کد خبر: 9075
شنبه 7 مهر 1403 - 11:32
شنبه 7 مهر 1403 - 11:32

ویدیو/ استاد بازنشستۀ دانشگاه تهران با چشمانی اشکبار از خاطراتش با پروفسور حسابی می‌گوید/ کراوات زدن دوست نداشتم دکتر حسابی، سپهبد را به اتاقش راه نداد

سوفیانیوز: خاطرات دکتر محمد تقی توسلی، استاد بازنشستۀ دانشگاه تهران از زمان تحصیلش در کلاس دکتر حسابی می‌گوید. وی خاطرنشان می‌کند که دکتر حسابی هیچی فرقی میان افراد نمی‌گذاشتند و نوع لباس پوشیدن دانشجو برایشان مهم نبود.

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، پروفسور محمود حسابی یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین شخصیت‌های تاریخ جهان است. محمود حسابی که با القابی مثل «پدر علم فیزیک» شناخته می‌شود، از پرافتخارترین دانشمندان ایران و جهان به‌حساب می‌آید. انتخاب دکتر حسابی به‌عنوان یکی از معدود دانشجویان آلبرت اینشتین از میان 15 هزار داوطلب، انتصاب به‌عنوان جانشین آلبرت اینشتین در دانشگاه پرینستون در کنار کسب لقب «مرد علمی سال»، وی را به یکی از مهم‌ترین شخصیت‌های کشورمان تبدیل کرده‌اند.

دکتر محمود حسابی، دانشمند بزرگ ایرانی را به جرئت می‌توان ‌یکی از مهم‌ترین شخصیت‌های تاریخ ایران و حتی جهان دانست. محمود حسابی سال 1281 شمسی در تهران متولد شد و در دوازدهمین روز از شهریور ماه سال 1371، در جریان درمان بیماری قلبی در بیمارستان دانشگاه ژنو بدرود حیات گفت. فعالیت‌های انسان‌دوستانه و عام‌المنفعه‌ پروفسور حسابی در کنار رشد و تاثیرگذاری علمی او، زمانی که علم فیزیک در طلایی‌ترین دوران تاریخ خود قرار داشت؛ نه‌تنها لقب «پدر علم فیزیک» را برای او به ارمغان آورد، بلکه او را در دسته‌ مهم‌ترین شخصیت‌های علمی دنیا قرار داد.

پایه‌گذاری اولین مدارس عشایری کشور، پایه گذاری دارالمعلمین عالی، تاسیس دانش‌سرای عالی، ساخت اولین رادیو در کشور، راه‌اندازی اولین آنتن فرستنده در کشور و چندین مورد دیگر از جمله مهم‌ترین دستاوردهای دکتر حسابی هستند که وی را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین اشخاص ایرانی تبدیل کرد.