کد خبر: 292
یکشنبه 12 آذر 1402 - 16:08
یکشنبه 12 آذر 1402 - 16:08

صفر تا صد آشنایی با آزمون آیلتس و نحوۀ دریافت آن

صفر تا صد آشنایی با آزمون آیلتس و نحوۀ دریافت آن

سوفیا نیوز: آزمون آیلتس (IELTS) یکی از معتبرترین آزمون‌های جهان است که در اکثر کشورها و دانشگاه‌ها قابل استفاده است. این امتحان در بیش از 270 مرکز امتحانی در نزدیک به 110 کشور دنیا برگزار می‌شود. شما با در دست داشتن نمره قابل قبول در این آزمون می‌توانید نسبت به مهاجرت تحصیلی اقدام کنید.

آیلتس چیست؟

آیلتس، یک مدرک معتبر و بین المللی زبان انگلیسی است. واژه IELTS مخفف International English Language Testing System بوده که به معنی “سیستم ارزیابی بین المللی زبان انگلیسی” است. آیلتس توسط بخش ارزیابی انگلیسی دانشگاه کمبریج و موسسه آموزشی IDP استرالیا مدیریت می‌شود.

این آزمون برای افراد غیرانگلیسی زبانی طراحی شده که قصد کار کردن یا تحصیل در یک کشور یا محیط انگلیسی زبان را دارند. این روزها داشتن مدرک آیلتس با نمره‌ای قابل قبول (معمولاً 6 به بالا) ابزار لازم برای ورود به موسسات آموزش عالی یا شرکت‌هایی است که از زبان انگلیسی به عنوان ابزار ارتباط بین افراد استفاده می‌کنند.

آزمون آیلتس امروزه جزو آزمون‌های نسبتاً قدیمی اما بسیار معتبر زبان انگلیسی محسوب می‌شود. این آزمون نخستین بار در سال 1989 برگزار شده و امروزه بیشتر از 1000 مرکز یا سنتر برگزاری آزمون در بیشتر از 140 کشور دنیا از جمله در ایران وجود داشته و خوشبختانه تحریم‌ها هم هنوز باعث نشده‌اند که نتوان در ایران آیلتس گرفت (برای مثال برای گرفتن مدرک PTE حتما نیاز به سفر به خارج از کشور دارید). در کنار این موضوع، محبوبیت و مقبولیت آیلتس در تمام دنیا، باعث شده هر کسی که دنبال مهاجرت است، در مرحله اول به فکر گرفتن آیلتس باشد.

آیلتس

امتحان آیلتس در 4 بخش برگزار می‌شود:

امتحان آیلتس در چهار مهارت مختلف شرکت‌کنندگان را مورد ارزیابی قرار می‌دهد که این مهارت‌ها به ترتیب برگزاری در آزمون شامل Listening (شنیداری)، Reading (خواندن)، Writing (نوشتاری) هستند. بخش Speaking آیلتس با توجه به زمان برگزاری آزمون یک هفته قبل از آزمون و گاها بعد از آزمون برگزار می‌شود.

بخش لیسنینگ آزمون آیلتس – (Listening)

  • مدت برگزاری: 30 دقیقه (نیم ساعت)

  • تعداد سوالات: چهل سوال در چهار بخش

  • فایل این بخش فقط یکبار برای شرکت کنندگان پخش می‌شود.

  • پیش از شروع پخش فرصت چک کردن سوالات را خواهید داشت.

  • جواب سوالات لیسنینگ آیلتس می بایست در دفترچه پاسخنامه درج گردد.

بخش اول و دوم آزمون:

این بخش شامل موضوعات اجتماعی بوده و مکالماتی بین افراد را مورد بررسی قرار می‌دهد.

بخش سوم و چهارم:

در این بخش موضوعات دانشگاهی مورد بررسی قرار می‌گیرند. یک مکالمه‌ بین چهار نفر و یک کنفرانس تشکیل دهنده‌ این بخش‌ها هستند.

بخش ریدینگ آزمون آیلتس – (Reading)

  • مدت برگزاری: 60 دقیقه برای 40 سوال

  • در این بخش شرکت‌کنندگان می‌بایست به سوالات مربوط به سه متن که در مجموع بین 2000 تا 2700 کلمه دارند پس از مطالعه پاسخگو باشند.

  • این بخش بر خلاف بخش شنیداری شامل زمان اضافه‌ای برای انتقال جواب‌ها از دفترچه سوالات به پاسخنامه نمی شود.

  • متونی که در این بخش برای شرکت کنندگان مورد استفاده قرار گرفته‌اند از کتاب‌ها، مجلات و جزوات عمومی انتخاب شده‌اند و لزوما برای خواننده‌ متخصص نیستند.

  • بخش اول آزمون ریدینگ آیلتس: این بخش پیرامون فعالیت‌های روزمره‌ اجتماعی است.

  • بخش دوم آزمون شنیداری آیلتس: این بخش پیرامون جزوات آموزشی و نیازهای رفاهی است که برای شرکت کنندگان انتخاب شده است.

  • بخش سوم آزمون شنیداری آیلتس: این بخش متشکل از یک متن بلند با موضوعی عمومی است.

بخش رایتینگ آزمون آیلتس (Writing)

  • مدت برگزاری 60 دقیقه (یک ساعت)

  • در بخش رایتینگ آیلتس شما به عنوان شرکت کننده در آزمون با دو موضوع روبرو خواهید شد که می‌بایست درباره این موضوعات انشا بنویسید.

  • موضوع اول (Task 1): در این بخش از شما خواسته خواهد شد تا در متنی که حداقل از 150 کلمه تشکیل شده است مشکلی فرضی را شرح دهید.

  • در نظر داشته باشید در صورتی که تعداد کلمات استفاده شده در این متن کمتر از حداقل خواسته شده باشد شما نمره از دست خواهید داد.

(پیشنهاد می‌شود با توجه به تجربه‌ی به دست آمده در این بخش از سوالات حداکثر 20 دقیقه از زمان خود را به این بخش اختصاص دهید)

  • برای نوشتن این نامه می‌توانید به یکی از چهار موضوع زیر رجوع کنید و از آنها جهت سهولت در جوابگویی استفاده کنید.

  • Complaint / Request of information letter شکایت نامه / نامه درخواست اطلاعات

  • Job application letter نامه درخواست کار

  • Formal business letter نامه رسمی اداری

  • Personal letter نامه شخصی

موضوع دوم (Task 2): در بخش دوم این امتحان شما باید نظر موافق و یا مخالف خود را پیرامون موضوعی بیان کنید، در نظر داشته باشید که این بخش می‌بایست حداقل شامل 250 کلمه باشد در صورتی که از حد مجاز کلمات کمتری را استفاده کرد باشید به نسبت نمره از دست خواهید داد. با توجه به زمان کلی شما پیشنهاد می‌شود 40 دقیقه از زمان خود را به این بخش از آزمون رایتینگ آیلتس اختصاص دهید.

بخش مکالمه آیلتس (Speaking)

بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس شامل یک مصاحبه‌ی رودررو با مصاحبه کننده‌ی رسمی آیلتس است.

مدت آزمون: 11 تا 14 دقیقه

این قسمت از امتحان شامل سه بخش است:

بخش اول

در اولین بخش امتحان متقاضی می‌بایست به سوالاتی عمومی و شخصی درباره محل زندگی، وضعیت کاری، وضعیت خانوادگی و علایق خود پاسخ دهد.

بخش دوم

در این بخش موضوعی از طرف ممتحن آیلتس برای شما انتخاب می‌شود و شما یک دقیقه فرصت خواهید داشت تا درباره این موضوع فکر کرده و نت‌برداری کنید و دو دقیقه درباره آن صحبت کنید و سپس به یک یا دو سوال درباره‌ی آن پاسخ دهید.

در این بخش لازم نیست شما به تمامی سوالات روی کارت پاسخ دهید ولی این موضوع اهمیت دارد که در دو دقیقه صحبت خود پاسخگوی این سوالات باشید.

بخش سوم

در بخش سوم امتحان مکالمه آیلتس شما می‌بایست به مدت 4 الی 5 دقیقه با مصاحبه کننده مکالمه‌ای را برقرار کنید، در نظر داشته باشید که موضوع صحبت شما در این بخش همان موضوعی خواهد بود که در بخش دوم درباره آن صحبت کرده‌اید.

آزمون آیلتس به 4 نوع تقسیم می‌شود


آیلتس آکادمیک (IELTS Academic)
آیلتس جنرال (IELTS General Training)
آیلتس (UKVI)
آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life Skills)

آیلتس

آیلتس آکادمیک

آزمون آیلتس آکادمیک برای کسانی طراحی شده است که قصد دارند تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی و بالاتر در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه دهند.

آیلتس جنرال

از دیگر انواع آزمون آیلتس، آزمون آیلتس جنرال است که معلومات داوطلبان را در بستر اجتماعی مورد سنجش قرار می‌دهد. آزمون General Training برای متقاضیانی مناسب است که به‌‌ منظور گذراندن دوره‌های کوتا‌ه ‌مدت کاری و یا دست‌ یافتن به ‌فرصت‌های شغلی یا مهاجرت قصد سفر به کشور‌های انگلیسی زبان را دارند.

آیلتس UKVI

این آزمون ویژه متقاضیان مهاجرت به انگلستان یا ادامه تحصیل در این کشور می‌باشد. از لحاظ محتوا، آزمون‌های IELTS UKVI تفاوتی با آزمون‌های معمولی IELTS ندارند ولی شرایط برگزاری آن‌ها متفاوت بوده و نظارت بیشتری بر انجام آزمون صورت می‌گیرد. مدرک آزمون IELTS UKVI علاوه بر انگلستان، در کلیه مقاصد مهاجرتی و تحصیلی دنیا معتبر است.

آیلتس لایف اسکیلز Life Skills

آزمون آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life Skills) مخصوص داوطلبانی می‌باشد که قصد مهاجرت و دریافت اقامت انگلستان را دارند و در عین حال به دنبال آزمونی به مراتب ساده‌تر از آیلتس هستند. بعضی از موضوعات رایج در مهارت گفتار (Speaking) آیلتس لایف اسکیلز، علاقه‌مندی‌ها، آموزش، مشکلات اجتماعی، اوقات فراغت، وسایل نقلیه و خانواده است.

نمره‌بندی آزمون آیلتس چگونه است؟

سیستم سنجش نمرات آزمون آیلتس در بازه‌ای از 0 تا 9 است، در این آزمون واژه‌ای به نام (نمره‌ قبولی) تعریف نشده است و نمره‌ کسب شده توسط شما بر میزان دانش زبانی شما گواهی می‌دهد. همین نمره‌ شما دلیلی بر قبولی و یا مردودی شما نیست اما با توجه به انتظارات شما از نمره مورد نظرتان این نمرات ارزش‌گذاری خواهند شد. به طور کلی با توجه به همین ارزش‌گذاری نمره 5 نمره متوسط و نمره 6 به بالا نمره‌ خوب تلقی می‌شود.

تعیین سطح

آیا می‌توان به نمره آزمون آیلتس اعتراض کرد؟

در مواردی پیش آمده است که افرادی که بعد از شرکت در امتحان آیلتس نمره خود را دریافت کرده بوده‌اند نسبت به این نمره اعتراض داشته و در خواست رسیدگی به این نتیجه را داشته‌اند. این مسأله به هیچ‌وجه مشکل پیچیده و بدون راه‌ حلی نیست و نبوده است. شما می‌توانید با مراجعه به مرکزی که در آنجا در امتحان آیلتس شرکت کرده‌اید فرم مربوطه را پر کرده و درخواست خود را ثبت نمایید، درخواست اعتراض به نمره برای تمامی بخش‌ها مجاز است. یکی از موارد مهم و قابل ذکر این بخش این است که شما می‌بایست برای ثبت اعتراض خود مبلغ 176 دلار استرالیا را پرداخت نمایید. صورت صحیح بودن اعتراض شما این مبلغ به شما استرداد خواهد شد ولی در صورتی که نتیجه اولیه درست بوده باشد و اعتراض شما بی‌دلیل باشد این مبلغ به هیچ وجه قابل استرداد نیست.

نمره حد نصاب آیلتس برای پذیرش در دانشگاه‌های معتبر

ردیف

نام دانشگاه

حداقل نمره مورد نیاز آیلتس

1

آکسفورد

7

2

آکادمی اقتصاد لندن

7-7٫5 با توجه به هر دپارتمان آموزشی

3

دانشگاه ادینبرو

7 – 6٫5

4

دانشگاه کمبریج

7-7٫5

5

دانشگاه گلاسکو

7

6

کالج لندن

6-7٫5 بسته به نظر هر دپارتمان

7

کالج سلطنتی لندن

6٫5 – 6

8

دانشگاه اکستر

6

9

دانشگاه لیورپول

6

10

دانشگاه بیرمنگام

6٫5

11

دانشگاه کاتولیک لون بلژیک

6٫5

12

دانشگاه اسکس

6

13

دانشگاه کرانفیلد

6٫5-7

14

دانشگاه تورنتو

7

15

دانشگاه مک گیل

6٫5

16

دانشگاه بریتیش کلمبیا

6٫5

17

دانشگاه آلبرتا

6٫5

18

دانشگاه مکمستر

6٫5

19

دانشگاه واترلو

7

20

دانشگاه غربی

7

21

دانشگاه کلگری

6٫5

22

دانشگاه کویینز

6٫5

منابع آزمون IELTS چیست؟

  • کتاب‌های Mindset For IELTS از انتشارات کمبریج

  • کتاب Oxford Word Skills

  • کتاب Kaplan IELTS 2009-2010

  • کتاب Listening for IELTS

  • کتاب The Official Cambridge Guide to IELTS

  • کتاب های آیلتس کمبریج 1 تا 10

  • کتاب Oxford Word Skills-Idioms and Phrasal verbs

  • کتاب Get ready for IELTS Listening

  • کتاب New insight into IELTS

  • کتاب جذاب Essential Grammar in Use

  • کتاب Get Ready for IELTS Speaking

  • کتاب Essential Words for the IELTS

  • کتاب Complete IELTS Bands

  • کتاب Objective IELTS Intermediate

  • کتاب Objective IELTS Advanced