سوفیانیوز
سوفیانیوز: وزیر علوم با انتقاد از برخی که می گویند چرا مقاله را به رایگان در اختیار دنیا قرار میدهید گفت: ما به علم عنکبوتی اعتقاد نداریم و میخواهیم پرچم علمی در عرصه بینالملل به اهتزاز درآید.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، دکتر محمدعلی زلفی گل در آیین تجلیل از سردبیران و مدیران مسئول نشریات علمی نمایه شده در پایگاهای معتبر بینالمللی گفت: سردبیران و مدیران مسئول، خیران آموزش عالی کشور هستند. به دلیل اینکه عمر و دانش و تجربه خود را صرف علم و نوآوری و توسعه و نشر علمی میکنند.
وی تاکید کرد: نشریات علمی پرچمهای برافراشته ملی و بینالمللی ما و باعث افتخار جمهوری اسلامی هستند. بنابراین نوع نگاه ما به نشریات، باید متفاوت باشد.
وزیر علوم با اشاره به تجربیات خود در کمک سردبیری یکی از نشریات اشپرینگر، به سردبیران و مدیران مسئول توصیه کرد: عاشقانه برای این کار وقت بگذارند تا زودتر فرآیند داوری انجام و دادهها و یافتهها زودتر منتشر شود. گاهی اوقات دیر منتشر شدن مقالات سبب میشود که دادهها تبدیل به دادههای دست دوم شوند.
وی اظهار کرد: ما در وزارت علوم سعی کردیم کار بی مزد و مواجب مدیران مسئول و سردبیران را در آییننامهها ببینیم دستورالعمل پایههای تشویقی و دستورالعمل جامع پژوهانه نمونه ای از تلاش ما برای این بوده که بگوییم که زحمات شما را میبینیم؛ اگرچه این در مقابل زحمات شما ناچیز است.
زلفی گل با اشاره به برگزاری کارگاهها و دورههای مختلف برای مدیران مسئول و سردبیران در سالهای اخبر، گفت: این اقدام سبب افزایش مجلات نمایه شده در پایگاههایی بینالمللی شده است. در 4 دهه قبل 101 مجله وزارت علوم نمایه شده بودند و در دولت سیزدهم 72 مجله نمایه بینالمللی گرفتند.
وی در مورد حمایت مالی از نشریات نمایه شده گفت: امسال 300 میلیون برای مجلات انگلیسی و 500 میلیون برای مجلات فارسی نمایه شده در پایگاههای بینالمللی در نظر گرفتیم. اینها اعتبار شایستهای در مقایسه با زحمات شما نیست ولی تنها برای این است که نشان دهیم ما شما را میبینیم.
وی با تاکید بر اهمیت مرجعیت علمی گفت: امسال ردیف بودجهای برای مرجعیت علمی در قانون بودجه در نظر گرفتهایم.
زلفیگل با انتقاد از برخی اعتقادات در مورد منتشر نکردن مقالات گفت: برخی دیدگاهها میگویند ما چرا باید علم خود را منتشر کنیم؟ برخی به علم عنکبوتی اعتقاد دارند و میگویند چرا باید دانش خود را منتشر کنیم تا دیگران رایگان استفاده کنند؟
وی پاسخ داد: باید توجه داشت که این موضوع متفاوت است و از بعد اخلاقی انتشار علم وظیفه است. در علم مالکیت مطرح نیست چرا که علم قابل خرید و فروش نیست. ما به علم عنکبوتی اعتقاد نداریم و میخواهیم پرچمهای علمی کشور در عرصه بینالمللی در حال اهتزاز باشند.