سوفیانیوز
سوفیانیوز: اولین کرم کامپیوتری جهان که به دست رابرت موریس ساخته شد در موزۀ تاریخ کامپیوتر نگهداری میشود. سازندۀ این بدافزار بعدها به هیئت علمی دانشگاه MIT پیوست.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، یک کرم کامپیوتری، بدافزاری است که بدون نیاز به دخالت هیچ شخصی، قادر به کپی کردن خود از یک کامپیوتر یا گوشی به یک کامپیوتر یا گوشی دیگر است.
کرم کامپیوتری، اغلب از یک شبکه کامپیوتری و با تکیه بر آسیبپذیریها و ضعفهای سیستم قربانی برای گسترش خود استفاده میکند.
این بدافزار از این سیستم به عنوان هاست برای اسکن و آلوده کردن دیگر کامپیوترها استفاده میکند. در واقع زمانی که یک کامپیوتر آلوده به کرم رایانه ای شناسایی میشود، کرم به اسکن و آلوده کردن دیگر کامپیوترهایی که از این کامپیوتر به عنوان هاست استفاده میکنند، ادامه میدهد.
کرمهای کامپیوتری برای کپی کردن و گسترش خود، از روشهای بازگشتی بدون برنامههای هاست استفاده میکنند و خود را بر اساس رشدی نمایی توزیع مینمایند که سبب میشود در مدت زمان کوتاهی، تعداد بسیار زیادی از سیستمها را آلوده کنند.
حداقل عمل مخربی که کرم های رایانه ای تقریبا همیشه انجام میدهند، صدمه زدن به شبکه، حتی تنها با مصرف پهنای باند است. در حالیکه ویروس های کامپیوتری تقریبا همیشه، فایلهای سیستم آلوده را تغییر میدهند و در آنها اختلال ایجاد میکنند.
برخی کرم های کامپیوتری طوری طراحی شدهاند که فقط گسترش مییابند و خود را از یک سیستم در سیستم دیگر کپی میکنند و به ظاهر هیچ عمل مخربی ندارند. اما همین توزیع حجیم آنها در شبکه باعث ایجاد اختلال در ترافیک شبکه میگردد.