سوفیانیوز
سوفیانیوز: برای تبدیل آب شور دریا به آب شیرین (نمکزدایی آب دریا) از روشهای مختلفی استفاده میشود که اسمز معکوس و تقطیر رایجترین روشها هستند. فناوری اسمز معکوس به طور معمول به انرژی کمتری نسبت به تقطیر حرارتی نیاز دارد و از این رو برای تصفیه آب، بیشتر از این روش استفاده میشود.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، فناوری نمکزدایی با جوشاندن آب آغاز شد. اولین کارخانه نمکزدایی که در سال 1945 در انگلستان ساخته شد، آب را گرم کرد و آب به بخار تبخیر شد و نمکها را پشت سر گذاشت و سپس سرد شد و به عنوان آب شیرین متراکم شد. این روش نمکزدایی آب به عنوان اولین روش شیرین کردن آب شناخته شده و هنوز هم در بسیاری از کشورها از این روش استفاده میشود، اما نمکزدایی حرارتی بسیار پرانرژی است و به همین دلیل بسته به هزینه تامین انرژی میتواند گران باشد.
اسمز معکوس هنگامی رخ میدهد که فشار به محلول املاح بسیار غلیظ (در این حالت ، آب نمک) وارد شود تا از طریق غشایی به محلول با غلظت کمتری تبدیل شود. این فرایند نمک را در یک طرف و فقط حلال (آب شیرین) را در طرف دیگر باقی میگذارد. آنچه از جوشاندن آب به دست میآید، آب خالص است، اما روش اسمز معکوس را میتوان برای کمک به حذف سایر ناخالصیهای موجود در آب، انجام داد.