کد خبر: 11602
یکشنبه 27 آبان 1403 - 11:02
یکشنبه 27 آبان 1403 - 11:02

ویدئو/ «کوروش کبیر» در بازی تمدن/ فرمانروای افسانه‌ای که با جاده‌های طلایی و حملات برق‌آسا امپراتوری عظیم پارسی را دوباره زنده و جهان را تسخیر می‌سازد

سوفیانیوز: کوروش کبیر، بنیان‌گذار امپراتوری هخامنشی، در بازی Civilization VI رهبری پارسیان را بر عهده دارد. او با تمرکز بر گسترش سریع و جنگ‌های غافلگیرانه شناخته می‌شود. صداپیشگی او به فارسی میانه است که از نظر تاریخی نادرست بوده و باید به فارسی باستان انجام می‌شد.

به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، بازی‌های ژانر استراتژیک همیشه طرفداران مخصوص به خود را داشته‌اند و طی این سال‌ها نیز بازی‌های موفقی از این دست ساخته و عرضه شده است. سری بازی Civilization (تمدن) یکی از بهترین مثال‌های این مورد است که اولین عنوان آن در سال 1991 منتشر شد. شخصیتی که امروز با آن بیشتر آشنا می‌شویم، کوروش (Cyrus یا Cyrus the Great) است که در بازی ششم «Civilization VI – Build A City« حضور داشته است.

در بازی Civilization VI شاهد تمدن‌های مختلفی از جمله آمریکا، هند، اسپارتان، فرانسه، ایران و چین و شخصیت‌های ‌تاریخی متعددی از جمله مهاتما گاندی، اسکندر، کوروش، چنگیزخان، چین شی هوانگ و کاترین مدیچی هستیم که هر یک از آن‌ها نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود را دارند؛ بازیکن وظیفه دارد تمدن خود را در مقاطع مختلف تاریخ رهبری کند و در زمینه‌هایی مانند دیپلماسی، علم، مذهب و جنگ زودتر از رقیبان به بالاترین سطوح برسید.

کوروش دوم (حدود 600-530 سال قبل از میلاد) که بیشتر با نام کوروش کبیر شناخته می‌شود، بنیان‌گذار امپراتوری هخامنشی، بزرگ‌ترین امپراتوری جهان تا آن زمان بود که از دریای مدیترانه در غرب تا رود سند در شرق امتداد داشت.

سیاست‌های مذهبی و فرهنگی و میزانی از خودمختاری او برای حاکمان محلی به امپراتوری اجازه داد تا با وجود قلمرو وسیع و ترکیب چند قومی خود، ثبات خود را حفظ کند. او در تمدن ششم پارسیان را رهبری می کند. کوروش به دنبال فرصت‌های عالی برای گسترش امپراتوری خود با جنگ‌های غافلگیرکننده سریع است. پس از تصرف، این قلمرو جدید می‌تواند به سرعت در شبکه شهرهای ایرانی که توسط یک شبکه جاده‌ای بسیار کارآمد به هم متصل می‌شوند، ادغام شود.

در بازی، آرین ریسباف صداپیشگی کوروش را برعهده داشته که به فارسی میانه صحبت می‌کند و اگرچه به دلیل تلفظ بد و دستور زبان بسیار ضعیف ارائه شده است، به طوری که ترجمه دقیق آن ممکن نیست. استفاده از فارسی میانه برای کوروش از نظر تاریخی دقیق نیست، زیرا حدود 300 سال پس از سلطنت او به وجود آمد. او باید به جای آن به فارسی باستان صحبت می کرد.

.برای مطالعۀ مطالب بیشتر در حوزۀ علم و فناوری بر روی این لینک کلیک فرمایید.