وزیر آموزش و پرورش: مدرک دیپلمی که دانش‌آموزان می‌گیرند، جز برای ورود به دانشگاه کاربرد دیگری ندارد!

انتشار 18 آذر 1402

سوفیا نیوز: وزیر آموزش و پرروش از برگزاری آزمون سنجش ملی امسال برای دانش‌آموزان پایه ششم و نهم خبر داد.

وزیر آموزش و پرورش: مدرک دیپلمی که دانش‌آموزان می‌گیرند، جز برای ورود به دانشگاه  کاربرد دیگری ندارد!

به گزارش سوفیا نیوز به نقل از ایلنا، وزیر آموزش و پرورش گفت: تحول در برنامه درسی آغاز شده اما این تحول باید برنامه‌ریزی‌شده و حساب‌شده باشد و در کشوری که مجموع دانش‌آموزان آن از جمعیت بسیاری از کشورها زیاد است، تحول باید با پختگی پیش برود.

رضامراد صحرایی در برنامه زنده «پرسشگر» شبکه آموزش سیما اظهار کرد: سال تحصیلی را با شعار محوری «مدرسه قوی، ایران قوی» آغاز کردیم و اتفاقات زیادی بعد از این شعار افتاد. گفتمانی شکل می‌گیرد تا به مدرسه برگردیم که مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی بود. ایشان فرمودند: «اگر 20 سال قبل، کارهایی در مدرسه می‌کردیم، امروز با مشکلات موجود مواجه نبودیم.

وی خاطرنشان کرد: گفتمان «مدرسه قوی، ایران قوی» یک گفتمان کنشگرانه، پیشگیرانه و پیش‌بینانه است. یعنی به جای آن‌که در اندیشه رفع بیکاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باشیم، دانش‌آموز را به‌گونه‌ای باید تربیت کنیم که بیکار نماند و به جای آن‌که در نگرانی حاشیه‌نشینی و آسیب‌های اجتماعی باشیم، دانش‌آموزان را به‌گونه‌ای بار بیاوریم که اساسا دچار آسیب اجتماعی نشوند. راز قوی شدن مدرسه، داشتن برنامه آموزشی قوی است که چند مولفه دارد. معلم، کتاب، فضای مدرسه و مسائل دیگر از ارکان و مولفه‌های آموزش قوی هستند.

آموزش‌وپرورش امسال 153.5 میلیون جلد کتاب درسی چاپ و در اختیار مردم قرار داده است وزیر آموزش و پرورش، سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی را موتور محرک و قلب نظام آموزشی کشور دانست و گفت: اگر 12 سال پیش که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به تصویب رسید آن‌طور که باید به سند توجه می‌شد، اتفاقات خیلی خوبی می‌افتاد. اولین راهکار سند تحول (راهکار 1 – 1) به طراحی برنامه درسی ملی اشاره می‌کند و راهکار 23 سند نیز برنامه درسی و پژوهش را دربرمی‌گیرد. یکی از افتخارات سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی این است که امسال 153.5 میلیون جلد کتاب درسی چاپ و در اختیار مردم قرار داده است.

تدوین پیش‌نویس نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین

وی با بیان اینکه پژوهشگاه مطالعات، سرمایه‌ای بی‌نظیر برای آموزش و پرورش است، اظهار کرد: پژوهش‌های سریع از جمله غیرحضوری شدن آموزش در آلودگی هوا و… را به این پژوهشگاه می‌سپاریم. در سند تحول بنیادین چند کار بزرگ را شروع کرده‌ایم. سند کف مدرسه یعنی برای تحقق سند چه کارهای کرده‌ایم و به مرحله اجرا رسانده‌ایم. تدوین پیش‌نویس نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین، یکی از کارهای مهم پژوهشگاه است.

صحرایی در خصوص آزمون سنجش دوره‌ای دانش‌آموزان خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه، تصویب کرده‌ایم که هر سال 4 آزمون برگزار کنیم. تاکنون هیچ سنجش ملی از میزان اثرگذاری آموزش‌ها نداشتیم. نظام آموزشی ما 4 دوره 3ساله است که در پایان هر دوره باید بدانیم دانش‌آموز به چه توانایی باید برسد و سپس باید بسنجیم که چقدر به توانمندی مذکور رسیده است. امسال سنجش ملی برای دانش‌آموزان پایه‌های ششم و نُهم را دنبال می‌کنیم که این سنجش، بیشتر سنجش خود ماست که ببینیم نظام آموزشی تا چه میزان در رسیدن به اهداف خود موفق بوده است.

فعالیت 700 پژوهشسرای دانش‌آموزی در کشور

وی با بیان اینکه 700 پژوهشسرای دانش‌آموزی در کشور داریم که یک سرمایه ملی است، افزود: بچه‌ها روزانه طبق مطالعات صورت‌گرفته بین 2 تا 3 ساعت در فضای مجازی هستند. رمزینه‌هایی در کتاب‌های درسی درج شده که دانش‌آموزان هنگام حضور در فضای مجازی می‌توانند این رمزینه‌ها را باز کنند.

هوش مصنوعی در دستورکار آموزش و پرورش

صحرایی با تاکید بر اینکه کتاب اساسا راهنماست و همه چیز در کتاب درسی نیست، ادامه داد: بچه‌ها باید یاد بگیرند و این رمزینه‌ها را اسکن کنند که به یادگیری بیشتر آن‌ها کمک می‌کند و تمام این‌ها در راستای عدالت آموزشی است. ضمن اینکه سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و مرکز مطالعات آموزش و پرورش در مورد هوش مصنوعی هم کار می‌کنند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: الان مدرک دیپلمی که دانش‌آموزان می‌گیرند، جز اینکه مدرکی برای ورود به دانشگاه است، کاربرد دیگری ندارد. بنابراین تمام حرف‌ها در مورد مهارت‌آموزی و تحول در کتاب‌های درسی، درست است و پیدا کردن راهکاری که حاصل جمع موضوعات مذکور باشد در دستورکار است.

وی درباره نظرات مختلف مردم درخصوص تغییر و تحول کتب درسی تصریح کرد: یکی از شیوه‌های گفتمانی بنده با همکاران این است که همواره سعی می‌کنم زبان مردم باشم تا دغدغه آن‌ها را بشنویم و واکنش نشان دهیم و به مردم بگوییم که می‌دانیم از ما چه می‌خواهید. مجموع دانش‌آموزان ما از جمعیت خیلی از کشورهای جهان زیاد است. تغییر در نظامی که کل این‌ها را می‌خواهد پوشش دهد باید بسیار برنامه‌ریزی‌شده و حساب‌شده باشد.

ضرورت تغییر در برنامه درسی

صحرایی با بیان اینکه برنامه مطلقا باز در هیچ کجای دنیا نداریم، خاطرنشان کرد: اگر یک درصد از انعطاف را شروع کنیم، بسیاری از تغییرات اتفاق می‌افتد. دولت سیزدهم اهتمام به تغییر حساب‌شده دارد. تغییر و تحول درسی به تغییر در کتاب‌ها تقلیل یافته در حالی که تغییر در واقع در برنامه درسی است.

وی با اشاره به آغاز اجرای برنامه روز بدون کیف در مدارس و قدردانی از اجرای این برنامه گفت: به معلمان عرض می‌کنم که کتاب‌ها اسباب شما هستند نه ارباب شما؛ معلم خوب از کتاب به عنوان ابزار کار استفاده می‌کند اما خیلی از معلمان در اثرعدم به‌روزآوری خود، تبدیل به بنده کتاب می‌شوند. معلمان باید بدانند مبتنی بر چیزی که بچه‌ها به آن باید برسند، انعطاف دارید. اگر بچه‌ها را در کار درگیر کنیم آن را به یاد خواهند داشت اما اگر درگیر کتاب کنیم، هیچ چیزی یاد نخواهند گرفت.

صحرایی در خصوص سنجش پایان هر دوره تحصیلی ابراز کرد: این طرحی است تا بدانیم که بچه‌ها در پایان هر دوره آموزشی به چه رسیده‌اند. آخر کار را باید به معلمان نشان داده و سپس کتاب را در اختیارش قرار دهیم. معلمان کتاب را تکمیل می‌کنند.

وی خطاب به دست‌اندرکاران نظام حکمرانی کشور به‌ویژه قانونگذاری و بودجه بیان کرد: وقتی 300 هزار معلم را وارد آموزش و پرورش کردیم که دوره‌ای ندیده بودند، امروز این مشکلات را می‌بینیم. معلم اگر آماده ایفای نقش نباشد، بهترین کتاب دنیا را هم بدهیم، کاری از درستش برنمی‌آید اما اگر آماده ایفای نقش باشد، بدون کتاب هم به نتیجه مورد نظر می‌رسد.

صحرایی با بیان اینکه این تغییر تدریجی است، خاطرنشان کرد: سرعت تغییر در ابتدا کُند است اما مهم این است که تحول را پذیرفته‌ایم.

دانش‌آموزان متقاضی رشته روزنامه‌نگاری هستند

صحرایی با بیان اینکه 200 رشته در آموزش فنی‌وحرفه‌ای دایر کرده‌ایم و هنرستان‌های جوار صنعت تاسیس شده است، افزود: هر کجا از ما رشته می‌خواهند به سرعت ایجاد می‌کنیم. برای مثال؛ رشته روزنامه‌نگاری را می‌خواهند و اشکالی هم ندارد چرا که دانش‌آموزان علاقه‌مند به این رشته و متقاضی آن هستند. مثلا؛ 6500 دانش‌آموزخبرنگار در خبرگزاری پانا داریم که علاقه‌مند به این حرفه هستند. مهم این است که در مسیر تحول قرار گرفته و آن را شروع کرده‌ایم اما تحول با پختگی باید پیش برود.

وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پُر از غصه می‌شوم وقتی می‌بینم که بچه روستایی تا پنجم ابتدایی درس می‌خواند و در ادامه از تحصیل بازمی‌ماند. اگر تغذیه خوب به دانش‌آموزان نرسد و امکان و ظرفیت انتقال دانش‌آموزان چند روستا به یک روستای دیگری فراهم نباشد، همه این‌ها دغدغه هستند.

وی تاکید کرد: همه باید متحول شویم تا نظام آموزش و پرورش متحول شود. دستگاه‌هایی که برای آینده کشور برنامه‌ریزی می‌کنند باید بدانند هر چه لازم است برای شکوفاکردن استعدادها باید در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند.

باید آموزش و پرورش به اولویت اول کشور تبدیل شود

صحرایی با تاکید بر اینکه باید اولویت‌بندی کنیم و آموزش و پرورش به اولویت اول کشور تبدیل شود، افزود: این قصه پُرغصه هر روز ماست که بگوییم مدرسه، جایی است که کشور از آنجا باید ساخته شود و برای این دقیقه‌ای فروگذار نخواهیم کرد با تمام توان ادامه خواهیم داد.

وزیر آموزش و پرورش گفت: برای رئیس‌جمهوری نیز دغدغه در همین سطح است و وقتی مشکلات را به ایشان می‌گویم، بیش از من و پیش از من به دنبال تحقق موضوع است اما تحول باید اتفاق بیفتد.

وی افزود: تحول یعنی سخن شهید آوینی که گفت «کسانی که عامل تحول هستند اگر در فضای دوران خود باشند، تحول اتفاق نمی‌افتد» و تحول یعنی سخن شهید طهرانی‌مقدم که گفت «فقط انسان‌های ضعیف به اندازه اعتبارات خود کار می‌کنند.» و البته مجلس شورای اسلامی و سازمان‌های برنامه و بودجه و اداری و استخدامی نیز باید به تحول در آموزش و پرورش توجه داشته باشند. مدرسه یک کابینه است که همه اجزا باید باشند که خوب کار کند. سرایدار که بیش از 20 سال جذب نکرده‌ایم و متصدی آزمایشگاه و… نیز هر کدام از ارکان تربیت هستند که همه باید با هم باشند که بتوانند اهداف مدرسه را پیش ببرند.

سند تحول بنیادین میثاق ملی است

صحرایی تصریح کرد: مدرسه، نقطه اتکای ملت و دولت و کانون تربیت محله است. مدرسه‌ای که سند تحول بنیادین می‌خواهد توسط آموزش و پرورش ساخته نمی‌شود بلکه توسط دولت و مجلس ساخته می‌شود و اگر مدرسه تراز سند تحول ساخته شود، دیگر نیازی به کمپ ترک اعتیاد و مقابله با آسیب‌های اجتماعی نداریم و هر چه برای ساختن مدرسه تراز سند تحول کم بگذاریم در مقابله با آسیب‌های اجتماعی باید هزینه کنیم.

وی افزود: سند تحول بنیادین میثاق ملی است و برای همه دستگاه‌ها و نهادها تکلیف دارد و وظیفه آموزش و پرورش، نهادینه کردن آن است. تمام دستگاه‌ها تکلیف دارند و باید بدانند هر چه برای اجرای سند تحول بنیادین، کار کنند به همان میزان در آینده ایران برنامه‌ریزی کرده‌اند.

حذف‌کردن موضوعات کتاب درسی راه‌حل خروج از حافظه‌محوری نیست

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه آموزش ما به غلط، کتاب‌محور شده است، تاکید کرد که مساله پیچیده را نباید حذف کنیم بلکه باید ساده کنیم.

حجت‌الاسلام علی لطیفی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی نیز در برنامه زنده «پرسشگر» شبکه آموزش سیما اظهار کرد: سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در سال 1355 با اسم «سازمان پژوهش و نوسازی آموزشی» تاسیس و ماموریت اصلی سازمان این بوده که برای برنامه‌های تحولی در آموزش و پرورش، فکر و کار اساسی کند که تالیف کتب درسی در اختیارش قرار داده شد.

وی با اشاره به ماموریت‌های جدی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی خاطرنشان کرد: ماموریت اول، تدوین و متناسب‌سازی برنامه درسی نظام آموزش و پرورش است. به طور کامل باید بدانیم کجا می‌خواهیم برویم و چه ساختار و ابزاری باید در اختیار ما قرار گیرد. ماموریت دوم، تدوین و چاپ‌سپاری کتاب‌های درسی است. ماموریت سوم، ساماندهی مواد و منابع آموزشی است که می‌تواند به‌عنوان کمک آموزشی از آن استفاده شود که یکی از نکات مهم در تحقق برنامه درسی این است که مواد و محصولات و منابع دیگری غیر از کتاب هم داریم. 9 هزار رمزینه متصل به کتاب‌های درسی داریم که محتوای صوتی، تصویری و… هستند که خیلی از آن‌ها هم تولید خود سازمان نیستند. همچنین بخشی از مطالعات و پژوهش هم در سازمان در کنار این کارها انجام می‌شود.

حجت‌الاسلام لطیفی با اشاره به راه‌اندازی سامانه nazar.roshd.ir از سال گذشته برای دریافت نظرات دانش‌آموزان، همکاران و اولیا درخصوص کتاب‌های درسی افزود: تک‌تک کتاب‌های درسی به تفکیک فصل‌ها در این سامانه گذاشته شده که دانش‌آموزان، همکاران و اولیا با ورود به سامانه، نظرات و پیشنهادات خود را ارائه می‌دهند. حجم نظرات به میزانی نیست که به تک‌تک آن‌ها بتوانیم پاسخ دهیم اما به‌صورت موردی برای پیشنهاداتی که نیاز به تکمیل موضوع دارد، تماس گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه این نظرات و پیشنهادات را در 2 سطح پردازش می‌کنیم، ادامه داد: یک سطح ناظر به نظراتی است که ملاحظاتی گفته‌اند که در فضای فعلی قابل رفع است. بعضی نظرات و پبشنهادات نیز به سلیقه‌های شخصی برمی‌گردد اما مواردی هم بوده که نکاتی که ارائه داده‌اند، اِعمال شده و کتاب را روی آن نظر برمی‌گردانیم و به چاپ‌سپاری نمی‌دهیم.

حجت‌الاسلام لطیفی اضافه کرد: یک سطح دیگر از نظراتی که دریافت می‌کنیم، تحلیل‌های کلان است که ناظر به یک کتاب خاص می‌بینیم که تعداد قابل توجهی از مخاطبان ملاحظه‌ای نسبت به ساختار کتاب دارند که باعث می‌شود ساختار آن و جدول عناوین دروس، مورد توجه قرار گیرد که این جنس از نظرات خیلی مهم هستند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به نظرات مردمی که به برنامه پرسشگر ارائه شده بود، گفت: بخشی از این مسائل در خصوص حذف حفظیات درسی، مربوط به امروز و دیروز نیست که آدم نباید حفظی باشد بلکه مساله تاریخی و سابقه‌دار است. فرهنگ حفظی و حفظ کردن وقتی در آموزش و پرورش جاری می‌شود، تغییر آن فقط با تغییر متن کتاب نیست.

وی با بیان اینکه مساله پیچیده را نباید حذف کنیم بلکه باید ساده کنیم، اظهار کرد: این یک فرهنگ جاری است و صرفا با تغییر کتاب درسی، اتفاق اساسی نمی‌افتد. آموزش ما به غلط، کتاب‌محور شده اما کسی که می‌خواهد آن را تدریس کند اگر نقشه پشت کتاب را نداند، نمی‌تواند تدریس کند. بخشی از درس، مقدمه و ورودی است و اگر نداند نمی‌تواند تدریس کند. برای تغییر این فرهنگ، اتفاقاتی از جنس افزایش اختیارات معلمان نیاز است. ضمن اینکه تبدیل شدن کتاب کارآفرینی به کتاب حفظی به دلیل‌عدم یا ناکافی بودن آموزش‌های معلم است.

حجت‌الاسلام لطیفی با بیان اینکه کتاب‌های تحولی را از دهه 90 به بعد وارد آموزش و پرورش کردیم که کتاب‌های خوبی بودند، تصریح کرد: چالش اصلی نظام آموزش و پرورش این بود که ذهنیت اجرا و تدریس با محتوا هماهنگ نشد. الان به‌صورت کلی در سازمان طراحی کردیم که مبتنی بر تجربه 2 دهه گذشته سازمان بود و سعی کردیم به برنامه درسی و محتوا از منظر مدرسه نگاه کنیم که اگر بخواهد اتفاق تحولی در مدرسه بیفتد، سازمان چه کار باید کند.

وی با بیان اینکه احساس می‌کنیم سازمان در 3 مرحله باید تمرکز کند، خاطرنشان کرد: با مدرسه در افق مدرسه باید صحبت کنیم. باید ذهنیت تعداد قابل توجهی از معلمان را از کتاب‌محوری به برنامه‌محوری ببریم و کار دوم اینکه دست مدرسه را از مواد و منابع آموزشی متنوع پر کنیم که بسته‌های تربیت و یادگیری نام دارد و لزوما هم نباید خودمان تولید کنیم کما اینکه الان هم تولیدکننده‌های متنوع وجود دارند که تولیدات آن‌ها به تقویت یادگیری دانش‌آموزان کمک می‌کند. کار سوم اینکه پشتیبانی علمی و تخصصی به مدرسه ارائه کنیم که بخشی از برنامه درسی در اختیار خودش قرار گیرد.

حجت‌الاسلام لطیفی با بیان اینکه متاسفانه به دلایل مختلف این اتفاق نیفتاده است، افزود: 2 دلیل عمده آن این است که اولاً زمان محدود بوده و دیگری‌عدم توان کافی در مناطق و مدارس بوده است. در اصلاحات دهه 90 حجم خیلی از کتاب‌ها را کاهش دادیم اما بخشی از محتوا را طبق راهکار 5 – 5 سند تحول بنیادین باید به مدرسه واگذار کنیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: چند وقتی است که چهارچوب شایستگی‌ها را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که هدفش آماده کردن دانش‌آموزان برای زندگی عمومی است که برنامه درسی بر اساس این شایستگی‌ها طراحی می‌شود. بازطراحی عناوین دروس در برنامه است و نه نگاه موضوع‌محور بلکه نگاه قابل توجه ناظر به نگاه شایستگی پایه است. متناسب با این اقدامات در مورد متوسطه دوم طراحی در حال انجام هستیم که همیشه حق انتخاب بیشتر باشند.

وی افزود: الان در حال تدوین استانداردهایی هستیم که آن بخش از استانداردهایی که مجموعه‌های دیگر می‌توانند، تولید داشته باشند. تغییر برنامه درسی باید از ابتدای یک مقطع شروع شود و برنامه باید متناسب با آن تغییر یابد. یک نقطه آغاز برای اول ابتدایی دادیم و برای متوسطه نیز هم متوسطه اول و هم دوم امکان این تغییر وجود خواهد داشت.

وی در خصوص در دسترس نبودن برخی رمزینه‌ها ابراز کرد: مشکلاتی در زیرساخت‌ها داریم که امیدواریم در اولین فرصت هم زیرساخت‌ها را بتوانیم حل کنیم و هم رمزینه‌هایی که باز نمی‌شوند را برداریم که شرمنده دانش‌آموزان نشویم.

سیستم آموزشی از موضوع‌محوری باید به سمت شایستگی‌محوری برود

علی محبی، رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش نیز در این برنامه با اشاره به اهمیت پژوهش گفت: حضرت علی (ع) می‌فرماید: «هر تلاشی بدون تحقیق فایده ندارد.» و ایشان در جای دیگری می‌فرماید: «هیچ عملی مثل پژوهش نیست.» همچنین رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «پژوهش و تحقیق در نظام‌های آموزشی دنیا رکن اساسی و ضامن بقای آن است و ملاک رشد آن نظام است.»

وی با بیان اینکه پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در سال 1383 با ادغام پژوهشکده‌های سازمانی شکل گرفت، اظهار کرد: این پژوهشگاه 3 ماموریت کلان و اساسی دارد. یکی؛ توسعه فرهنگ پژوهش که سند تحول بنیادین خیلی به آن تاکید دارد. دوم، شناسایی و ارائه راه‌حل علمی برای مسائل نظام تعلیم و تربیت و سوم، تصمیم‌سازی برای مدیران عالی و میانی آموزش و پرورش است.

محبی خاطرنشان کرد: اولین کاری که سال گذشته انجام دادیم، بلافاصله یک سند راهبردی جامع و کامل مبتنی بر سند تحول بنیادین برای پژوهشگاه نوشتیم که بر اساس آن چشم‌اندازی تدوین کردیم که راهبردهای قابل سنجش و شفاف دارد. بعد از آن سراغ مسائل نظام تعلیم و تربیت رفتیم و با برگزاری کارگاه‌های مختلف تا سطح مدیران مدارس، نظام مسائل را مشخص کردیم و 10 مساله آموزش و پرورش را احصا و شروع به کار پژوهشی بر روی آن‌ها کردیم.

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با اشاره به برخی موارد احصاشده افزود: بازطراحی ساختار آموزش و پرورش، مدرسه تراز سند تحول و مولفه‌های آن، تدوین نقشه راه اجرای سند تحول که این نقشه راه بعد از ابلاغ در اواخر خرداد امسال شروع و پیش‌نویس آن آماده و جهت تصویب تحویل شورای عالی آموزش و پرورش شده است، آسیب‌شناسی و بررسی میدانی رتبه‌بندی که پیش‌نویس آیین‌نامه و شیوه‌نامه جدید آن آماده شده و سنجش ملی دوره‌های مختلف تحصیلی که آماده شده از جمله این موارد هستند.

وی گفت: شاه‌بیت و علت اصلی تمام مشکلات مربوط به حافظه‌محوری ناشی از این است که در دنیا کتاب محتوا و برنامه به سمت شایستگی‌محوری رفته اما در ایران موضوع‌محوری است. شایستگی‌محوری یعنی اینکه شایستگی‌ها به نام خودمدیریتی، تفکر، خلاقیت، سواد مالی و سواد دیجیتالی به‌صورت کامل شایستگی‌هایی که برای زندگی اجتماعی یک دانش‌آموز لازم است، همه موضوعات درسی خادم آن می‌شوند اما ما برعکس هستیم و جایی را هم که دست می‌زنیم، همه به آن اعتراض می‌کنند اما نمی‌گویند که آن موضوع کدام شایستگی مورد نیاز را برطرف می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: از اول مهر سال بعد قرار است برای پایه اول ابتدایی بر مبنای طرحواره‌ای که دارد، تحولات اتفاق بیفتد. الگوی مدرسه تراز سند تحول آماده شده و قرار است در 3 مرحله، راه رسیدن به این نوع مدرسه را بنویسیم. این الگو 5 بُعد و 45 شاخص دارد که 4 تا به برنامه درسی و کتاب برمی‌گردد. بنابراین تمام ابعاد بُعد مدیریت و پاسخگو بودن مدرسه و معلم و همیاران معلم مانند والدین و مربیان پرورشی هم موثر هستند. در بُعد فرهنگ، جوّ و فضاهای فیزیکی و فرهنگی نیز مهم است.

محبی تصریح کرد: اگر بخواهیم به مدرسه قوی برسیم باید تمام ابعاد را در نظر بگیریم. اول اینکه دانش‌آموزی که فارغ‌التحصیل می‌شود چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد و دوم، مدرسه تراز چه شاخصه‌هایی دارد و مدرسه در خصوص خانواده و جامعه محلی اگر هم‌راستا نباشد، موفق نخواهد بود.

پایگاه خبری سوفیانیوز را در تلگرام دنبال کنید.
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

(ویدئو) راز بقای دریاچه ارومیه در دست آرتمیا؛ موجودی کوچک اما با ارزشی میلیاردی!

(عکس) پشت این لبخند، یک مسیر طولانی است؛ نگاهی به عکس فارغ‌التحصیلی "هانیه غلامی" بازیگر سریال "هیولا"

خطای دید/ فقط افرادی با ضریب هوشی بالا می‌توانند دستکش مخفی شده در درخت کریسمس را در 3 ثانیه پیدا کنند

تمدید انتخاب رشتۀ متقاضیان رشته‌های با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی

(ویدئو) بوی ماه مهر و خاطره بازی با سکانس ماندگار پایتخت/ عصبانیت فوق رلکس نقی معمولی از تقلب سارا و نیکا

برگزاری اولین «همایش ملی هوش مصنوعی در آموزش و یادگیری» در دانشگاه علامه طباطبائی

نگاهی به چیدمان شیک و اروپایی خانه پابلو پیکاسو در فرانسه و نقاشی‌های بی‌نظیرش+ عکس

ویدیو/ امتحان تست هوش مهران مدیری از رضا شفیعی‌جم، "بامشاد نقطه‌چین"/ هفته 7 روزه الان چرا 8 روز شد؟ کوروش خواهر شوهرمه! 😂

معمای سیاره کوتوله عجیب بالاخره حل شد؛ کشفی که باورهای علمی را زیر و رو کرد

ابلاغ جزئیات دستورالعمل وزارت علوم دربارۀ آغاز سال تحصیلی جدید

نخبه کوچک 10 ساله/ قهرمان با استعداد بختیاری

کتاب صوتی/ برشی از رمان خارجی "دختری که پادشاه سوئد را نجات داد" داستانی جذاب از یوناس یوناسون/ الماس نمی‌خوام، می‌خوام بدون آوردن قیچی، کتاب خوندن یاد بگیرم

تست هوش فکری/ فقط افرادی با مغز اینشتین، می‌توانند انسانی که در جمع بیگانه است، فقط در 5 ثانیه شناسایی کنند

(ویدئو) برگ زرینی از تاریخ/ دیدار اساطیر موسیقی و شعر ایران زمین/ استاد محمدرضا شجریان، شهریار، هوشنگ ابتهاج و محمدرضا لطفی

بهنوش طباطبایی سلبریتی که استاد دانشگاه نیز هست/ بهنوش طباطبایی در کنار دانشجوهایش+ عکس

فراخوان پذیرش دانشجوی بدون آزمون در مقطع ارشد و دکتری

ایلان ماسک در صفحۀ شخصی خود از فعال شدن اینترنت ماهواره‌ای در یمن خبر داد+ عکس

ویدیو/ داستان کوتاه انگلیسی با سخنرانی انگیزشی «ادامه بده...» و زیرنویس فارسی چسبیده

بازی فکری؛ اگه تو هوش ریاضی مریم میرزاخانی هستی بیا تو 11 ثانیه این معما رو حل کن

نخبه کوچک 10 ساله/ قهرمان با استعداد بختیاری

(عکس) پشت این لبخند، یک مسیر طولانی است؛ نگاهی به عکس فارغ‌التحصیلی "هانیه غلامی" بازیگر سریال "هیولا"

ویدیو/ آموزش طرز تهیۀ آبغورۀ خانگی به روش سنتی/ رنگ و طعم منحصربه‌فرد و عالی را تجربه کنید

(عکس) معجزه سبز در قلب شهر؛ باغ‌های آسمانی و نور فراوان در خانه‌ای 24 متری که تمام قوانین معماری را می‌شکند! / چگونه یک خانه 5 طبقه در فضایی کوچک به بهشتی از نور و طبیعت تبدیل شد؟

نگاهی به تصاویر چشم‌نواز تخت جمشید، جلوه‌ای از شکوه و عظمت تمدن ایران زمین در 25 قرن پیش

نگاهی به نقاشی‌های شگفت‌انگیز و منحصربه‌فرد رضا شفیعی جم/ از آثار ونسون ون‌گوگ گرفته تا طبیعت پاییزی و آرامش‌بخش

تست هوش فکری/ فقط افرادی با مغز اینشتین، می‌توانند در 7 ثانیه جواب این معمای چالشی سخت را پیدا کنند

(ویدئو) تحصیلات جالب بانوان جوکر در مسابقه محله/ ناهید مسلمی هستم کلاس سوم دبستان/ فقط نرگس محمدی که میگه بی‌سوادم😂

نگاهی به دکوراسیون جذاب کتابخانه منزل بهرام رادان و همسرش، مینا مختاری/ خودنمایی کتاب سعدی از دست خویشتن فریاد، اثر عباس کیارستمی در گوشه دنج کتابخانه+ تصاویر

ویدیو/ خنجر طلای «توت عنخ آمون» کشف شده از مقبرۀ نفرین شدۀ فرعون جوان/ شاهکاری از 11 نوع شهاب‌سنگ ملقب به آهن آسمانی در مصر باستان

نگاهی به کتاب‌های منتشرشده از محمدرضا شریفی‌نیا و اجرای آن‌ها بر روی کیک تولدش/ کیک تولد کتابی شریفی‌نیا در کنار دخترانش، مهراوه و ملیکا+ تصاویر

تست هوش فکری/ فقط افرادی با آی‌کیوی داوینچی، می‌توانند در 10 ثانیه فرد چپ‌دست را پیدا کنند

ویدیو/ خاطرۀ خنده‌دار سعید آقاخانی از همسایگی‌اش با رضا عطاران در خوابگاه دانشجویی/ فقط خنده‌های رامبد جوان موقع شبیه‌سازی ماجرای تیمارستان

ویدیو/ استاد قرائتی: اگر انگشت شست نبود همۀ وزارت‌خانه‌ها خواب بودند/ همۀ وزارت‌خانه‌ها در انگشت شست است...

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 4 ثانیه خرس‌قطبی را از بین پانداها پیدا کنند

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند "بستنی قیفی" را در «پیک‌نیک خانوادگی» پیدا کنند

بازی فکری؛ اگه تو هوش زبان زد عام و خاصی بگو تو این صف فروشگاه کی انسان نیست؟

نگاهی به چیدمان اتاق رتبه یک کنکور ریاضی، امیرحسین سلیمانی از تبریز/ خودنمایی ساعت و ماشین‌حساب روی میز/ توصیه‌های سلیمانی: گِیم گاهی، اما اینستاگرام هرگز!

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 8 ثانیه حرف "F" را در میان حروف دیگر پیدا کنند

نگاهی به نقاشی‌های شگفت‌انگیز و منحصربه‌فرد رضا شفیعی جم/ از آثار ونسون ون‌گوگ گرفته تا طبیعت پاییزی و آرامش‌بخش

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 5 ثانیه کلمۀ "dunk" را در "زمین بسکتبال" پیدا کنند

ویدیو/ «مهران مدیری» باورش نشد «حامد آهنگی» جواب سوال رو بلده/ میگه حتماً مسافرکش تجریش گفته!

نگاهی به چیدمان اتاق و منزل رتبه 20 کنکور تجربی از قم/ گوشه دنج اتاق محمدمهدی عاشوری پراز کتاب و جایی آرام برای درس خواندن+ تصاویر

(ویدئو) مبلمان سلطنتی لاجوردی رنگ رتبه 4 کنکور تجربی از ارومیه/ امیرمحمد درستی: توانمندی‌های خودم را باور داشتم و در هیچ کلاس کنکوری شرکت نکردم

ویدئو/ رتبه 4 کنکور زبان: مادر خارجی من انگیزه زبان یادگرفتنم بود/ لهجه شیرین فارسی مادر اوکراینی آتوسا سالمی، دختر کاشانی و صحبت‌های پدر پزشکش

ویدیو/ روایت استاد قرائتی از تنبک‌نوازی در محضر آیت‌الله بروجردی/ آقا گفتن این تنبک نیست که می‌زنی، داریه هست

ویدیو/ صندلی طلای «توت عنخ آمون» نماد عظمت فرعون جوان مصری/ شاهکار طراحی دوران مصر باستان تزئین شده با سنگ‌های قیمتی

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 6 ثانیه سایه‌ی درست "اسب و بز" را در میان سایه‌های دیگر پیدا کنند

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند «سنجاق قفلی» را در میان «گیره‌های کاغذ» پیدا کنند

(ویدئو) برگ زرینی از تاریخ/ دیدار اساطیر موسیقی و شعر ایران زمین/ استاد محمدرضا شجریان، شهریار، هوشنگ ابتهاج و محمدرضا لطفی

نگاهی به تصاویر چشم‌نواز تخت جمشید، جلوه‌ای از شکوه و عظمت تمدن ایران زمین در 25 قرن پیش

تست هوش فکری/ فقط افرادی با مغز اینشتین، می‌توانند انسانی که در جمع بیگانه است، فقط در 5 ثانیه شناسایی کنند

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 3 ثانیه ماهی پنهان شده در حمام به‌هم‌ریخته جک را پیدا کنند

شباهت غیرقابل‌انکار ژست چارلز سوم، پادشاه انگلیس به سنگ‌نگاره‌های هخامنشی تخت جمشید+ تصاویر

نخبه کوچک 10 ساله/ قهرمان با استعداد بختیاری

(ویدئو) بوی ماه مهر و خاطره بازی با سکانس ماندگار پایتخت/ عصبانیت فوق رلکس نقی معمولی از تقلب سارا و نیکا

ایلان ماسک در صفحۀ شخصی خود از فعال شدن اینترنت ماهواره‌ای در یمن خبر داد+ عکس

(عکس) معجزه سبز در قلب شهر؛ باغ‌های آسمانی و نور فراوان در خانه‌ای 24 متری که تمام قوانین معماری را می‌شکند! / چگونه یک خانه 5 طبقه در فضایی کوچک به بهشتی از نور و طبیعت تبدیل شد؟

(ویدئو) یادگیری زبان ترکی استانبولی با سوفیانیوز/ انیمیشن تروترو و قلاب ماهیگیری به همراه زیرنویس فارسی

(عکس) مهرماهی نوستالژی و متفاوت از تهران قدیم/ از کیسه برزنتی مامان‌دوز به‌جای کیف گرفته تا چوب معلم

بهنوش طباطبایی سلبریتی که استاد دانشگاه نیز هست/ بهنوش طباطبایی در کنار دانشجوهایش+ عکس

نگاهی به نقاشی‌های شگفت‌انگیز و منحصربه‌فرد رضا شفیعی جم/ از آثار ونسون ون‌گوگ گرفته تا طبیعت پاییزی و آرامش‌بخش

(عکس) لحظه تاریخی نخستین گام بلند ایران در صنعت هوانوردی با اعزام دانشجویان جوان مهندسی پرواز ایران ایر به دانشکده سری تکنولوژی کالیفرنیا در سال 1349

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند "کلید را در میان «جعبه‌های اسباب‌کشی» پیدا کنند

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 4 ثانیه خرس‌قطبی را از بین پانداها پیدا کنند

تست هوش فکری/ فقط افرادی با مغز اینشتین، می‌توانند در 3 ثانیه اشتباه تصویر "هاکی روی یخ" را شناسایی کنند

نگاهی به تصاویر خانه تاریخی ارزشمند استاد کمال الملک، پدر نقاشی ایران در آستانه تخریب / واقع در روستای حسین‌آباد

ویدیو/ چرا افراد باهوش شاد نیستند؟/ نظر رتبۀ 1 کنکور را ببینید

ویدیو/ نظر "استاد شهریار" در مورد زبان ترکی و غم غیر قابل توصیفش/ حتی یک بند از «حیدربابا» را نمی‌توان به زبان فارسی ترجمه کرد

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 5 ثانیه آفتاب‌پرست را از بین طوطی‌ها پیدا کنند

ویدیو/ استاد قرائتی: اگر انگشت شست نبود همۀ وزارت‌خانه‌ها خواب بودند/ همۀ وزارت‌خانه‌ها در انگشت شست است...

بازی فکری؛ اگه تو هوش زبان زد عام و خاصی بگو تو این صف فروشگاه کی انسان نیست؟

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 8 ثانیه اشتباه موجود در میز آشپزخانه را شناسایی کنند

نگاهی به چیدمان اتاق رتبه یک کنکور ریاضی، امیرحسین سلیمانی از تبریز/ خودنمایی ساعت و ماشین‌حساب روی میز/ توصیه‌های سلیمانی: گِیم گاهی، اما اینستاگرام هرگز!

نگاهی به نقاشی‌های شگفت‌انگیز و منحصربه‌فرد رضا شفیعی جم/ از آثار ونسون ون‌گوگ گرفته تا طبیعت پاییزی و آرامش‌بخش

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 8 ثانیه حرف "F" را در میان حروف دیگر پیدا کنند

ویدیو/ حاشیه‌های ناتمام قهرمان المپیک/ قانون تکلیف تحصیلات "مبینا نعمت‌زاده" را مشخص کرد

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 8 ثانیه "موشی" را که در "آشپزخانه" مشغول دزدیدن خوراکی است، پیدا کنند

سرنوشت یکسان سه رتبه برتر رشته ریاضی کنکور سراسری سال 1380

وایرال شدن عکسی از صبا معصوم‌نیا، رتبه یک کنکور تجربی از بندرعباس در میان کتاب‎‌هایش/ روزانه 14 ساعت درس می‌خواندم

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 5 ثانیه حرف (S) را در میان حروف دیگر پیدا کنند

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 7 ثانیه "کروکودیل" را که در "رودخانه" شنا می‌کند، پیدا کنند

خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 3 ثانیه حرف (B) را در میان حروف دیگر پیدا کنند

درخشش نام بانوی نخبهٔ ایرانی «مریم میرزاخانی» در دانشکدهٔ ریاضی دانشگاه اصفهان

تست هوش فکری/ فقط افرادی با هوش و استدلال منطقی بالا، می‌توانند در 5 ثانیه مشخص کنند کدام لیوان زودتر پر می‌شود

(ویدئو) راز بقای دریاچه ارومیه در دست آرتمیا؛ موجودی کوچک اما با ارزشی میلیاردی!

(ویدئو) بوی ماه مهر و خاطره بازی با سکانس ماندگار پایتخت/ عصبانیت فوق رلکس نقی معمولی از تقلب سارا و نیکا

ویدیو/ امتحان تست هوش مهران مدیری از رضا شفیعی‌جم، "بامشاد نقطه‌چین"/ هفته 7 روزه الان چرا 8 روز شد؟ کوروش خواهر شوهرمه! 😂

کتاب صوتی/ برشی از رمان خارجی "دختری که پادشاه سوئد را نجات داد" داستانی جذاب از یوناس یوناسون/ الماس نمی‌خوام، می‌خوام بدون آوردن قیچی، کتاب خوندن یاد بگیرم

کتاب صوتی/ برشی از دولت‌آباد با نگاهی به "باغ آلبالو" اثر آنتوان چخوف با گویندگی رویا میرعلمی

ویدیو/ خاطره‌بازی به بهانۀ آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس/ نوستالژی‌های اول مهر، همشاگردی سلام...

ویدیو/ جواد خیابانی: ایتالیایی‌ها «فرانچسکو توتی» را به خاطر لهجۀ رومی دهاتی می‌دانند/ کتابی با 1 میلیون نسخه از فرانچسکو که صرف امور خیریه شد

ویدیو/ غیرت و میهن‌پرستی اقوام عشایری در مدارس متولد می‌شود/ عشق به ایران در قلب کودکان عشایری تجلی یافته

ویدیو/ سروش صحت: مطالعه فقط کتاب خواندن نیست/ مطالعه یعنی برقراری ارتباط با زندگی...

ویدیو/ واضح‌ترین تقلب تاریخ که فرجامی نداشت/ گویا بچه‌های گروه "مهران مدیری" تو ترافیک موندن

ویدیو/ داستان کوتاه انگلیسی با سخنرانی انگیزشی «ادامه بده...» و زیرنویس فارسی چسبیده

(ویدئو) یادگیری زبان ترکی استانبولی با سوفیانیوز/ انیمیشن تروترو و قلاب ماهیگیری به همراه زیرنویس فارسی

(ویدئو) برگ زرینی از تاریخ/ دیدار اساطیر موسیقی و شعر ایران زمین/ استاد محمدرضا شجریان، شهریار، هوشنگ ابتهاج و محمدرضا لطفی

ویدیو/ داستان کوتاه انگلیسی با سخنرانی انگیزشی «ادامه بده...» و زیرنویس فارسی چسبیده

ویدیو/ آموزش طرز تهیۀ آبغورۀ خانگی به روش سنتی/ رنگ و طعم منحصربه‌فرد و عالی را تجربه کنید

(ویدئو) بوی ماه مهر و خاطره بازی با سکانس ماندگار پایتخت/ عصبانیت فوق رلکس نقی معمولی از تقلب سارا و نیکا

کتاب صوتی/ برشی از دولت‌آباد با نگاهی به "باغ آلبالو" اثر آنتوان چخوف با گویندگی رویا میرعلمی

ویدیو/ واضح‌ترین تقلب تاریخ که فرجامی نداشت/ گویا بچه‌های گروه "مهران مدیری" تو ترافیک موندن

(ویدئو) یادگیری زبان ترکی استانبولی با سوفیانیوز/ انیمیشن تروترو و قلاب ماهیگیری به همراه زیرنویس فارسی

ویدیو/ امتحان تست هوش مهران مدیری از رضا شفیعی‌جم، "بامشاد نقطه‌چین"/ هفته 7 روزه الان چرا 8 روز شد؟ کوروش خواهر شوهرمه! 😂

ویدیو/ سروش صحت: مطالعه فقط کتاب خواندن نیست/ مطالعه یعنی برقراری ارتباط با زندگی...

ویدیو/ جواد خیابانی: ایتالیایی‌ها «فرانچسکو توتی» را به خاطر لهجۀ رومی دهاتی می‌دانند/ کتابی با 1 میلیون نسخه از فرانچسکو که صرف امور خیریه شد

ویدیو/ خاطره‌بازی به بهانۀ آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس/ نوستالژی‌های اول مهر، همشاگردی سلام...

کتاب صوتی/ برشی از رمان خارجی "دختری که پادشاه سوئد را نجات داد" داستانی جذاب از یوناس یوناسون/ الماس نمی‌خوام، می‌خوام بدون آوردن قیچی، کتاب خوندن یاد بگیرم

(ویدئو) تحصیلات جالب بانوان جوکر در مسابقه محله/ ناهید مسلمی هستم کلاس سوم دبستان/ فقط نرگس محمدی که میگه بی‌سوادم😂

ویدیو/ خنجر طلای «توت عنخ آمون» کشف شده از مقبرۀ نفرین شدۀ فرعون جوان/ شاهکاری از 11 نوع شهاب‌سنگ ملقب به آهن آسمانی در مصر باستان

ویدیو/ خاطرۀ خنده‌دار سعید آقاخانی از همسایگی‌اش با رضا عطاران در خوابگاه دانشجویی/ فقط خنده‌های رامبد جوان موقع شبیه‌سازی ماجرای تیمارستان

ویدیو/ استاد قرائتی: اگر انگشت شست نبود همۀ وزارت‌خانه‌ها خواب بودند/ همۀ وزارت‌خانه‌ها در انگشت شست است...

ویدیو/ نظر "استاد شهریار" در مورد زبان ترکی و غم غیر قابل توصیفش/ حتی یک بند از «حیدربابا» را نمی‌توان به زبان فارسی ترجمه کرد

10 اثر باستانی ارزشمند متعلق به فرهنگ ایرانی که سر از موزه‌های خارجی در آوردند/ غارت اشیای عتیقه و قیمتی در دوران پادشاهان نالایق

(ویدئو) همکاری ویژه جناب خان با عادل فردوسی‌پور در دانشگاه شریف/ تدریس واحد لبولوژی توسط جناب خان

ویدیو/ رتبۀ 1 ریاضی: لگاریتم 1723 را نمی‌دانم/ متد خاص حل مسائل ریاضی رتبۀ برتر کنکور به سبک مدرسه‌ای

(ویدئو) بوی ماه مهر و نوستالژی مدرسه؛ سفری هیجان‌انگیز به خاطرات فراموش‌نشدنی کودکی

ویدیو/ چرا افراد باهوش شاد نیستند؟/ نظر رتبۀ 1 کنکور را ببینید

ویدیو/ استرس شدید نازنین بیاتی، «گلی سریال گلشیفته» برای مراسم تقدیر از رتبۀ 1 کنکور ریاضی/ خبرنگار اصلاً بهش محل نذاشته

(ویدئو) زبان هنر، فراتر از مرزها؛ نقاشی شهیدجمهور "آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی" توسط هنرمند روس، شبکه‌های اجتماعی را درنوردید

ویدیو/ «مهران مدیری» باورش نشد «حامد آهنگی» جواب سوال رو بلده/ میگه حتماً مسافرکش تجریش گفته!

(ویدئو) مبلمان سلطنتی لاجوردی رنگ رتبه 4 کنکور تجربی از ارومیه/ امیرمحمد درستی: توانمندی‌های خودم را باور داشتم و در هیچ کلاس کنکوری شرکت نکردم

ویدئو/ رتبه 4 کنکور زبان: مادر خارجی من انگیزه زبان یادگرفتنم بود/ لهجه شیرین فارسی مادر اوکراینی آتوسا سالمی، دختر کاشانی و صحبت‌های پدر پزشکش

ویدیو/ روایت استاد قرائتی از تنبک‌نوازی در محضر آیت‌الله بروجردی/ آقا گفتن این تنبک نیست که می‌زنی، داریه هست

ویدیو/ صندلی طلای «توت عنخ آمون» نماد عظمت فرعون جوان مصری/ شاهکار طراحی دوران مصر باستان تزئین شده با سنگ‌های قیمتی

(ویدئو) تحصیلات جالب بانوان جوکر در مسابقه محله/ ناهید مسلمی هستم کلاس سوم دبستان/ فقط نرگس محمدی که میگه بی‌سوادم😂

(ویدئو) نگاهی به نقاشی‌‌های زیبای رتبه 4 کنکور زبان/ آتوسا سالمی: ویولن می‌زنم، بزرگ‌ شده اُکراینم ولی مردم کاشان خیلی مهمان‌نوازند

(ویدئو) نگاهی به کارنامه‌ی درخشان صبا معصوم‌نیا؛ کارنامه کامل رتبه یک کنکور تجربی 1403 منتشر شد

ویدیو/ خنجر طلای «توت عنخ آمون» کشف شده از مقبرۀ نفرین شدۀ فرعون جوان/ شاهکاری از 11 نوع شهاب‌سنگ ملقب به آهن آسمانی در مصر باستان

ویدیو/ نازنین بیاتی، گلی سریال گلشیفته، رتبۀ 1 کنکور ریاضی شده/ درس خونده... خودشم از مسیر یزد به تهران اومده

ویدیو/ تبر جنگی بی‌نظیر 3200 سالۀ کشف شده از معبد چغازنبیل/ شیری که بر دستۀ تبر گراز نشسته، در موزۀ لوور خودنمایی می‌کند

ویدیو/ خاطرۀ خنده‌دار سعید آقاخانی از همسایگی‌اش با رضا عطاران در خوابگاه دانشجویی/ فقط خنده‌های رامبد جوان موقع شبیه‌سازی ماجرای تیمارستان

(ویدئو) برگ زرینی از تاریخ/ دیدار اساطیر موسیقی و شعر ایران زمین/ استاد محمدرضا شجریان، شهریار، هوشنگ ابتهاج و محمدرضا لطفی

(ویدئو) بوی ماه مهر و خاطره بازی با سکانس ماندگار پایتخت/ عصبانیت فوق رلکس نقی معمولی از تقلب سارا و نیکا

(ویدئو) یادگیری زبان ترکی استانبولی با سوفیانیوز/ انیمیشن تروترو و قلاب ماهیگیری به همراه زیرنویس فارسی

کتاب صوتی/ برشی از دولت‌آباد با نگاهی به "باغ آلبالو" اثر آنتوان چخوف با گویندگی رویا میرعلمی

ویدیو/ داستان کوتاه انگلیسی با سخنرانی انگیزشی «ادامه بده...» و زیرنویس فارسی چسبیده

ویدیو/ سروش صحت: مطالعه فقط کتاب خواندن نیست/ مطالعه یعنی برقراری ارتباط با زندگی...

ویدیو/ جواد خیابانی: ایتالیایی‌ها «فرانچسکو توتی» را به خاطر لهجۀ رومی دهاتی می‌دانند/ کتابی با 1 میلیون نسخه از فرانچسکو که صرف امور خیریه شد

ویدیو/ آموزش طرز تهیۀ آبغورۀ خانگی به روش سنتی/ رنگ و طعم منحصربه‌فرد و عالی را تجربه کنید

ویدیو/ واضح‌ترین تقلب تاریخ که فرجامی نداشت/ گویا بچه‌های گروه "مهران مدیری" تو ترافیک موندن

ویدیو/ غیرت و میهن‌پرستی اقوام عشایری در مدارس متولد می‌شود/ عشق به ایران در قلب کودکان عشایری تجلی یافته

ویدیو/ خاطره‌بازی به بهانۀ آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس/ نوستالژی‌های اول مهر، همشاگردی سلام...

کتاب صوتی/ برشی از رمان خارجی "دختری که پادشاه سوئد را نجات داد" داستانی جذاب از یوناس یوناسون/ الماس نمی‌خوام، می‌خوام بدون آوردن قیچی، کتاب خوندن یاد بگیرم

ویدیو/ چرا افراد باهوش شاد نیستند؟/ نظر رتبۀ 1 کنکور را ببینید

ویدیو/ نظر "استاد شهریار" در مورد زبان ترکی و غم غیر قابل توصیفش/ حتی یک بند از «حیدربابا» را نمی‌توان به زبان فارسی ترجمه کرد

ویدیو/ استاد قرائتی: اگر انگشت شست نبود همۀ وزارت‌خانه‌ها خواب بودند/ همۀ وزارت‌خانه‌ها در انگشت شست است...

(ویدئو) بوی ماه مهر و نوستالژی مدرسه؛ سفری هیجان‌انگیز به خاطرات فراموش‌نشدنی کودکی

ویدیو/ خنجر طلای «توت عنخ آمون» کشف شده از مقبرۀ نفرین شدۀ فرعون جوان/ شاهکاری از 11 نوع شهاب‌سنگ ملقب به آهن آسمانی در مصر باستان

(ویدئو) زبان هنر، فراتر از مرزها؛ نقاشی شهیدجمهور "آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی" توسط هنرمند روس، شبکه‌های اجتماعی را درنوردید

ویدیو/ خاطرۀ خنده‌دار سعید آقاخانی از همسایگی‌اش با رضا عطاران در خوابگاه دانشجویی/ فقط خنده‌های رامبد جوان موقع شبیه‌سازی ماجرای تیمارستان

ویدیو/ شور و شعف وصف‌ناپذیر حضار سالن و آقای حکایتی، "بهرام شاه‌محمدلو" با شنیدن آهنگ برنامۀ «زیرگنبد کبود» نوستالژی بچه‌های دهه 60 و 70

(ویدئو) برگ زرینی از تاریخ/ دیدار اساطیر موسیقی و شعر ایران زمین/ استاد محمدرضا شجریان، شهریار، هوشنگ ابتهاج و محمدرضا لطفی

(ویدئو) آموزش زبان شیرین برره‌ای و افعال معکوس توسط مهران مدیری به سیامک انصاری/ تحقیقات دانشمندان در مورد زبان برره‌ای در دانشگاه‌ها همچنان ادامه دارد😂

(ویدئو) بوی ماه مهر و خاطره بازی با سکانس ماندگار پایتخت/ عصبانیت فوق رلکس نقی معمولی از تقلب سارا و نیکا

تهدیدی جدید در کمین بقایای بنای باستانی "تخت‌جمشید"/ گلسنگ‌ها، نقوش برجستۀ باشکوه‌ترین اثر تاریخی ایران را نابود می‌کنند

ویدیو/ حاشیه‌های ناتمام قهرمان المپیک/ قانون تکلیف تحصیلات "مبینا نعمت‌زاده" را مشخص کرد

(ویدئو) سرب، کلید گنجینه‌ی دانش مهندسی هخامنشی؛ کشفی شگفت‌انگیز که نشان می‌دهد ایرانیان باستان چقدر پیشرفته بودند

ویدیو/ پروفسور «کمال سرابندی» نخبۀ ایرانی و استاد دانشگاه میشیگان آمریکا/ افتخار خطۀ سیستان و بلوچستان با 18 دکتری و مشاور ارشد ناسا

ویدیو/ حقوق و دستمزد کارگران "تخت‌جمشید" چقدر بود؟/ شواهد نشان می‌دهد کارگران سازندۀ تخت‌جمشید "برده" نبودند

(ویدئو) نگاهی به کارنامه‌ی درخشان صبا معصوم‌نیا؛ کارنامه کامل رتبه یک کنکور تجربی 1403 منتشر شد

(ویدئو) مبلمان سلطنتی لاجوردی رنگ رتبه 4 کنکور تجربی از ارومیه/ امیرمحمد درستی: توانمندی‌های خودم را باور داشتم و در هیچ کلاس کنکوری شرکت نکردم

ویدیو/ آب‌پاکی "محمدرضا باطنی"، استاد سابق زبان‌شناسی دانشگاه تهران بر زبان فارسی/ در آینده برای کتب حافظ، سعدی و شاهنامه زیرنویس باید اضافه کنید

(ویدئو) پروفسور محمود حسابی؛ در دو دقیقه، با مردی آشنا شوید که با نبوغ و تلاش‌های بی‌نظیرش، تاریخ علم ایران را برای همیشه تغییر داد

ویدیو/ چرا افراد باهوش شاد نیستند؟/ نظر رتبۀ 1 کنکور را ببینید

ویدیو/ نظر "استاد شهریار" در مورد زبان ترکی و غم غیر قابل توصیفش/ حتی یک بند از «حیدربابا» را نمی‌توان به زبان فارسی ترجمه کرد

ویدیو/ شعری زیبا از حضرت شهریار که فاضل نظری تکمیلش کرد/ مست آمدم ای پیر که مستانه بمیرم...

ویدیو/ روایت استاد قرائتی از تنبک‌نوازی در محضر آیت‌الله بروجردی/ آقا گفتن این تنبک نیست که می‌زنی، داریه هست

(ویدئو) راز بقای دریاچه ارومیه در دست آرتمیا؛ موجودی کوچک اما با ارزشی میلیاردی!
(ویدئو) راز بقای دریاچه ارومیه در دست آرتمیا؛ موجودی کوچک اما با ارزشی میلیاردی!
(عکس) پشت این لبخند، یک مسیر طولانی است؛ نگاهی به عکس فارغ‌التحصیلی "هانیه غلامی" بازیگر سریال "هیولا"
(عکس) پشت این لبخند، یک مسیر طولانی است؛ نگاهی به عکس فارغ‌التحصیلی "هانیه غلامی" بازیگر سریال "هیولا"
(ویدئو) بوی ماه مهر و خاطره بازی با سکانس ماندگار پایتخت/ عصبانیت فوق رلکس نقی معمولی از تقلب سارا و نیکا
(ویدئو) بوی ماه مهر و خاطره بازی با سکانس ماندگار پایتخت/ عصبانیت فوق رلکس نقی معمولی از تقلب سارا و نیکا
ویدیو/ امتحان تست هوش مهران مدیری از رضا شفیعی‌جم، "بامشاد نقطه‌چین"/ هفته 7 روزه الان چرا 8 روز شد؟ کوروش خواهر شوهرمه! 😂
ویدیو/ امتحان تست هوش مهران مدیری از رضا شفیعی‌جم، "بامشاد نقطه‌چین"/ هفته 7 روزه الان چرا 8 روز شد؟ کوروش خواهر شوهرمه! 😂
نگاهی به چیدمان شیک و اروپایی خانه پابلو پیکاسو در فرانسه و نقاشی‌های بی‌نظیرش+ عکس
نگاهی به چیدمان شیک و اروپایی خانه پابلو پیکاسو در فرانسه و نقاشی‌های بی‌نظیرش+ عکس
کتاب صوتی/ برشی از رمان خارجی "دختری که پادشاه سوئد را نجات داد" داستانی جذاب از یوناس یوناسون/ الماس نمی‌خوام، می‌خوام بدون آوردن قیچی، کتاب خوندن یاد بگیرم
کتاب صوتی/ برشی از رمان خارجی "دختری که پادشاه سوئد را نجات داد" داستانی جذاب از یوناس یوناسون/ الماس نمی‌خوام، می‌خوام بدون آوردن قیچی، کتاب خوندن یاد بگیرم
ویدیو/ خاطره‌بازی به بهانۀ آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس/ نوستالژی‌های اول مهر، همشاگردی سلام...
ویدیو/ خاطره‌بازی به بهانۀ آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس/ نوستالژی‌های اول مهر، همشاگردی سلام...
ویدیو/ جواد خیابانی: ایتالیایی‌ها «فرانچسکو توتی» را به خاطر لهجۀ رومی دهاتی می‌دانند/ کتابی با 1 میلیون نسخه از فرانچسکو که صرف امور خیریه شد
ویدیو/ جواد خیابانی: ایتالیایی‌ها «فرانچسکو توتی» را به خاطر لهجۀ رومی دهاتی می‌دانند/ کتابی با 1 میلیون نسخه از فرانچسکو که صرف امور خیریه شد
نگاهی به تصاویر چشم‌نواز تخت جمشید، جلوه‌ای از شکوه و عظمت تمدن ایران زمین در 25 قرن پیش
نگاهی به تصاویر چشم‌نواز تخت جمشید، جلوه‌ای از شکوه و عظمت تمدن ایران زمین در 25 قرن پیش
ویدیو/ غیرت و میهن‌پرستی اقوام عشایری در مدارس متولد می‌شود/ عشق به ایران در قلب کودکان عشایری تجلی یافته
ویدیو/ غیرت و میهن‌پرستی اقوام عشایری در مدارس متولد می‌شود/ عشق به ایران در قلب کودکان عشایری تجلی یافته
تمدید مهلت ثبت‌نام در رشته‌های بدون آزمون کنکور 1403/ جزئیات
تمدید مهلت ثبت‌نام در رشته‌های بدون آزمون کنکور 1403/ جزئیات
بهنوش طباطبایی سلبریتی که استاد دانشگاه نیز هست/ بهنوش طباطبایی در کنار دانشجوهایش+ عکس
بهنوش طباطبایی سلبریتی که استاد دانشگاه نیز هست/ بهنوش طباطبایی در کنار دانشجوهایش+ عکس
خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 4 ثانیه دختر پنهان شده در میان فلامینگو‌ها را  پیدا کنند
خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 4 ثانیه دختر پنهان شده در میان فلامینگو‌ها را پیدا کنند
بازی فکری؛ اگه تو هوش ریاضی مریم میرزاخانی هستی بیا تو 11 ثانیه این معما رو حل کن
بازی فکری؛ اگه تو هوش ریاضی مریم میرزاخانی هستی بیا تو 11 ثانیه این معما رو حل کن
(ویدئو) یادگیری زبان ترکی استانبولی با سوفیانیوز/ انیمیشن تروترو و قلاب ماهیگیری به همراه زیرنویس فارسی
(ویدئو) یادگیری زبان ترکی استانبولی با سوفیانیوز/ انیمیشن تروترو و قلاب ماهیگیری به همراه زیرنویس فارسی
ویرایش تخصصی نیتیو
ویرایش تخصصی نیتیو
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی کتاب
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
خطای دید/ فقط افرادی با ضریب هوشی بالا می‌توانند دستکش مخفی شده در درخت کریسمس را در 3 ثانیه پیدا کنند
خطای دید/ فقط افرادی با ضریب هوشی بالا می‌توانند دستکش مخفی شده در درخت کریسمس را در 3 ثانیه پیدا کنند
نخبه کوچک 10 ساله/ قهرمان با استعداد بختیاری
نخبه کوچک 10 ساله/ قهرمان با استعداد بختیاری
کتاب صوتی/ برشی از دولت‌آباد با نگاهی به "باغ آلبالو" اثر آنتوان چخوف با گویندگی رویا میرعلمی
کتاب صوتی/ برشی از دولت‌آباد با نگاهی به "باغ آلبالو" اثر آنتوان چخوف با گویندگی رویا میرعلمی
شباهت غیرقابل‌انکار ژست چارلز سوم، پادشاه انگلیس به سنگ‌نگاره‌های هخامنشی تخت جمشید+ تصاویر
شباهت غیرقابل‌انکار ژست چارلز سوم، پادشاه انگلیس به سنگ‌نگاره‌های هخامنشی تخت جمشید+ تصاویر
فراخوان پذیرش دانشجوی بدون آزمون در مقطع ارشد و دکتری
فراخوان پذیرش دانشجوی بدون آزمون در مقطع ارشد و دکتری
ویدیو/ سروش صحت: مطالعه فقط کتاب خواندن نیست/ مطالعه یعنی برقراری ارتباط با زندگی...
ویدیو/ سروش صحت: مطالعه فقط کتاب خواندن نیست/ مطالعه یعنی برقراری ارتباط با زندگی...
(عکس) دانشجوی ایرانی با اختراع خنده‌دارش به صندلی شکسته جان دوباره بخشید! 😅 شاهکار خلاقانه در خوابگاه، باید بهت دکتری افتخاری بدن
(عکس) دانشجوی ایرانی با اختراع خنده‌دارش به صندلی شکسته جان دوباره بخشید! 😅 شاهکار خلاقانه در خوابگاه، باید بهت دکتری افتخاری بدن
ویدیو/ واضح‌ترین تقلب تاریخ که فرجامی نداشت/ گویا بچه‌های گروه "مهران مدیری" تو ترافیک موندن
ویدیو/ واضح‌ترین تقلب تاریخ که فرجامی نداشت/ گویا بچه‌های گروه "مهران مدیری" تو ترافیک موندن
بازی فکری؛ اگه تو باهوش بودن مدعی هستی تو 10 ثانیه بگو مشکل عکس چیه
بازی فکری؛ اگه تو باهوش بودن مدعی هستی تو 10 ثانیه بگو مشکل عکس چیه
اختلاف تصاویر/ فقط 20 درصد از افراد با آی‌کیوی بالا می‌توانند اختلاف تصاویر «تصادف فولکس» را در3 ثانیه حدس بزنند
اختلاف تصاویر/ فقط 20 درصد از افراد با آی‌کیوی بالا می‌توانند اختلاف تصاویر «تصادف فولکس» را در3 ثانیه حدس بزنند
تست هوش تصویری/ فقط 20 درصد از افراد با ضریب هوشی بالا می‌توانند اختلاف تصاویر «فوتبال بانوان» را در 4 ثانیه حدس بزنند
تست هوش تصویری/ فقط 20 درصد از افراد با ضریب هوشی بالا می‌توانند اختلاف تصاویر «فوتبال بانوان» را در 4 ثانیه حدس بزنند
ویدیو/ داستان کوتاه انگلیسی با سخنرانی انگیزشی «ادامه بده...» و زیرنویس فارسی چسبیده
ویدیو/ داستان کوتاه انگلیسی با سخنرانی انگیزشی «ادامه بده...» و زیرنویس فارسی چسبیده
(عکس) مهرماهی نوستالژی و  متفاوت  از تهران قدیم/ از کیسه برزنتی مامان‌دوز به‌جای کیف  گرفته تا چوب معلم
(عکس) مهرماهی نوستالژی و متفاوت از تهران قدیم/ از کیسه برزنتی مامان‌دوز به‌جای کیف گرفته تا چوب معلم
خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 3 ثانیه ماهی پنهان شده در حمام به‌هم‌ریخته جک را  پیدا کنند
خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 3 ثانیه ماهی پنهان شده در حمام به‌هم‌ریخته جک را پیدا کنند
ویرایش تخصصی نیتیو
ویرایش تخصصی نیتیو
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی مقاله
ترجمه تخصصی کتاب
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز