سوفیانیوز
سوفیانیوز: دهه شصتیها به دلیل شرایط خاصی که در آن رشد کردند، به نوعی با مفهوم به تأخیر انداختن لذت به طور طبیعی و ناگزیر آشنا شدند. در آن زمان، به دلیل کمبود منابع، محدودیتها و شرایط اقتصادی و اجتماعی خاص، بسیاری از نیازها و خواستهها به سادگی قابل دسترسی نبودند و افراد مجبور بودند برای رسیدن به اهداف و لذتها صبر کنند.
به گزارش سرویس آموزش پایگاه خبری سوفیانیوز، به تاخیر انداختن لذت (Delay of Gratification) یکی از مفاهیم مهم در روانشناسی است که به توانایی فرد برای مقاومت در برابر وسوسههای لذتهای فوری به منظور دستیابی به نتایج بهتر در آینده اشاره دارد. این مهارت در مدیریت انگیزهها، برنامهریزی و تصمیمگیری درست کمک شایانی میکند.
یکی از آزمایشهای معروف در این زمینه آزمایش مارشمالو (Marshmallow Test) است که در دهه 1960 توسط والتر میشل انجام شد. در این آزمایش، از کودکان خواسته میشد که بین خوردن یک شیرینی فوری یا صبر کردن برای مدت کوتاهی و گرفتن دو شیرینی انتخاب کنند. نتایج این پژوهش نشان داد کودکانی که توانستند در برابر وسوسه لذت فوری مقاومت کنند، در بزرگسالی موفقتر بودند و عملکرد بهتری در زندگی داشتند.
توانایی به تاخیر انداختن لذت با مهارتهایی مانند خودکنترلی، تنظیم هیجانات و توانایی پیشبینی پیامدهای تصمیمها رابطه دارد.
برای مشاهده مطالب بیشتر در حوزۀ آموزش بر روی لینک کلیک فرمایید.