کلی آزمون دولینگو در سه بخش ارائه می‌شود؛ بخش اول مقدمه آزمون، بخش دوم سوالات تطبیقی و بخش سوم مصاحبه ویدیویی و نوشتن متن. اگرچه هدف کلی این آزمون بررسی مهارت‌های چهارگانه است، اما آن‌ها به شکل متفاوتی ارزیابی شده که در قالب‌های مهارت ادبی Literacy (خواندن و نوشتن)، مکالمه conversation (شنیدن و گفتن)، تولید Production (نوشتن و گفتن) و درک مطلب Comprehension (خواندن و شنیدن) تقسیم‌بندی شده‌اند.

همچنین این آزمون می‌کوشد مهارت‌های متقاضیان را در 5 بخش اصلی درک واژگان (English Vocabulary)، قرارگیری کلمات در جمله (Syntax)، تلفظ (Phonetics)، بیان واژگان (Stress and intonation) و مهارت‌های خواندن، نوشتن و گوش دادن به طور کلی بسنجد. امتیاز کلی آزمون دولینگو 160 است که به صورت میانگین بخش‌ها محاسبه شده و در قالب یک طیف ارائه می‌شود (مثلا 120-160). اعتبار این آزمون همچون آزمون تافل و آیلتس، دو ساله است.

دولینگو

آزمون پیرسون PTE

آزمون زبان انگلیسی پیرسون (Pearson Test of English) برای سنجش مهارت‌های زبان انگلیسی افراد غیرانگلیسی زبان طراحی شده که در قالب‌های دانشگاهی (academic) و عمومی (General/ Home) برگزار می‌شود. این آزمون نیز همچون دولینگو در تمامی روزهای سال برگزار شده، نمرات از طریق هوش مصنوعی سنجیده شده و نتایج آن پس از 48 ساعت ارائه می‌شود. آزمون PTE در پنجاه کشور مختلف دنیا برگزار شده که متاسفانه شامل ایران نمی‌شود. از مزیت‌های این آزمون نسبت به تافل و آیلتس می‌توان به مقرون به صرفه بودن آن و ارسال رایگان نتایج به دانشگاه‌های درخواستی اشاره کرد.

هزینه این آزمون در کشور ترکیه معادل 1000 لیر است و علاوه بر ویزای تحصیلی، برای دریافت ویزای کاری و خانوادگی بریتانیا، استرالیا و نیوزلند نیز مورد قبول است. همچون دیگر آزمون‌های زبان، مهارت‌های 4 گانه خواندن، نوشتاری، گفتاری و شنیداری در آزمون PTE ارزیابی می‌‎شوند که در قالب سیستم امتیازدهی جهانی انگلیسی (GSE) در مقیاس عددی 10-90 ارائه می‌شوند.

پیترسون

این آزمون به شکل کامپیوتری برگزار شده و ساختار آن بدین شکل صورت یافته است:

بخش

زمان

وظایف

نوشتاری Writing و گفتاری Speaking

77-93 دقیقه

معرفی خود، خواندن و یا تکرار کردن جملات، توصیف تصاویر، بیان مجدد آموزش‌های کلاس درس، پاسخ به پرسش‌های کوتاه، خلاصه کردن متون، نوشتن یک متن مستقل (Essay)

خواندن Reading

32-40 دقیقه

پر کردن جاهای خالی، پرسش‌های چندگزینه‌ای، مرتب کردن پاراگراف‌ها

شنیداری Listening

45-57 دقیقه

خلاصه متن، پرسش‌های چندگزینه‌ای، پرکردن جاهای خالی، هایلایت کردن خلاصه صحیح، املا