سوفیانیوز
سوفیا نیوز: در این مقاله، با مطالبی در مورد اهمیت رشته بهداشت موادغذایی، همچنین تواناییهای لازم برای ورود به این رشته و بازارکار آن آشنا میشوید.
لازم است که مواد غذایی، راههای آلوده شدن غذاها، روشهای نگهداری از آنها و اصول مبارزه با میکروبها و عوامل بیماریزا را بشناسیم تا بتوانیم از بیماریهایی که در اثر مصرف غذاهای آلوده ایجاد میشوند، مثل انواع مسمومیتها، بیماریهای انگلی و … پیشگیری کنیم.
رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی جهت پیشگیری از عوارض مواد غذایی از جمله غذاهای صنعتی که از مواد نگهدارنده و کنسرواتیو استفاده میکنند و آثار سوئی بر سلامتی افراد دارند، ایجاد شده و بهداشت مواد غذایی علمی است که راجع به غذای سالم، غیر آلوده و غیر تقلبی و روش های تهیه و نگهداری و مصرف نمودن آن به مطالعه میپردازد.
دانش آموختگان رشته بهداشت مواد غذایی با تسلط بر اصول بهداشت مواد غذایی بر سلامت این مواد نظارت می کنند و با این کار گام بزرگی در پیشگیری از بسیاری از بیماریها و هزینههایی که به تبع آن به افراد و جامعه تحمیل میشود بر میدارند.
امکان ادامه تحصیل در رشته بهداشت مواد غذایی تا مقطع دکتری وجود دارد.
در سال های اخیر موضوع افزایش تولید و توسعه صادرات غیر نفتی برای رهایی از اقتصاد تک محصولی اهمیت ویژهای یافته است. در این میان افزایش تولید فراوردههای غذایی دامی و شیلاتی برای تأمین نیازهای داخلی و نیز حضور در بازارهای جهانی، باید طبق مقررات حاکم بر این تجارت بین المللی عمل کند. کاری که در حیطه فعالیت کارشناسان رشته بهداشت مواد غذایی است. هم چنین بعضی از اوقات، برخی از مواد غذایی با منشأ دامی از کشورهای دیگر به ایران وارد میگردد که کنترل آنها نیز به کارشناس ماهر و کارآمد رشته بهداشت مواد غذایی نیاز دارد. فارغ التحصیلان این رشته میتوانند به عنوان کارشناس بهداشت شیر و فراوردههای لبنی، گوشت و فراوردههای گوشتی، آبزیان و فعالیتهای شیلاتی، تخم مرغ، عسل، کارگاههای دستهبندی مواد غذایی با منشا دامی، سردخانهها و مراکز نگهداری موادغذایی فعالیت نمایند یا کارشناس آزمایشگاه کنترل کیفی و بهداشت موادغذایی دامی شوند.
تخصصی فناوریهای نوین آمل
فردوسی مشهد
بوعلی سینا (همدان)
ایلام
تعداد کل واحد های درسی: 137 واحد
دروس عمومی: 26 واحد
دروس پایه: 20 واحد
دروس اختصاصی: 44 واحد
دروس اصلی: 33 واحد
پروژه: 2 واحد
کارآموزی: 12 واحد
داوطلب این رشته باید فرد دقیق و سختگیری باشد تا با دقت نظر در کارش به ارتقا سطح بهداشت جامعه کمک کند. علاقه به مباحث زیستشناسی و شیمی و تسلط بر زبان انگیلیسی نیز به پیشرفت شما در رشته بهداشت مواد غذایی کمک شایانی میکند.
هدف از این رشته تربیت دانش اموختگانی است که بتوانند با درک ایمنی و بهداشت مواد غذایی، زمینه را برای بازرسی و نظارت مواد غذایی فراهم ساخته و در ارتقا سلامت مواد غذایی موثر باشند.
فارغ التحصیلان رشته بهداشت مواد غذایی، چنانچه قصد دارند در همین زمینه فعالیت کنند و از حقوق بهداشت موادغذایی، بهرهمند شوند، میتوانند در این زمینهها فعالیت کنند:
در زمینه آموزشی: برای آموزش دانشجویان، روشهایی تدوین و طراحی میکنند
در زمینه پژوهشی: در انجام پژوهشهایی در زمینه بهداشت مواد غذایی
در زمینه مشاورهای: در سمت مشاور، جهت راهنمایی و مشاوره برای بهره بردن از فناوریها در بخشهای دولتی و خصوصی
در زمینه خدماتی: مسئول آزمایشگاه کنترل کیفی کارخانجات تولید مواد غذایی