سوفیانیوز
سوفیانیوز: وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه آزمونهای استخدامی سال 1403 در سه زمان برنامهریزی شده است، گفت: مطابق قانون برنامه هفتم، سالی 25 درصد به سهمیه دانشگاه فرهنگیان افزوده میشود و سازمان برنامه و بودجه نیز مکلف شده زیرساخت مورد نیاز را تأمین کند.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، رضامراد صحرایی امروز در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه درباره استخدام معلم و نیروی انسانی در آموزش و پرورش اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه چندین تکلیف مرتبط با نیروی انسانی آمده که مهمترین آنها تدوین سند جامع نیروی انسانی آموزش و پرورش است و تمام مسائل مربوط به جذب نگه داشت، ارتقا و بازنشستگی نیروی انسانی در آموزش و پرورش را به عهده خواهد داشت تا هر معلمی که به هر طریقی از آموزش و پرورش خارج شود، یک معلم را به این چرخه جذب کنیم.
وی افزود: نقطه عطف مربوط به نیروی انسانی در برنامه هفتم مربوط به دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی است که مطابق این قانون همه جذبهای آموزش و پرورش صرفا از مسیر این 2 دانشگاه خواهد بود که البته به آنها اجازه داده شده است با همکاری سایر دانشگاههای معتبر کشور بتوانند نیروی انسانی مورد احتیاج را تربیت کنند.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: از سال 1405 نیاز ما به نیروی انسانی منطقیتر خواهد شد، در این دولت پر چالشترین شرایط نیروی انسانی را تجربه میکنیم. سال 1402 بیش از 50 هزار مجوز استخدام جدید داشتیم که تا حد قابل قبولی محقق شد و برای سال 1403 نیز بیش از 72 هزار مجوز استخدامی داریم و اینها علاوه بر فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی استکه قریب به 20 هزار نفر خواهند بود.
آزمونهای استخدامی سال 1403 در سه زمان برنامه ریزی شده است
صحرایی با بیان اینکه آزمونهای سال 1403 در سه زمان برنامهریزی شده است، افزود: آزمون نخست برای جذب مربی پرورشی و مربی تربیت بدنی است که پس از یک دهه وقفه در حال برنامهریزی برای اجرا در 17 اسفند است. آزمون ابتدایی نیز برای جذب بیش از 28 هزار آموزگار در 18 اسفند و آزمون دبیری و هنرآموزی نیز در 28 اردیبهشت 1403 برگزار میشود.
وی ادامه داد: امسال همه تلاش ما این است که نتایج آزمونها در فاصله قابل قبولی از آغاز سال تحصیلی اعلام شود تا فرصت برگزاری یک دوره آموزشی فشرده برای پذیرفته شدگان هم فراهم آید.
کمبود معلم در مدارس یکی از دغدغههای جدی نظام تعلیم و تربیت در چند سال گذشته بوده است، این موضوع که هر سال با بهرهمندی از ظرفیت نیروهای خرید خدمات و حقالتدریس در اول مهر تا حدودی حل میشد امسال با توجه به قانون منع بکارگیری نیروهای حقالتدریس و تاخیر در زمان اعلام نتایج آزمون استخدامی به صورت چشمگیری مورد توجه قرار گرفت.
وزیر آموزش و پرورش درباره علت کمبود معلم در مهر امسال توضیح داده بود: ریشه این کمبود به سه بحث برمیگردد که نخستین آن دانشگاه فرهنگیان است.
وی افزود: این دانشگاه با هدف اینکه به اندازه خروجی آموزش و پرورش از این دانشگاه ورودی دریافت کنیم و نیاز معلم آموزش و پرورش را رفع کند، تاسیس شد، اما کسانی که اکنون ما را نقد میکنند، ظرفیت پذیرش ورودی این دانشگاه را به زیر چهار هزار نفر کاهش دادند.
صحرایی ادامهداد: این کمتوجهی به دانشگاه فرهنگیان تا زمانی که رهبر معظم انقلاب به این دانشگاه آمدند و دانشگاه را نجات دادند، یک ناترازی ایجاد کرد که اکنون 79 هزار معلم کم است، اما اگر همان سالیانه 25 تا 35 هزار دانشجو معلم میگرفتیم، اکنون 200 تا 250 هزار معلم از دانشگاه فرهنگیان داشتیم.
وزیر آموزش و پرورش اضافهکرد: نکته دوم هماهنگ شدن جذب و بازنشستگی معلم است، هر مقدار که از آموزش و پرورش خارج میشوند به همان اندازه هم باید وارد شوند. در سه سال از دولت گذشته جذب نیرو انجام نشد، اما بازنشستگی فراوانی داشتیم.